Şimdi Ara

Alienware Kullanıcıları ve Hayalini Kuranlar Topluluğu - 2020 Modelleri ile Güncellendi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
8
Favori
9.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Colonistr kullanıcısına yanıt
    Premium garantiyi bana da önerdiler ama ekstra bir 100 doları sadece 1 senelik garanti için vermek istemedim. Zaten çoğu sorun kullanıcı hatası diye sonuçlandığından standard garanti ile aldım. Cihazı aldıktan sonra fark ettin ki ekranın en altında iki yerde hafif siyah renk beyazımsı gözüküyor. Nette almadan önce bu durumu yaşayan birçok kullanıcı görmüştüm hatta Dell ile de görüştüm gönderin cihazı biz yeni ekran takalım dediler ama büyük bir sorun olmadığından kullanmaya devam edeceğim. Ayrıca aldıktan sonra termal macunları değiştirmek gerekiyor. Gerçekten çok kötü bir uygulama yapılmıştı benim cihaza. Son olarak da başta oyunlarda sorun yaşıyordum çok düşük fps değerleri alıyordum. Sonra temiz bir windows kurulumu ile sadece gerekli programları yükleyince laptop kendine geldi. Size de aldıktan sonra özellikle bu üç detaya dikkat etmenizi öneririm.




  • darkgamer_gs kullanıcısına yanıt
    Evet termal konusu benimde aklımı kurcalıyor sıfır aldım şuan Amerika'daki tanıdığıma teslim edildi ekran olayına bakabilirsem bakayım bende inşallah sıkıntısız cihaz çıkar çok para verdik geldikten sonra sıkıntılı çıkarsa çok üzer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colonistr kullanıcısına yanıt
    Umarım sorun çıkmaz sizinki de ama gelmeden önce bir açtırıp kontrol ettirin derim. m15 lerdr ekran biraz sorunlu oluyor. Onun dışında tekrardan hayırlı olsun. Geldiğinde bir resim bekleriz buraya artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alienware Command Center v5.2.81.0

    Yenilikler


    • Uygulamanın bazı cihaz isimlerini kısaltma hatası düzeltildi
    • Fusion sekmesinde güç planı kısmında boş güç planı gösterme hatası düzeltildi
    • Ayarlanmış makroya ait hedef dosya silindiğinde veya taşındığında uyarı vermeme hatası düzeltildi
    • FX sekmesineaynı anda çok defa basılmasıyla oluşan uygulamanın kendini kapatması hatası düzeltildi.
    • G-Serisi sistemlerde Aktif Sistem Teması isimlendirmesi düzeltildi
    • USB cihazı çıkarırken Alienware Sound Center kaynaklı dahili hoparlörlerden çıkan statik ses hatası düzeltildi.
  • Konu güncel cihazlar ile güncellenmiştir.
  • arkadaslar alienware m15 r3 i7 10750H RTX 2070 1 tb ssd 16 ram, 2 tane getiriyorum türkiye ye almak isteyen olursa güveni sagladiktan sonra 1000 lira kapora ile cihazi opsiyonlayabilirim. güven konusun da anlasabilecegimizden eminim sadece ciddi iseniz iletisime gecin lütfen. su anda yaklasik 19.000 TL sina geliyor. kapali kutu olarak getirecegim ve ben 20.000 TL istiyorum. Tesekkürler

  • Merhaba arkadaşlar,


    Alienware 17 r5 kullanıyorum, alalı 10 gün falan oldu, cihaz kasa kalitesi, özellik vs olarak hakikaten çok iyi fakat beklediğimden fazla ısınıyor. Donma kasma yok ama insan ısınsın da istemiyor zira ilerleyen zamanlar için sıkıntı çıkarır diye endişe mevcut haliyle. (=


    Sizlere bir kaç sorum olacak.


    1- Öncelikle arkadaşta monster var, onunla aynı oyunu aynı ayarlarda oynadığımız zaman monster neredeyse serine yakınken benimki baya ısınıyor.


    Monster özellikleri;


    İ7 8700 - gtx980m 4gb - 32ram - 60hz


    Alienware özellikleri;


    İ7 8750H - gtx1070 8gb - 16ram - 120hz


    Arkadaşın pc 65-70 derecelerdeyken benim pc ekran kartı 85 / işlemci 95 derecelerde oluyor. Ekstra çalışan bir şey mi vardır fazla güç harcıyor çünkü, bunu engellemenin bir yolu var mıdır.


    Not: BİOSum güncel.



    2- Diğer bir sorum, cihazı aldığımda Command Center ayar kısmında ses ayar kısmı mevcuttu fakat ben pcyi sıfırlayıp tekrar kurduğumda ses ayar kısmı gelmedi, ne kadar yeniden yüklesem de ısrarla gelmiyor.


    3- Command Center açtığımda güncelleme mevcut diyor fakat tıkladığımda Alianware Sound Center özelliği için ZATEN BUNA SAHİPSİNİZ.. diyor. Ne giriş yapıyor ne de güncelliyor, tekrar tekrar giriş penceresi çıkıyor karşıma ama herhangi bir yükleme güncelleme yapmıyor. Israrla giriş penceresi çıkıyor.


    4- Kasa altının yarıya yakını metal ızgara, bu yüzden alta soğutucu koyup soğutabilirim diye düşündüm fakat bir iki soğutucu denedim hiç bir işe yaramıyor, sonuçta gücü usbden alıyor. İşe yarar bir soğutucu öneriniz var mıdır.




    EDİT:


    2-3 numaralı sorunları hallettim.


    Basitmiş çözümü fakat yine de belki başka sıkıntı yaşayanlar olursa diye aktarayım, zira denk gelmiştim bu problemleri yaşayanlar var.


    Öncelikle Command Center GÜNCELLEME HATASI için bilgisayarınızın DİL ayarlarında İNGİLİZCE (ABD) paketini indirmeniz ve en üste taşımanız gerekiyor. Akabinde hiçbir sorun kalmıyor. Program ingilizce oluyor ve güncelleme hesaba girememe gibi bir olay kesinlikle kalmıyor.


    AWCC de Sound Center için Dellin kendi sitesinde DRİVERS kısmından Realtek-Audio-Console-Application ve Realtek-Audio-Driver indirmeleri gerek.



    Ama pc hala ısınıyor. (= Forumda biraz araştırdım fakat soğutma sisteminin çok iyi olduğunu söyleyen arkadaşlar olmuş, pcnin ağırlığının soğutma sistemi hasebiyle olduğunu bile yazmış bir arkadaş, benim pcnin macunu mu eskidi desem aldığım arkadaş en kalitelisinden macun vs bakımı yapıldı demişti, anlamadım derdi nedir acaba.



    EDİT 2:


    Isınma sorununu da çözdüm. Meğer macun fan bakımı 6-7 ay önce yapılmış, meğer bilgisayarım ısınmıyormuş. (=

    Kaliteli bir macunla macun değişimi yapıldıktan ve fan çıkışları vs temizlendikten sonra oyunda ekran kartı 85 işlemci 95 olan sıcaklık, ekran kartı 60 işlemci 75 dereceye indi.


    İyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeraks -- 25 Ekim 2020; 15:6:24 >




  • Alienware M15 R2 Kullanıyorum 5-6 aylık cihaz,


    9750H ,2070 max q var içerisinde,


    Bilgisayarın yakalaşık her noktası değiştirildi, Ekran, arka eksoz kısmı ,heatsinkler ve en son anakart değişimi yapıldı,


    Bunun sebebi bilgisayar oluşan değişik problemler ama dell tarafından hepsi halledildi,

    Gelelim performans konusuna,

    Normalde MSI kullanan birisi için şunu söylemem gerekiyor ki gerçekten çok performanslı ve gayet agresif bir bilgisayar, kendini bir anda fazla ısındırıp yüksek performansı daim sağlayabiliyor, bir oyun açtığınız zaman 100 derecelere çıkması çok hızlı oluyor lakin bu performans kaybı yaratmıyor bunun için tasarlanmış aslında bunu kullandıkca daha fazla anlıyorsunuz,


    Üzerine bulunan tobii ile resmen oyuncak gibi oluyor elinizde bilgisayar, çok keyifli bir kullanım sunuyor.

  • ikinci el alienware 15 (r1) alma arifesindeyim. 4710hq işlemci, 970m ekran kartlı model. 240w güç adaptörü uyguna nereden bulabilirim? 180w adaptör ile ekran kartı tam performansı vermiyor demişler. Alırken de ekstra bakmam gereken bir şey var mı?

    içini açmanın zor olması dışında her şeyini çok beğendim cihazın, bir iki güne satın alıcam.

  • Satılık sıfır m17 r3 RTX Super 2070 ile sıfır m15 r3 RTX 2060 pm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H_Y -- 22 Mart 2021; 18:8:35 >
  • @darkgamer_gs Merhaba, Alienware'in yeni X Serisi Notebookları, Türkiye'ye ne zaman gelir, Bi bilginiz var mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unimportant -- 9 Ağustos 2021; 19:41:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar ve sevgiler. Umarım burada Alienware'dan anlayan veya benim laptopumun aynısından kullanan birileri vardır. Yıllardır Alienware modellerini duyup, görüp hayaller kurardık, sonunda bir tane almayı başardım, ancak bazı şeyler hayal ettiğim gibi olmadı.


    Öncelikle cihazım Alienware M15 R5 Ryzen modeli. Türkiye'de satılmıyor sanıyorum ki hala, ben bir kaç ay evvel ABD ziyaretim sırasında almıştım. AMD Ryzen 9 5900HX , RTX 3070 , 32 GB Ram, 1TB SSD, 360 Hz Full HD ekran ve Cherry MX mekanik klavye gibi gerçekten muazzam özellikleri var. Ancak cihazın yazılımından mıdır artık bilemiyorum aşağıda paylaşcağım sorunları yaşamaktayım. Alienware destek ile sürekli iletişime geçmeme ve uzaktan sürekli müdehaleler yapılmasına rağmen hiçbir sorunum çözülemedi. Sonunda Amerikada olmadığımı anlayınca destek veremeyeceklerini, cihazı bir şekilde ABD ye getirmem gerektiğini söylediler.


    Sorunlar şu şekilde:


    1. Özellike Opera GX tarayıcıyı her açtığımda, bazen de Edge veya Chrome kullanırken PC'nin F1 tuşu beyaza dönüyor ve Fan hızı Max Speed yani son hızda çalışmaya başlıyor. Ekran parlaklığı maximuma çıkıyor ve öylece kalıyor.
    2. Ekran parlaklığı PCde hiçbir ışık sensörü olmamasına rağmen sürekli değişiyor. AMD yazılımındaki Vari-Bright ayarı kapalı durumda, ayarlarda herhangi otomatik parlakık ayarı vs. yok.
    3. Pil seçeneklerinde hiçbir seçenek yok. Gelişmiş ayarlara girip kendim profil oluşturmama rağmen bir çok ayar (Minimum İşlemci durumu, USB ayarları vs. gibi şıklar) mevcut değil.
    4. Bilgisayarı uykuya aldığımda, nereden yaparsam yapayım (Windows Tuşu, PC tuşu vs. ) uykuya geçmiyor, ekran kapanıyor ancak login ekranında öylece duruyor, fan çalışıyor.
    5. Alienware Command Center PC'yi komple Türkçe yapınca çalışmıyor. PC dili Türkçe ancak uygulamalar ingilizce olunca sorunsuz çalışabiliyor.



    Bios son sürümde, güncel. Alienware Support programındaki tüm sürücüler güncel, Windows update güncel, Windows sürümü de Windows Home 10 21H1 , 30.06.2021 tarihli.





  • unimportant kullanıcısına yanıt

    Uzun bir süredir foruma giriş yapamadığım için sorunuza geç cevap vermiş olacağım. Dell'in Alienware yeni nesillerini Türkiye'ye giriş yapacağını düşünmüyorum artan kurla birlikte. Dell oyuncu cihazlar için genelde kendi serisi cihazları Türkiye sınırlarında satıyor.

  • Ghent kullanıcısına yanıt

    Öncelikle önereceğim ilk şey cihazı tüm alienware yazılımlarından arındırmak için temiz windows kurulumu yapın. Fark ettiğim üzere r5 ve r6 çıkışları itibari ile fazlaca bios güncellemesi aldı ki bu da aslında cihazların henüz optimizasyon süreçlerinin bitmediğini gösteriyor. Dolayısıyla temiz kurulum ardından driverları Dell sitesi üzerinden yükleyin derim. Bir de Alienware command center yüklemeniz yeterli olur. Büyük ihtimal sorunlarınızın çoğu çözülmüş olur. Kusura bakmayın foruma uzun bir süredir giremediğim için ancak cevap verebildim. Dilerim ki sorunlarınız çözülmüş olur.

  • @darkgamer_gs



    Merhabalar, Alienware'in x15 modelini almayı düşünüyorum. Türkiye'de kullanacağım için güncel servis hizmetinin nasıl olduğu hakkında yardımcı olur musunuz? Cihaz hakkında fikirleriniz ve önerileriniz var mı?

  • Alienware m15 r4 rtx 3070 olan model ile aranıza katıldım. Hayaldi gerçek oldu. Performansına hayran kaldım diyebilirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alihnn A kullanıcısına yanıt

    Hocam nereden aldınız. Bende almak istiyorum gerekirse gümrük çekim işlemini de kendim yapacağım vergisini müşavirini tutup. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.


    Memnun musunuz ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar herkese , konu da emeği geçenlere teşekkürler. Bende X17 R1 veya R2 düşünüyorum 2k veya 4k ekranlı en uygun nerede bulurum 2. el sıfır farketmez benim için açıkcası. veya X15 ile aralarında çok fark var mıdır x15 de tercih etmeli miyim. Tv ye bağlayıp 4k oyun oynamak da istiyorum.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.