Şimdi Ara

Alienware Kullanıcıları ve Hayalini Kuranlar Topluluğu - 2020 Modelleri ile Güncellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
8
Favori
9.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alienware Kullanıcıları ve Hayalini Kuranlar Topluluğu - 2020 Modelleri ile Güncellendi


    Herkese merhaba. Uzun zamandır istediğim Alienware markalı bir laptop kullanma hayalimi sonunda gerçekleştirdim. Bu zamana kadar ilk olarak m15 r1 ardından da m15 r2 modeli ile şu an kullanımıma devam ediyorum. Bir takipçisi olarak bu konunun bilgilerinin güncelliği yitirdiğini görünce konu sahibinin de onayı ile tekrar güncel hale getirip yeni haberler ile güncelliğini korumayı planlıyorum. Şimdi sizlere kısaca Alienware'in güncel satış politikasındaan bahsetmek istiyorum.
    Bir Dell markası olan Alienware 2018 yılı sonu itibari ile ürün gamında değişikliğe gitmeye başladı. Bu değişikliğin ana sebebinin Dell satın alımı sonrasında marka üzerine etkiyen Dell politikaları gösterilebilir. 2018'in son çeyreğinde Dell, Alienware markalı m15/m17 adlı ilk defa 2 cm'nin biraz üstünde kalınlıkta ve "epic" tasarım diline sahip cihazı kullanıma sundu. Bu cihazın bir diğer önemi ise Alienware'in "epic" tasarım dilini kullandığı son ürün oldu. Ardından 2019'un ilk çeyreğinde serinin ilk ürünü olan Area 51m adlı daha geleneksel; yani kalın ve sınırları zorlayan bir performans sunan makinenin tanıtımını yaptılar. Bu cihaz ile aynı zamanda hem "legend" tasarım diline geçildi hem de değiştirilebilir CPU ve GPU bileşenlerine sahip bir anakart tasarımı hedefledi. Ancak bu cihazın baş mimarı olan "Frank Azor" Dell'den AMD cephesine geçti ve CPU - GPU yükseltme hedefi aynı jenerasyon içerisinde olarak değiştirildi.
    Ardından 2019 ortalarında Dell, Alienware m15/m17 serisinin 2. jenerasyonunu tanıttı ve cihazı m15/m15 R2 olarak isimlendirdiler. Bu cihaz ile hem Area 51m ile tanıtılan "legend" tasarım diline geçildi hem de hali hazırda 2 cm'nin biraz üstünde olan incelik en kalın noktasında 2 cm olarak şekilde iyileştirildi. Aynı zamanda ağırlık olarak da kullanılan kasa materyallerinin değiştirilmesi ile daha hafif bir ağırlığa düşürüldü. Cihaz aynı zamanda Intel'in 9. nesil ve Nvidia'nın RTX ailesini konfigüre olacak şekilde satışa sunuldu.
    2020 yılının ortalarına doğru sessizliğini koruyan Dell, Alienware markasının ürün gamını tamamıyla yeniledi. Area 51m R2 ve m15/m17 R3 modelleri 10.nesil Intel işlemci desteği ve RTX Super Max P GPU desteği ile satışa sunuldu.
    Şu an Dell tarafından m15 R1'den itibaren tanıtılan her cihaz farklı konfigürasyonlar ile satın alınabilmekte. Bu cihazlara ait resimleri tanıtılma sırasına göre altta bulabilirsiniz.
    Alienware Kullanıcıları ve Hayalini Kuranlar Topluluğu - 2020 Modelleri ile Güncellendi Alienware Kullanıcıları ve Hayalini Kuranlar Topluluğu - 2020 Modelleri ile Güncellendi Alienware Kullanıcıları ve Hayalini Kuranlar Topluluğu - 2020 Modelleri ile Güncellendi Alienware Kullanıcıları ve Hayalini Kuranlar Topluluğu - 2020 Modelleri ile Güncellendi


    Arkadaşlar sayfayı elimizden geldiğince güncel tutmaya çalışacağım.

    Soruları olan arkadaşlara cevap verdikçe SSS oluşturmaya çalışacağım.

    1- Alienware laptopların Türkiye garantisi var mı?
    - Eğer ürünü Türkiye'den aldıysanız 2 sene boyunca garantisi bulunmakta. Ancak yurtdışından alınan cihazlar garanti transferi ile alınan ülkedeki garanti süresi uzunluğu değişmeyecek şekilde Türkiye'ye taşınabilmekte. Yalnız bu süreç tamamıyla Dell'in garanti transferinizi onaylamanıza bağlı.

    2- Türkiye'de Alienware için garanti altyapısı var mı?
    - Koçsistem veya Dell'in yerinde servis desteği(eğer garantiniz destekliyorsa) bu kanallar üzerinden servis desteği alınabilmekte. Tecrübelerim doğrultusunda Yerinde destek yerine Koçsistem üzerinden servis desteği almanızı öneririm.

    3- Yazılım desteği nasıl?
    - Dell Destek sayfası üzerinden cihazın service tag numarasını girerek Dell tarafından sunulan yazılımların ve driverların güncel halini indirebilirsiniz. Yalnız ekran kartı, kablosuz ağ ve ses sürücüleri bazen Dell üreticisi olmadığı için eski olabiliyor. Bu nedenle bir de bu parçaların kendi üreticilerinin sitesinde güncel sürücü kontrol edilmeli.

    4- Herkes MSI , ASUS ya da Monster alıyor. Ben niye Alienware alayım?
    - Herkes MSI, Asus veya Monster alır ama efsaneler Alienware kulllanır.

    5- Dell markalı ürünler buna Alienware markası da dahil ısınma problemine sahip yorumları doğru mudur?
    - Yeni çıkan Dell markalı ürünlerin çoğu 100 dereceyi görecek şekilde tasarlanmışlardır ancak bunun nedeni sadece tasarımsal etkenler değil. Çoğu kullanıcı deneyimi sonucu Dell'in termal malzemeleri ürünün potansiyeline paralel olarak tercih etmediği anlaşılmıştır. Bunun için yapılabilecek ilk iki adım, undervolt (9. nesil'e kadar ve bios tarafında undervolt seçeneği kapatılmadı ise) ve işlemci-ekran kartı üzerinde bulunan termal macunun daha kaliteli ve yüksek ısıya dayanıklı bir macun ile değiştirilmesidir.

    Türkçe Resmi Web Sitesihttps://www.dell.com/tr/p/alienware-laptops?~ck=bt#alienware-laptops

    Resmi web sitesi, Ürün konfigürasyonu içinhttps://www.dell.com/en-us/gaming/alienware

    Dell tarafından sunulan grafik kartlarını karşılaştırma tablosu
    Alienware Kullanıcıları ve Hayalini Kuranlar Topluluğu - 2020 Modelleri ile Güncellendi

    Türkiye'de Alienware markalı laptop satışı yapan firmalardan bazıları

    Hepsiburada, Vatan Computer, Gittigidiyor, iTopya üzerinden bazı laptop modelleri satın alınabilmekte. Bazı ürünlere ait güncel fiyatları altta görebilirsiniz.
    Alienware Kullanıcıları ve Hayalini Kuranlar Topluluğu - 2020 Modelleri ile Güncellendi Alienware Kullanıcıları ve Hayalini Kuranlar Topluluğu - 2020 Modelleri ile Güncellendi Alienware Kullanıcıları ve Hayalini Kuranlar Topluluğu - 2020 Modelleri ile Güncellendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkgamer_gs -- 29 Haziran 2020; 14:35:53 >







  • Yedek mesaj: Arkadaşlar bu konuda uzman ya da Dell çalışanı değilim. Birbirimize yardımcı olmak amacıyla açılmış bir konudur.
  • Merhaba 3 ay önce bu laptop arasında cok gidip geldim ama tercihim MSİ yana kullandım. Alianware hala şu kasayı üretse hemen alınacak bir ürün.
    Alienware Kullanıcıları ve Hayalini Kuranlar Topluluğu - 2020 Modelleri ile Güncellendi
  • Türkçe yazılım desteği olduğuna emin misin alienware Mıdelleri Tr pazarında tam anlamıyla hiçbir zaman piyasaya dahil olmadı sayılır gold grubu sattı bi ara onlarda şu an iflastalar neden destek verme ihtiyacı duymuşarki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Storm Raider

    Türkçe yazılım desteği olduğuna emin misin alienware Mıdelleri Tr pazarında tam anlamıyla hiçbir zaman piyasaya dahil olmadı sayılır gold grubu sattı bi ara onlarda şu an iflastalar neden destek verme ihtiyacı duymuşarki

    Ben de buna şaşırdım. Alienrespawn diye bir program indirdim USA sitesinden. Direkt olarak Türkçe çalıştı. En çekindiğim konulardan biriydi fakat adamlar bu işi çözmüş. Bazı programlar ingilizce olabilir ancak destek çok iyi. Aradığınızda telefonda bilgi veriyorlar her konuda.

    @PanikAtak Bence yeni kasa daha yenilikçi bir tasarıma sahip ve eskisinden izler taşıyor. Yurtdışı review lerde de zaten sıkça değinilmiş çok radikal değişiklik yapmadığı konusuna.




  • Bende de 13 var il başlarda korkmuştum ekran küçüktür diye ama aldıktan sonra anladım ki gayet yeterli hem fps oynuyorum hem rpg(sadece witcher 3) ekranın teterli gelmesinin sebebi sanırım fhd olması görüş açısını genişletiyor alienware candır bir daha başka marka almam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trlion1

    Bende de 13 var il başlarda korkmuştum ekran küçüktür diye ama aldıktan sonra anladım ki gayet yeterli hem fps oynuyorum hem rpg(sadece witcher 3) ekranın teterli gelmesinin sebebi sanırım fhd olması görüş açısını genişletiyor alienware candır bir daha başka marka almam :)

    Oyun oynamaktan inceleme hazırlayamadım 2 haftadır

    Gerçekten fiyatının hakkını veren bir oyun canavarı.
  • Hem fiyatının hakkını veriyor hemde diğer markalardan daha uygun fiyatta tarzı perfırmansı çok iyi heleki amplifier debilen cihaz çok başarılı onu da almak istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba öncelikle şunu belirteyim ben alienware 17 Aw17r3-8342slv almayı düşünüyorum bu laptop 4 k grafik destekliyor 3800x2100 çözünürlüğü mevcut bunu satın alma seceneklerinden 1920×1080 pixel monitorlusunu secince ekran karti modeli nividia gtx 980 den 970 e düsüruyor 4 k grafikli bir laptop cok fazla elektrik ve guc yer ömrude kısa olur 1920x1080 olanini tercih ediyorum ama buseferde ekran kartini gtx 970 e düşürüyor ve 2.sorum bu laptopta toplam kac adet fan mevcut hic belirtilmemis insallah arkadas haziranda amerikaya gidiyor oradan alacak 1999 dolar 5650 tl gibi bi rakam baska bir 5800 tl lik turkiyede satilan alienware laptopa baktim amazonda 1349 dolar yani 3800 tl şaka gibi kaziklar diyarinda yasiyoruz turkiyeden elektronik esya almak cok aptalca

    http://www.amazon.com/gp/aw/d/B015PYYCEK/ref=s9_psimh_gw_d0_g147_i1?ie=UTF8&fpl=fresh&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=mobile-2&pf_rd_r=19B2HX6PW7RP1EFV4QJP&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=ada34224-8f73-447e-a6e9-f98978a254b9&pf_rd_i=mobile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Cruel_ -- 29 Nisan 2016; 15:25:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Cruel_

    Merhaba öncelikle şunu belirteyim ben alienware 17 Aw17r3-8342slv almayı düşünüyorum bu laptop 4 k grafik destekliyor 3800x2100 çözünürlüğü mevcut bunu satın alma seceneklerinden 1920×1080 pixel monitorlusunu secince ekran karti modeli nividia gtx 980 den 970 e düsüruyor 4 k grafikli bir laptop cok fazla elektrik ve guc yer ömrude kısa olur 1920x1080 olanini tercih ediyorum ama buseferde ekran kartini gtx 970 e düşürüyor ve 2.sorum bu laptopta toplam kac adet fan mevcut hic belirtilmemis insallah arkadas haziranda amerikaya gidiyor oradan alacak 1999 dolar 5650 tl gibi bi rakam baska bir 5800 tl lik turkiyede satilan alienware laptopa baktim amazonda 1349 dolar yani 3800 tl şaka gibi kaziklar diyarinda yasiyoruz turkiyeden elektronik esya almak cok aptalca

    http://www.amazon.com/gp/aw/d/B015PYYCEK/ref=s9_psimh_gw_d0_g147_i1?ie=UTF8&fpl=fresh&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=mobile-2&pf_rd_r=19B2HX6PW7RP1EFV4QJP&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=ada34224-8f73-447e-a6e9-f98978a254b9&pf_rd_i=mobile

    Fan 2 adet. Gtx970 alıp yanına harici ekran kartı slotu almak daha mantıklı. Zaten küçücük bir alet. Laptopun dokunma hissi bile çok farklı Msi ve Asusa göre. Tercihiniz güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gtx970 yapinca fiyat 1700 dolar oluyor ben gtx980 olsun istiyorumda 970 ile aralalarinda nasil bir fark var bilmiyorum bide merak ettigim G-sync varmi yoksa gtx980 alip gsync taktirabiliyomuyuz yoksa bu direk ekran kartinin icindemi oluyor
  • Merhabalar, uzun süredir alienware almak istiyorum. Bir internet sitesi buldum türkiye'ye gönderim yapıyor risk alıp alacağım.http://www.xoticpc.com/custom-gaming-laptops-notebooks-alienware-ct-95-51-402#!/dir=asc&limit=100&no_cache=true&order=price 980 bile seçsem yinede FHD seçeneği sunuyor. Aklım karıştı sizce hangisini almalıyım yardımcı olursanız memnun olurum.
  • 1750 dolara benim alacagim 2000 dolarlik pc ile ayni ozellikleri var ekrani 1920×1080 ve 15.6 inc ekran 15.6 inc ile 17 inc arasinda karar vermem gerek bide uhd bendeki 4 k ona gerek yok desek sadece 17 inc diye 250 dolar fazla vermeme gerek yok 15.6 inc olanini bu siteden alirim ama guvenilirligini bilmiyoruz o yuzden tez elden bi dene ayrica sen simdi siparisi verdiginde ornegin 1700 dolar tuttu toplam kargo buraya getirdiginde gumruk vergi parasi va oluyomu yani sitede ayarladigimiz fiyatami geliyor kapiya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Cruel_ -- 30 Nisan 2016; 10:39:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gümrük vergisi olacak%20 fakat 1500 euro yu geçerse sıkıntı. O zaman gümrük müşavirine çektirmek gerekir ayrıca ekstra vergi çıkar.
  • dennisyuwi D kullanıcısına yanıt
    %20 ye gerek yok oraya giden arkadasa aldiracaz o halde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx 950 pcler 4000 tl ülkede. Bu alienware bedava gibi oluyor 970 li ve ddr4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler dell in resmi sitesinde 2 bin dolarahttp://www.dell.com/us/p/alienware-17-r3/pd?oc=dkcwg03s&model_id=alienware-17-r3 var 6820 hk ve 980 8gb li ekran karti var alien17 r3 ama kodu belli degil yani r3 ama ondan sonraki kodu belli degil her alien17 r3 modeli bunun kdr iyi degil diye biliyorum bu urunun kodunu bilen varsa atarsa cok iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon dan 965liyi almak çok uygun galiba 4000 4200 tl bandında gelen cihaz var mı amazondan
    Edit: Sadece alienware



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thiler -- 16 Mayıs 2016; 15:38:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thiler

    Amazon dan 965liyi almak çok uygun galiba 4000 4200 tl bandında gelen cihaz var mı amazondan
    Edit: Sadece alienware

    Alienware olsun da 960 bile olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtsaykopat -- 16 Mayıs 2016; 23:28:58 >
  • Bu arada DELL'in amerika sayfasında siparişi üye olarak yaparsanız ilave %10 indirim alınıyor.

    Aşağıdaki linkte görünen laptop ilave olarak 84usd tutarında hard case çantasıyla birlikte tax ve shipment dahil(amerikada adrese) 1880 usd geliyor. (amazonda çantasız 1930 usd)

    https://www.amazon.com/Alienware-AW15R2-8469SLV-15-6-Inch-Generation-Microsoft/dp/B015PYZWC6/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1467619964&sr=8-5&keywords=alienware+r2+15

    Ay sonuna doğru kardeşim geliyor amerikadan. UHD vs FHD arasında gidip geliyorum. (UHD ilave 200 usd demek)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.