Şimdi Ara

Iphone ve Diğer telefon ekranlarında ki BEYAZ renk farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar uzun zamandır ilk defa kafama takılan bir konuyu foruma yazma gereği duydum umarım soruma cevap bulabilirim. 3 ay kullandıktan sonra iki gün önce sattığım iphone 6 plus telefonumun ekranını google anasayfasını açarak, tekno markette diğer telefonlar (samsung s6 edge, note 5 vs) ile kıyasladığımda iphone ekranının beyaz rengi olduğu gibi beyaz gibi verirken diğer telefonların beyaz rengi soluk koyu renkli grimsi bir şekilde verdiğini gördüm. youtube da izlediğim karşılaştırma videolarındada sonuç bu şekilde. bunun nedeni tam olarak nedir bildiğim kadarıyla iphone ips ekran kullanıyor piyasada ips ekran kullanan başka telefonlar da olmasına rağmen sonuç değişmiyor. bu konuda bilgi sahibi olan var mı acaba?



  • Parantez içinde yazdığın telefonlar amoled ekran kullanır , siyahı nerdeyse mükemmel göstermekle bırlıkte beyaz da aynı şekilde başarılı değildiler hele eskiden daha da kötüydü nerdeyse sarı gibiydi.. Diğer IPS ekranlarda birçoğu tabiki Apple panel kalitesinde değil IPS led kullanıyor DİE biliyorm ben Apple, boru değil yani 3 milyar a telefon alıyorsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple ekranına cogu kişi kötü diyor ama bence gayet iyi. Galaxy kadar canlı göstermiyor ama en azından galaxy gibi cöp değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serty23

    Parantez içinde yazdığın telefonlar amoled ekran kullanır , siyahı nerdeyse mükemmel göstermekle bırlıkte beyaz da aynı şekilde başarılı değildiler hele eskiden daha da kötüydü nerdeyse sarı gibiydi.. Diğer IPS ekranlarda birçoğu tabiki Apple panel kalitesinde değil IPS led kullanıyor DİE biliyorm ben Apple, boru değil yani 3 milyar a telefon alıyorsun..

    evet parantez içindekiler amoled kullanıyor youtubedan izlediğim karşılaştıma videolarında diğer ips panel kullanan telefonlar beyaz rengi iphone gibi veremiyor daha önce galaxy s5 kullanıyordum dediğiniz gibi beyaz renkleri sarımsı veriyordu iphone ekranına baktığımda beyaz rengin ve ekranın canlılığına hayran kalmıştım. amoled ekranlar normal renkleri olduğundan canlı gösterip beyaz renkte başarısız olan bir panel anladığım kadarıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre6128 -- 8 Mart 2016; 7:18:42 >




  • Benim de iPhone 4S ve galaxy S4 mini telefunum var, değişimli kullanıyorum.
    S4 mini de amoled ekran renkleri biraz fazla canlı gösteriyor, ama renk ayarlarından bunu biraz düzeltebiliyorsunuz. iPhone 4S de ise renkler daha doğal ve beyaz ekran olarak da 4S daha beyaz gösteeriyor. GalaxyS4 mini de ise ekran tam beyaz değil, belki de gözü yormamak içindir. Hız olarak S4 mini daha seri, batarya performansları aynı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • galaxiler ewet canlı gösteriyor ama gerçeklikten çok uzak. örneğin bi foto çekiyorsun telefondan bakıyorsun çok canlı çok güzel ama pcye bi atıyorsun kaliteden canlılıktan eser yok. fakat iphonda çekilen resim telefonda nasıl görünüyorsa diğer yerlerdede aynı görünüyor. Yani sahte bir canlandırma yok. Bence herşey doğal olmalı. Teşekkürler apple ve bunun gibi davranan firmalara
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.