Şimdi Ara

Bellek Geriliminin İşlemci Sıcaklığına Etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Intel'in hali hazırda en sıcak işlemcisi olan i7 4790K modelini emektar Sunbeam CCF işlemci soğutucusu ile birlikte Intel tarafından tavsiye edilen sıcaklıkların sınırında kullanıyorum. Herhangi bir sorunum yok. Mevcut Corsair 4x4 GB 1600MHz CL9 1.5v bellekleri Kingston HyperX Savage 2x8 GB 2400MHz CL11 1.65v belleklerle değiştirmek istiyorum. Yalnız bir çekincem var.
    Intel standart olarak 1.5 volta kadar bellekleri resmen desteklerken 1.5volttan 1.65volta kadar olan bellekleri resmen desteklemese de pratikte kullanılmasında sorun yok gibi görünüyor. 1.65volt üstü için ise işlemcinin zarar görebileceği belirtiliyor. Bellek kontrolcüsünün işlemcinin içinde bulunması nedeniyle mevcut 1.5volt belleklerim yerine 1.65volt belirttiğim bellekleri kullanırsam işlemci sıcaklığında bir artış olur mu diye merak ediyorum.
    Daha önce daha düşük gerilimli bellekler kullanırken daha yüksek gerilimli bellekleri aynı işlemci ile kullandığınızda işlemci sıcaklığınızda herhangi bir değişiklik oldu mu? Özellikle Haswell işlemci kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.