Şimdi Ara

ROG mu Gaming 7 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bir yakınım için sistem toplamaktayız. Anakart konusunda sizinde görüşlerinizi merak ettiğim için konu açmak istedim. i7 6700K için orta-üst seviye anakart araştırması yapıyoruz 3 modelin arasında kaldık. Yakın olduğumuz taraf Asus ROG serisi, sizin görüşleriniz nelerdir acaba?

    ASUS MAXIMUS VIII HERO Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3800MHz(O.C) HDMI&DP Anakart (949 TL)
    MSI Z170A GAMING M7 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(OC) HDMI USB 3.1 Anakart (906 TL)
    GIGABYTE Z170X-Gaming 7 Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3866MHz(OC) USB 3.1 Anakart (867 TL)







  • CLauDio_1907 kullanıcısına yanıt
    Bende daha alt seviye olan asusun z170 pro gamingi ve çok memnunum rog serisi hero diğerleri ne gore çok çok iyi fiyatlarda yakin birbirlerine hero yu al voltaj koruması sadece asusta var ve 1 yıl daha fazla garantisi var. Kalite ve stabilite istiyorsan asustan şaşma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus Rog serisi bence daha mantıklı. Kapasitör, veriyolu akarım hızı ve performans yönünden daha rahat çalışan bi anakart. Zaten Rog serisi direkt olarak oyunculara hitap eden seriler. Arada fiyat farkı yok denecek kadar az. Garanti süreside 3 yıl, oc yapacaksan biçilmiş kaftan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asusun rog serisi efsanedir.Bence tercihin rog dan yana olsun.Ayrıca Baktığın modelde rog ışığının rengini değiştirebiliyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 900-1000 tl civarındaki 3 model arasında MSI tavsiye ederim. Her üçü de hemen hemen aynı özelliklere sahip. Ancak Asus'un teknik servisi vukuatlı. Forumu biraz karıştırırsan görürsün.
  • CLauDio_1907 kullanıcısına yanıt
    3ü de guzel anakart, 3ünü de alabilirsin

    msi ek olarak steel series kinzu v3 mouse veriyor
  • Asus da intel ethernet - keybot ile tektuşla oc yapıp klavyeden pc yi açabilirsin - ayrıca işlemci için oc desteği daha iyi bios u yalnışlıkla çökertirsen falan tektuşla geri döndürebilirsin. Msı ve gigabyte kullanacağıma paramı çöpe atarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI m7 tartışmasız , asus pismanliktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elindeki işlemci ile birlikte MSI Gaming 7 al rahat edersin. Hero'da 10, Gaming M7'de 13 adet faz var. Bu; daha azla OC kapasitesi anlamına geliyor. Asus'un son zamanlarda anakartları çok sorunlu.
  • CLauDio_1907 kullanıcısına yanıt
    GIGABYTE Z170X-Gaming 7 msi modelinden son biosla beraber daha stabil ve iyi bir kart forumda alakalı bir konu olması lazım.

    Özellikle msi de hala çözülemeyen corsair ram ve xmp sorunları mevcut olduğunu biliyorum bizim forumda ve kendi forumunda yakınanlarda var. Dual channelin devre dışı kalması gibi sorunları da var.

    Heroyu hakkında detaylı bilgi sahibi değilim. Ama rog serisi bir miktar daha iyi bileşenler barındırır.
    Hero nun incelemesihttp://www.kitguru.net/components/motherboard/luke-hill/asus-maximus-viii-hero-z170-motherboard-review/3/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 17 Şubat 2016; 22:26:06 >




  • ROG zaten başlı başına bir marka oldu sayılır artık. Hiçbir anakart ROG serisinin yanına dahi yaklaşamaz. Kesinlikle ROG tercih etmelisin. Madem anakart için bu kadar bütçe ayırıyorsun o zaman kaliteden şaşma derim.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    corsair lpx serisi ile xmp sorununu halen çözemediyseniz yardımcı olabilirim çözümü oldukça basit bende msi den ögrendim mart ayında yeni bios yayınladıklarındada sorun tamamen fixlenmiş olacakmış bu arada aynı sorundan yakınan bir arkadaş daha vardı asus gaming pro kullanıyordu ama asusda yeni yayınladıgı biosla çözdü sorunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black modern -- 21 Şubat 2016; 1:08:53 >
  • black modern kullanıcısına yanıt
    Hocam sag ol gerek kalmadi degisim alip baska markaya yoneldiler kart ciktigindan beri her biosda ayni sorun bu kadar zor olmamali.

    Arkadasin kartiydi zaten Ben zaten asus z97 Ar kullaniyorum hic sorun yasatmadi sag olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.