Şimdi Ara

Macbook Air Klavye&HDMI TV Bağlantısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Macbook Air'i yeni aldım.Klavyesi ve HDMI bağlantısı ile ilgili 2 sorum olacak.Yardımlarınızı ve önerilerinizi rica ederim.
    1-Klavye de yazı yazmakta zorlanıyorum.Sebebi tuşlarının çok hassas hissettiriyor.Hızlı bişeylere yazmaya çalıştığımda sanki tuşları kıracak gibi oluyorum.Yazarken çok rahat değilim yani.Bu durum normal midir?Sizin klavyede yazarken deneyiminiz nedir?
    2-HDMI vasıtası ile TV den görüntü almak için hangi kabloyu önerirsiniz?Medimarkt ,Vatan Bilgisayarda HAMA marka kablolar 70 tl ciavrında ,gitti gidiyorda 10tl ye de kablolar var.Aralarında ne kadar fark var?

    Teşekkürler



  • 1- rahat olun
    2- Kaliteli kablo alırsanız ses ve görüntü konusunda başınız ağrımaz. 10 TL'lik çin mallarından uzak durun
  • Ben sürekli klavyeden işlem yapıyorum Herhangibir sorunla karşılaşmadım Çekinmenize gerek yok Hdmı kablo konusuna gelince gidipte 70 tl ye kablo almayın Extra uzun alıyorsanız bilemem Onlar daha pahalı Ancak 1-3 metrelik kablolar alıyorsanız philips yada belkinin 20-25 tl ye kabloları var onlardan alın Bende 3-4 farklı hdmı kablo var (Belkin , philips , digiturkle gelen hdmı , dell monitörden çıkan hdmı ) Hiçbiri ile sıkıntı yaşamadım Hiç birinin diğerinden bir farkını göremedim
  • macbook air ile TV arasında bağlantı kurmak için standart HDMI kablo yeterli olmaz. minidisplay port to HDMI kablo gerekir ki bunların fiyatları daha pahalıdır.
  • Alacağınız kablonun kalitesinden çok alacağınız displayport-hdmi aparatı daha önemlidir.

    Bundan birkaç ay önce ucuz diye çinden 10 dolara displayport-hdmi dönüştürücü aparat getirmiştim. Aparat çalışıyor fakat cihaz uyku moduna geçip tekrar uyandırmak istediğimde %50 şansla ekran açılmaya biliyor, kimi zaman da sistemi tamamen kapatıp açmadan ekranlar (laptop ekranı dahil) açılmıyordu, sonrasınd 75 tl'ye orjinal dönüştürücü aldım sorunlar ortadan kalktı.

    Analog bir bağlantı yapıyor olsaydınız (VGA gibi) o zaman kaliteli elektromanyetik olarak korunmalı bir kablo alın derdim, fakat hdmi kablodan geçen veri dijital olduğu için veri kaybı olmuyor zaten. (tabi abartıp ta 5 liralık kablo da almayın.. 15-25 tl bandı iyidir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 14 Şubat 2016; 14:08:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.