Şimdi Ara

Yeni kedi aliyorum yardimci olur musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle öğrenciyim.

    1-)Mama olarak kaliteli ve uygun olan mama tavsiyesi verir misiniz ?

    2-)sizce kediyi kuma mi alistirayim yoksa tuvalete mi ?Kumlar ne kadardır ?

    Ekstra Dan ekleyeceginiz birşey varmıdır.Aşıları tam neler gerekir başka ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1. Oncelikle market mamalarini kesinlikle alma whiskaslar goodyler falan ishal yapti hep kedimi ve zorda kaldigi icin yedi ilk geldigi zamanlar. Royal canin ya da proplan kullaniyoruz biz memnunuz ama fiyati pek uygun sayilmaz.

    2. Tuvalete alistirmak sabir gerektiren bir sey kum ariyorlar surekli dogalari geregi. Biz alistirmayi denedik ama olmadi kristal kumlar temiz oluyorlar koku da yapmiyorlar kumu temiz tuttugun surece 5 liraya da var 15 liraya da. Ismini bilmiyorum ama daha kucuk taneli bi kum daha var o patilerinin arasina giriyor ve evi cok batiriyor pek kullanisli degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) Kaliteli mamalardan ödün verme. Dimple'ın bahsettiği gibi market mamalarından uzak durman gerekiyor. Bir seferliğine biraz pahalıya patlayacaktır ama büyük boy (7 kg'dan başlayıp 15 kg'a kadar çıkabilen) mamalardan alırsan kilogram başına ödeyeceğin mama maliyeti epeyce azalacaktır. Kesinlikle kedinin önünde düzenli mama bulunmaması gerekiyor. Paketlerin arkasında tavsiye edilen besleme miktarına uyarsan hem kedinin sağlığı zarar görmeyecek hem de alacağın mama daha uzun dayanacağından bütçeni fazla zorlamayacaksın.

    2) Kedilerin doğal davranışı olmayan birşey, bu yüzden kesinlikle önermiyorum. Kedinin ileriki yaşlarını da düşünmen gerekiyor. Yaşlandıklarında genç hallerinde oldukları kadar çevik olamıyorlar maalesef. Hem her seferinde klozete çıkmak onun için çok zor bir hale gelecek hem de klozete düşme olasılığı epeyce artacaktır. Dimple'ın bahsettiği ince kum tipi bentonit topaklaşan kumdur ve kalın tanelileri de mevcut. En iyisi hem ince hem kalın bentonit kumları denemen hem de kristal kumları. hangisi kedinin ve senin hoşuna giderse onu kullan.
  • Hazır, piyasa mamaları içinde en kaliteli diye bahsedilenler Orijen ve Acana olur genelde. Ama benim kedilerim ne kadar çabalasam da yemedi ikisinden de o yüzden ben de N&D'ye geçtim. Tahılsız mamalar çok hareketli olmayan ev kedilerinin bazılarında cilt problemleri yaratabiliyor onu da belirteyim. Hill's, Proplan, Royal Canin o fiyata değmez, içerik olarak etiketi ne olsa yoğunluk tavuktur, tavuk olsa iyi gerçi, tavuk ürünü diyelim işte artık neyse...Tavuk da kedilerde alerji yapma riski yüksek gıdalardandır, her kedide yapmaz tabii ki de. Ama tavuklu mama ve insanlarında yediği tavuk ( tavuk değil tabii piliç ) vermemek en iyisi diye düşünüyorum.

    Tuvalete kendiliğinden alışan kediler var ilginç bir durum o, kum yine iyidir bence ama denemek lazım tuvaleti alışmıyorsa da zorlamamak.
  • Pofuduk beyaz olanlardan al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satın almayın barınaktan veya internetten sahiplenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mama markası seçimi size kalmış, en iyi mama diye bir bilgi yanlıştır. En azından superpremimium - düşük tahıllı veya tahılsız mamalardan birini seçmelisiniz.

    Kedi kumu gayet pratik ve kullanışlıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.