Şimdi Ara

Tom Tom Go 610 canlı trafik ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu cihazdan almayı düşünüyorum. Epey pahalı ama ömür boyu harita güncelleme bir yana şu canlı trafik bilgisi aktarma olayı hoşuma gitti.
    Ancak bu donanım nasıl çalışıyor? Nasıl bir internet lazım? Telefonla iletişime geçip onun data hattından mi reel veri alıyor? Öyle ise ne kadar bir data tüketimi olur ?
    Ankarada yaşıyorum bu özellik efektif olarak kullanılabiliyor mu ?
    Genel olarak bu cihazı tavsiye eder misiniz ?
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • gajiin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Daha önce go 600 için biraz araştırma yapmıştım. 610'un 600 den tek farkı 600 de amerika kıtası hariç tüm dünya varken, 610'da amerika da dahil tüm dünya haritası mevcutmuş. Cihaz içerisindeki gps alıcısı ile uydudan gelen gps sinyallerini algılayarak navigasyon yapıyor. Bu arada canlı trafik bilgilerini almak için de bluetooth üzerinden cep telefonunuza bağlanıyor ve telefonunuzun internet hattını kullanıyor. Tabi ki bu da telefonunuzun internet kotasından bir miktar harcamaya sebep oluyor. Tomtom Türkiye ile yaptığım görüşmede bu alınan data miktarının çok küçük olmasından dolayı faturada meydan gelecek artışın da son derece az bir miktar olacağını söylemişlerdi. Eğer navigasyon cihazını bluetooth ile telefonunuza tanıtmazsanız, gene navigasyon çalışıyor ama canlı trafik bilgilerini alamıyorsunuz.
    Tomtom cihaz olarak çok kaliteli bir cihaz zaten bu durumu cihazı elinize aldığınızda hissediyorsunuz. Ancak son zamanlarda bayağı gelişme kat etmesine rağmen haritası hala istenen seviyede değil şeklinde yorumlar okuyorum forumlarda. Tabi bu biraz da cihazı nerede kullanacağınız ile ilgili... Eğer cihazı Ankara, İstanbu, İzmir Bursa Antalya gibi büyük kentlerde kullanacaksanız bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Zaten harita geliştirme süreci de aralıksız devam ediyor ve bu cihaz için Tomtom ömür boyu ücretsiz harita güncellemesi garantisi veriyor. Yine de son karar sizin.




  • koymen K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
    Az önce bimekste gözümü kararttım ve aldım cihazı :)
    Henüz keşfetme aşamasındayım ama özellikle sesle komut özelliği hoşuma gitti, gayet başarılı şekilde algılıyor telaffuz ettiğim adresi.
    Trafik yayını özelliği de efektif çalışıyorsa baya işimi görecek gibi.
    Bu arada ilk izlenimlerim uydu bulma ve rota oluşturma hızı da iyi gibi geldi. Ekran dokunmatigi de piranha Vs markalar gibi sinir bozucu değil gayet akıcı, bir de gün ışığında denemek lazım süper amoled ekranı.
    Kullandıkça daha detaylı yorumlarımı paylaşmaya çalışırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gajiin kullanıcısına yanıt
    Cihazınız hayırlı olsun. Tomtom cihazlarda benim ilgimi çeken en önemli noktalardan birisi de map sahare özelliği. Bu özellik sayesinde tüm tomtom kullanıcıları harita geliştirme işinin bir parçası oluyor ve bu sayede tomtom kullananların sayısı arttıkça haritada daha mükemmele doğru gidiyor. Lütfen bu özelliği dikkatle inceleyip kullanın. Bu arada Tomtom cihazlarda historikal data dediğimiz bir özellikte var. Bu da çok önemli bir özellik. Ancak bu özellikleri kullanabilmeniz için bazı navigasyon verilerinizin Tomtom serverina aktarılmasına izin vermeniz gerekir. Cihaz ilk kullanmaya başladığınızda bu izni sizden ister.

    Bu arada özellikle harita ile ilgili (ve tabiki canlı trafik verileri ile ilgili) yorumlarınızı bekliyor olacağım..
  • koymen K kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazı epeydir kullanıyorum.
    canlı trafik verisi gayet başarılı. hakikate yoğunluğu ve ne kadar süreceğini başarılı bir şekilde tespit ediyor, alternatif rotaları da oluşturuyor sizi sıkışıklıktan kaçırmak için.

    ama harita konusunda %100 memnun olduğumu söyleyeyem. Güncellemesini de yaptım cihazı aldığımda ama bazı ankara içi adreslerde alakasız rotaları değişmiş güzergahları takip etmeye çalışıyor.
    Onun haricinde ekranı görünürlüğü dokunmatiği falan gayet başarılı.

    bir de ankarada hiç 3 boyutlu bina göremedim bu güne kadar. istanbulda durum nasıl bilmiyorum ama haritalar da şu 3 boyut işi biraz ciddiye alınsa daha iyi olacak sanırım.

    bir de kullandıkça şöyle bir sıkıntı tespit ettim.
    malum bu cihaz bluetooth ile tlf bağlanıyor. buraya kadar sorun yok ama otomobilimde de entegre bluetooth var. telefon hem arabayla hem tom tomla eşleşebiliyor ancak bu esnada telefon görüşmesi yapamıyoreum. sesim karşı tarafa gitmiyor. ancak navi yi kapatıp tlf. görüşebiliyorum.

    bu bir sorun mu yoksa benim beceremediğim bir ayar mı var bilemedim.




  • Go 51 yada go 500 almayi bende dusunuyorum.blutooth internet olayi anladim.telefon gorusmesi olmamasi belkide bir ayar gerekli.onerirmisiniz.trafik guncelleme vs kisiti yoktur umarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.