Şimdi Ara

Gopro Hero4 İçin Yan Sanayi Pil Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler forum sakinleri, bildiğiniz üzere gopro hero4 aksiyon kamerasının kullanıma göre yaklaşık 2 ila 3.30 saat bir dayanma ömrü var ve uzun süreli çekimlerde pil bitiveriyor bunun için yedek pil gerekiyor ancak orjinal gopro bataryası 100tl civarında, ben çokta kalitesiz olmayacak biçimde orta düzey bir yan sanayi pil arıyorum eğer kullanan memnun kalan var ise önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • maskeli03 kullanıcısına yanıt
    powerbank a bağla istediğin kadar çek.

    adama bak ne güzel yapmış
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Avda tüfeğe takacağım, dalışta zıpkına takacağım için power bank takacak yerim yok ayrıca su geçirmezlik sağlayamam ona o yüzden yan sanayi pil almam şart ama en azından birilerinin kullandığı bilindik birşey almak istiyorum.

    Bu arada bu powerbanki bağlamış ama gopro için sağlıklımı bilemiyorum, gopro üzerindeki pil 3.8V output ama mesela bendeki power bank 5V bu volt farklılığının bir sakıncası olurmu gopro üstünde.
  • maskeli03 kullanıcısına yanıt
    zevk için hayvan öldüren katillere yardımcı olmuyorum,umarım o öldürdüğün hayvanların ahı tutarda go pro makinen bozulur.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Bunun tartışma yeri burası değil, birilerini uluslararası alanda SPOR olarak kabul gören bir şey yaptığı için katil olarak suçlamak ta senin sığlığın kardeş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maskeli03 -- 21 Ocak 2016; 12:30:59 >
  • maskeli03 kullanıcısına yanıt
    spormuş, kendinizi öyle mi avutuyorsunuz. insanoğlu yaşamını devam ettirmek,beslenme ihtiyacını karşılamak için avlanıyorsa tamam eyvallah,ama sırf zevk için avlanmak bunun adı cinayettir. içinde hayvan sevgisi olmayan kişiden her türlü fenalık beklerim.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    2si evde 4 tane de av köpeği olmak üzere 6 Tane köpeğim, annemin evinde artık iş güçten bakamadığım için onun bakması için verdiğim 1 papağan ve 3 muhabbet kuşum, iki tane avda annesiz bulduğum yavru kaplumbağa besliyorum...
  • maskeli03 kullanıcısına yanıt
    hayvan besliyor olman hayvan sevgisiyle dolu bir insan olduğunu göstermez. köpekleri zaten çıkarın için avcılık yaptığın için besliyorsun. papağan,muhabbet kuşu,kablumbağa konusuna gelirsek bu hayvanları küçücük bir kafese hapsetmek hayvan sevgisi olan birinin yapacağı iş değil. kuşlar ve kablumbağalar doğal ortamlarında özgürce dolaşmalıdırlar, kişisel zenkler ve egolar için kafeslere konmamalıdırlar. neden bir sokak kedisini sahiplenip evine alıp beslemiyorsun?

    benim evimde ne köpeğim var ne kuşum var. ama evimin önüne gelen kedilere,köpeklere ekmek,yiyecek falan veriyorum. doğadaki kuşları,tavşanları,domuzları tüfekle vurmuyorum,onların fotoğrafını çekiyorum sadece. bak o zevk için öldürdüğün hayvanların ahı bir gün öyle bir çıkardı feleğin şaşar. bu sana dost nasihatidir.

    bu filmi seyretmeni tavsiye ederim.




  • maskeli03 kullanıcısına yanıt
    Cihaz 1500-1800 tl civarı. Yan sanayı pil kullanmanız ne kadar mantıklı ? Gidin orijinalini kullanın bence. Yan sanayi ürün cihazı filan bozarsa :)
    Yine karar size kalmış.
    Bu dediğim tıpkı 3000 tl ye iPhone alıp, orijinal kabloya 50 tl verememek ; sonrasında iPhone 'un yanması,dokunmatik özelliğinin zarar görmesi ile kapanması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi applez -- 21 Ocak 2016; 18:27:27 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Okuman olmadığı için cahilliğine vererek kısa kesiyorum, birincisi iki köpeğim sokak köpeğidir, 4 tanesi av köpeği İYİ OKU yani anlayacağın tarzdan söyleyeyim 2 TANESİNİ SOKAKTAN EVLAT EDİNDİM !, ikincisi muhabbet kuşlarını doğaya salarsan iki gün geçmeden ölürler onların yaşam yerleri türkiye değil türkiyedeki tüm muhabbet kuşları zaten doğal yaşamlarından kaç bin kilometrelerce uzaklar, ben sadece onları kafesleyip satış için kötü koşullarda bakan birisinden alıp (pet shop oluyor) iyi koşullarda bakıyorum yani elimden gelenin en iyisini yapıyorum elimde olsa hepsini alırım daha iyi koşullarda bakarım çünkü onları kafesleyen ben değilim, üçüncüsü kaplumbağalara gelirsek doğada yavru kaplumbağalar annelerini kaybederse yaşama tutunma süreleri üç ila beş gündür daha fazla olmaz ülkemizdeki kara kaplumbağalarının bir damacana kapağını geçene kadar aileleriyle dolaşırlar bu damacana lafı kaplumbağadan kaplumbağaya değişir tabi, benim bulduğum ise bir 0.5 litfelik pet şişesi kapağından bile küçüktü ve etrafta ne annesi vardı ne başka bir canlı. HAA birde şu var dört yıl önce tavşan avında tavşan gördüm 20 metre önümden koptu koşuyor bi baktım bir ayağı sakat o yüzden sıkmadım takip ettim zaten çok ağır sekiyodu, neyse 15 dakika sonra bi çalı arasına pusmuş bekliyormuş gitti benim kopay köpeği almış ağzına geldi bende şaşırdım ağzında bişeyle gelince ne tüfek attım ne başka bişey bende aldım ağzından baktım yaşıyor ayağı kırık o gün avı bırakıp hemen veterinere gittik tedavisi yapıldı o günden beri hala av köpeklerimin kaldığı bahçede tavşana bakıyoruz ayağı iyileşmedi operasyon geçirdi zor sekiyor o yüzden salmadım.

    Bir de şunu belirteyim, ben domuz avına karşıyım, yemediğim bir hayvanı sırf eziyet için öldürmem ama kuş veya tavşan avıda vurduğum her et bir kursaktan geçiyor balıkavı da dahil !

    Sonuç olarak benim hayvan sevgimi test edip ölçecek bir varlık değilsin, ikincisi istediğim hobiyi sporu yaparım bu seni ilgilendirmez, sonuncusu artık uzatma uzattıkça batıyorsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maskeli03 -- 21 Ocak 2016; 18:41:00 >




  • applez A kullanıcısına yanıt
    Aynen bende öyle düşünüyordum dediğiniz çok mantıklı o kadar para verip kamera aldıktan sonra 20 30 tlye pil almak ne kadar mantıklı diye, ancak şöyle birşey var ki gopro nun pilleri gibi çinde üretilen ve sadece pil üreten firmalarda var hatta çin de değil bi marka gördüm alman firması "ayex" di sanırım yani iş böyle olunca ayex markasının canon gopro nikon ve daha fazlası içinde batarya ürettiğini duydum ve güzel yorumlar okudum o yüzden kaliteli yan sanayi ürünlerine kayabilirim böyle bir düşünce içindeyim ama yan sanayi den şikayetçi birileri gelip yorum atarsa da orjinaline dönücem artık :)
  • maskeli03 kullanıcısına yanıt
    Evet, orası da doğru olabilir. Sonuçta orijinal dediğimiz parçalar da çinde üretiliyor. Ancak daha kaliteli. Bence orijinalini alın. 100 tl den insan çok bir şey kaybetmez ancak makine bozulursa daha kötü. 3-5 kuruş kâr yapalım derken sıkıntı olabilir 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • applez A kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız, dediğim gibi önümüzdeki haftaya kadar bi araştırma içinde olucam bu ayex kötü gelmedi onu kullanan bir kaç kişi bulursam sohbet ederim en kötü pazartesi orjinal bataryamızı almaya giderim :D
  • maskeli03 kullanıcısına yanıt
    ben sana nasihatimi yaptım gerisi senin bileceğin iş, ben yaptığının yanlış olduğunu düşündüğüm için uyardım sadece. gün gelir
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Böyle de canımı ye :)
  • arkadaşlar olay nerelere gitmiş yaa. bir hevesle işte merak ettiğim sorulara cevap buldum derken ;)
    Bu arada eklemek istiyorum avcılığa karşıyım ancak ihtiyaç kadar bu işten ticari bir gelir elde etmemek için avlanmasına da soğuk bakmıyorum. yeter ki doğanın düzenini bozmayalım. zevk için, spor olsun diye avlamak yerine ihtiyacı ölçüsünde ve mevsiminde (av yasağı olmayan zamanlarda) avlanmasına da karşı değilim. ancak hayvanların nasıl öldürüldüğünü veya avlandığını kameraya almayı pek de etik bulmuyorum doğrusu. Bu kısımda düşüncelerimi dile getirdim ;) neden mi diye soracak olursanız ordu'luyum ve inanın balık tutamıyoruz. çünkü sonarla v.b. bilinçsiz avlanmalarla denizlerimizde balık tükenmiş, kılıdan olta balıkçılığı yapmak mümkün değil.

    Kardeşlerim benim sorum; gopro hero 4 black aldım ve pili gerçekten çok kötü. 1080p'de wifi kapalı çekim süresi vasat. bir tane yedek pil alabilirim üstü için verdiğim paralara acırım. bunun yerine ben de bir tane 10.000mah'lık powerbank alıp bisikletimle kullanırken şarj etmeyi düşünmüyor değilim. ancak gopro'nun taktiği apple'ı mumla aratır niteliğinde. pilini incelediğimde kaç amperlik bir girişe ihtiyacı olduğu yazmıyor. bir de autput değeri 3.8V. acaba bir powerbank zarar verir mi? bir de olaya şu yönüyle bakıyorum. gopro'nun içinden harici bir şarj ünitesi çıkmıyor veri kablosu haricinde. yani pc'den şarj ediyoruz ve pc'nin usb çıkışı ise 5V'luk bir enerji çıkışı sağlarken amper değeri ise 2A olması lazım. bu durum gopro'ya zarar vermediğine göre muhtemelen herhangi bir powerbank (kaliteli) ile gopromuzu şarj edebiliriz gibi. gopro da yanlış hatırlamıyorsam 1A'lik güç dengesine ihtiyacı var. Tadığım bir elektirikçi önemli olan amper değerini mevcut amper değeri ile ya aynı ya da daha yüksek bir amper değerine sahip olan bir üniteyle şarj etmek gerekir diye söylemişti. Konu hakkında bilgisi olan varsa bizleri bu konu hakkında aydınlatırsa sevinirim. Keza forumu herkes kullanıyor ve bilginin sadakası da bilgiyi paylaşmaktır ;)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.