Şimdi Ara

Lityum iyon şarj devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Panasonic NCR18650B 3400mAh Li-İon pillerden 6 adet seri bir hücre oluşturdum bu hücre için Li-İon şarj devresine ihtiyacım var.
    Şarj olduktan sonra otomatik kesime geçip bekleme akımı sunabilen bir sistem olursa sevinirim.
    Şimdiden tskler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayer_ank -- 18 Ocak 2016; 18:32:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yarın sabah uygun şemayı çizer buraya koyarım
  • takip
  • Hayırlı Sabahlar... Murat.... 4 Lİ-İON seri pil hücresi için devre şeması ektedir. 650 Ma olarak ayarlanmıştır . 1 ohm Direnç değeri düşürülerek şarj akımı arttırılır veya değeri büyütülerek şarj akımı azaltılabilir ama en ideal şarj akımı 650 MA dir... Devre basit olduğu için baskı devresini yapmanız zor olmasa gerek veya delikli pertinaksa mont Kolay gelsin..
  • Malesef yine bir sorun var sitede . resim yollayamıyorum...
  • Tekrar deniyorum. Aha oldu bu sefer...

     Lityum iyon şarj devresi
  • kenakord kullanıcısına yanıt
    Kenan abi öncelikle tesekkur ederim.PCB çizimini ben yaparım burada paylasirim kullanacak diğer arkadaşlar da yararlanırlar.
    Sormak istediğim bir şey var
    İnternette biraz araştırdım lityum iyon şarj devrelerinin bazıları her hücrenin + - sine bir kablo bağlayarak yapıyorlar. Aynı notebook bataryalarindaki gibi.
    O sistemler ile bu tarz sistemin arasındaki fark nedir?
    Son olarak 12.6 volt ta ayarlamam mümkün mü? Sistem şarj bittikten sonra pilleri istediğimiz de sarjdan çıkartma imkânı sunuyor mu abi?
    Tekrardan tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok Fazla Isıtmadan lehim yapabildiğin gibi bir pil yuvası aparatı ilede şarj edebilirsin. 3 hücre için 12.6 volt ayarını trimpot ile yapabilirsin ancak alt ayagına bağlı 10 k direnci 6k8 olarak değiştirmen gerekir.
    Devre zaten pillerin tam doyumda dolması halinde şarjı kesmektedir minimum tampon şarjında tutacaktır. şarjdan çıkarmak gerekmez. ancak giriş voltajı olmadığı sürece uzun zamanda piller deşarj olacaktır 470 ohm 1k trimpot ve 10 k Direnç Pillerin artı ve eksisi arasında bağlı olduğu için çok uzun zamanda boşta iken piller biteceketir...
    Aslında size önerim her bir pil hücresini ayrı ayrı veya buna uygun bir devre vasıtasıyla şarj etmek en uygunudur.. bunun içinde ekteki devreden her bir hücre için bir tane yapılıp kullanmaktır...


     Lityum iyon şarj devresi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.