Şimdi Ara

VW Neden Bu Forumda Linç Ediliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ;

    Fiat linea sahibiyim.Araç sahibi olalı 1,5 ay oldu.Bu aracı almadan evvel bu forumda çok dolaştım ve yorumları okudum.VW'e anlamsızca yüklenmeler var.Bu benim gördüğüm şeyler.Şahsen bütçem yetseydi inanın VW alırdım.Ama bundan sonraki aracım kesinlikle WV olur gibi.Sadece merak ettiğimden konuyu açtım.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moon Star Turkey -- 17 Ocak 2016; 22:36:06 >



  • WV seviliyor VW sevilmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 17 Ocak 2016; 22:13:44 >
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Düzelttim :)
  • Sebep bir kaç faktörün bileşimi.

    1. distribütör felaket. Arabayı satana kadar yanında sorun çıktığı zaman her türlü çirkefe yatar.

    2. Marka geliştirdiği teknolojiyi kendisi denemeden müşteri üzerinde deniyor. (Bana göre en kötü faktör bu) fsi-dsg mağdurlarını okudukça, gördükçe anlıyorsun.

    3. marka eski kafalı bir firma yıllarca tdi motoru geliştirmeden traktör motorundan hallice bir performansla piyasaya sürüldü. Fiat-Renault-Mercedes-Bmw-Psa grubu motorlarına yatırım yapıp geliştirirken bu muhteremler biz nasılsa böyle traktör motorlu da satıyoruz şımarıklığı yaptı.

    4. Tsi motorun 1 pistonunu ters takıp satması. Yıllardır arabalara ilgi duyar, alır satarım vw den başka hiç bir firmada böyle rezalet duymadım, görmedim.

    5. iyi niyet garantisi adında ki zırvalık

    6. Emisyon skandalı. Bunu sona yazdım bana göre faktörlerin içinde en hafif etken. her firmada böyle cinlikler vardır. bel altı girmek istemedim.


    Vw sahipleri umarım bu markayı neden sevmediğimi anlamıştır. Sürekli bizi kıskanıyorsunuz vs dedikleri için yazma gereği duydum. Bir egea ile golf aynı para olsa bile kendim bizzat, şahsen Egea yı alırım. Bunda çok samimiyim. Golf alıp bombayı kucağıma alacağıma Egea alıp kafam rahat binmek isterim. egea nın garantisi bitince kafama takmam ama golf'e garantisi bittiğinde bir şanzıman için 15 bin lira ödemek bana koyar. tsi motorla sorun yaşamak istemem.
  • VW iyidir. Orta direk kredi çekip alır genelde. Kullanıp memnun olanların sayısı daha çok. Şahsen dayım. Forumda üstünden dozer ile geçilen DSG ile tık demedi aracı. Kötü emsal olmaz ayrıca İstisnalar kaideyi bozmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı yazdıklarınız doğru ama bazıları abartılı biraz sanki. 1.6 TDI'ın güç çıkışı 105,120 beygir arasında değişiyor şuan.Çok kötü olmasa da ortalama sayılabilecek düzeyde,ve mevcut ürün gamını taşıyabilen bir motor,öte yandan Fiat'ın da 1.6 dizeli 120 beygir.İkincisi ilgi duyarım diyorsunuz ama bir pistonun ters takılması mümkün değildir,piston ters takılmaz,ya segman ters takılır,ya da piston gömleği,Pistonun yanlışlıkla ters takılması gibi bir fantezi imkansızdır.Üçüncüsü ise Egea,Golften iyi,gidip aynı paraya Egea alırım demişsiniz,saygı duyarım sizin fikrinizdir.Yalnız egea'da otomatik vites yok,manuel almak durumundasınız.Golf'ün de manueli alabilirsinşz ve sıkıntısız kullanırsınız.Ve yalıtım,konfor,güvenlik,stabilize gibi konularda Egea'dan daha iyi bir araç almış olursunuz.

    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbobenzina kullanıcısına yanıt
    Ben egea golf ten iyi demedim. Golf ü çok severim. sınıfında tarihi boyunca en sevilen araba olmuştur. son yıllarda vw politikasına bakınca egea alırım demek istedim. insanları deneme tahtası olarak kullanması benim hoşuma gitmiyor. vw de son 10 yılda çok şeyler değişti. gidişat her sene daha kötüye gidiyor. tdi multijete göre daha kötü. multijet 1.6 dan 120 hp güç verirken tdi henüz 105 lerde ve ekonomik olarak tasarruflu değildi. Bluemotion serisinde bir aksaklık duymadım. hakkını teslim ederim ama fiyat farkı çok yüksek. vw doğuş grubunda olduğu sürece almayı düşünmüyorum. samimiyetle söylüyorum vw e yazık oluyor. saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palpatine48

    Ben egea golf ten iyi demedim. Golf ü çok severim. sınıfında tarihi boyunca en sevilen araba olmuştur. son yıllarda vw politikasına bakınca egea alırım demek istedim. insanları deneme tahtası olarak kullanması benim hoşuma gitmiyor. vw de son 10 yılda çok şeyler değişti. gidişat her sene daha kötüye gidiyor. tdi multijete göre daha kötü. multijet 1.6 dan 120 hp güç verirken tdi henüz 105 lerde ve ekonomik olarak tasarruflu değildi. Bluemotion serisinde bir aksaklık duymadım. hakkını teslim ederim ama fiyat farkı çok yüksek. vw doğuş grubunda olduğu sürece almayı düşünmüyorum. samimiyetle söylüyorum vw e yazık oluyor. saygılar.

    Anladım dediklerinizi,babamda CC model araç var şuanlık sıkıntısız kullanıyor kendisi,servisin tavrı da iyi bir sıkıntı yaşamadık,doğuşun politikasıyla pek işimiz olmuyor araç bakımdan bakıma gidiyor zaten servise,Doğuşu ben de sevmem,ama Kel feritin kişiliği yüzünden sevmem.Distirbütör değişse dediğiniz gibi iyi olur tabi ki ama değişmez.İsviçrede bile bu adamlar satıyor Porsche'yi biraz zor o yüzden.İşin kötü yanı da belli bir standart yok vw servislerinde,bazı servislerde müşteri memnuniyeti çok iyiyken bazılarında yerlerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turbobenzina

    Bazı yazdıklarınız doğru ama bazıları abartılı biraz sanki. 1.6 TDI'ın güç çıkışı 105,120 beygir arasında değişiyor şuan.Çok kötü olmasa da ortalama sayılabilecek düzeyde,ve mevcut ürün gamını taşıyabilen bir motor,öte yandan Fiat'ın da 1.6 dizeli 120 beygir.İkincisi ilgi duyarım diyorsunuz ama bir pistonun ters takılması mümkün değildir,piston ters takılmaz,ya segman ters takılır,ya da piston gömleği,Pistonun yanlışlıkla ters takılması gibi bir fantezi imkansızdır.Üçüncüsü ise Egea,Golften iyi,gidip aynı paraya Egea alırım demişsiniz,saygı duyarım sizin fikrinizdir.Yalnız egea'da otomatik vites yok,manuel almak durumundasınız.Golf'ün de manueli alabilirsinşz ve sıkıntısız kullanırsınız.Ve yalıtım,konfor,güvenlik,stabilize gibi konularda Egea'dan daha iyi bir araç almış olursunuz.

    Saygılar.

    Merhaba,

    Arkadaşın verdiği örnek doğrudur, söylemek istedim.

    Forumda ya geçen sene yada 2 sene önce bir arkadaşımız Tiguan almıştı ve aldığı günden sonra haftalarca eziyet çekti serviste.

    En son aracını bıraktığında ne telefon ne bilgilendirme geldiğini görünce servise gitmişti, aracın motorunu bagaja koymuşlardı. Fotoğraflarını da çekip koymuştu buraya.

    Sonuç olarak 1 piston ters takılmıştı.

    Anlıyorum çok büyük bir seri üretimin içinde bu firma fakat ticaret ahlakına sığmayan bir durum bu. İsterse günde 1 milyon araç üretsin, onun sorumluluğuna giriyorsa o araçların hepsini kontrol etmek zorundadır.

    Volkswagen eğer sorunsuzluğa erişebilseydi ben orta sınıfta başka araç almazdım herkese de Volkswagen tavsiye ederdim.

    Benim için en önemli şey sorunsuzluk olduğu için, orta sınıfta her zaman Honda'yı parmağımla gösteririm.

    Bu benim param, benim tercihim tabii ki. Herkes benim gibi düşünse satışı dururdu zaten. Farklı düşüncelerin olması her zaman iyidir, piyasada çeşitliliği arttırır.
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Hocam o konuyu biliyorum,ama o konuda da pistonun ters takılma olayı tamamen yanlış,piston ters takılabilcek birşey değildir,büyük ihtimal arkadaş ya piston gömleği ya da segman demek istemiştir.Teknik olarak bir piston hayatta ters takılamaz.Ve evet bu arızanın olması mide bulandırıcı,ama telafi edilebilecek birşeyken Doğuş otonun yaptığı rezillik katılıyorum.Bizim de 3. Aracımız fd6 civic makyajlı kasa,cidden sorunsuz bir araç,2009 dan bu yana bi akü değişti,Bir de tavandaki aydınlatma ampülü.Ama direksiyon pompası sıkıntılı ses yapıyor.Masrafsız bir araç aynı zamanda ama yalıtım,yol tutuş olarak zayıf buluyorum rakiplerine göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanımhaber ölücüleri
  • VW alırsanız bu gruptaki herhangi bir aracın makyajlanmamışını alırsınız. Grubun diğer markaları VW nin ağır makyaj yemiş, aynı şasinin ve parçaların replikası gibidir. İşin özeti VW grubunun hiç bir aracı kendine has tasarımı, özgünlüğü olan bir model içermez. Hepsi birbirinin kardeşidir bu da aldığınız arabanın herkesin altında olması sonucunu doğurur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan3156

    VW alırsanız bu gruptaki herhangi bir aracın makyajlanmamışını alırsınız. Grubun diğer markaları VW nin ağır makyaj yemiş, aynı şasinin ve parçaların replikası gibidir. İşin özeti VW grubunun hiç bir aracı kendine has tasarımı, özgünlüğü olan bir model içermez. Hepsi birbirinin kardeşidir bu da aldığınız arabanın herkesin altında olması sonucunu doğurur.

    VW Beetle ve Audi TT için örnekleme yapabilirmisin verdiğin yanlış bilgi ile.
  • Burada vw araçlarına eleştiri yapılmıyor, hakaret tadında yorumlar yapılıyor. Adam arabadan hızını alamıyor kullanan kişilere de laf atıyor...

    Şahsen ben adam gibi eleştirip, laf anlatanları dinliyorum ve gözönünde bulunduruyorum.
    Bu sebepten aldığım aracı dsg değilde manuel passat aldım...

    Diğer bir eleştiri satış sonrası ilgisizlik olarak gösteriliyor, arkadaşlar bugün çoğu firmanın kötü satış temsilcileri mevcut veya kötü bayileri mevcut tam tersi çok iyi bayilerde var.
    Ben şimdi kötü birine denk gelince hepsi kötü, iyi birine denk gelince hepsi kötü mü diyeyim ?

    Ben daha geçen hafta aracımın lastik yanağını kestirmişim, gittim servise ne kasko ne başka bir şeyi devreye soktular aracımı komple lastiğini jant ile değiştirdiler.
    Şimdi bu olay üstünden doğuş müthiş hizmet veriyor diyemem, babamın aracı da vw oda saçma olaylar yaşadığı zamanlar oldu.

    Buradaki sıkıntılı durum insanların eleştirmesi değil sarf ettikleri laflar, hiç bir markayı eleştirinin ötesinde hakaret tarzında değerlendirmemek gerekir.
    Sonuçta insanlar bunları emekleriyle alıyor.
  • benim için vw eleştirilmesinin tek sebebi egea alacağına golf alsaydın yaa diyenlerdir.
    saçma sapan fikirlere sahipler.
    bir de ne alırsan al 5 daha koyup vw alsaydıncılar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 18 Ocak 2016; 14:18:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Negatiwe

    quote:

    Orijinalden alıntı: volkan3156

    VW alırsanız bu gruptaki herhangi bir aracın makyajlanmamışını alırsınız. Grubun diğer markaları VW nin ağır makyaj yemiş, aynı şasinin ve parçaların replikası gibidir. İşin özeti VW grubunun hiç bir aracı kendine has tasarımı, özgünlüğü olan bir model içermez. Hepsi birbirinin kardeşidir bu da aldığınız arabanın herkesin altında olması sonucunu doğurur.

    VW Beetle ve Audi TT için örnekleme yapabilirmisin verdiğin yanlış bilgi ile.

    https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20130204172132AA3F6ak cevap vermeye üşendiğim için oturup yazmadım. Bu linkte gayet güzel açıklamışlar. Ingilizcen varsa oku öğren abicim. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Group_A_platform#A4_.28PQ34.29 buradan da bakabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 18 Ocak 2016; 20:46:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence en büyük sebep doğuş oto,dsg ve dizel motorda kendini geliştirmemesi.Ben 55.000 km passat 5,5 kullandım bu kasayı kim sorarsa hiç düşünme al derim ama şu 1.6 tdi sorsalar aman kardeşim diyorum onun yerine 2007-2008 2.0 tdi al keyfine bak diyorum.Benim için en büyük sorum 1.6 dizelin 105 ps olması
  • forumda linç edilen vw değil,vw fanboyları.
    Benim açımdan tsi motorlu manuel olan vag grubu araçlar gayet mantıklı otomobiller.
    tdi ler aşırı pahalı,dsg ise arızalı bir şanzıman olduğundan tercih etmem.
    Tiguan tsi 160 hp olan favori volkswagenimdir mesela.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayhansoylukan

    Bence en büyük sebep doğuş oto,dsg ve dizel motorda kendini geliştirmemesi.Ben 55.000 km passat 5,5 kullandım bu kasayı kim sorarsa hiç düşünme al derim ama şu 1.6 tdi sorsalar aman kardeşim diyorum onun yerine 2007-2008 2.0 tdi al keyfine bak diyorum.Benim için en büyük sorum 1.6 dizelin 105 ps olması

    Hocam yeni Passat'ta 1.6tdı motorda 120 ps, geçtiğimiz senelerde ki b7 kasada dediğiniz doğru 1.6 tdı da 105 ps vardı.
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Haklısın öyle oldu ama almaya güç yetmiyor artık 120 bin tlye passat almak makul gelmiyor artık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.