Şimdi Ara

Yağ Yakımı İçin Kardiyo Önce mi Sonra mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha fazla yağ yakmak için kardiyo, ağırlık antremanından önce mi yapılmalı yoksa sonra mı ?



  • Antrenman sonrası yada antrenman olmayan günler sabah uyandıktan 30-35 dk sonra aç karnına 20-25 dakikalık HIIT kardiyo.
  • ağırlık idmanından önce kardiyo yaparsan bütün kan bacaklarında toplanır kaldıracağın ağırlık bir işe yaramaz sabah aç karnına sade kahve içip 15 dk sonra başla kardiyona.
  • Öncelikle tıp veya metabolizma uzmanı olmadığımı belirtmek isterim. Yazacaklarım kişisel görüşlerimden ve deneyimlerimden kaynaklıdır.
    Ağırlık çalışması yapacağınız gün yeterli enerji seviyesinde olmanız gerekir. Bu nedenle antrenman öncesi yoğun kardiyo çalışması bence mantıklı değil. Antrenman sonrası eğer sıkı bir çalışma olmuşsa yine kardiyo ile devam etmeyi doğru bulmuyorum.Çünkü kas gelişimi için antrenman sonrasında dinlenme çok önemli. Kas gelişimi olmazsa ve de kas yıkımı oluşursa yağ yakımında sürekliliği sağlamak çok zor.Şayet haftada bir gün yoğun full body çalışıyorsanız bence ağırlık antrenmanından 3 ya da 4 gün sonra kardiyo daha mantıklı. Eğer ağırlık çalışmanızı birkaç güne böldüyseniz en yoğun ağırlık çalışmanız hangi günse ondan iki gün öncesine ve iki gün sonrasına kardiyo koymamak akıllıca olur. Bu söylediğim yöntemin bir diğer önemli avantajı da aşırı su kaybını önlemesidir. Yine de yeterli ve düzenli su içmek her şartta çok önemli.Bir diğer önemli nokta kardiyo çalışmasını uzun ve yüksek hızlı koşu yerine yürüyüş veya düşük tempo koşu ile 1 saati geçmeyecek şekilde yapmaktır. Çünkü kaslar dinlense bile ağırlık antrenmanı sonrası eklemlerin de kendini onarmak için dinlenmeye ihtiyacı vardır ve çok ağır kardiyo antrenmanları bu süreci olumsuz etkiler. Kas kütleniz arttığında zaten yağ yakımınız çok kolaylaşacaktır. Bu biraz zaman alır. Ama sabırlı ve düzenli çalışırsanız sonuçlarını göreceksiniz. KAs kütleniz arttığında dinlenme halinde bile kardiyo ile yakamayacağınız kadar kalori yakıyor olacaksınız. KArdiyo antrenmanı kalori yakımı konusunda göreceli olarak daha etkisiz kalıyor. Ancak kardiyovasküler kapasitenizi geliştirmek amacıyla yaparsanız hem günlük hayatta hem de ağırlık antrenmanlarında daha enerjik olursunuz. Amacınız için daha iyi. Bu yazdıklarım tecrübeyle sabittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 18 Ocak 2016; 23:27:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.