Şimdi Ara

SERVİS İN KLİMAMA GAZ İLAVESİ VE SONRASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Taşındığım evde eski sharp marka bir klima var.Bende servisi çağırarak temizlik ve rutin kontrollerini yaptırdım.2 tane genç çocuk geldi servis elemanı olarak.Güzelce temizlediler.Ancak gaz basıncını kontrol ettikten sonra gazın 4 bar basınçta olduğunu idealinin 5 bar olduğunu söylerek gaz ilave ettiler.Ancak sonradan araştırdığım kadarıyla klimamda kullanılan r22 gazının normal basınç değerinin 4 bar olduğunu öğrendim.Verdiğim parada değilim ancak klimayı elime almak istemiyorum.Yardımcı olabilirseniz sevinirim bu konuda



  • Gaz basıncı yazın 5 bara kadar çıkabilir ama kış ayı için fazla. Gaz fazlalığını soğutmada çalışırken kalın borunun karlanmasından da anlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhrmclskn

    Gaz basıncı yazın 5 bara kadar çıkabilir ama kış ayı için fazla. Gaz fazlalığını soğutmada çalışırken kalın borunun karlanmasından da anlayabilirsiniz.

    Ne yapmam lazım peki.Çağırtıp tekrar 4 bara mı düşürteyim.Şu an ısıtmada kullanıyorum bir sorunu yok gibi eskiye görede gayet iyi ısıtıyor ancak kompresörü elime almaktan korkuyorum açıkçası.
  • Kompresör o kadar çabuk yanmaz, yüksek akım koruması var önce o atar. Kullanın böyle hava ılık olduğunda bir soğutmada deneyin dönüş borusu karlanıyor yada buzlanıyorsa fazladır. Bu havalarda tam basıncı ayarlamak güç çağıracaksanız da daha iyi bir havada çağırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.