Şimdi Ara

Masaüstü Sistem Tavsiyesi - Casper - Phoenix - Toplama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar.. Yakın bir zamanda daha taksitleri yeni biten MSI marka oyun laptop üzerine sıvı dökülmesi yolu ile bozuldu. Bende yeni bir PC almayı düşünüyorum.. Ancak hem başıma gelen olaydan dolayı hemde maliyet açısından dolayı laptoptan uzaklaşmış durumdayım. Oyuncu masa üstü PC almayı düşünüyorum..

    Bilgisayar toplama hakkında çok fazla bir bilgim yok. Bir kaç model gözüme çarptı, onların arasından birini seçmeme yardımcı olur yada kendi tavsiyelerinizi söylerseniz sevinirim..

    İlki, Casper'ın D900 modeli.. Video tanıtımına başka bir model göndermişler hem donanım haber videosunda hemde shift delete videosunda kendi tanıtımını yaptırmamışlar.. Tanıtımını yaptıkları modelde satışta yok şu an..

    http://www.casperstore.net/?urun-4450-casper-nirvana-d9z-670k-b317a-w

    Bilgileride eksik yazmışlar ne anakartın ne Ram'lerin nede Hard Disklerin hiçbir özelliği yazmıyor.. Ayrıca video tanıtımda farklı bir PC göndermeleri de kuşkulandırıyor. Zaten Casper'ın vasat bir marka olduğunu da biliyoruz ama yinede sormak istedim.. Tek artısı işlemcisi ve yanında gelen monitör, gaming klavye - mause, blue-ray v.s..
    Fiyatı; 5700 TL

    İkincisi, Phoneix'in Rebirth serisi.. Sadece kasa olarak geliyor işlemcisi casper'dan biraz daha düşük. Ana kartının, ram'in, güç kaynağının ve sabit disklerin daha iyi olduğunu düşünüyorum.. Ayrıca PC'ye on gün test uyguluyorlarmış diye de duydum yani Casper gibi 2 günde paketleyip göndermiyorlar. Kaliteli bir şirket olduğunu biliyorum, ancak bu sistem bana ne kadar süre gider bilmiyorum, fikrinizi almak isterim..

    http://www.phoenix.com.tr/rebirth-serisi/

    6000 TL satış fiyatı var yanında Monitör, Klavye v.s almam gerekecek bunlarda en az 500 tl tutar.

    Üçüncü olarakta bir üst modeli Rebirth X Serisi.. İşlemci ve SSD biraz daha iyileştirilmiş.. Anakart ta üst seviye. Bana uzun yıllar gidebilecek bir makine gibi geldi.. Ancak fiyatı da doğal olarak tuzlu..

    http://www.phoenix.com.tr/rebirth-x-serisi/

    Fiyatı 7900 TL.. Şimdi bide buna monitör v.s ekleyin 8500 civarı edecek. 8500'e araba alıyor insanlar bir bilgisayara da bu kadar para vermek koyuyor biraz.. Tabi suçluyu şirketlerde değil dolarda ve onu bu seviyeye çıkaranlarda arıyoruz.. Doların yükseleceği de söyleniyor hani almışken uzun yıllar idare edecek bir PC almak istiyorum ki 5 yıl sonra (keşke o PC'yi alsaydım dolar iki kat fırladı şimdi hayatta alamam) demeyeyim diye..

    Bunun dışında kendim bir PC'mi toplasam, toplayabilir miyim bilmiyorum.. Toplasam bile güzel konfigrasyonlar ve uyumlu parçalar bulmak yerleştirmek gerek pek becerebileceğimi zannetmiyorum.. (Hangi kablo nereye takılıyor onu bile bilmeyen biriyim yani..)

    Bir yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightFireBlack -- 15 Ocak 2016; 0:19:20 >







  • Güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.