Şimdi Ara

Sesim karşı tarafa gitmiyor ama mikrofon siri'de çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,
    iphone 5 kullanıyorum,bataryası ile ilgili bir sorun olduğu için bu hafta tamir gördü. Şimdi tamirden geldi ancak başlıkta da yazdığı gibi
    aramalar da sesim karşı tarafa gitmiyor. Tamirden önce böyle bir sorun yoktu. Tabi ilk olarak mikrofonun arızalandığı geldi benimde aklıma ama
    siri sesimi algılıyor,ses ile yazım olayı da normal çalışıyor. Ayrıca aramalar da hoparlörü seçince sesim karşı tarafa gidiyor.
    Hoparlör arka da ki kamerayı kullanıyormuş,o yüzden sanırım. Telefon yazılımını güncellemeyi denedim,ayrıca reset'te attım çözüm olmadı.
    Bir de diş fırçası ile o kısmı sildim belki toz falan kalmıştır diye ama bu da çözüm olmadı. Ayrıca çağrı sırasında konuşmalarım yankı yapıyor
    yani kendi söylediklerimi kendim tekrar duruyorum 1sn falan gecikme ile. Ayrıca kulaklık mikrofonu ile kullanırken de sorun yok.

    Bir fikri olan var mı ? Acaba tamirci ön mikrofonun kablosunu falan mı takmayı unuttu ya da bağlantıyı yanlış mı yaptı ?

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biarkadasabakipcikicam -- 14 Ocak 2016; 18:00:53 >



  • Bunu tamirciye sorsan daha iyi sorun var sonuçta geri götürmen en sağlıklısı.
  • cevap için teşekkürler, valla 1 ay bozuk telefonla apple store'dan randevu için bekledim en son sinirlenip bi tamirciye verdim 3 günde halletti. Şimdi telefonsuz kalmak istemiyorum tekrar o yüzden geri vermek istemedim.

    Neyse biraz daha araştırma yaptım,siri ve klavye arka kameranın yanında ki mikrofonu kullanıyormuş. Hoparlör de onu kullanıyor, o yüzden sesim gidiyor, ya da video çekerken ses kaydediliyor.
    Sesli notlar altta ki mikrofonu kullanıyormuş ve sesli notta sesimi algılamadı sonuç olarak mikrofon bozulmuş. Sanırım bir süre kulaklıkla kullanacağım,sonra tamirci..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.