Şimdi Ara

Değer kaybı konusunda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
29.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aralık ayında maddi hasarlı bir trafik kazasına karıştım, tramer sonucuna göre karşı taraf %100 kusurlu bulundu komisyon kararı olarak.
    aracımın onarımı karşı tarafın sigortası AXA tarafından yetkili serviste yaptırıldı. Şu anki mevzum aracımda oluşan değer kaybını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde alabilmek. Servis tarafından 8500tl fatura kesimi yapıldı.

    aracımda oluşan değer kaybını talep etmek amaçlı gördüğüm kadarıyla bir kaç farklı yöntem var

    1. Direk mahkemeye başvurarak
    2. Avukat aracılığı ile mahkemeye başvurarak.
    3. axa sigorta online bireysel başvuru yaparak. ( axa sigorta bireysel başvurularda hakkaniyetli davranıyor mu yoksa bu seçeneği sadece olayı uzatmak için mi oluşturmuş? )
    4. Experin hazırladığı rapor aracılığı ile sigortaya başvurarak. ( Elinde değer kaybı için hazırlanmış bir rapor örneği olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum)
    5. Avukat aracılığı ile axa sigortaya değer kaybı takibi yaptırarak.

    aracımda yapılan kabaca şöyle; tampon, gündüz far, sol far, sol çamurluk, sol davlumbaz, amortisor, salıncak, rot grubu, porya, disk, jant lastik diyerek liste uzuyor.

    bu konuda tavsiyeleriniz çok işime yarayacak, şimdiden çok teşekkür ederim.






    edit: 28 ocakta yaptığım başvuru sonuçlandı.


    Değer kaybı talep süreci 28 ocak 2016
    Hasar onarımım gerçekleştikten sonra aracımın kaybettiği değeri alabilmeyi araştırdım yukarıda da yazdığım gibi bir sürü alternative yollar bulunmakta. Bu süreç içinde bir avukat, 2 hasar ve değer kaybı uzmanı ve sigorta şirketleriyle görüşmelerim oldu.

    Hatta bu konuda beni en çok aydınlatan fikir alışverişinde bulunduğum üşenmeden yardımcı olan kişi forumda da yazıları bulunan “@sigorta eksperi” dir. Hiç üşenmeden defalarca yardımda bulunduğu için kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kendisiyle yaptığımız çalışmanın ardından bana **** bir meblağ alabileceğimi söyledi ve açıklamaları gayet makul ve akla yatkındı.
    Başka bir uzmanla görüşmemde de sayın @sigorta eksperini tanıdığını ve sigorta eksperinin söylediğini asla alamayacığımı onun havadan uçtuğunu söylemesine ragmen benim içimde esnaf arkadaşını kötüleyen bir esnaf hissi uyandırdı. Bu şirket ile ünlerine ve yaptıkları işlere ragmen ikinci defa görüşmedim.

    @sigorta eksperi ile tekrar görüştük işlemleri onunla yapacaktım lakin bu işi yaparken para harcamak kesinlikle istemiyordum (aslında telep ettiği meblağda gayet uygundu) kendisine bu konuda mahcubum ve yoluma bireysel başvuru ile devam etmek istedim.
    28.01.2016 tarihinde axa sigortaya online başvuru yaptım ve 15 iş günlük bekleme süresi başladı. Arada bir kaç kez kayıt açtırarak dosya durumu hakkında bilgi almak istediğimi ve anlaşmazlık durumunda ne gibi haklarım olduğunu sordum. Bu şekilde geçen bir kaç görüşmeden sonra 4 şubat tarihinde kararımız alınmış ama axa tarafından hiç bir bilgi verilmedi. 8 şubat tarhinde de belirledikleri meblağ verdiğim hesap no ya aktarılmıştı.

    İşin benim için en keyifli yanı @sigorta eksperi beyefendinin söylediği rakkamla neredeyse aynı olmasıydı. Hesaplaması gayet makul ve yere basıyordu kendisine bir daha teşekkür etmek istiyorum.

    Buradan şu sonucu sanırım çıkarabilirim, axa sigortaya bireysel başvuru yaparken internetten okuduğum kadarı ile pek mağdur dostu görünmüyordu, hatta başvurumu yaptıktan sonra özelikle dosya açtırarak internet yorumlarına göre hiç mağdur dostu olmadıklarını öğrendiğimi inşallah benim durumumda da bu tavırda olmazsınız diyerek serzenişlerimi ilettim, açıklamalarında her müşteriyi memnun etmemin zor olduğu gibi bir cevap alsamda yinede aradığım her seferinde dinlediler ve makul cevaplar alıp telefonu hoşnut şekilde kapatmamı sağladılar.
    Buradan axa ya 15 iş günü olan yasal tespit süresi içinde hem tespiti hemde ödemeyi tamamladıkları için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the gift -- 9 Şubat 2016; 13:44:52 >



  • hocam axa online a başvuru yatım bana arkadan bir araç çarpması sonucu.karsı taraf sbm kayıtlarında %100 suclu olmasına rağmen axa ödeme yapmadı.tüm evraklarım tamdı verdikleri cevapta vidalı parçalarda değişme oldugundan değer kaybı olmamıstır gibisinden şase yada direklerde bir sıkıntı olursa veriyolarmış sanırım buda aracın bi nevi pert olması gibi bir durum. şimdi dava yoluna gidicem bu tarz değer kaybı takip şirketleri yada hukuk büroları aracılığıyla iyisini bulmak lazım. onlar alacakları parayıda karsı taraftan tahsil ediyo nasılsa
  • YuliaN Y kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ederim. bende araştırmamı derinleştidim bu ara ve sanırım işinin kurdu olmuş bir exper ile çalışacağım. tavsiyeleri şu yönde hem online başvuru hemde iadeli taahütlü posta ile exper dosyasını göndermek çünkü axa direk kullanıcıyı online yönlendirip hasar experi yapılmadan kendi fiyatını veriyor baştan işin ehline gidip ödemesi gerekenden kaçıyor. yani tutturabildiklerine mevzusu peşini bırakmayın bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    cevabınız için teşekkür ederim. bende araştırmamı derinleştidim bu ara ve sanırım işinin kurdu olmuş bir exper ile çalışacağım. tavsiyeleri şu yönde hem online başvuru hemde iadeli taahütlü posta ile exper dosyasını göndermek çünkü axa direk kullanıcıyı online yönlendirip hasar experi yapılmadan kendi fiyatını veriyor baştan işin ehline gidip ödemesi gerekenden kaçıyor. yani tutturabildiklerine mevzusu peşini bırakmayın bence.

    hasar eksperi yapılmadı sanırım bende servis evraklarında yoktu herhalde . iadeli taahütlü olayını bir arkadaşım daha söyledi.lakin davada zaten şirket uğrasıyo axa ya bide dava masrafı bindiriyolar. ödemesi gereken fiyatta artsında beter olsunlar diye içimden geçiyo artık :)
  • bence önce experi deneyin exper ile olmazsa tahkim komisyonunu orda da olmassa mahkemeye gidin çünkü mahkeme çok uzun sürüyor. birde yeni kanuna göre bazı durumlarda experler bu hasara değer kaybı alamazsınız demekte. o listeyi bulup buraya koyayım sizin kide böylemi bir bakın

    aşağıya eklediğim birkaç farklı kişinin ortak referansı olan bir experdir. piyasaya göre artık işin kurdu diye geçiyor isterseniz özelden no verebilirim gönderdikleri maili kopyalıyorum.

    Hesaplanan değer kaybı tutarı sigorta şirketinden sizin adınıza talebimizdir.İlgili sigorta şirketi ilk planda bir ödeme yapabilir veya yapmayabilir.Yapılan ödemeye göre bakiye kalan kısım için önce tarafınıza haber verilecek sonrasında duruma göre Sigorta Tahkim Komisyonuna dosya gönderilecektir.Bu süreç içerisinde Yazmış olduğumuz rapora istinaden değer kaybının belirlenmesi yönünde Sigorta tahkim Komisyonu tarafınca dosya bir Hakeme atanarak incelemesi yaptırılacaktır.Hakemin karar aşaması ise; kendisinin karar verebileceği gibi bir Bilirkişiden görüşte talep edebilir.Bilirkişiye dosyanın tevdi edilmesine binaen bilirkişi ücreti Hakem tarafından talep edilecektir. (Bilirkişi ücreti 300 TL ila 500 TL aralığındadır.) Sigortanın size vereceği rakam dava sonuçlanınca (tahmini süre 6 ay) net olarak belirlenecektir.Yapacağınız Bilirkişi ödemesinin size geri dönüşü dava sonucu belirlenen rakam oranınca geri ödenecektir.

    14.5.2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Mesuliyet Genel Şartları ile 01.06.2015 tarihinde yürürlüğe giren Değer Kaybı hesaplama formülüne göre gerçek piyasa şartlarında çıkan değer kaybı bedelinin çelişki yaratması sonucu değer kaybı tazminatının alınması yönünde Avukat kanalı ile İlgili sigorta şirketine müracaatın uygun olacağı düşüncesi ile;

    Aracınızda oluşan Değer Kaybı bedelinin ilgili sigorta şirketine gönderimi ve ilgili sigorta şirketinden gelecek olumsuz cevaba istinaden veya kısmi ödeme durumunda Sigorta Tahkim Kurumuna müracaatı yönünde tazminat tutarınızın alınmasının Hukuki yönden Avukat nezdinde takibinin, varsa kendi Avukatınız aracılığı ile yoksa Avukatımız tarafından yapılacak olan müracaatın daha uygun olacağını belirtiriz.
    Avukatlık ücreti olarak ilk planda herhangi bir ücret talep edilmemektedir.Avukat adına vekaletname çıkarmanız gerekmektedir.Dava sonuçlanınca karar verilen değer kaybı rakamı 5.000 TL altında ise %15 i kadarı 5.000 TL ve üzerinde ise %10 u kadarı avukat ücreti olarak tahsil edilerek kalan miktar hesabınıza avukat tarafından aktarılacaktır.


    NOT:
    Yeni yasaya göre 75.000 KM üzerindeki araçlarda değer kaybı çok küçük rakamlar olarak çıkmaktadır.
    Yeni yasaya göre sökülebilir vidalı (ön çamurluklar, kapılar, tamponlar,farlar, airbagler,mekanik aksamlar) parçalarda, mekanik ve plastik parçalarda değer kaybı söz konusu olmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the gift -- 16 Ocak 2016; 8:52:16 >
  • Merhaba arkadaşlar bende bahsettiğiniz gibi değer kaybı için başvurdum ve paramı kendi tahminime göre yaklaşık bir rakam olarak aldım. Ben hiçbir aracı kullanmadım. Tamamen kendi çabalarımla 2.5 aya yakın bir süre içinde bitti. Karşı taraf %100 kusurluydu bu arada.

    Yapılması gereken işlemler;

    1) Eldeki tutanaktan karşı tarafın trafik sigortası bulunacak ve aranarak bunun için istedikleri evraklar ve başvuru sistemi sorulacak. Bazılarında sitesindeki ilgili bölümde evrakları upload edeceğiniz yer var oradan yapılıyor. Bazısı posta yoluyla kabul ediyor, fax veya mail isteyende var.

    2) İstenen evrakları bende hatırladığım kadarıyla yazayım. Ben işi sağlama almak için ekstralar ekledim. Yine soz sorun ekstraları ekleyin.

    A) Kaza tutanağı
    B) Aracın hasarlı ve onarım sonrası resimleri
    C) Eksper raporu(sbm den online alabilirsiniz)
    D) Aracın onarımı sonucunda size verilen fatura
    E) Hesap bilgileriniz
    F) Durumu anlatan bir dilekçe. Mutlaka olayın olduğu tarihte aracınızın kmsini modelini geçmişte hasarı yoksa olmadığını belirtin. Karşı tarafın kusur oranını mutlaka belirtin.Sonunu aracımda değer kaybı meydana gelmiştir. Bu değer kaybının tarafınıza iletmiş olduğum iban bilginizi yazın hesap bilgisi ile tarafıma ödenmesini talep ediyorum şeklinde bağlayın.
    3) Evraklar ulaşınca dosya açılacak. Mutlaka bu dosyayı açan personelin adını soyadını ve dosya numaranızı alın. Bu numara ile online sorgulama var mı öğrenin yok ise ara ara telefonla arayıp bu numara üzerinden sorun. Dosya açılırken eksik evrak olmadığı bilgisini mutlaka alın. Zaman kazanmaya yönelik sonradan bu eksik şu eksik derler. Bende o şekilde oldu.

    Benden bu kadar umarım faydası olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AveNTuriN_

    Merhaba arkadaşlar bende bahsettiğiniz gibi değer kaybı için başvurdum ve paramı kendi tahminime göre yaklaşık bir rakam olarak aldım. Ben hiçbir aracı kullanmadım. Tamamen kendi çabalarımla 2.5 aya yakın bir süre içinde bitti. Karşı taraf %100 kusurluydu bu arada.

    Yapılması gereken işlemler;

    1) Eldeki tutanaktan karşı tarafın trafik sigortası bulunacak ve aranarak bunun için istedikleri evraklar ve başvuru sistemi sorulacak. Bazılarında sitesindeki ilgili bölümde evrakları upload edeceğiniz yer var oradan yapılıyor. Bazısı posta yoluyla kabul ediyor, fax veya mail isteyende var.

    2) İstenen evrakları bende hatırladığım kadarıyla yazayım. Ben işi sağlama almak için ekstralar ekledim. Yine soz sorun ekstraları ekleyin.

    A) Kaza tutanağı
    B) Aracın hasarlı ve onarım sonrası resimleri
    C) Eksper raporu(sbm den online alabilirsiniz)
    D) Aracın onarımı sonucunda size verilen fatura
    E) Hesap bilgileriniz
    F) Durumu anlatan bir dilekçe. Mutlaka olayın olduğu tarihte aracınızın kmsini modelini geçmişte hasarı yoksa olmadığını belirtin. Karşı tarafın kusur oranını mutlaka belirtin.Sonunu aracımda değer kaybı meydana gelmiştir. Bu değer kaybının tarafınıza iletmiş olduğum iban bilginizi yazın hesap bilgisi ile tarafıma ödenmesini talep ediyorum şeklinde bağlayın.
    3) Evraklar ulaşınca dosya açılacak. Mutlaka bu dosyayı açan personelin adını soyadını ve dosya numaranızı alın. Bu numara ile online sorgulama var mı öğrenin yok ise ara ara telefonla arayıp bu numara üzerinden sorun. Dosya açılırken eksik evrak olmadığı bilgisini mutlaka alın. Zaman kazanmaya yönelik sonradan bu eksik şu eksik derler. Bende o şekilde oldu.

    Benden bu kadar umarım faydası olur.
    İlk önce karşı tarafın sigortasına Eksperin hazırladığı evraklar ile başvurdum, cevap gelmedi. 15 iş günü cevap gelmez ise, eksper sigorta tahkim kuruluna
    gönderilmek üzere evrak hazırlıyor, onu da tahkim kuruluna gönderdim.

    Bu aşamadan sonra;
    Tahkim'e gelen evraklar sıraya sokuluyor
    /eksik evrak yok isekabul edilip edilmeyeceğine bakılıyor
    /kurula girip görüşülüyor/kurul hakem atıyor
    /hakem gelen evrakları sıraya koyup inceliyor
    /bilirkişi atıyor(anladığım ekmek yesin hesabı)
    /bilirkişi inceliyor hakeme rapor sunuyor
    /hakem rapor hazırlayıp tahkime sunuyor
    /sonuç taraflara açıklanıyor.

    Uzun bir süreç olduğundan biraz beklemek gerek.

    *Tampon değişim/boya, stop-far gibi durumlar eksper raporunda dikkate alınmamalı. Bu durumda olan parçalar dikkate alınmıyor(muş)
    Kaporta hasarından dolayı oluşan değer kaybını dikkate almak gerek, diğer durumlar konu dışı kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    İlk önce karşı tarafın sigortasına Eksperin hazırladığı evraklar ile başvurdum, cevap gelmedi. 15 iş günü cevap gelmez ise, eksper sigorta tahkim kuruluna
    gönderilmek üzere evrak hazırlıyor, onu da tahkim kuruluna gönderdim.

    Bu aşamadan sonra;
    Tahkim'e gelen evraklar sıraya sokuluyor
    /eksik evrak yok isekabul edilip edilmeyeceğine bakılıyor
    /kurula girip görüşülüyor/kurul hakem atıyor
    /hakem gelen evrakları sıraya koyup inceliyor
    /bilirkişi atıyor(anladığım ekmek yesin hesabı)
    /bilirkişi inceliyor hakeme rapor sunuyor
    /hakem rapor hazırlayıp tahkime sunuyor
    /sonuç taraflara açıklanıyor.

    Uzun bir süreç olduğundan biraz beklemek gerek.

    *Tampon değişim/boya, stop-far gibi durumlar eksper raporunda dikkate alınmamalı. Bu durumda olan parçalar dikkate alınmıyor(muş)
    Kaporta hasarından dolayı oluşan değer kaybını dikkate almak gerek, diğer durumlar konu dışı kalıyor.

    Alıntıları Göster
    Değer kaybından alacağınız üç kuruşu, sigorta fiyatlarını yükselterek misliyle geri alıyorlar.

    Resmen bindiğimiz dalı kesiyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    bence önce experi deneyin exper ile olmazsa tahkim komisyonunu orda da olmassa mahkemeye gidin çünkü mahkeme çok uzun sürüyor. birde yeni kanuna göre bazı durumlarda experler bu hasara değer kaybı alamazsınız demekte. o listeyi bulup buraya koyayım sizin kide böylemi bir bakın

    aşağıya eklediğim birkaç farklı kişinin ortak referansı olan bir experdir. piyasaya göre artık işin kurdu diye geçiyor isterseniz özelden no verebilirim gönderdikleri maili kopyalıyorum.

    Hesaplanan değer kaybı tutarı sigorta şirketinden sizin adınıza talebimizdir.İlgili sigorta şirketi ilk planda bir ödeme yapabilir veya yapmayabilir.Yapılan ödemeye göre bakiye kalan kısım için önce tarafınıza haber verilecek sonrasında duruma göre Sigorta Tahkim Komisyonuna dosya gönderilecektir.Bu süreç içerisinde Yazmış olduğumuz rapora istinaden değer kaybının belirlenmesi yönünde Sigorta tahkim Komisyonu tarafınca dosya bir Hakeme atanarak incelemesi yaptırılacaktır.Hakemin karar aşaması ise; kendisinin karar verebileceği gibi bir Bilirkişiden görüşte talep edebilir.Bilirkişiye dosyanın tevdi edilmesine binaen bilirkişi ücreti Hakem tarafından talep edilecektir. (Bilirkişi ücreti 300 TL ila 500 TL aralığındadır.) Sigortanın size vereceği rakam dava sonuçlanınca (tahmini süre 6 ay) net olarak belirlenecektir.Yapacağınız Bilirkişi ödemesinin size geri dönüşü dava sonucu belirlenen rakam oranınca geri ödenecektir.

    14.5.2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Mesuliyet Genel Şartları ile 01.06.2015 tarihinde yürürlüğe giren Değer Kaybı hesaplama formülüne göre gerçek piyasa şartlarında çıkan değer kaybı bedelinin çelişki yaratması sonucu değer kaybı tazminatının alınması yönünde Avukat kanalı ile İlgili sigorta şirketine müracaatın uygun olacağı düşüncesi ile;

    Aracınızda oluşan Değer Kaybı bedelinin ilgili sigorta şirketine gönderimi ve ilgili sigorta şirketinden gelecek olumsuz cevaba istinaden veya kısmi ödeme durumunda Sigorta Tahkim Kurumuna müracaatı yönünde tazminat tutarınızın alınmasının Hukuki yönden Avukat nezdinde takibinin, varsa kendi Avukatınız aracılığı ile yoksa Avukatımız tarafından yapılacak olan müracaatın daha uygun olacağını belirtiriz.
    Avukatlık ücreti olarak ilk planda herhangi bir ücret talep edilmemektedir.Avukat adına vekaletname çıkarmanız gerekmektedir.Dava sonuçlanınca karar verilen değer kaybı rakamı 5.000 TL altında ise %15 i kadarı 5.000 TL ve üzerinde ise %10 u kadarı avukat ücreti olarak tahsil edilerek kalan miktar hesabınıza avukat tarafından aktarılacaktır.


    NOT:
    Yeni yasaya göre 75.000 KM üzerindeki araçlarda değer kaybı çok küçük rakamlar olarak çıkmaktadır.
    Yeni yasaya göre sökülebilir vidalı (ön çamurluklar, kapılar, tamponlar,farlar, airbagler,mekanik aksamlar) parçalarda, mekanik ve plastik parçalarda değer kaybı söz konusu olmaktadır.

    Hocam bir hukuk bürosuna vekalet verdim bakalım ne olucak
  • YuliaN Y kullanıcısına yanıt
    inşallah hakkınızda hayırlı olur, bende bireysel başvuru yaptım aklımda belirlediğime yakın bir meblağ olursa ok diyecem olmadı ozaman bakacaz artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    inşallah hakkınızda hayırlı olur, bende bireysel başvuru yaptım aklımda belirlediğime yakın bir meblağ olursa ok diyecem olmadı ozaman bakacaz artık

    hocam axa vermiyo bireyselde bende basvurdum vermediği icin mecbur kaldım. ama duzgun bir şirket ise verebilir bir arkadasım ergo dan aldı deger kaybını.hayırlısı olsun axa sigorta bu konuda kötü bir sicili varmış milleti bireysel oyalıyor diye duydum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YuliaN

    quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    inşallah hakkınızda hayırlı olur, bende bireysel başvuru yaptım aklımda belirlediğime yakın bir meblağ olursa ok diyecem olmadı ozaman bakacaz artık

    hocam axa vermiyo bireyselde bende basvurdum vermediği icin mecbur kaldım. ama duzgun bir şirket ise verebilir bir arkadasım ergo dan aldı deger kaybını.hayırlısı olsun axa sigorta bu konuda kötü bir sicili varmış milleti bireysel oyalıyor diye duydum

    yöntem olarak para harcamadan ilerlemek istiyorum. harcama yapmam gerekecek olursada adım adım en ucuzdan başlayarak devam edeceğim. bakalım bu hafta 15 iş günleri dolacak bir cevap verecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    quote:

    Orijinalden alıntı: YuliaN

    quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    inşallah hakkınızda hayırlı olur, bende bireysel başvuru yaptım aklımda belirlediğime yakın bir meblağ olursa ok diyecem olmadı ozaman bakacaz artık

    hocam axa vermiyo bireyselde bende basvurdum vermediği icin mecbur kaldım. ama duzgun bir şirket ise verebilir bir arkadasım ergo dan aldı deger kaybını.hayırlısı olsun axa sigorta bu konuda kötü bir sicili varmış milleti bireysel oyalıyor diye duydum

    yöntem olarak para harcamadan ilerlemek istiyorum. harcama yapmam gerekecek olursada adım adım en ucuzdan başlayarak devam edeceğim. bakalım bu hafta 15 iş günleri dolacak bir cevap verecekler.

    Alıntıları Göster
    Değer kaybı talep süreci 28 ocak 2016
    Hasar onarımım gerçekleştikten sonra aracımın kaybettiği değeri alabilmeyi araştırdım yukarıda da yazdığım gibi bir sürü alternative yollar bulunmakta. Bu süreç içinde bir avukat, 2 hasar ve değer kaybı uzmanı ve sigorta şirketleriyle görüşmelerim oldu.

    Hatta bu konuda beni en çok aydınlatan fikir alışverişinde bulunduğum üşenmeden yardımcı olan kişi forumda da yazıları bulunan “@sigorta eksperi” dir. Hiç üşenmeden defalarca yardımda bulunduğu için kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kendisiyle yaptığımız çalışmanın ardından bana **** bir meblağ alabileceğimi söyledi ve açıklamaları gayet makul ve akla yatkındı.
    Başka bir uzmanla görüşmemde de sayın @sigorta eksperini tanıdığını ve sigorta eksperinin söylediğini asla alamayacığımı onun havadan uçtuğunu söylemesine ragmen benim içimde esnaf arkadaşını kötüleyen bir esnaf hissi uyandırdı. Bu şirket ile ünlerine ve yaptıkları işlere ragmen ikinci defa görüşmedim.

    @sigorta eksperi ile tekrar görüştük işlemleri onunla yapacaktım lakin bu işi yaparken para harcamak kesinlikle istemiyordum (aslında telep ettiği meblağda gayet uygundu) kendisine bu konuda mahcubum ve yoluma bireysel başvuru ile devam etmek istedim.
    28.01.2016 tarihinde axa sigortaya online başvuru yaptım ve 15 iş günlük bekleme süresi başladı. Arada bir kaç kez kayıt açtırarak dosya durumu hakkında bilgi almak istediğimi ve anlaşmazlık durumunda ne gibi haklarım olduğunu sordum. Bu şekilde geçen bir kaç görüşmeden sonra 4 şubat tarihinde kararımız alınmış ama axa tarafından hiç bir bilgi verilmedi. 8 şubat tarhinde de belirledikleri meblağ verdiğim hesap no ya aktarılmıştı.

    İşin benim için en keyifli yanı @sigorta eksperi beyefendinin söylediği rakkamla neredeyse aynı olmasıydı. Hesaplaması gayet makul ve yere basıyordu kendisine bir daha teşekkür etmek istiyorum.

    Buradan şu sonucu sanırım çıkarabilirim, axa sigortaya bireysel başvuru yaparken internetten okuduğum kadarı ile pek mağdur dostu görünmüyordu, hatta başvurumu yaptıktan sonra özelikle dosya açtırarak internet yorumlarına göre hiç mağdur dostu olmadıklarını öğrendiğimi inşallah benim durumumda da bu tavırda olmazsınız diyerek serzenişlerimi ilettim, açıklamalarında her müşteriyi memnun etmemin zor olduğu gibi bir cevap alsamda yinede aradığım her seferinde dinlediler ve makul cevaplar alıp telefonu hoşnut şekilde kapatmamı sağladılar.
    Buradan axa ya 15 iş günü olan yasal tespit süresi içinde hem tespiti hemde ödemeyi tamamladıkları için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the gift -- 9 Şubat 2016; 13:46:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    Değer kaybı talep süreci 28 ocak 2016
    Hasar onarımım gerçekleştikten sonra aracımın kaybettiği değeri alabilmeyi araştırdım yukarıda da yazdığım gibi bir sürü alternative yollar bulunmakta. Bu süreç içinde bir avukat, 2 hasar ve değer kaybı uzmanı ve sigorta şirketleriyle görüşmelerim oldu.

    Hatta bu konuda beni en çok aydınlatan fikir alışverişinde bulunduğum üşenmeden yardımcı olan kişi forumda da yazıları bulunan “@sigorta eksperi” dir. Hiç üşenmeden defalarca yardımda bulunduğu için kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kendisiyle yaptığımız çalışmanın ardından bana **** bir meblağ alabileceğimi söyledi ve açıklamaları gayet makul ve akla yatkındı.
    Başka bir uzmanla görüşmemde de sayın @sigorta eksperini tanıdığını ve sigorta eksperinin söylediğini asla alamayacığımı onun havadan uçtuğunu söylemesine ragmen benim içimde esnaf arkadaşını kötüleyen bir esnaf hissi uyandırdı. Bu şirket ile ünlerine ve yaptıkları işlere ragmen ikinci defa görüşmedim.

    @sigorta eksperi ile tekrar görüştük işlemleri onunla yapacaktım lakin bu işi yaparken para harcamak kesinlikle istemiyordum (aslında telep ettiği meblağda gayet uygundu) kendisine bu konuda mahcubum ve yoluma bireysel başvuru ile devam etmek istedim.
    28.01.2016 tarihinde axa sigortaya online başvuru yaptım ve 15 iş günlük bekleme süresi başladı. Arada bir kaç kez kayıt açtırarak dosya durumu hakkında bilgi almak istediğimi ve anlaşmazlık durumunda ne gibi haklarım olduğunu sordum. Bu şekilde geçen bir kaç görüşmeden sonra 4 şubat tarihinde kararımız alınmış ama axa tarafından hiç bir bilgi verilmedi. 8 şubat tarhinde de belirledikleri meblağ verdiğim hesap no ya aktarılmıştı.

    İşin benim için en keyifli yanı @sigorta eksperi beyefendinin söylediği rakkamla neredeyse aynı olmasıydı. Hesaplaması gayet makul ve yere basıyordu kendisine bir daha teşekkür etmek istiyorum.

    Buradan şu sonucu sanırım çıkarabilirim, axa sigortaya bireysel başvuru yaparken internetten okuduğum kadarı ile pek mağdur dostu görünmüyordu, hatta başvurumu yaptıktan sonra özelikle dosya açtırarak internet yorumlarına göre hiç mağdur dostu olmadıklarını öğrendiğimi inşallah benim durumumda da bu tavırda olmazsınız diyerek serzenişlerimi ilettim, açıklamalarında her müşteriyi memnun etmemin zor olduğu gibi bir cevap alsamda yinede aradığım her seferinde dinlediler ve makul cevaplar alıp telefonu hoşnut şekilde kapatmamı sağladılar.
    Buradan axa ya 15 iş günü olan yasal tespit süresi içinde hem tespiti hemde ödemeyi tamamladıkları için teşekkür ederim.


    Sizin adınıza sevindim hocam uğraşmadan almışınız kaybınızı.bende süreci bekliyırum @sigorta eksperi arkadaşı tanımıyordum onunda fikrini alabilirdim sağlık olsun vekalet vermiş oldum artık 😊
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    Değer kaybı talep süreci 28 ocak 2016
    Hasar onarımım gerçekleştikten sonra aracımın kaybettiği değeri alabilmeyi araştırdım yukarıda da yazdığım gibi bir sürü alternative yollar bulunmakta. Bu süreç içinde bir avukat, 2 hasar ve değer kaybı uzmanı ve sigorta şirketleriyle görüşmelerim oldu.

    Hatta bu konuda beni en çok aydınlatan fikir alışverişinde bulunduğum üşenmeden yardımcı olan kişi forumda da yazıları bulunan “@sigorta eksperi” dir. Hiç üşenmeden defalarca yardımda bulunduğu için kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kendisiyle yaptığımız çalışmanın ardından bana **** bir meblağ alabileceğimi söyledi ve açıklamaları gayet makul ve akla yatkındı.
    Başka bir uzmanla görüşmemde de sayın @sigorta eksperini tanıdığını ve sigorta eksperinin söylediğini asla alamayacığımı onun havadan uçtuğunu söylemesine ragmen benim içimde esnaf arkadaşını kötüleyen bir esnaf hissi uyandırdı. Bu şirket ile ünlerine ve yaptıkları işlere ragmen ikinci defa görüşmedim.

    @sigorta eksperi ile tekrar görüştük işlemleri onunla yapacaktım lakin bu işi yaparken para harcamak kesinlikle istemiyordum (aslında telep ettiği meblağda gayet uygundu) kendisine bu konuda mahcubum ve yoluma bireysel başvuru ile devam etmek istedim.
    28.01.2016 tarihinde axa sigortaya online başvuru yaptım ve 15 iş günlük bekleme süresi başladı. Arada bir kaç kez kayıt açtırarak dosya durumu hakkında bilgi almak istediğimi ve anlaşmazlık durumunda ne gibi haklarım olduğunu sordum. Bu şekilde geçen bir kaç görüşmeden sonra 4 şubat tarihinde kararımız alınmış ama axa tarafından hiç bir bilgi verilmedi. 8 şubat tarhinde de belirledikleri meblağ verdiğim hesap no ya aktarılmıştı.

    İşin benim için en keyifli yanı @sigorta eksperi beyefendinin söylediği rakkamla neredeyse aynı olmasıydı. Hesaplaması gayet makul ve yere basıyordu kendisine bir daha teşekkür etmek istiyorum.

    Buradan şu sonucu sanırım çıkarabilirim, axa sigortaya bireysel başvuru yaparken internetten okuduğum kadarı ile pek mağdur dostu görünmüyordu, hatta başvurumu yaptıktan sonra özelikle dosya açtırarak internet yorumlarına göre hiç mağdur dostu olmadıklarını öğrendiğimi inşallah benim durumumda da bu tavırda olmazsınız diyerek serzenişlerimi ilettim, açıklamalarında her müşteriyi memnun etmemin zor olduğu gibi bir cevap alsamda yinede aradığım her seferinde dinlediler ve makul cevaplar alıp telefonu hoşnut şekilde kapatmamı sağladılar.
    Buradan axa ya 15 iş günü olan yasal tespit süresi içinde hem tespiti hemde ödemeyi tamamladıkları için teşekkür ederim.


    Hocam 8500 hasar kaydi icin ne kadar deger kaybi aldiginizi yazsaydiniz bizim icin bir fikir oluşrurur en azindan kıyaslama yapabiliriz. Teşekkurler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muh.sar


    quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    Değer kaybı talep süreci 28 ocak 2016
    Hasar onarımım gerçekleştikten sonra aracımın kaybettiği değeri alabilmeyi araştırdım yukarıda da yazdığım gibi bir sürü alternative yollar bulunmakta. Bu süreç içinde bir avukat, 2 hasar ve değer kaybı uzmanı ve sigorta şirketleriyle görüşmelerim oldu.

    Hatta bu konuda beni en çok aydınlatan fikir alışverişinde bulunduğum üşenmeden yardımcı olan kişi forumda da yazıları bulunan “@sigorta eksperi” dir. Hiç üşenmeden defalarca yardımda bulunduğu için kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kendisiyle yaptığımız çalışmanın ardından bana **** bir meblağ alabileceğimi söyledi ve açıklamaları gayet makul ve akla yatkındı.
    Başka bir uzmanla görüşmemde de sayın @sigorta eksperini tanıdığını ve sigorta eksperinin söylediğini asla alamayacığımı onun havadan uçtuğunu söylemesine ragmen benim içimde esnaf arkadaşını kötüleyen bir esnaf hissi uyandırdı. Bu şirket ile ünlerine ve yaptıkları işlere ragmen ikinci defa görüşmedim.

    @sigorta eksperi ile tekrar görüştük işlemleri onunla yapacaktım lakin bu işi yaparken para harcamak kesinlikle istemiyordum (aslında telep ettiği meblağda gayet uygundu) kendisine bu konuda mahcubum ve yoluma bireysel başvuru ile devam etmek istedim.
    28.01.2016 tarihinde axa sigortaya online başvuru yaptım ve 15 iş günlük bekleme süresi başladı. Arada bir kaç kez kayıt açtırarak dosya durumu hakkında bilgi almak istediğimi ve anlaşmazlık durumunda ne gibi haklarım olduğunu sordum. Bu şekilde geçen bir kaç görüşmeden sonra 4 şubat tarihinde kararımız alınmış ama axa tarafından hiç bir bilgi verilmedi. 8 şubat tarhinde de belirledikleri meblağ verdiğim hesap no ya aktarılmıştı.

    İşin benim için en keyifli yanı @sigorta eksperi beyefendinin söylediği rakkamla neredeyse aynı olmasıydı. Hesaplaması gayet makul ve yere basıyordu kendisine bir daha teşekkür etmek istiyorum.

    Buradan şu sonucu sanırım çıkarabilirim, axa sigortaya bireysel başvuru yaparken internetten okuduğum kadarı ile pek mağdur dostu görünmüyordu, hatta başvurumu yaptıktan sonra özelikle dosya açtırarak internet yorumlarına göre hiç mağdur dostu olmadıklarını öğrendiğimi inşallah benim durumumda da bu tavırda olmazsınız diyerek serzenişlerimi ilettim, açıklamalarında her müşteriyi memnun etmemin zor olduğu gibi bir cevap alsamda yinede aradığım her seferinde dinlediler ve makul cevaplar alıp telefonu hoşnut şekilde kapatmamı sağladılar.
    Buradan axa ya 15 iş günü olan yasal tespit süresi içinde hem tespiti hemde ödemeyi tamamladıkları için teşekkür ederim.


    Hocam 8500 hasar kaydi icin ne kadar deger kaybi aldiginizi yazsaydiniz bizim icin bir fikir oluşrurur en azindan kıyaslama yapabiliriz. Teşekkurler...

    4200 küsür tl aldım sayın sigorta eksperide 4500 hesaplamştı
  • Hocam benim kaza eylül ayında oldu %100 karşı taraf suçlu 6100 tl hasar var ancak kaporta aksamı ödüyormuş galiba onda sadece kaput var iki far ön tampon panjur değişti Corolla 2015 araba halksigorta karşı taraf ama sitede başvuru formu bulamadım sizce ne alırım başvuru Nasıl yapabilirim teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    quote:

    Orijinalden alıntı: muh.sar


    quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    Değer kaybı talep süreci 28 ocak 2016
    Hasar onarımım gerçekleştikten sonra aracımın kaybettiği değeri alabilmeyi araştırdım yukarıda da yazdığım gibi bir sürü alternative yollar bulunmakta. Bu süreç içinde bir avukat, 2 hasar ve değer kaybı uzmanı ve sigorta şirketleriyle görüşmelerim oldu.

    Hatta bu konuda beni en çok aydınlatan fikir alışverişinde bulunduğum üşenmeden yardımcı olan kişi forumda da yazıları bulunan “@sigorta eksperi” dir. Hiç üşenmeden defalarca yardımda bulunduğu için kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kendisiyle yaptığımız çalışmanın ardından bana **** bir meblağ alabileceğimi söyledi ve açıklamaları gayet makul ve akla yatkındı.
    Başka bir uzmanla görüşmemde de sayın @sigorta eksperini tanıdığını ve sigorta eksperinin söylediğini asla alamayacığımı onun havadan uçtuğunu söylemesine ragmen benim içimde esnaf arkadaşını kötüleyen bir esnaf hissi uyandırdı. Bu şirket ile ünlerine ve yaptıkları işlere ragmen ikinci defa görüşmedim.

    @sigorta eksperi ile tekrar görüştük işlemleri onunla yapacaktım lakin bu işi yaparken para harcamak kesinlikle istemiyordum (aslında telep ettiği meblağda gayet uygundu) kendisine bu konuda mahcubum ve yoluma bireysel başvuru ile devam etmek istedim.
    28.01.2016 tarihinde axa sigortaya online başvuru yaptım ve 15 iş günlük bekleme süresi başladı. Arada bir kaç kez kayıt açtırarak dosya durumu hakkında bilgi almak istediğimi ve anlaşmazlık durumunda ne gibi haklarım olduğunu sordum. Bu şekilde geçen bir kaç görüşmeden sonra 4 şubat tarihinde kararımız alınmış ama axa tarafından hiç bir bilgi verilmedi. 8 şubat tarhinde de belirledikleri meblağ verdiğim hesap no ya aktarılmıştı.

    İşin benim için en keyifli yanı @sigorta eksperi beyefendinin söylediği rakkamla neredeyse aynı olmasıydı. Hesaplaması gayet makul ve yere basıyordu kendisine bir daha teşekkür etmek istiyorum.

    Buradan şu sonucu sanırım çıkarabilirim, axa sigortaya bireysel başvuru yaparken internetten okuduğum kadarı ile pek mağdur dostu görünmüyordu, hatta başvurumu yaptıktan sonra özelikle dosya açtırarak internet yorumlarına göre hiç mağdur dostu olmadıklarını öğrendiğimi inşallah benim durumumda da bu tavırda olmazsınız diyerek serzenişlerimi ilettim, açıklamalarında her müşteriyi memnun etmemin zor olduğu gibi bir cevap alsamda yinede aradığım her seferinde dinlediler ve makul cevaplar alıp telefonu hoşnut şekilde kapatmamı sağladılar.
    Buradan axa ya 15 iş günü olan yasal tespit süresi içinde hem tespiti hemde ödemeyi tamamladıkları için teşekkür ederim.


    Hocam 8500 hasar kaydi icin ne kadar deger kaybi aldiginizi yazsaydiniz bizim icin bir fikir oluşrurur en azindan kıyaslama yapabiliriz. Teşekkurler...

    4200 küsür tl aldım sayın sigorta eksperide 4500 hesaplamştı

    Alıntıları Göster
    Benim de Neova'dan 2700TL lik talebim var. Dosya hazırlatıp kendim gönderdim. 15. iş günü yarın doluyor. 15-20 arasında mutlaka yatar dendi ancak yarın Neova'yı telefonla arayıp bilgi almayı düşünüyorum.
  • werrol kullanıcısına yanıt
    bende neovaya gönderdim talebim 3200 4 gün oldu dosyayı gonderelı
  • werrol kullanıcısına yanıt
    Hocam parayı aldığınızda tekrar sigorta şirketi şöförden talep mi ediyor yoksa kendisimi ödüyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.