Şimdi Ara

VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- (465. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.197
Cevap
116
Favori
540.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 463464465466467
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arnold Schwarzenegger kullanıcısına yanıt

    Bugün GETİR uygulamasına da çok yavaş bağlanıyor. Var bir problem.

  • isoomail kullanıcısına yanıt

    admin şifresi ile nokia modemin kapalı olan menü ve ayarları açılıyor ama bridge moda alsanız bile kendi routerınız bir türlü internete çıkamıyor. Tavsiyem Nokia modemi DMZ modda çalıştırmak. Ben senelerdir DMZ modunda kullanıyorum. Bu şekilde bridge benzeri şekilde tüm cihazlar kendi Asus RT-87uc routerım üzerinden internete çıkıyor. Her türlü port açma, uzaktan erişim vs yapabiliyorsunuz.

  • ZvAnA kullanıcısına yanıt

    Selamlar,

    daha önce hiç DMZ modu kullanmadım.

    Modemin DMZ ayarını açıp bir ip tanımlıyoruz sanırım.

    Peki asus modemde ayarı nasıl yapıyoruz. Açıklama yaparsanız sevinirim.

  • isoomail kullanıcısına yanıt

    Hocam yıllardır dokunmadım ama şu şekilde olması lazım. Nokia modemin güvenlik başlığı altında DMZ yapılandır kısmında DMZ etkin thickini işaretleyip Asus modemin mac adresine tanımlı olacak şekilde DMZ IP adresi vereceksiniz. Mesela nokia modem 192.168.1.1 iken, DMZ ip adresini 192.168.1.2, 192.168.1.3 gibi yani 192.168.1.x olarak son rakamı dilediğiniz şekilde bir ip gireceksiniz. Asus arayüzünde ise WAN ayarları kısmında sadece "Otomatik IP" seçeceksiniz. Başka bir ayar yapmanıza, vodafone kullanıcı adı ve şifre girmenize gerek olmadan Nokia modemde DMZ IP adresi olarak ne girdiyseniz Asus o ip adresini otomatik alacak. Bunun dışında nokia modem ve asus'a bağlı cihazların karışmaması, hangi cihaz hangi router üzerinden internete çıkıyor bilebilmeniz için Asus routerda "Yerel Ağ" kısmından IP Adresini 192.168.2.1 gibi farklı bir yerel ağ ip'si vermenizi öneririm.


    Böylece 192.168.1.1 ile Nokia modem arayüzüne ulaşırken, 192.168.2.1 ile Asus router'ın arayüzüne ulaşacak ve Asus'a bağladığınız her cihaz 192.168.2.x şeklinde ip alacaktır.


    Ben bu şekilde yıllardır kullanıyorum. Nokia modemin tüm kablosuz sinyali kapalı ve bir tek ethernet portuna Asus router'ın wan girişi bağlı. Evdeki tüm cihazlar Asus router wireless ve ethernet portları üzerinden internete çıkıyor. Nokia modem sadece vodafone'dan sinyal alabilmek için bir araç oluyor.





  • ZvAnA kullanıcısına yanıt

    Çok açıklayıcı bir cevap olmuş, teşekkür ederim  VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- 

  • Upload hızı hala 5mbps mi?

  • Vodafone adsl ve fiber dusunen forumdaslarimi konumu incelemeye davet ediyorum.

    https://forum.donanimhaber.com/vodafone-net-adsl-ve-fiberde-ilk-3-ay-bedava-donanima-ozel-50tl-migros-ceki-hediye--150754060

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler 81,5 TL olarak ödediğim bu faturayı indirmenin bir yolu yok mu?

    21 yüzyılda medeniyetin beşiğinde 100mbit download - 20mbit upload için ödenen paraya bak







     VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvadankpakal -- 7 Ekim 2021; 8:0:22 >
  • Mobil aboneliğimi bugün biteceği ve hiç memnun olmadığım için değiştirmek isterken bir ay sonra bitecek internet aboneliğimi de ne yapacağımı anlamak için aradığımda 100MB için:

    • dün müşteri hizmetleri 24 ay 81 TL,
    • bugün önce "iptal birimi" 112,5 TL,
    • sonra müşteri hizmetleri 96,5 TL,

    fiyat teklif etti. Bu nasıl bir şeydir??




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BZA -- 6 Ekim 2021; 18:2:4 >
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt

    Fiyatı göremiyorum, paket adı yazan yerdeki 81,5 değil herhalde.

  • BZA B kullanıcısına yanıt
    Evet 81,5 tl ödüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt

    Bugün 112,5 istediler...


    edit: Teşekkür ederim. Sayenizde ısrarcı olmamla 100MB için 24 ay 81.5 TL'lık teklifi yineledier. Fark 24 ayda 744 TL ediyor. Bu kadar koyun pazarlığı usülüne dönüştürebilmeleri sektörün başıboşluğunu bir kere daha göstermiş oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BZA -- 6 Ekim 2021; 20:49:4 >
  • Beni dün aradılar 3 ay sonra aboneliğiniz bitecek 117 tl teklif ettiler.Dedim dalga mı geçiyorsunuz şuna 99+8 tl modem parası alıyorsunuz.Bana da 81 tl teklif gelirse kabul ederim.

  • Bu arada üzerinden 30 saatten fazla geçmesine rağmen 100'e yükseltemediler. İlk telefonda 24 saat sürebilir demişlerdi. Sabırla bekledim dolmasını, aradım:

    - a bir işlem yapacağız, bir saniye, modeminizi kapatın...açın

    -aramasam eski hızında kalacaktı yani?

    -yani...haklısınız.

    -açıldı, eski hızdayım

    -a 100 olmalıydı, arıza kaydı açmalıyım...

    o saatten beri de ücretli hattan her teknik desteğe bağlanmak istediğimde son aşamada otomatik "bölgenizde arıza var, gidermeye çalışıyoruz" mesajı verip konuşturmadan başa dönüyor...konuştururlarsa ne duyacaklarını bildiklerinden herhalde. Her müşteriye böyle 2 gün geçirseler, 1.200.000 abone üstüne 7000 abone daha eklemiş kadar haksız kazanç elde etmiş olurlar. İlk abonelik aşamasında 3 haftada ancak bağlantı sağladıkları düşünülürse henüz erken tabi VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- . Bu şekilde devam...evet.


    edit: 2.gün bitti ve hala hızı yükseltemediler. Yine arıza kaydı açtılar...

    İnanmakta zorluk çektiğim bir detayı da buraya bırakayım da umrunda olan ziyaretçiler için fikir versin:

    Bugünkü ikinci temsilciden yeni paketi ve koşullarını içeren sözleşme/taahhüt formunu göndermelerini istedim. Çünkü hiçbir müşteri temsilcisi anlaşılır ve bilinçli şekilde pakete şu şu dahildir şu değildir demiyor, modem kirası, ne Vodafone TV, vs. Bir tanesi upload hızı ne olacak soruma gayet emin şekilde "bilinmez o, bağlanınca anlarız" dedi, bir diğeri "şu anki neyse odur" buyurdu, bir tanesi "8 MB'e kadar mümkün olanı ama genelde 6 civarı alırsınız" dedi. Yine de en çok şaşırtan sözleşme oldu. E-postama info@vodafone.net.tr'den bir mesaj geldi: Konusu dil kodu bozuk şekilde 'Sözle?me Dökümany'. İçeriğinde bir fotoğraf var. Karanlıkta flaşla çekilmiş, düşük çözünürlüklü, birini tutan parmakların da gözüktüğü, yanında kargo poşetiyle, 2 yıl önce imzaladığım ama doldurulmamış bir iki formun üst üste konarak çekilmiş kalitesiz bir fotoğraf. Vodafone bu demek ki. Ucuz etin yahnisi gerçekten berbat.


    edit: 4.gün, bir sms geldi sorununuzla ilgileniyoruz şeklinde. Hala eski hızdayım.


    edit: 6.gün, eski hızdayım, tekrar aradım. Daha önce "arıza kaydı" açanlar arıza kaydı açmamışlar, arıza kaydı açılmalıymış, arıza kaydı açtı. Kamera şakası gibi  VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- . Altyapı desteğini Superonline ekipleri veriyormuş, onların beceriksizliğiymiş.


    edit: 7.gün, hala eski hız. Bugünkü müşteri temsilcisi "bu kadar kayıt ve şikayete rağmen kimsenin temasa geçip arızayı araştırmaması kabul edilemez, sizi anlıyorum" buyurdu.  VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- İki sene önce ilk defa aboneleri olurken daha da berbattı (şu anki duruma göre). İstanbul'un göbeğinde çalışan bir modem getirip internet hizmeti sağlamaları net 40 gün sürmüştü. Onda da başta birkaç ay vadettikleri 100 Mbps yerine en fazla 90 sağlayabilmişlerdi.

    Yalnız iki yıl boyunca hiçbir aksaklık çıkmadan bağlı kaldım. Zaten aksaklık çıksaydı görüldüğü üzere hiçbir yetkin/yetişkin muhatap bulunmayan son derece ilkel ve çağ dışı bir kurum Vodafone. Telsim'in batık hali bunlardan daha iyiydi. Herhangi bir rakamın sıfırdan büyük olması gibi.


    edit:10. gün. Bugünkü temsilcinin canı modeme reset attırmak istedi  VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- . Üzerindeki sürümde 'ayarları yedekle' türü bir seçenek olmadığından kablosuz ayarlarım, vs. hepsi gitti haliyle. Olmayınca bir sorun olduğuna kanaat getirdi. Arızam devam ediyormuş.

    Hesabımdan şikayet formu doldurunca birisi aradı. Arıza kaydım 2 gün önce açılmış, hafta sonu olduğu için saha ekipleri ilgilenemezmiş  VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU- . "7'sinin sabahında bildirdim, hani sisteminizi, telefonları tekrar dinlemeyi bırakın benim de yazılı olarak görebildiğim hesabımdaki 8'indeki şikayetime bakarsanız 7'sinde aldınız ilk arıza kaydını güya" dedim. "hmm 14'ünde görünüyor" dedi, kapattım...


    edit: 12.gün. Bugünkü ritüelde: önce şikayet yönetiminden birisi aradı ve bana bağlantı hızımla ilgili bir sorun yaşadığımın bilgisini verdi ve şikayetlerimin hepsini "çözüldü" olarak işaretledi:). Ardından benim aramamda karşıma çıkan temsilci önce "e internet bağlantınız vaar" cevabından sonra durumu baştan anlatınca "yetkilisi" ile görüşüp sorunun "arızanın destek ekiplerine iletilememesi"nden kaynaklandığına kanaat getirdiler. Bir SMS alacakmışım :). Biraz ahlaksızlığa girmeye başladı durum.


    edit: 15. Gün! Bugün yaklaşık yirminci müşteri temsilcisi de "işlem" yapıp aynı "bu sefer destek ekipleri kesin arayacak" sözü vererek kapattı. :) 15 gündür İstanbul'un göbeğinde hızı 24'ten 100'e çıkaramamayı bırak kendi aralarında haberleşemeyen ülkenin 3. İnternet servis sağlayıcısı! (daha önceki 2 yıllık kampanyada ilk 6 ay 100 vadedip sadece 4 ay da olsa 90 civarı hız sağladıkları için altyapının da uygun olduğunu biliyoruz)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BZA -- 20 Ekim 2021; 16:23:1 >




  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    az önce benide arayıp 100mbit için 117 tl teklifi yaptılar. 35 mbit kullanıyorum. ama pandemi başladığından beri 50mbit hizmet veriyorlar. aynı paketle devam etmek istersemde 102 tl'den devam edebilirmişim. taahütümün bitmesine 4 ay var. 81 bu dönem için oldukça uygun bir rakam. alternatiflerimi araştırmaya başlayayım en iyisi

  • Selamlar,


    Antalya'da vodafone alt yapısı kullanıyorum. 5 yılı geçti oyunlardaki ping problemimi çözemedim. Bu süreçte hiç bir zaman hız problemim olmadı ne söyledilerse sonuna kadar aldım ama ping problemime çözüm yok. Playstation ve pc de bütün oyunlarda durum aynı. İşten güçten çok az vakit bulup ayda toplamda 3-5 saat oyun oynayamıyorum bile onda da ping problemi olunca iyice tiksiniyorum. Bir kaç sayfa yukarılara göz attım ama pek birşey bulamadım. Bulsamda çok anladığım söylenemez. Sizce müşteri hizmetlerini arayıp ekstra ücret karsışılığı statik ip alsam problemim çözülür mü? Fiyat çpk yüksek değise tabiki? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

  • Antalya'da yaşayıp ping sorunu olan var mı? pingim 20 çıkıyor, statik ip kullanıyorum ip adresim istanbulda gözüküyor sizce ne yapmalıyım?

  • Basvuru yapacak ilk 10 kisiye daha ilk 3 ay bedava kampanyasinda +1 ay daha, diger normal paketlerde de 1 ay bedava kampanyasi actik, pm ile ulasabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whypinkfloyd kullanıcısına yanıt
    Antalya'da oturup İstanbul'a 20 ping gidiyorsa daha ne olsun beterin beteri var. EU bende 65 ping

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yirminci günde genel müdürlükten yine kaba ve müşteri ilişkisi eğitimi almamış olduğu belli olan biri aradı.

    Tunahan: "Arızanız için arıyorum. Uzun süredir "genel" bir sorun vardı, halloldu. Dener misiniz?"

    Test sırasında ben: "Nereden arıyorsunuz?"

    Cevap:"Genel Müdürlük'ten arıyorum"

    Test: 94/8,6

    Soru: "Verebileceğin böyle 90/9 civarı mı",

    Cevap: "Evet, 85 üstü ve 5 üstü".

    Ben: "Sözleşme veya taahhütname görmediğim ve temsilcilerin bilmediği için bilmiyorum"

    Soru: '20 gündür konuştuğum 30 çalışanından bir tane bilen yok muydu "genel" bir arıza olduğunu?'

    Cevap: "Genel bir sorun vardı çözüldü"


    Vodafone ve Superonline pişmanlıktır. İstanbul'da bir binaya sadece tek sağlayıcının fiber çekmesi (Superonline), o altyapıyı da TTNET kullanamayıp Vodafone kullanabilirken tüm saha desteğini Superonline'ın vermesi monopoldür. Verilmeye çalışılan resmin ve reklamların aksine rekabet olmayan bir internet servisinin yahnisi de ancak bu kadar olur. Ta en baştakinden en sondakine çok geri kalmış durumdayız.


     VODAFONE SüperNet FİBERMax (FTTH/GPON) -ANA KONU-




  • 
Sayfa: önceki 463464465466467
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.