Şimdi Ara

Vodafone Fiber İnternet İnternet Kopma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    TTNET 20mb fiber'den Vodafone 30 mb fiber internete geçtim. Bu geçişle birlikte modemimi Huawei HG658c ile de değiştirmek durumunda kaldım. Yaklaşık 2-3 aydır vodafone net kullanmaktayım. Nerdeyse ilk günden bu yana gün içinde ara ara kısa süreli (yaklaşık 1 dk) internetimde kopmalar yaşıyorum. Bu sırada bilgisayarda ve internette bağlantı var görünüyor ama hiçbir site açmıyor veya online oyundaysam genellikle oyundan düşüyorum. Tam o anda modem üzerinden ping testi yaptığımda ya hiç ping alamıyorum yada 500 gibi rakamlarda görünüyor ping. Bu sebeplede hiçbir şekilde internet sayfaları yüklenmiyor. Bu kopmalar olduğunda genelde ard arda 2-3 kere oluyor. SNR değerlerim aşağıda görüldüğü gibi. Vodafone müşteri hizmetleri ile konuştuğumda internetimde problem olmadığını, hattımın durumunun çok iyi olduğunu belirtti. Ama niyeyse böyle bir sıkıntı yaşıyorum. Ev içerisinde ki hatlarıda kontrol ettim. Bir problem yok. Zaten apartmandan eve kadar gelen kablo dışında, ordan modeme kadar çektiğim hattı daha yakın zamanda yenilemiştim. TTNET'te iken böyle bir problem yaşamıyordum.

    Problemin ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Nette araştırmada yaptım ama elle tutulur birşey bulamadım. Böyle bir problem yaşayıp çözüm bulabilen var mıdır ? Öneriniz nedir? Teşekkürler.

    Not: Herhangi DNS adresi kullanmadığında da bu problemi yaşıyorum.

    Hat değerlerim;

     Vodafone Fiber İnternet İnternet Kopma Problemi







  • aynı sorunu akşamları ben de yaşıyorum. modemi resetledikce kısa bir süre düzelir gibi oluyor sonra kopuyor tekrardan. değerler hemen hemen aynı.
  • SeRo-34 kullanıcısına yanıt
    Kanal türü olarak ya Hızlı (Fast) yada Aralıklı (interleaved) olur diye biliyordum.. Hiçbiri ifadesini ilk defa gördüm..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 5 Ocak 2016; 22:28:28 >
  • SeRo-34 kullanıcısına yanıt
    şu konuyu okursanhttp://forum.donanimhaber.com/m_111878737/tm.htm aynı sorunu yaşıyoruz gibi görünüyor farklı iss ,farklı modem aynı sorun. internet ışığı gitmiyor, adsl bağlantısı kopmuyor yeni ip almıyor fakat kısa süreli kesiliyor. gün içinde belki 10 defa oluyor. hala çözülebilmiş değil benim sorunumda turk telekom kaynaklı diyorlar fakat bir girişimde bulunmuyorlar.

    hangi yakadasın? hattın destekliyorsa bir üst pakete 60mbite 4 upload olana geçip bir ay bir test et yine yapacak mı? hangi saatlerde oluyor sende bende farketmiyor 14 18 21 22



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 6 Ocak 2016; 23:08:39 >
  • arkadaşlar kesinti sırasında kablolu şekilde modeme bağlanıp kablosuzu o anda kapatır mısınız. sorun galiba wireless tarafında. kopma sırasında wifiyi kapattığım anda düzeliyor bağlantı.
  • erend E kullanıcısına yanıt
    yok artık lebron james, sen wifiyi kapatana kadar bağlantı geliyor olmasın? kaldı ki bende wifi hiç açık değil.
  • dediğiniz doğru olabilir elde ettiğim sonuçtan tam olarak emin değilim kopukluklar belirli dakikalar ve aralıklarla olmadığından. iki gündür dediğim gibi wifiyi kapattığımda kopukluk süresinin kısaldığını gözlemledim sadece. belki sorunumuz da aynı değildir. sadece gözlemimi paylaştım.@PowerPC

    edit: bir önceki mesajımı bilmiyerek size yanıt olarak yazmışım kusura bakmayın konuya genel yattı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erend -- 11 Ocak 2016; 1:32:14 >
  • eğer ki net gittiğinde modem de adsl/dsl ışığı hala sabit olarak yaniyorsa sizde sorunu kablosuzda yaşiyorsanız , modem arayüzünden kanal ayarını değiştirmeniz gerekli
  • Farklı ethernet portları denediniz mi, bu huwei modemlerin birçoğunda fabrikasyon olarak bazı portlar arızalı olabiliyor, bendede mesela bir hg630a var ttnetin verdiği, modem sıfır alınmasına rağmen lan 1 portu bozuk, kafasına göre bağlantı düşüyor, ping kesiliyor bazen 3-5 saniye sonra bazen 20-30 saniye sonra düzeliyor, diğer portlarda sıkıntı yok.
  • @PowerPC saat farketmiyor. üst pakete şuan geçemem açıkcası. Geçsemde ne değişecek onu tam anlayamadım.

    @yarimelma Hem kablolu hemde wifi deyken iken de oluyor. PS4'ü kablolu kullanıyorum. Bu zamana kadar 3-4 denk kez fifa 16 oynarken bu sebeple oyundan düştüm. Bu soruna bu kadar takmamın sebebi bu aslında. Oyunlardayken çok can sıkıyor. Bu arada yinede kanal ayarını değiştirip bir denemek isterim. Hangi kanal numarasını seçmemi önerirsiniz? Mevcutta otomatikte.

    @donanımcı123 Hocam dediğim gibi kablolu spesifik bir konu değil malesef. Ama yinede kablolu kullandığım aygıtlar için farklı portları deneyeceğim.

    Dediğim gibi problem kabloludayken de kablosuzdayken de oluyor malesef. Ama yinede dedikleriniz deneyeceğim.
  • Problemimin sebebini buldum. Iphone 5S telefonum wireless'a bağlı olduğu zaman bu problemi yaşıyorum. Ne zaman kopma olsa hemen telefonun wireless ını kapatıyorum ve sorun düzeliyor. Kablo ile bağlı PS4 te , wifi ile bağlı laptop ta internet koptuğu sırada telefonla internete girebiliyorum. Telefon ile girdiğim anda da yine diğer makinalarda ki kopmada düzeliyor.

    Herhangi bir ip çakışması olmadığına eminim. Her makinaya farklı statik ipler vererek denedim. Sorunun kök sebebini halen anlayabilmiş değilim.
  • Telefon resimleri senkronize veya upload ediyor olmasın sürekli? Benimde android telefonum sürekli upload ediyor internetim felç oluyor ama telefonda gözükmüyor upload olayı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KacaKTV

    Telefon resimleri senkronize veya upload ediyor olmasın sürekli? Benimde android telefonum sürekli upload ediyor internetim felç oluyor ama telefonda gözükmüyor upload olayı

    Zannetmiyorum öyle birşey olacağını. Telefondan fotoğraf vb. senkronizasyonlar kapalı. Açık olanlarda haftada bir yada ayda bir senkronizasyon yapıyor. Fakat bu problem her gün oluyor neredeyse. Kaldı ki internet download hızım 30mb ve 3mb da upload hızı var. İnterneti bu denli kitlemesi imkansız. Full hızla upload bile yapsa böyle bir problem olmaz. En azından internet sayfası biraz yavaşta olsa yüklenir.
  • SeRo-34 kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözebildiniz mi ? Benim de telefon internete bağlanınca çok yavaşlıyor. Bağlantıyı kesince düzeliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.