Şimdi Ara

Emeklinin zam yasasından zengine 20 milyarlık piyango

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AKP iktidarı, emeklilere değil zenginlere çalıştığını bir kez daha gözler önüne serdi.
    Veli TOPRAK

    Meclis’te kabul edilen ve emekli maaşlarına seyyanen 100 TL zam düzenlemesini de içeren Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile zenginlere 20 milyar liralık kıyak yapıldığı ortaya çıktı

    AKP iktidarı, emeklilere değil zenginlere çalıştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Emekli maaşlarına seyyanen 100 lira zam düzenlemesini de içeren Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı Meclis’te kabul edildi. Ancak düzenlemede zenginlere büyük vergi kıyağı yapıldığı anlaşıldı. Yapılan değişiklik ile menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile mevduat faizleri, repo gelirleri ve katılım bankalarından elde edilen kâr paylarının vergi dışı tutulma süresi 2020’ye kadar uzatıldı.

    ASGARİ ÜCRETTEN ALMAYIN

    CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, kanun ile yaklaşık 20 milyar TL’lik vergiden vazgeçildiğini söyledi. Üstündağ, “Bu vergileri kim ödeyecekti? Parası olanlar, zenginler. İktidar partisinin fakir dostu değil, zengin dostu olduğunu görmüş oluyoruz” dedi.

    CHP’li Üstündağ, yasanın ikinci maddesinde yer alan düzenlemenin zengin kesime piyango olduğunu belirtti.

    “İktidar partisinin fakir dostu değil, zengin dostu olduğunu da görmüş oluyoruz” diyen Akın Üstündağ, zengine yapılan düzenlemeyi şöyle anlattı:

    “Yasanın 2’nci maddesiyle yaklaşık 20 milyar TL vergiden vazgeçiliyor. Bu vergileri kim ödeyecekti? Menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile mevduat faizleri, repo gelirleri ve katılım bankalarından elde edilen kâr payları sahipleri. Kim bunlar? Parası olanlar, zenginler. Halbuki biz CHP olarak asgari ücretten alınan vergiden vazgeçilmesini beklerdik. Buradan kimler ve hangi sermaye grupları yararlanacaktır?”

    Daha önce geçici yasayla 2015 yılı sonuna kadar bu kesimlerin vergi dışında tutulduğunu hatırlatan Üstündağ, kanun ile bu sürenin 5 yıl daha uzatılarak 2020 olarak belirlendiğini vurguladı. CHP’li Üstündağ, hükümetin vergi almaktan vazgeçtiği bankacılık sektörünün rakamlarını da şöyle açıkladı: “2014 yılı net kârı 24.6 milyar TL. BDDK verilerine göre aktif toplamı 1.99 trilyon TL. Bankacılık sektörü için tanınan bu muafiyetler, KOBİ’lere mi tanındı, küçük esnafa mı tanındı, çiftçiye, işçiye, memura, emekliye, dar gelirliye mi tanındı?”

    not: gündüz ''kaynak yok'' diye kaldırılıp kaynak belirtince geri açılmadığından tekrar açtım.

    http://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi/emeklinin-zam-yasasindan-zengine-20-milyarlik-piyango-1021412/

    http://www.kocaelibarisgazetesi.com/kategori/guncel/haber/emeklinin-zam-yasasindan-zengine-kiyak/59950

    http://finans.mynet.com/haber/detay/gundem/2016-ocak-emekli-maasi-zammi-belli-oldu/104989







  • Hic ellemeyin hepsine mustehak. Ben yirtik ayakkabisi ile akp yi savunan insanlar taniyorum. Hepsi hakettigi gibi yonetiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurunun yanında yaş da yanıyor. Allah kahretsin bunları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en azindan siradan insanlara da rusvet vermisler. zaten zenginlerin vergi borclarini affederek milyarlarca dolar kiyak geciyorlardi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.