Şimdi Ara

Golden Monkey Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu golden monkey denilen sinir bozucu kart neden hep en sonda gelmek zorunda? Daha ağzımın tadıyla legendary deck keyfine varamadım ya cidden canımı sıktı. 3 kere en son kart olarak geldi diğerlerinde de hep sondan 2 veya 3 oldu. Bence bu işin düzeltilmesi lazım. Algoritması ayarlanmalı. Çünkü en son kart olduktan sonra hiçbir anlamı kalmıyor. Sizler de düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.



  • Spectrum7 S kullanıcısına yanıt
  • Öncesinde 2 adet kart oynaman gerekiyor, ilk 20 kartta golden monkeyi bulmak imkansız gibi bişey.

    Ama bulunca da zevki bir başka tabi, özellikle varian geldiyse
  • Bak sen o zevki tatmışsın ben yaşayamadım işte. Ben bunun ayarlanmasını düşünüyorum. En son oynadıktan sonra ne anlamı kalıyor ki?
  • boun1631 kullanıcısına yanıt
    bazen o noktada da faydası olabilir ama bunun için oyunun baya yavaş olması lazım ve o noktalara kadar her halükarda dayanıyor olmanız lazım.
    Bence zoo decklerinde güzel gider gibi geliyor bana. Bir de bol kart çeken ve destesini çabuk bitiren bir deckte, eliniz çoğu zaman dolu olur ve en son kart olarak gelse bile attığınızda elinizde 8-9 legend kartınız oluşabilir. Hızlı kart çekip oynadığınız için de muhtemelen oyunun kontrolünü rakibe kaptırmamış olursunuz ki o son legendları işe yaraması için çok geride olmamanız lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boun1631

    Arkadaşlar bu golden monkey denilen sinir bozucu kart neden hep en sonda gelmek zorunda? Daha ağzımın tadıyla legendary deck keyfine varamadım ya cidden canımı sıktı. 3 kere en son kart olarak geldi diğerlerinde de hep sondan 2 veya 3 oldu. Bence bu işin düzeltilmesi lazım. Algoritması ayarlanmalı. Çünkü en son kart olduktan sonra hiçbir anlamı kalmıyor. Sizler de düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Ya o dert bendede var monkey warior yaptım 7-8 kere oynadım en erken 4. oyunumda falan sondan 5. kart olarak geldi ondada oynayamadım boardı temizlemem gerekti combodan kurtulmak için. ancak en son destede 3 kart elimdede 3 kart kala oynayabildim. toplamda 6 legendary kartım oldu. Brawl ın yerinede dandik tinkmaster geldi karşıdaki shredderi 5-5 devilsaur yaptı. Sonra 8 can 8 shield kala cenarius sayesinde zar zor yendim ama sinir oldum. Bu arada justicarı 8. turda falan oynamıştım onun ekstra shieldleri olmasa çoktan ölmüştüm.




  • erkanus kullanıcısına yanıt
    En son entomb priest deckime ekledim. Genelde yavaş oynuyorum ve karşımda da control deckler oluyor. Ama ne zaman elise'i masaya atsam içim hep rahatsız oluyor çünkü monkey gelene kadar geçen sürede doğru hamleleri yapamayınca ve istediğim kart gelmeyince rakibe free win vermiş gibi hissediyorum. Zaten hızlı bir deck geldiğinde shaman veya hunter genellikle kaybediyorum.
  • gunner89 kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir 5-10 kart kala falan gelecek şekilde ayarlansa güzel olur diye düşünüyorum. Ben cw deck için baya kartım eksik olduğu için maalesef fazla kullanamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boun1631

    Şöyle bir 5-10 kart kala falan gelecek şekilde ayarlansa güzel olur diye düşünüyorum. Ben cw deck için baya kartım eksik olduğu için maalesef fazla kullanamadım.
    Tamam sinirlenmişsin ayarlanmasının ne kadar saçma olacağını düşünemiyorsun biraz sankinleş. Ayarlanması gibi bir olay olamaz tamamen rng oyun zaten. O zaman kart çektirme kartları da ayarlansın sona gelmesin, yüksek manalı kartlar ayarlansın mulligan'a gelmesin, hatta desteyi biz dizelim hiç bozulmasın. Random geliyor işte herkese, sana olduğu kadar rakibinin de ihtiyacı olan kartı çekmeme olasılığı var. Zaten oyun o yüzden bu kadar sinir bozucu.




  • İşte bu yüzden dedik useless bir kart metaya girmesi çok zor diye :) Koyanlar var şuan çünkü halen denenme aşamasında ama value alan çok nadir oluyor.
  • Zesty Phoenix kullanıcısına yanıt
    Ama cidden çok sinir bozucu o kadar heyecanla bekliyorsun gelse de elim legendary dolsa falan diye sonra en son gelmesi çok büyük hayal kırıklığı yaratıyor. Ben oyunu zevkine oynayanlardanım çünkü ciddi ciddi oynamam için oyundaki bütün kartlara sahip olmam gerek bana göre. Dediğin gibi şans oyunu sonuçta senin elinde değil her şey. Belki de sinirim bu yüzden abartı gözükebilir.
  • boun1631 kullanıcısına yanıt
    Bana gore golden monkeyin elini tamamen legendry yapmasi cokta iyi birsey degil. Cok buyuk risk. En onemlisi elinde hic spell olmuyor hep minyon ne kadar faydali olur tartisilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mp.Gokturk33

    Bana gore golden monkeyin elini tamamen legendry yapmasi cokta iyi birsey degil. Cok buyuk risk. En onemlisi elinde hic spell olmuyor hep minyon ne kadar faydali olur tartisilir
    golden monkey zaten priest gibi classlarda late gamede opsiyon yaratması için kullanılan bir kart şuan. Opsiyondan kastım karşınızda warrior var diyelim power word,circle,northshire gibi kartları kullanmadınız elinizde kaldı holy nova vb gibi spelleri de katabiliriz çünkü çoğu zaman value alması zor warriora karşı. Öyle zamanlarda late gamede elinizdeki yararsız kartları yararlı birşeye dönüştürmek için kullanılıyor golden monkey. Ayrıca golden monkeyin riski ve az oynanırlığı bu yüzden zaten genelde ya eliseyi ya mapi yada monkeyi bulamıyorsunuz çünkü 3 aşamalı bir kart,zevkine oynamanız turn 7de elim full legendary olsun istemeniz güzel ama deckteki tek kartın atıyorum ysera'nın bile sona sıkışması normalken 3 aşamalı bir kartın son parçasını çok erken oynamak mekanik olarak imkansız.Yani bu bir haksızlık,bug,şanssızlık falan değil kartın olayı bu şekilde.

    Bu sadece deckinizdeki değil elinizdeki kartları da değiştiren bir kart,warriora karşı 2 minionunuza +2 heal atmak için circle atmak yerine golden monkeye saklamayı seçebilirsiniz. 2 circle 1 power word,1 northshire ve 1 pyromancer tuttuğunuzu var sayalım elinizde ve deckinizde golden monkey harici 5 kart var. Bu durumdayken golden monkeyi çektiğiniz zaman 10 kartlık bir legendary seti yaratır size bu da oyunu bitirmek için yeterlidir.Normal şekilde kartlarınızı oynarken öyle arada çekip oynayacağınız bir kart değil genellikle control odaklı maçlarda değersiz kartlarınızı late gamede değerli kartlara dönüştürebileceğiniz bir kart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baLbesh -- 31 Aralık 2015; 10:48:12 >




  • baLbesh kullanıcısına yanıt
    Tabiki 7. turda gelmesini isteyemem, sadece en son gelmesi beni rahatsız etmişti biraz ve oyunun biraz zevkine bakan tarafında olduğum için o duyguyu fazla yaşayamadım onu belirtmek istedim. Normalde ben de sizler gibi (çoğu kişinin rank 5 üstü olduğunu düşünüyorum) ciddi ciddi bir satranç oynar gibi düşünerek güzel hamlelerle oynamak isterim. Fakat elimde öyle her sınıftan deck olacak şekilde kartlarım yok maalesef. Yoksa bir renolock olsun, oil rogue olsun bu tarz decklerle ciddi ve güzel maçlar oynamak isterdim.
  • baLbesh kullanıcısına yanıt
    aynen öyle dostum. Ben dark cultist yerine onu aldım. Hem ekstra 1 taunt veriyor hemde legendary yapıyor. hem early gamede 3/5 olup 4 costluk kartta aşırı değil...
    hatta aklımda yerden alıp tekrar oynamak var. Hatta gang up desteye koyup kartları çoğalttıktan sonra bir kaç tane atıp monkeyi beklemek var.
    daha denemedim ama iş yapar gibi duruyor... belki bu gece yaparım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boun1631

    En son entomb priest deckime ekledim. Genelde yavaş oynuyorum ve karşımda da control deckler oluyor. Ama ne zaman elise'i masaya atsam içim hep rahatsız oluyor çünkü monkey gelene kadar geçen sürede doğru hamleleri yapamayınca ve istediğim kart gelmeyince rakibe free win vermiş gibi hissediyorum. Zaten hızlı bir deck geldiğinde shaman veya hunter genellikle kaybediyorum.

    Hocam facelere karşı entombla kaybetmemen lazım. Acaba early kartları az mı kullanıyorsun. Ben 1 zombie 2 museum curator ve 1 shadow pain kullanıyorum. Deckde oldukça fazla board clear var. 2 wild pyro 2 soulpriest.2 Deathlord da kullanıyorum. Face deckler en kolay yendiğim deckler. Secret pally ve jaraxxus çok zorluyor. Eğer çok face geliyorsa early kartları tekrar gözden geçir derim. Curator çok op. Unstable ghoul, deathlord, sludge, abomination gibi face decklere karşı çok iş yapacak seçeneklerinde olduğunu unutmamak lazım.


    Monkey yi ben hiç tutmadım. bence çoğu zaman iyi bir kart değil. Elime defalarca geldi, oyunun ortasında hepsini legendary çevirdiğim bi kaç kere oldu. Tam sayıyı bilmiyorum ama Legendaryleri aldıktan sonra sanıyorum 2 kere yendim ve 6 ya da 7 kere yenildim. Dün bir warrior 7 ya da 8. turnde monkey attı şaka gibi. Entomb pri oynuyordum. Yenildi. Adam her el 1 minnion atabiliyor. Ben ise coşuyorum alttan girip üstten çıkıyorum kart çekip duruyorum. Baya uzun sürdü oyun çeşitli şeylerde attı. Cenarius attı nexus champion fln.

    Spellerin gitmesi asıl sorun ve mana costlar. Şu an sık sık entomb oynuyorum 2 thoughtsteal monkey attığım oluyor. CW ile karşılıklı monkey attık bana nefarian geldi yendim. Önceden bi kere Deathwing sayesinde yenmiştim. Monkey atacağım zaman elimde az kart kalmasını ve rakibe karşı işe yaramayacak kartlarım olmasını tercih ederim. Çünkü her şeyden önce rakibin combosunu unutmamak gerekir. 7. turnde monkey atan CW ile oyun ortada gidiyordu SWD, entomb fln ayakta kalmaya çalışıyorum ve boardda da minyon tutabiliyordum. Sonra soulpriest 2x flash ve hero power la elden 14 dmg çıkınca oyun bitti. Yani diyeceğim geç geldiğine sinirlenme doğru zamanda gelsin yeter.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Killer of bodom

    quote:

    Orijinalden alıntı: boun1631

    En son entomb priest deckime ekledim. Genelde yavaş oynuyorum ve karşımda da control deckler oluyor. Ama ne zaman elise'i masaya atsam içim hep rahatsız oluyor çünkü monkey gelene kadar geçen sürede doğru hamleleri yapamayınca ve istediğim kart gelmeyince rakibe free win vermiş gibi hissediyorum. Zaten hızlı bir deck geldiğinde shaman veya hunter genellikle kaybediyorum.

    Hocam facelere karşı entombla kaybetmemen lazım. Acaba early kartları az mı kullanıyorsun. Ben 1 zombie 2 museum curator ve 1 shadow pain kullanıyorum. Deckde oldukça fazla board clear var. 2 wild pyro 2 soulpriest.2 Deathlord da kullanıyorum. Face deckler en kolay yendiğim deckler. Secret pally ve jaraxxus çok zorluyor. Eğer çok face geliyorsa early kartları tekrar gözden geçir derim. Curator çok op. Unstable ghoul, deathlord, sludge, abomination gibi face decklere karşı çok iş yapacak seçeneklerinde olduğunu unutmamak lazım.


    Monkey yi ben hiç tutmadım. bence çoğu zaman iyi bir kart değil. Elime defalarca geldi, oyunun ortasında hepsini legendary çevirdiğim bi kaç kere oldu. Tam sayıyı bilmiyorum ama Legendaryleri aldıktan sonra sanıyorum 2 kere yendim ve 6 ya da 7 kere yenildim. Dün bir warrior 7 ya da 8. turnde monkey attı şaka gibi. Entomb pri oynuyordum. Yenildi. Adam her el 1 minnion atabiliyor. Ben ise coşuyorum alttan girip üstten çıkıyorum kart çekip duruyorum. Baya uzun sürdü oyun çeşitli şeylerde attı. Cenarius attı nexus champion fln.

    Spellerin gitmesi asıl sorun ve mana costlar. Şu an sık sık entomb oynuyorum 2 thoughtsteal monkey attığım oluyor. CW ile karşılıklı monkey attık bana nefarian geldi yendim. Önceden bi kere Deathwing sayesinde yenmiştim. Monkey atacağım zaman elimde az kart kalmasını ve rakibe karşı işe yaramayacak kartlarım olmasını tercih ederim. Çünkü her şeyden önce rakibin combosunu unutmamak gerekir. 7. turnde monkey atan CW ile oyun ortada gidiyordu SWD, entomb fln ayakta kalmaya çalışıyorum ve boardda da minyon tutabiliyordum. Sonra soulpriest 2x flash ve hero power la elden 14 dmg çıkınca oyun bitti. Yani diyeceğim geç geldiğine sinirlenme doğru zamanda gelsin yeter.

    Hocam senden rica etsem entomb priest deckini burada paylaşır mısın? Hem kendi deckimle kıyaslayayım hem de bilmeyen arkadaşlara önermiş oluruz. Ben bazen elimdeki kartları çabuk tüketiyorum daha acemiyim yani bu deck için. O yüzden kaybediyorum sanırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: boun1631


    quote:

    Orijinalden alıntı: Killer of bodom

    quote:

    Orijinalden alıntı: boun1631

    En son entomb priest deckime ekledim. Genelde yavaş oynuyorum ve karşımda da control deckler oluyor. Ama ne zaman elise'i masaya atsam içim hep rahatsız oluyor çünkü monkey gelene kadar geçen sürede doğru hamleleri yapamayınca ve istediğim kart gelmeyince rakibe free win vermiş gibi hissediyorum. Zaten hızlı bir deck geldiğinde shaman veya hunter genellikle kaybediyorum.

    Hocam facelere karşı entombla kaybetmemen lazım. Acaba early kartları az mı kullanıyorsun. Ben 1 zombie 2 museum curator ve 1 shadow pain kullanıyorum. Deckde oldukça fazla board clear var. 2 wild pyro 2 soulpriest.2 Deathlord da kullanıyorum. Face deckler en kolay yendiğim deckler. Secret pally ve jaraxxus çok zorluyor. Eğer çok face geliyorsa early kartları tekrar gözden geçir derim. Curator çok op. Unstable ghoul, deathlord, sludge, abomination gibi face decklere karşı çok iş yapacak seçeneklerinde olduğunu unutmamak lazım.


    Monkey yi ben hiç tutmadım. bence çoğu zaman iyi bir kart değil. Elime defalarca geldi, oyunun ortasında hepsini legendary çevirdiğim bi kaç kere oldu. Tam sayıyı bilmiyorum ama Legendaryleri aldıktan sonra sanıyorum 2 kere yendim ve 6 ya da 7 kere yenildim. Dün bir warrior 7 ya da 8. turnde monkey attı şaka gibi. Entomb pri oynuyordum. Yenildi. Adam her el 1 minnion atabiliyor. Ben ise coşuyorum alttan girip üstten çıkıyorum kart çekip duruyorum. Baya uzun sürdü oyun çeşitli şeylerde attı. Cenarius attı nexus champion fln.

    Spellerin gitmesi asıl sorun ve mana costlar. Şu an sık sık entomb oynuyorum 2 thoughtsteal monkey attığım oluyor. CW ile karşılıklı monkey attık bana nefarian geldi yendim. Önceden bi kere Deathwing sayesinde yenmiştim. Monkey atacağım zaman elimde az kart kalmasını ve rakibe karşı işe yaramayacak kartlarım olmasını tercih ederim. Çünkü her şeyden önce rakibin combosunu unutmamak gerekir. 7. turnde monkey atan CW ile oyun ortada gidiyordu SWD, entomb fln ayakta kalmaya çalışıyorum ve boardda da minyon tutabiliyordum. Sonra soulpriest 2x flash ve hero power la elden 14 dmg çıkınca oyun bitti. Yani diyeceğim geç geldiğine sinirlenme doğru zamanda gelsin yeter.

    Hocam senden rica etsem entomb priest deckini burada paylaşır mısın? Hem kendi deckimle kıyaslayayım hem de bilmeyen arkadaşlara önermiş oluruz. Ben bazen elimdeki kartları çabuk tüketiyorum daha acemiyim yani bu deck için. O yüzden kaybediyorum sanırım.

    2 x Circle of healing
    2x Flash heal
    2x Power word shield
    2x Northshire cleric
    1x Zombie chow
    1x Shadow word pain
    2. Museum Curator
    2x Wild Pyromancer
    1x Shadow word Death
    2x thoughtsteal
    2x Deathlord
    1x Shadow Madness
    2x Auchenai Soulpriest
    1x Holy Nova
    2x Sludge Belcher
    2x Entomb
    2x Lightbomb
    1x Justicar Trueheart

    Abi benim deck bu. Burada değiştirebileceğiniz kartlar ;

    Toughtsteal gidebilir ancak bu decking oynayacak minyonu çok az. Zaten amaç boardu kolayca temizleyebildiğin için oyunu uzatıp entombla baba minyonları deckine atıp oyunda kalmak. Thoughtsteal ile gelecek minyonlar ya da removal speller çok fayda gösteriyor.En azından 1 tane kalsın derim. Eğer çok fazla face geliyorsa karşınıza zombie chow ile değiştirilebilir. Hiç istemiyorsan diğerinin yerine de excavated evil alınabilir.

    Bunun haricinde başka değiştirecek kart düşünemiyorum. İleri ranklerde face azsa shadow word pain gidebilir ancak Armorsmith ve imp gang boss gibi kartlara karşı çok faydalı. Shadow word death de çıkarılabilecek kartlardan birisi ancak controllere karşı elde bulunması faydalı olur derim.


    Oyun başında tutulacak kartlar hangi rakip olursa olsun fark etmez ilk hedef bence her daim Museum Curator Yok böyle bir kart. turn 2 de attın karşıda face var 1 hp minyonlara takas edersin alırsın bi Dark cultist devam edersin. Ya da bi sylvanas, sneeds shredder, piloted skygolem. Hiç hesapta yokken adamın karşısına bi unstable ghoul koyarsın al sana bir board clear daha. Belcher deathlord abo. piloted say say bitmez. Açılan her 3 kartında işe yaramaz olduğuna henüz şahit olmadım.
    Nortshire elde tutulur özellikle face e karşı. SWP, zombie ve wild pyro face e karşı diğer elde tutmak isteyeceğimiz kartlar. Karşıda kontrol varsa yine çok bir şey değişmez. Zombie ve curator hedef ve SWP. Nortshire o kadar değerli değil. Atınca hemen ölür gider çoğu kontrole karşı ne kart çektirir çoğu zaman trade edemez.


    Abi bu deckin olayı Wild Pyromancer entomb değil. En değerli kart pyromancer. Asla ve asla pyro boş tahtaya atılmaz. Atılacak bi durum aklıma gelmedi şu an. Sık sık yaptığım bir combodan bahsedeyim karşıda face var. Ben yere pyro atıyorum onu power word shieldliyorum üstüne kendime flash heal basıyorum. 4 mana gitti bütün rakip minyonlara 2 dmg vurdum yerde 3-2 pyro duruyor(power word hp arttırdı) ve kendime 5 can bastım. Daha bu iş devam eder. toughtsteal shadow word ya da diğer flash heal power word yürür gidersin.Hatta elimdeki kartlara göre açılışı circle of heal ile yaptığım bile oluyor. 0 mana zaten herkes fullse kartı ziyan ediyorum ama herkese 1 vuruyorum. E rakip face ise elinde akrt yoksa boardu temizleyince alıyorsun zaten çoğu zaman. Mesela bir örnek daha yerde rakibin iki tane 3/4 ü var pyro artı shadow madness attın 2 sinide alırsın 3/1 pyro yerde kalır. Çok değerli bir kart.

    Aynı şekilde soulpriesti de kolay kolay boş tahtaya atmam. Flash heal ve hero power ile soulpriest ile bi minyona 7 dmg çıkarırsın. ya da tabiki circle combosu.

    Şimdi eğer çok şansız değilsem,face e karşı konuşuyorum, elime northshire, deathlord, curator, chow, shadowword pain gelme ihtimali var.2 lightbomb da unutulmamalı. tauntlarınla biaz oayalayabilirsen lightbomda temizler. Yani başka decklerle oynarkenki gibi ne var ne yoksa yere atıp face e karşı ayakta kalmaya çalışmak bu deckle olmuyor. Çünkü asıl olay combolar ( ve entombla curatordan gelecek value). Baktığında elinde 2 belcher 2 deathlord 2 flash heal ve justicar varken rakip akıp gitmezse sen ilk ilk 2-3 turn dmg yesende ayakta kalma ihtimalin yüksek.O yüzden eyvah adam Knife Juggler attıp pyro atayım trade eeder belki düşüncesine girmemek lazım. elde 2 spelle combolayabiliyorsan 1-2 turn sonra o dmgi ye.

    Murlock palaya karşı mutlaka old murk eye entomb edilmeli ya da murloc warleader. yoksa o combonun altından kalkılmıyor. jaraxxussa karşı lightbomblar elde tutulmaya çalışılmalı. Oyun fatigue e gidecektir büyük ihtimalle. yerde biriken inferno ve minyonlara karşı sağlam lightbomb çıkılamazsa oyun gidiyor. Secret pally ye karşıda çok çok zor durumda olmadıkça elde 1 entomb daima tutulmalı. Taaki tirion gelene kadar.




  • Killer of bodom K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler yazdiklarin için. Bir kaç rehber de okudum internetten ve kart çekmenin oldukça önemli olduğunu yazmışlar bu yüzden acolyt of pain koydum thougsteal yerine. Biraz alıştırma ile halledebilirim sanırım. Pyroyu da dediğin gibi daha dikkatli kullanırım artık. Tek eksiğim 2. Lightbomb onuda yakında craftlarım. Teşekkürler

    Edit: Son 3 maçımda murloc paladin geldi karşıma ve 3ünü de kaybettim. Son maç top deck anyfin can happenı çekti baya bir sinir bozucu o da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boun1631 -- 2 Ocak 2016; 15:29:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.