Şimdi Ara

Jaguar X-Type 34EZ3745 Dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Geçtiğimiz cuma günü (25.12.2015 tarihinde) aşağıdaki ilanı olan aracı incelemeye gittim. Bir şirket sahibinin oğlu kullanıyormuş aracı. Şirket çalışanlarından birisi de aracın satışı ile ilgileniyor. Bize söylediklerine göre: "Tüm bakımları yetkili serviste yapıldı. Sadece sağ ön çamurluk değişti, park halinde çarpmadan ötürü aynalardan biri değişti"

    Aracın incik cincik her kusuru belirtildi. Bakın arka sol kapının döşemesinde küçük bir sigara yanığı var, bagaj kapağında çok çok küçük bir boya kalkması var vs. vs.

    Satıcı böyle her küçük detayı söyleyince ister istemez bir güven oluşuyor. Zaten bakımların yetkili serviste yapılmış olması bile çok büyük bir artı, araca özen gösterildiğini belirtiyor. Özellikle bir jaguar da.

    Gel gelelim radyatörde yamukluk var ve farlardan biri değişmiş. Bu belirtilmedi kendimiz farkettik. Daha da güzeli test sürüşüne çıktığımızda aracın motoru tabiri caizse bitti. Çok düşük eğimli bir yokuşu çıkarken motor 3bin devirde takıldı gaz yememeye başladı. Motordan resmen yatak vurma sesine benzer bir ses çıkmaya başladı. Araba bir saniye gaz yiyor ileri atıyor bir saniye yığılıyordu. Arabayı geri getirmeye çalışırken aracı satan şirket ilgilisi, şirketten başkasını arayıp "motor ışığı yine yanıyor, düzelmemiş" dedi. Bize motor ile ilgili herhangi birşey söylenmemişti.

    Aracı ilk çıktığımız yere çektim, durduğu yerde gaza basınca egzozdan beyaz duman basıyor ve resmen sıvı olarak küçük hareler halinde benzin(belki de yağ?) atıyordu. En son biz arabadan uzaklaşırken motordan çıkan sesler motorun son nefesiydi herhalde, çok farklı arabalara bindim ancak bu kadar sağlıksız bir motor sesi duymadım.

    34EZ3745
    34 EZ 3745

    İlgili ilan:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-jaguar-makam-araci-temiz-servis-bakimli-255680703/detay

    Ne olur ne olmaz ilanın ekran görüntüsü:
     Jaguar X-Type 34EZ3745 Dikkat!



  • farlarda acayiplik olduğu belli sol farlar çıkma yada sağ farlar yeni değişmiş bence bunun bi önemi yok düzeltilmeyecek problem değil motor sıkıntı keşke bi tamirciye götürseydiniz masrafları düşürüp çok cazip fiyata kapatabilirdiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

    farlarda acayiplik olduğu belli sol farlar çıkma yada sağ farlar yeni değişmiş bence bunun bi önemi yok düzeltilmeyecek problem değil motor sıkıntı keşke bi tamirciye götürseydiniz masrafları düşürüp çok cazip fiyata kapatabilirdiniz

    Açıkçası daha sonradan aynı şey aklıma geldi. Ancak bahsi geçen araba jaguar olunca insan çekingen davranıyor. 2.0 Dizel motorlarının aksine araçtaki 2.1 litre motor %100 jaguar yapımı. Haliyle böyle bir durumla karşılaşınca koşarak uzaklaştık.

    Hepsi bir yana ilk araç bakmaya başladığımda hasar kaydı olmasın, değişen olmasın, boya olmasın diyordum. Daha sonra biraz boya kabul ettim, peşinden bi iki değişene de tamam dedim, gün geçtikçe esnekleştim ancak test sürüşünde neredeyse motoru elime vericek kadar berbat olan bir arabayı almayı kabul edemem. Eğer araç böyle bir sorun yapmasaydı biz ekspertize götürücektik, her türlü yürüyen aksam ve kaportaya bakılacaktı, orada da çıkardı herhalde. Ekspertize götürmeden biri alırsa çok yazık olur.

    Bu arada farları da daha sonradan bu konuyu açarken bakınca gördüm. Aynı başlığa iki araba daha eklemeyi düşünüyorum. Onlarda yakın zamanda incelediğim ve kusurlu araçlar.
  • Motor Ford Mondeo da kullanılan 2.0 tdci motor. 10.000 motor bedeli düşünüp alınabilir

    Dizel Değilmiş, 2.1 motor mus, vergi kurbanı aynı zamanda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 27 Aralık 2015; 18:59:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    Motor Ford Mondeo da kullanılan 2.0 tdci motor. 10.000 motor bedeli düşünüp alınabilir

    Evet dizeller öyle ancak onlarında otomatik vitesi yok Yukarıda bahsi geçen araç AJ20 kodlu 2.1 litre benzinli model.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.big

    Motor Ford Mondeo da kullanılan 2.0 tdci motor. 10.000 motor bedeli düşünüp alınabilir

    Mondeo motoru değil. 2.0 benzinli motor diyor ilanda.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.