Şimdi Ara

Sistemime göre SSD tavsiyesi rica ediyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Uzun zamandır bu sektörü takip edemiyorum. Sizlerden ricam 2-3 sene önce topladığım bilgisayarım beni daha ne kadar götürür ve 120 GB bir SSD almak istiyorum, sistemi ve oynadığım 2-3 oyunu SSD'ye kuracağım. Hangi SSD sistemim için uygundur? Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

     Sistemime göre SSD tavsiyesi rica ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eRcn. -- 18 Aralık 2015; 23:04:27 >







  • SSD sistem ayırt etmez hdd mantığında f/p ürünü olarak kampanyada bir ürün var onu tavsiye ederim.
    http://www.vatanbilgisayar.com/transcend-128gb-370-serisi-sata-30-560mb-okuma-460mb-yazma-ssd.html#yorumlar
  • eRcn. kullanıcısına yanıt
    anakartın sata 2 destekli bu yüzden hangi ssdyi alırsan al yarı performans elde edeceksin bulabileceğin en ucuzunu al hiçbirşey farketmeyeceği için
    sistemine gelirsek vadesini doldurmak üzere yeni çıkan oyunlar ve directx 11 -12 yüzünden
  • samsung evo 120 gb
  • eRcn. kullanıcısına yanıt
    Ssd alsanız bile anakartınız sata 3 olmadığı için yarı performansta çalışacaktır.Sistem fazla götürmez.
  • SSD almamdaki sebep şu an HDD tamamen bozulmak üzere bazen bilgisayarı açarken okumuyor garip sesler geliyor falan, depolama ile pek sorunum yok en fazla 70 GB doldurabilirim windows kurulumu dahil. SSD almak istememdeki sebep hem fazla alana ihtiyacım olmadığından hem de belki PC biraz daha hızlanır umuduyla almak istiyordum. Üstteki arkadaş SSD sistem ayırt etmez demiş siz ise desteklemiyor yarı performans alırsın ya da pek farketmez demişsiniz. Tavsiyeniz nedir? Yakınımdan 2 TB'lik HDD mi almalıyım 250 liraya yoksa 128'lik bir SSD mi almalıyım 250 liraya...
  • eRcn. kullanıcısına yanıt
    tam anlatamamışım şimdi sata 3 olsa 500 mb okuma hızı alırsın ama senin sata 2 olduğu için 200 mb a düşecek. Senin elindeki hddye göre hız konusunda müthiş fark elde edersin çok hızlanır ankartın sata 2 olduğu için en ucuz hangi ssdyi bulursan al bence
  • sata2 portlarda ssd lerin yarı hızında çalıştığnı düşünmek biraz olaya at gözlüğü ile bakmaya benziyor.. uygulamaların açılışlarını, windows açılışını , oyunların açılısını vs arttıran genelde küçük dosyalar oluyor.. tabi büyük boyutlu dosyaları okuma ve yazmada hız düşüşü olacak fakat günümüzde birçok hdd bile 150mb/s 200mb/s sıralırı okuma ve yazma hızlarını veriyor peki hdd bize neden yavaş geliyor ayrıntı 4k da. 4k rastgele okuma ve yazmada hdd ler 0.7 mb/s 0.4 mb/s kadar düşüyor..

    peki ssd lerde bu değer nedir? örnek samsung evo 250 gb ta bu değer 45mb/s en kötü ssd de bile 15/20 mb/s.. sata3 portu olmayan yarı hızında kullanır mantığı bence doğru değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 20 Aralık 2015; 12:16:03 >
  • SSD'yi aldım arkadaşlar.

    TRANSCEND SSD370 128 GB, Vatan'da kampanyalı fiyatını yakaladım 199 TL olarak, kaçırmak istemedim zaten bana da yeterdi.

    Ürün çok sessiz çalışıyor ve bilgisayarıma çok büyük etki sağladı. Genel anlamda çok hızlandı ve aynı anda sayılarca işlem yapıp deniyorum ne donma var ne kasma. Açılıp kapanma süresi de maksimum 3 saniye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eRcn.

    SSD'yi aldım arkadaşlar.

    TRANSCEND SSD370 128 GB, Vatan'da kampanyalı fiyatını yakaladım 199 TL olarak, kaçırmak istemedim zaten bana da yeterdi.

    Ürün çok sessiz çalışıyor ve bilgisayarıma çok büyük etki sağladı. Genel anlamda çok hızlandı ve aynı anda sayılarca işlem yapıp deniyorum ne donma var ne kasma. Açılıp kapanma süresi de maksimum 3 saniye.

    Garanti olayı nasıl acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bir ssd disk tavsiyesi soracağım macbook pro 13.3 2011 model early , 320gb disk var. bunu ssd yapmak istiyorum ve 240 gb yeter. hangi ürünü sizce almalıyım? müzik için kullanıyorum bilgisayarı traktor yüklü sadece.
  • Doğru bir seçim yapmışsın kardeşim f/p ürünü dediğim gibi iyi günlerde kullan.
  • samsung evo 850 250gb modelini 250tl ye alanlar oldu ben 284tl ye aldım.. 120gb 5 yıl garantisi olmayan bir diske 200tl vermek bence rasyonel değil. tabi ucuza alınabiliyorsa o başka
  • Bu ssd lerin omru ne kadar yavasliyormus belli dosya silip kurdugunda nasil etki yaratir bilen var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numlock35 N kullanıcısına yanıt
    Tavsiyen için teşekkürler, senin tavsiyene uyup da aldım zaten. Kampanyada da olunca kaçırmak istemedim gayet de memnun kaldım teşekkür ederim.
  • casual kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim gibi, 3 senelik HDD'im bozuldu, acil olduğu için idarelik bir şey lazımdı. Yorumun doğru, ileriye dönük kullanma amaçlı almak isteseydim paraya kıyıp 500GB bir SSD almaya bakardım. Ama mart ayında asker oluyorum ve bu işi meslek olarak yapacağımdan 3 sene bilgisayar kullanamayacağım. 3 sene sonra zaten bir araba parasıyla PC toplayacağım ve şuan aldığım SSD bir işe yaramayacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.