Şimdi Ara

MGSV Phantom Pain Tartışma Konusu 'ağır spoiler içerir bitirmeyen girmesin'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • The Truth bolumunu bitirdikten sonra Venom Snake'in aslinda Big Boss olmadigini ogreniyoruz. Daha sonraki sahnelerin birinde helikopter pilotu oldugunu goruyoruz. Iyide bu adam Big Boss'un Phantom'u olacak kadar nasil iyi oluyor? Oyunu bitirdim ama kafamda deli sorular var. Kojima yine yapmis yapacagini. Sizlerinde anlamadigi konular varsa buradan paylasalim. Ana konuda surekli spoiler icine almak istemedigim icin buradan soruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msty85 -- 17 Aralık 2015; 22:10:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bence yine de ilk birkac mesaji spoiler icine al sen.


    O dedigin sey zaten oyunun en sacma seyi. madem big boss degiliz nasil o kadar aksiyona girebiliyoruz? Bunun cevabi oyunda iki sekilde veriliyor, birincisi big boss son sahnede o askerden "en iyi askerimdi" diye bahsediyor. eger peace walker oynadiysan 9 yil once yikilmis olan MSF ussunu bilirsin, orada gercekten super askerler vardi ve eger bu adam en iyi askeriyse bir derece bu isleri yapabilir. ayrica adam medicti, helikopter pilotu degil.
    ikincisi ise bu adam, yani ahab 9 yil boyunca koma halindeyken hipnoz terapilerine taabi tutuluyor, big boss olduguna inandiriliyor. dolayisiyle kendini big boss zannediyor ve onun gibi dusunup hareket ediyor. iste oyunda aciklanan sey bunlar, yersen. Ben tam tatmin olmadim ama kabulleniyorum, cunku oyunun sonunda asil anlatilmak istenen big boss un ahab degil, 'biz' yani oynayan kisi oldugu. kojima bize "sizden iyi big boss mu olur?" "asil boss sizsiniz" diye mesaj yolluyor




  • Oyunun sonunda direk Metal Gear 1 (nes'deki oyunlar) ile bağlantı yapılıyormus. Gercek son videoyu izlediyseniz 14. dakikadan sonra aynaya yansiyan kapidaki logp Diamond dogs logosu outer heaven logosuna dönüyor. Big boss MGS 5'in bitiminden sonra daha yıllarca medic'i kullanıyor. Bir nevi dublor gibi, kasetler yoluyla emirler veriyor. Oyunda mükemmel oynanış ve yapay zekanın yanında gayet iyi bir senaryo da var. Önceki oyunlardaki gibi yarım saat süren ara videolarla degil kasetler ve ufak detaylarla anlatmış kojima.

    https://youtu.be/edQvG6Gdxqc

    Burada adamın yazdığı teoriler var.

    http://www.giantbomb.com/forums/metal-gear-solid-v-the-phantom-pain-8968/the-ultimate-ending-discussion-spoilers-1781915/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark dragon -- 17 Aralık 2015; 21:58:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Seride bir tek Peace Walker'i oynamadim. The man who sold the world'u dinledikten sonra baska bi kaset takiyor operation bisey adini hatirlamiyorum ama o da peace walker'la alakali sanirim. Dogru adam saglikciydi Pazin karnindan bombayi cikariyordu.
    Yanlis hatirliyor olabilirim uzun zaman oldu bi oyunda Big Boss ölüyor daha sonra yine ortaya cikiyordu Phantom'u olmasi bunu acikliyor ama Ahab'in Big Boss'un yerini alacak kadar iyi olmasi ne kadar gaz verselerde cok sacma geliyor.
    Birde Ocelot bu oyunda neden bu kadar iyi bir adam?
    Eli da Liquid herhalde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eli Liquid evet.
    Ocelot, her zaman iyi karakterdi ama her zaman da uclu oynayan bir ajandi. Ocelot konusuna girersek cikamayiz.
    MGSV in sonunda yukaridaki arkadasin da dedigi gibi, o son takilan kaset `Operation Intrude N313` Big Boss un ilk oyunda (NESteki ilk metal gear) Solid Snake e verdigi gorevin kaseti. ilk oyund Solid Snake ile oynayip oldurdugun adam Venom Snake olmus oluyor yani. Hatta o endingi dikkatli sekilde izlersen Venom snake in o kaseti takarken arkadan catisma sesleri duydugunu gorursun, o catismayi yapan Solid Snake iste. Venom'u oldurmeye geliyor.
  • Cevaplar icin sagol hocam.
    Oyundan cikarilan 51. bolumun sahnelerini izledim oynayasim geldi.
    Oyunun telif haklari Konami'de mi? Kojima olmadan seri devam etmez heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun hakları Konami'de maalesef, Konami yeni Metal Gear için iş ilanı yayınladı bile.
  • Hacılar sonuç itibariyle ilk oyundan bu yana ne yazılıp çizildiyse karakalem çalışmalarına kadar kojima da mevcuttur. Eskiden oyunu oynamış olsak bile unuttuğumuz olaylar çok fazla. Adam orada geçen bir diyalogdan bir sahneden yola çıkıp yeni senaryolar üretiyor. Mgs 3 ü kaç defa bitirdiğimi bilmiyorum ama naked snake in gözünü big boss un kör ettiğini unutmuşum mesela. 5. Oyun da eskiye göndermeler var tam anlamıyla ing den anlasak mevzular daha netleşecek fakat o ingilizce maalesef yok. Bir efsane sonuç itibariyle bitti. Helvasını da yedik konami bir sonraki oyunu pes çevirecektir adım gibi eminim. Kojima sız mgs ölü mgs dir benim asıl merak ettiğim konu şu. Bu mgs olayına baştan beri katkı veren senarist tasarımcılar da konamiden ayrılıp kojima pro. seçtiler mi yoksa kojima ceketini alıp tek başına mı konamiden ayrıldı. Şirketin sitesine baktım herşey japonca ayrıca her bölüm için iş ilanı açmışlar. Programcı tasarımcı vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Naked snake in gozunu cikaran the boss karakteri hocam. Naked snake zaten big bossun kendisi. Siz baya karistirdiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lyzard

    Naked snake in gozunu cikaran the boss karakteri hocam. Naked snake zaten big bossun kendisi. Siz baya karistirdiniz



    Oluyor öyle arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.