Şimdi Ara

Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu



    Kickstarter oyun projeleri son zamanlarda oldukça revaçta, oyun severlerin oldukça ilgi gösterdikleri bu projeler birçoğu başarı ile hayata geçiriliyor. Larian stüdyoları tarafından Kickstarter sitesi üzerinden düzenlenen bağış kampanyası ile hayatına başlayan Divinity Original Sin oldukça başarılı geri dönüşler aldı. Şimdi ise Divinity: Original Sin Enhanced Edition ile konsollarda boy gösteriyor. PC deki başarısını konsollarda gösterebilmiş mi gelin hep beraber bakalım. Divinity Original Sin Enhanced Edition, zaman dilimi olarak bir önceki oyunu olan Divine Divinity‘nin öncesinde geçmekte. Divinity oyuncular için sadece bir oyun olarak kalmıyor, aynı zamanda bir de Mod eklentisiyle birlikte karşınıza çıkıyor. Bu mod eklentisi ise size kendi haritanızı oluşturma ve başkalarıyla paylaşma imkanı sağlıyor.

    Divinity: Original Sin Enhanced Edition, fantastik bir dünyada geçen bir oyun. Ana hikaye modu neredeyse doksan saat sürüyor. Doksan saat! İnanabiliyor musunuz? En son ne zaman bu kadar uzun süre hikaye anlatan bir oyun oynamıştınız? Ben hatırlayamıyorum. Larian Studios’un bu konuda inanılmaz bir iş çıkarttığını belirtmek gerek. Bu doksan saatlik oynama süresini ikiye katlama imkanınız da var. Çünkü Divinity: Original Sin Enhanced Edition, World Editor modu ile birlikte oyunculara sunuyor. Bu sayede diğer oyuncuların haritalarını ve hikayelerini tecrübe etme imkanına kavuşuyorsunuz. Ayrıca halen bahsetmediğimiz Multiplayer modu da bu süreyi ikiye katlıyor.

     Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu


    Divinity: Original Sin Enhanced Edition ne gibi yenilikler getiriyor. Yeni sürümde ekran ortadan ikiye bölünerek aynı bilgisayar (ya da konsol) üzerinden oyunu çok oyunculu modda oynayabilmenize olanak sağlıyor. Kamera artık 360 derece döndürülebiliyor. Diyalogların çoğu yeniden yazılmış ve artık tamamı seslendirilmiş durumda. Daha dengeli hale getirilmiş savaş sistemi, daha çok NPC, daha çok canavar, yeni bölgeler, yeni yetenekler, oyun motoru üzerinde yapılan geliştirmeler sonucu daha iyi performans… Enchanced Edition beraberinde oyuncuları kesinlikle mutlu edecek sayısız geliştirmeyle geliyor ve zaten birçok otoriteden övgüler alan oyun daha da harika bir duruma getirilmiş durumda. Ayrıca hali hazırda ilk sürümün doksan saat civarı bir oynanış sunan devasa bir deneyim olduğunu da hesaba katmak gerek. Enchanced Edition’daki güncellemeler ile birlikte bu deneyim daha da etkileyici bir kıvama gelmiş durumda. Girişte bahsettiğim üzere ana sürüme sahip olan PC oyuncuları bu sürüme ücretsiz olarak sahip oldular. Bir yükseltme olarak değil ayrı bir oyun olarak Steam kütüphanenize yerleşen oyunun oyuncuları üzebilecek tek tarafı ise ana sürümdeki kayıt dosyası ile uyumlu olmaması.

     Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu


    Gelelim hikayeye, oynadığımız karakterler evrendeki kötü gücü kullananları bulup avlamaya yemin etmiş bir çift, maceramıza bir deniz kenarı kasabasından başlıyoruz ve ilk görevimiz kasaba sakinlerinden birinin ölümü ile ilgili bilgi toplamak. Topladığımız ipucu sonucunda bu cinayette avladığımız kötü güçlerden kullanılmış. Bunu öğrendikten sonra ana senaryoya ilerleyen yolumuz açılmış oluyor. Oyunda, RPG türüne aşina olanların tanıyacağı sınıflar bulunuyor. Burada hepsini saymanın anlamı yok. Ancak çeşitlilik çok fazla olduğunu söyleyebilirim. Oyuncular dar bir koridora sıkıştırılmıyor. Knight sınıfında bir karakter yaratıp, kazandığınız tecrübe puanları ile hırsızlık ve kilit açma konusunda uzman birisi haline gelebiliyorsunuz.

    Oyun sıra tabanlı bir RPG, yani savaş sırasında bire bir saniyelik hamleler bulunmuyor. Daha çok bir satranç tahtası gibi karakterlerimiz, savaş sırasında karşılıklı geçip konumlarını alıyor ve tur bize gelene kadar hamlemizi yapamıyoruz. Hamlelerimizin ise bir bedeli oluyor, yürümekten tutun bir yeteneğinizi aktifleştirmeye kadar her şeyi size o tur verilen puanlardan harcıyorsunuz. Yakın ve uzak dövüş olmak üzere sınıfları ikiye ayırabiliriz. Büyücü ve Rahip sınıfları da cabası. Her bir seviye ile karakterlerinizi geliştirme imkanı sunuluyor. Eğer Knight sınıfını tercih ettiyseniz, çift-elli kılıç konusunda uzman bir karakter olarak ilerleyebilirsiniz. Ama tüm sistemi alt üst etmek istiyorsanız, elde edilen puanları yay kullanmak için de harcayabilirsiniz.

     Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu


    Bu hikaye size çok sıradan gelmiş olabilir. Ama oynanabilirlik hiç de öyle değil. Yukarıda örneklerini verdiğim Kült RPG oyunlarında olduğu gibi sorunları sizin çözmeniz gerekiyor. Üzerinde soru işareti olan NPCler ile konuşmaktan ya da haritada görevinizin nerede olduğu bir oyundan bahsetmiyorum. Eski RPG oyunlarında olduğu gibi bu oyunu bir not defteri ile oynamanız gerekiyor. Gözünüze çarpan detayları bir kenara not etmelisiniz. Son olarak Divinity: Original Sin Enhanced Edition her ne kadar görsellik konusunda beklenenin altında kalınmış olsa da diğer bahsettiğim detaylarda iyi bir iş çıkarıldığını belirtmeliyim. Tavsiye olarak pc versiyonuna sahip olanların sadece rahatlık ve farklı bir deneyim açısından değerlendirmesi gereken yapım, seri ile tanışmak isteyen konsol oyuncuları için ise güzel bir merhaba niteliğinde…

    Alıntı:"hayatimizoyun"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VII_outLaw -- 15 Aralık 2015; 22:11:46 >



  • Seriyi çok severim şuan ailemle 4 kişi co-op oynuyoruz.
    Divine Divinity hastası biri olarak konuyu bu oyunu sevenlere ithafen açmış bulunmaktayım.

     Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu

     Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu

     Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu

     Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu

     Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu

     Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu

     Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VII_outLaw -- 15 Aralık 2015; 22:14:16 >
  • Oyun oldukça iyi.
    Diyaloglar, combat, quest marker olmayıp questleri okuyarak çözme falan oldukça iyi. (sadece quest marker da değil bulmacalar da guzel duşunulmuş)
    Özellikle combatta çevre ile etkileşim çok iyi.(atıyorum elektrik ve buz büyüleri kullanmadan önce yağmur yağdırma veya rakibin ıslanmasını sağlayacak şeyler yapma gibi bayağı çeşitli seçenekler var)
    Üstüne combat da zor olup taktik kurmaya zorladığından bu çeşitlilik oyun zevkini oldukça arttırıyor. Oyunun espri anlayışı da hoş bayağı, gulumsettiği yerler dışında kahkaha attığım yerler oldu.
    Sure olarak da oldukça uzun gibi duruyor 20 saatte daha ilk bölgede takılıyorum hala.
    Bir de tüm oyunu co-op olarak oynayabiliyorsunuz ki ortak diyaloglar(hem normal bir konuda hem önemli kararlarda) olması co-op oynanışı bayağı keyifli hale getiriyordur diye tahmin ediyorum.
  •  Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu


    17-28 saatlik oynayıştan sonra edindiğim izlenim itibarıyla söyleyebilirim ki oyun çok sağlam, herşeyiyle eski izometrik grafikli turn based rpg'lerin ruhunu taşıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayvacuk

    http://forum.donanimhaber.com/m_73328002/tm.htm

    O geçen sene çıkan versiyonu ve arasında bayağı fark var kardeşim onun için yani.

    Oyunun geliştiricisi Larian Studios, bunun bir ek paket olmadığını tam aksine apayrı bir oyun olduğunu söylüyor. Oyun yerel co-op desteği, tümü seslendirilmiş karakterler, yeni içerik, crafting sistemine getirilen önemli değişiklikler ve üzerinde yeniden çalışılmış hikayesi ile geliyor. Ayrıca Divinity: Original Sin‘e sahip olanlara ücretsiz veriliyor.

    Ancak iki oyun arasında kayıt aktarmak mümkün olmayacak. Bunun nedeni ise hikayenin büyük oranda değişecek olmasıymış.

    Divinity: Original Sin Enhanced Edition’ın görselliği de geliştirilecek ve oyunu oynayabilmek için 64 bit bir sistemde DX11 destekli bir ekran kartına sahip olmak gerekecek. Ve bir sürü gelen yenilik var.

    Ayrıca 4 farklı şekilde zorluk seviyesi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VII_outLaw -- 15 Aralık 2015; 22:52:55 >
  • lvl 10 civarına gelmiş bulunmaktayım. Oyun gittikçe daha da keyif veriyor. Deneyimli rpg'cilere tavsiyem kesinlikle yeni gelen en zor modda oynamaları. Ben expolere seviyeside oynuyorum, mükemmel olmuş. Sanırım turn based combatlarda icewinda dale'den sonra hiç bu kadar zevk almamıştım... Evde kuzenlerle beraber oynamakta daha bir tatlı yapıyor oyunu.


     Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu

     Divinity: Original Sin Enhanced Edition (2015) Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VII_outLaw -- 15 Aralık 2015; 23:15:26 >
  • İnşallah wasteland 2 gibi resmi bir yama gelir ve biz de oynarız.
  • İzometrik mi bu oyun arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarkEternal

    İzometrik mi bu oyun arkadaşlar?

    aynen güzel kardeşim izometrik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

    İnşallah wasteland 2 gibi resmi bir yama gelir ve biz de oynarız.

    inanılmaz güzel olurmuş öyle bir şey olsa var ya :)

    ikili diyalogları mükemmel bir karakter ak derken diğeri kara der ortalık karışır güzel oyun Türkçe olsun olmasın.


    4 kişiye kadar co-op desteği var.


    Zaten ikinci oyun direk 4 kişi destekleyecek.
  • Hocam yaptığınız yamanın EE versiyonunu uygulanması zor mu acaba?
  • DeLakiss kullanıcısına yanıt
    İçerik olarak belki yeniden başlamayı geretirmiyor ancak satırların yeri ve hash kodları değiştiği için her şeye yeniden başlamayı gerektiriyor.

    Mevcut yamayı bu oyuna uyarlayabilirsiniz, ancak oyun %60 civarında Türkçeleşmiş olur. Ayrıca içeriği değişen bazı satırlar eski sürümdeki gibi olur. Bazı satırlar çevrildiği halde hash kodları farklı olduğu için yeni oyuna yansımaz, yeni eklenen içeriklerde haliyle orjinal kalır.

    Yamaya olan ilgi 150-200 kişi arasında, bu kitle için yeniden bir çalışma yapmak zaman kaybı, zaten para verseler her şeye yeniden başlamam. 8-10 kadar azimli çevirmen olur, yaptığı iş eline yakışırsa elimden gelen desteği veririm. Daha önce de belirttiğim gibi, artık grup olarak yürüyen biçbir çalışmanın içinde yer almak istemiyorum. Onlara harcanan zamana yazık eden acizlerle kaynıyor ortalık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarapathiaN

    İçerik olarak belki yeniden başlamayı geretirmiyor ancak satırların yeri ve hash kodları değiştiği için her şeye yeniden başlamayı gerektiriyor.

    Mevcut yamayı bu oyuna uyarlayabilirsiniz, ancak oyun %60 civarında Türkçeleşmiş olur. Ayrıca içeriği değişen bazı satırlar eski sürümdeki gibi olur. Bazı satırlar çevrildiği halde hash kodları farklı olduğu için yeni oyuna yansımaz, yeni eklenen içeriklerde haliyle orjinal kalır.

    Yamaya olan ilgi 150-200 kişi arasında, bu kitle için yeniden bir çalışma yapmak zaman kaybı, zaten para verseler her şeye yeniden başlamam. 8-10 kadar azimli çevirmen olur, yaptığı iş eline yakışırsa elimden gelen desteği veririm. Daha önce de belirttiğim gibi, artık grup olarak yürüyen biçbir çalışmanın içinde yer almak istemiyorum. Onlara harcanan zamana yazık eden acizlerle kaynıyor ortalık.

    Hocam size katılmamak elde değil uzaktan da olsa çevirinizi izliyordum sonuna kadar haklısınız onun için bu bilgileri başka bir gruba iletmeyi deneyeceğim.
  • konuyu canlandırayım belki oyunu bilmeyenlerde görür


    Oyunu uzun saatler sonunda bitirebildim açıkçası ilk oyuna göre bende daha iyi izlenimler bıraktı diyebilirim.Bir çok eksik tamamlanmış yeni eklenen özellikler oyuna ayrı bir ruh katmış.Yeni zorluk seviyesi tatmin edici ancak savaşlar uzun sürüyor Senaryoda büyük değişiklikler yok açıkçası eklnen bir kaç diyalog ve mekan sayesinde daha da geliştirilmiş oyunun sonlarına doğru oldu bittiye gelmiyor artık ancak yine de Void dragon savaşı pek te isteneni vermedi..
    Trife'ın kabusu gayet güzeldi ancak kendisi ezik çıktı :) yine de ilk oyunda pat diye karşımıza çıkıp savaşmak ayrı bir saçmalıktı bu sefer olayı iyi oturtmuşlar.Leandra savaşı beni tatmin etti baya da uzun sürüyor ancak savaş sonunda ben soul forge olayını seçtim ve yanıma aldım son savaşta ama bug olmuş ki savaşta yanımda yoktu.. Araştırdığıma göre savaşta yanımızda olacak sonlara doğru kötüye bağlayıp Zandalor tarafında öldürülmesi gerekırken ben de savaş sonrası ortaya çıkıp Astarte tarafından Leandra'nın ruhu temizlenip İcara kurtarıldı... Bug olsa da bence en iyi sona beni ulaştırdı
    Void dragon savaşı kolay geldi bana ilk oyunda da herkes bundan muzdaripken hala değişiklik yapılmamış olması beni üzdü. Ayrıca Astarte hala noob goddess koca tanrıça savaş boyunca mass blees'ten başka bir işe yaramadı..Ben şunu beklerdim şimdi biz tekrar eski tanrısal gücümüze kavuştuk peki nerede bizim o gücümüz? Divine divinity deki gibi ekstra tanrısal güçler beklerdim ve Astarte'nin de gücünün hakkını vermesini ona bile ben heal bastım ahh ah daha epic bir savaş..Belli ki yine son savaşta işi yatışa vurmuş ekip son savaş sonrası akademi olayı da güzel olmuş aslında her şey eski haline döndü mesajı..
    Umarım 2. oyunda şu asıl düşmanla da karşılaşırız Astarte'nin bahsettiği.. ilk oyunda tanrılarla ilgili birşey diyordu ancak bu versiyonunda olayı büyütmüşler void bir alet ben ve tanrılar bile kandırıldık falana getirdi neymiş bu büyük güç acaba..


    Velhasıl oyunu oynamayan oynasın uzun muzun erinmeyin bırakamayacaksınız oyunu müzikleri bile yeter
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.