Şimdi Ara

Samsung ju7500 serisi hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Samsungun ju7500 (curved)sersinde 48" ile 55" arasında gidip geliyorum. Curved serisinde 55" altı alınmaz diye forumda birkaç yazı gördüm. Bu doğru mu?
    Evde yaz ayı gelince salonda oturuyoruz. Dolaysıyla büyük ekran gider ama kış geldiğinde 25-30 metrekare odada 55" fazla kaba kaçmaz mı. Ayrıca odada en dipte de oturmayacağımıza göre ortalarda olacağız. Mesafe en fazla 4-5 metre olur. Büyüklüğü geçsek bile Yakından görüntü bozulması olmaz mı
    Fıkra olan arkadaş var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestercan -- 15 Aralık 2015; 0:21:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu gün bimeksden cidden ucuz bir fiyata ju7000 aldım yani sizinkinin curve olmayan versiyonu ama özellikler aynı. 4000tl verdim bence gayet uygun 7500 4600 dı galiba. Neyse mekana gidip bakınca şunu anladım curve 600 tl etmez demiyorum çünkü bu kişisel zevk ancak ciddi bir yansıma problemi var gibi. Çok farklı açılardan inceleme şansım oldu eğer tam ortadan bakmıyorsanız cidden yansıyor hani yazın diyorsunuz bunlar ciddi problemler yaratabilir. Asıl sorduğunuz inch olayını şöyle açıklayabilirim internette bir kaç bilimsel açıklama var ancak şurası bir gerçek 55 inch altı için 4k pek anlamlı değil çünkü yüksek çözünürlük anlaşılması için belli uzaklıklarda otrumanız gerekiyor. Misal 50 inch için neredeyse 1.5 m yakınlıkda olmanız gerek ki çözünürlük farkı iyice belli olsun. Birde yukarıda belirttiğim curve yansıma olayı var bunlar toplanınca illa ki curve diyorsanız en azından 55 inch tavsiye ediliyor ve bunun mantıklı açıklamaları mevcut.


    Bu gün 2 ayrı mağazaya da giderken kendime bir limit koymadım ancak çok para vermek kesinlikle istemiyordum. Diğer markalara girmiyorum burası için ancak samsung da en uygun seri 7000 serisi bana göre bir kaç modeli vat uhd veya suhd seçme imkanı var fiyatları uygun. Açıkçası benim ihtiyaçlarıma uygun ju7000 uydu ve inceledikten flat ekran kararı verdim. Burada size verebileceğim en iyi tavsiye gidip kendiniz görmeniz olucaktır. Seçicilik sonuçta size hoş geleni alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TV ile aranızda 3 metre mesafe varsa 55" bencede idealdir, bende dün Bimeks'ten 55JU7000 aldım bu gün kliksa'dan aynı ürünü 100TL cip para + 96TL avantajix indirimi ile alabilirsiniz :)

    Ben artık beklemekten sıkıldım aldım geçtim.

    Curved olayıda abimlere geçen sene 55"HU8500 dü galiba aldık onların da izleme mesafesi 4-5 metre gayet memnunuz diyorlardı.


    Ama 55" altında TV alma derim ister Flat olsun ister Curved ister HD olsun ister 4k artık devir büyük ekran devri :)
  • Bilgi için teşekkürler. Samsung mağazasında 48" olanı gördüm. Birçok açıdan baktım yansıma sorunu göremedim. Ayrıca 48" epey büyük gözüktü bana. 55" düşünecek olursak devasa bişey olur herhalde. 55" için 2,5 metre seyir mesafesi az mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence az olur 2,5 metre için 48" alabilirsin ama 3-3,5-> metre için 55"
    Ben 3,5 metreden 42" TV kullanıyordum sadece oyunlarda sıkıntı yaşıyordum TV izlerken sıkıntı olmuyordu.
  • bestercan B kullanıcısına yanıt
    70 ekrandan, 121 ekran (48inç) ve curved ekrana geçen bi olarak şunları söyleyeyim.

    -Odamız pek büyük değil, genellikle 2.5 metreden izlenecekti tv. Valla büyük kaçtı. Odanın en köşesine kaçıyorum veya amerikan mutfakta masada oturuyorum ki 3.5 metre falan olsun izleme mesafesi. Ancak gece film izlersem yakın daha güzel. O yüzden 2.5 metre için bence keske 43inçlik olsaydi hatta 40 bile olabilirmiş demiyor değilim.
    - Kavisin hiçbir dezavantajını görmedim (tabi her evin aldığı ışık farklı), üstune hoşuma daha cok gidiyor büyuk ekranı bir nebze de olsa köseden göze yakınlaştırmış oluyor.

    Ama arastırırken incelemelerdeki fotolardada görerek şu sonuca vardım.
    - Düz ekranda yansıma daha küçük alan kaplıyor, ama o nedenle yansıyan ışığın kuvveti de daha yoğun oluyor.
    - Kavisli ekranda yansıma daha büyük bir alan kapliyor kavis sebebiyle. Bu dezavantaj. Ama avantajı ise, yansıma daha büyük alana yayıldığı için ışığın kuvveti de azaliyor. Umarım yardımcı olmuştur




  • Düz ekran veya kavisli ekran
    48 ya da 55 inç
    ikilemleri arasında gidip geliyorum.
    Şu anda kullandığım ekran 42". 48 yeterli gelecek gibime geliyor.
    kavisli veya düz için henüz net karar veremedim. Sizin gibi araştırmaya devam ediyorum.
  • bestercan B kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin valla, biz aldık kafam rahatladı. Darısı başınıza

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mağazada inceledim. 48" cruved salon için küçük gibime geldi. Düz ekran olsa idare eder gibiydi. Curved olunca küçülüyor gibime geldi. Tercihimi 55ju7500 den yana kullandım. Oturma odasına büyük gelebilir ama Salon için çok ideal. Haftaya Kurmaya gelecekler.
    Yanında Akıllı kumada ve one connect veriyorlar. İkisini de beğenmedim. İnternette çok şık bir kumanda vardı o paraya onu verirler diye düşünmüştüm. Arıca one connect i büyük olandan almak istiyorum. Uyum sorunu olurmu. Büyük olanı genelde j serisinde kullanıyorlar.
  • Müteferric kullanıcısına yanıt
    Hocam 48 ekran küçük-orta odalar için en ideal tv bana göre.Şu saatten sonra 40 ekran ancak mutfağa vs alınabilir kibrit kutusu gibi odanız yoksa tabi :)

    55 ekran da oturma odalarına pek uygun değil (25-30 m2) yani salon felan olmalı 40 m2 gibi yerlerde sırıtmaz.
  • bestercan B kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın, tabi herkesin tercihleri farklı. Mağazada 40lık kücuk 48lik ideal gelmişti, evde ise büyük kaçtı. Kumanda konusunu bilemeyecegim, çünkü bizde j6370 var, o da standart kumanda ile geliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bianconera kullanıcısına yanıt
    Biz de gelecegi dusunerek tercih ettik zaten, simdilik 440lik yeterli olurdu ama goz alisinca belki daha kucuk gelirdi , ve belki ev degistiririz de salon daha buyuk olur diye ideal 48lik aldik dediginiz gibi ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.
    42" tv 125w tüketiyordu. Bu 269w gösteriyor. Doğal olarak fatura yükselecek anlamına mı geliyor
    Başka yerde de 80w yazıyor anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestercan -- 19 Aralık 2015; 17:02:34 >
  • bestercan B kullanıcısına yanıt
    Maximum 220 yaziyor, samsungun İngiltere sitesinde. Ki zaten normal kullanim ondan dusuk olacaktir ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektriğe inş. Katkısı olur
    Bayide iki kumanda var dediler. Kutu açılınca göreceğiz. Salı günü gelsin merakla bekliyorum. Işık sızması sorunu inş. Çıkmaz.
    DSmart hdplus kullanıyorum. Çift lnb kullanıyorum. Bir yayını kaydederken diğer yayını izleyebiliyorum. Ju7500de de çift lnb girişi var. Bir kanalı izlerken diğer Yayını kayıt özelliği var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu one connect yanında hediye olarak mı veriliyor ju7500 ün ? nereden aldınız acaba ?
  • Evet hediye geldi. Zaten gelmesi lazım çünkü ev arkasında usb veya hdmı girişi yok.
    Düzeltme :1 tane usb3.0 girişi var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestercan -- 3 Ocak 2016; 21:16:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün marmara forum samsung mağazasında 55 ju7500 için nakite 4900 a olur dediler.bir kaç hafta içinde almaya çalışacağım.
  • Gayet memnunum. Ölü piksel Isık sızması... Vs yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bestercan

    Gayet memnunum. Ölü piksel Isık sızması... Vs yok

    Dostum hayırlı olsun. Evlilik için bende tv arayışındayım. Ju7500 hakkında sana zahmet olmazsa biraz daha inceleme tarzında görüşünü belirtir misin? Uygulamaları nasıl, menü geçişleri nasıl, usb film performansı nasıl, siyah ve canlı renklerde nasıl, 4k denedin mi? bu konularda ve kendi eklemek istediğin konularda yardımcı olursan sevinirim :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.