Şimdi Ara

dava acmayi dusunuyorum yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oncelikle merhabalar ben babama nafaka davasi acmayi dusunuyorum annem ile babam ayri ve 18 yasina geldim nafakada cok komik bir rakam oduyordu son bir kac yildirda odemeyi birakti neyse okul masraflarim icin ona dava acma hakkim oldugunu ogrendim simdi ilk olarak ne yapmaliyim birde avukat tutucak durumum olmadigi icin devletten avukat talep edicem onu nasil yapabilirim avukat disinda dava masrafi ne kadar tutar bir bilginiz var mi beni yonlendirirseniz cok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yardim edebilecek birileri yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 18 yaşını doldurduysan, aldığın nafaka iştirak nafakası olmaktan çıkar. Bir okulda okuyorsan yardım nafakası almak için dava açman gerekir. Dava açarken, sana daha önce nafaka bağlanılmasına karar verilen ilamın bir örneğini dava dilekçene eklersin, okuduğuna dair belgeleri eklersin, günlük rutin olarak yaptığın masraflara ilişkin kayıtları eklersin. Okuduğun şehir, bölüm, (açıköğretim olup olmaması da önemli) ve diğer durumlar mahkemece değerlendirilir ve hakim bir nafakaya hükmeder. Senin istediğin nafakayı da verebilir, daha azını da verebilir ama daha üstünü veremez.
  • Arkadaş doğru demiş.İştirak nafakası kendiliğinden kesilir 18 doldurulunca.

    Madde 327.- Çocuğun bakımı, eğitimi ve korunması için gerekli giderler ana ve baba tarafından karşılanır.
    Ana ve baba, yoksul oldukları veya çocuğun özel durumu olağanüstü harcamalar yapılmasını gerektirdiği takdirde ya da olağan dışı herhangi bir sebebin varlığı hâlinde, hâkimin izniyle çocuğun mallarından onun bakım ve eğitimine yetecek belli bir miktar sarfedebilirler.

    Madde 328.- Ana ve babanın bakım borcu, çocuğun ergin olmasına kadar devam eder.
    Çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa, ana ve baba durum ve koşullara göre kendilerinden beklenebilecek ölçüde olmak üzere, eğitimi sona erinceye kadar çocuğa bakmakla yükümlüdürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardimlariniz icin tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techomnds

    Yardimlariniz icin tesekkurler

    Hangi şehirde yaşıyorsan o şehrin barosu vardır, o baro ile görüş. Git, konuş; sana avukat tayin etmelerini iste; şartlarını öğren bu şekilde sana yardimci olurlar dava açman için..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardım nafakası talebiyle dava açabilirsiniz. Maktu harca tabi diye biliyorum. En yakın aile mahkemesinden harç miktarını oğrenebilirsin. İnternette dava örnekleri var. Davacı ve davalının tck nosunu yazmayı unutmayarak kendinde dava açabilirsin. İstersen dava dilekçeni hazırlayabilirim. Kendini avukatla temsil edersen baban aleyhine vekalet ucreti doğar. Karar senin. Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.