Şimdi Ara

Sony Xperia Z5 Compact İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konuya hoşgeldiniz.
    Bu incelemeyi internet ortamında ne Türkçe ne de İngilizce güzel bir kaynak bulamadığım için yazmaya karar verdim.

    Neden bu telefonu seçtim?

    -Bildiğiniz üzere günümüz telefonları gittikçe büyüyor ve pahalılaşıyor,telefonların küçük modellerine düşük donanımlar koyuluyor.Eğer 4.0-4.7 inch telefonlara bakılınacak olursa fazla seçeneğiniz kalmıyor.Eğer bir amiral gemisi istiyorsanız bu seçenek 2'ye düşüyor:iPhone 6S ve Sony Xperia Z5 Compact

    -Gelelim neden diğer seçenek ile gitmediğime;6 yıl kadar Apple cihazları kullandıktan sonra sıkılmaya başladım.iOS ise kendi özelliklerinden oldukça zıt yönlere gitmeye başlamıştı. iPhone'ların pilinin iyi gitmemesi,güncellemelerle yavaşlaması ve fiyatının yüksek olması nedeniyle Z5C ile gittim.

    -Z5C'ye iPhone 5'ten geçtim.Küçük orantısız bir ekran,yetersiz pil süresi,kırılmış olması ve güncellemelerle eski performansının kalmayışı ile telefon değiştirmek istedim.

    Telefonun Kutusu ve İçeriği

    Kutu tasarımı ve içeriği konusunda Apple'ı gerçekten takdir etmişimdir.Bakalım Sony bizleri ne ile karşılamış.

     Sony Xperia Z5 Compact İncelemem

    Öncelikle beni şaşırtan nokta tüm telefonların kutusunun ön yüzünde Beyaz Renk telefonun olmasıydı ve kutu çok küçüktü. Arka tarafta ise telefonun tüm renkleri ve özellikleri belirtilmiş.

     Sony Xperia Z5 Compact İncelemem

    Kutunun bir PS4 oyunu ile karşılaştırılması

     Sony Xperia Z5 Compact İncelemem

    Kutuyu ilk açtığımızda bizi telefon ve ekran koruyucusu karşılıyor.Karton tabakanın altında ise kutu içeriği bizleri bekliyor.Keşke karton kullanılmasaydı da Apple gibi kaliteli bir kutu bizi karşılasaydı.

    Telefonun Tasarımı

    Telefonu ilk görenler direk tuğla diye tabir edip hiç beğenmesede telefonun tasarımı oldukça hoşuma gitti.Telefonun kalınlığı bence gayet güzel telefon ele güzel oturuyor ve ben buradayım hissi veriyor.iPhone 5'im bu telefona göre daha ince olsada ele oturmuyor sivri ince kenarlar rahatsız ediyordu.Zaten oldukça güçlü bir işlemci kullanan bu su geçirmez telefon daha ince olsaydı bazı sıkıntılar çıkarabilirdi.

    Ağırlığa gelecek olursak telefon hiç ağır değil yine olması gereken özelliklerde.

    Telefonun arka buzlu cam kısmı ise tam olarak siyah değil. iPhonelardaki Space Gray rengine benzetilmiş.Ben beğendim
     Sony Xperia Z5 Compact İncelemem
     Sony Xperia Z5 Compact İncelemem
     Sony Xperia Z5 Compact İncelemem
     Sony Xperia Z5 Compact İncelemem
     Sony Xperia Z5 Compact İncelemem



    Merak Edilen Sorular

    Telefon Isınıyor mu?
    -Evet.Snapdragon 810 yük altında oldukça ısınan bir işlemci.Yoğun yük altında telefonun arkası oldukça ısınmış oluyor.Normal kullanımda ise anormal bir şeye rastlamıyorsunuz.

    2GB Ram yeterli mi?
    -Evet beni yarı yolda bıraktığı olmadı.Keşke fazla olsaymış dedirtmedi.Sony arayüzü ise gayet akıcı.

    Parmak izi nasıl çalışıyor?
    -Parmak izi gayet işlevli.İlk seferde algılayamazsa ikincide gayet güzel telefonu açıyor.Sol parmakla açmak bana daha zor geliyor.Sağ baş parmakla ise eliniz terli veya kirli değilse gayet güzel sonuçlara varıyorsunuz.

    Kamera yeterli mi?
    iPhoneların kaemrasını her zaman beğenmişimdir.Gece kumlu çekmesi hariç.Görüntü her zaman canlıdır kamera akıcıdır hızlı açılır ve hızlı resim çeker.Burada Android'in ağırlığı devreye giriyor ve kullanım iPhonelara göre biraz daha yavaşlıyor.

    Kamerayı Manuel modda kullanmayı bilmesemde Otomatik modda da gayet yeterli geliyor.Doğru ayarları yapmayı biliyorsanızda güzel pozlar yakalanılabilir.

    Pil Ömrü nasıl?
    Telefon normal kullanımda kesinlikle 1 günü çıkarıyor.Stamina modları ve gerektiği zaman kullanım şartı ile 2.güne de çıkabilirsiniz.Ancak genelde telefon geceleri şarja takıldığı için bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

    Oyun oynarken vs. yük altında pil oldukça hızlı tükeniyor ancak pil süresi yinede iPhone 5'TEN oldukça iyi.Z3 serisinden ise biraz daha düşük olduğu söyleniyor.

    Daha henüz Android 6 güncellemesi gelmediği için değişen şeyler olabilir.



  • Güzel inceleme olmuş hocam ancak z3 compact daha premium duruyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: run...rabbt

    Güzel inceleme olmuş hocam ancak z3 compact daha premium duruyor

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KakaoluBiskuviCetesi kullanıcısına yanıt
    Sizde siyah almışsınız özellikle arka kısım o grimsi rengi cidden havalı. :D Bence telefon kalın değil tabi diğer telefonlara göre kalınlık var ama ele aldığınız da el duruşu güven veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KakaoluBiskuviCetesi kullanıcısına yanıt
    Çok güzel inceleme olmuş, parmaklarınıza sağlık

    Şöyle de bir not düşeyim; kameradaki yavaşlık Android'den kaynaklı değil, Sony'den kaynaklı. Kaç nesildir çözemedi şu sorunu malesef.
  • kısısel bır ınceleme olarak bakarsak bence tatmın edıcı sevıyelere yakın bır yazı olmus emegınıze saglık,telefon cıdden guzel zaten kucuk ebatda adam akıllı cıhaz almak ıstyenler ıcın en one cıkan model,androıd 6 ıle tum telefonların bır nebze ( yabancı forumlarda fırmaların uyumlu yazılımna gore % 4 ıla 7 arası pıl suresı artısı) daha ıyı batarya omru sunacagı ıcın z5c telefonu elıne seyrek alanlar ıcın 2.gunu tamamlayacagı bır telefon olacaktır.
  • Bende sipariş ettim Allah hayırlı günlerde kullanmak nasip etsin.Emeğinize sağlık
  • Kutu gibi oldu tasarımlar artık çok hoşuma gidiyor. Malzeme kalitesini seviyorum Sony'nin. İnşallah o parmak izi okuyucu butonu renk atması yapmaz.
  • elinize sağlık, güzel inceleme olmuş.
  • Elinize sağlık inceleme için. Rica etsem ekran açık kalma sürenizi paylaşabilir misiniz?
  • Bir de kulaklik performansi karsilastirsaniz cok iyi olur benim acimdan. Z5'in muzik kalitesini merak ediyorum acikcasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.