Şimdi Ara

Mekanik Klavye Tavsiyesi ( ACİL )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar arkadaşlar, ilk defa mekanik klavye deneyimini yaşamaya karar vererek amazon.com üzerinden logitech g710+ satın aldım. Klavye bugün geldi ama kutusunu açmadım alırkende kafamda hep corsair k70 brown veya rgb modelleri vardı acaba şuan g710+ yı satıp corsair k70 e geçmek benim için mantıklı bir seçim mi ? Yada arasında fazla fark yok g710+ ile devam etmi dersiniz ? Görüşleriniz benim için çok önemli. Kullanım amacım oyun + yazı yazmak yani her ikiside... Ailemle yaşıyorum fakat kendime ait odam var fazla ses olayı benim için çokta önemli değil gibi ( ilerde rahatsız olurmuyum emin değilim :/ ) blue red brown hangi switch bana daha uygundur hissiyat ve ses olarak ?



  • https://www.youtube.com/watch?v=gM8iL8k7Knk switch özelliklerini buradan öğrenebilirsin. Fakat klavye konusunda yardım edecek kadar bilgili değilim. @Brightmist bakar o konuya usta bi el at be
  • alpertercan kullanıcısına yanıt
    Brown switch genel olarak her iş için tercih edilen switch'tir. Blue switch'in hissiyatı tabi ki Brown'a göre sübjektif olarak daha iyi ancak ses miktarı da daha fazla olacaktır.
    Brown switch'i kullanan modeller arası pek bir fark bulamazsın. G710+ sadece ekstradan o-ring'leri takılı olarak geliyor.

    K70'in RGB olmayan modellerinde LED'lerin patladığına dair birçok şikayet mevcut, tavsiye etmem. G710+'un da keycap'lerinin kırıldığına dair pek çok şikayet mevcut ancak iki firma da garanti konusunda sıkıntı çıkartmayacaktır.
  • Çok teşekkürler değerli görüşleriniz için bu keycap dediğiniz şey tam olarak nedir ? O kadar çok kırılıyor mu yoksa basma şiddetine göre mi fark eder ? Red switchlerin özellikleri nelerdir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpertercan -- 6 Aralık 2015; 18:26:05 >
  • alpertercan kullanıcısına yanıt
    Switch'lerin üstündeki kapaklar/tuşlar diyebiliriz.

    Ör:  Mekanik Klavye Tavsiyesi ( ACİL )

    Normal şartlarda basma gücüyle kırılan birşey değil ama Logitech'in G710+'ta kullandığı keycap'lerinden belirli bir miktar şikayet mevcut.

    Red switch'ler lineer switch'lerdir, basıldıklarında parmağa tepki verdikleri özel bir nokta yoktur. Aynı zamanda oldukça yumuşak oldukları için çoğu zaman alışma süresi yüksektir. Şöyle ki Cherry MX ve klonu olan switch'ler oldukça fazla tuş derinliğine sahip olduğu için ve Red'ler fazla yumuşak olduğu için pek iyi bir kombinasyon oluşturmazlar, pek tavsiye etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brightmist -- 6 Aralık 2015; 18:39:17 >




  • peki oyuncular için red switch öneriyorlar hep ? redde oyun oynanır blueda oynanmaz diye birşey yok o zman ?
  • alpertercan kullanıcısına yanıt
    Reklamlardan dolayı öyle bir kanı yaratılmış durumda, evet; ancak pek doğru olduğu söylenemez. Blue'larla da herşeyi oynayabilirsiniz ancak aynı tuşun arka arkaya spamlanması gerektiği pozisyonlarda zayıf kalacaklardır.
  • Yani bu tuşun arka arkaya basılmasında tuşun kendini toparlayamaması durumu heralde ?
  • alpertercan kullanıcısına yanıt
    Hayır, tuşun nötral konumundan tamamen basılı konumuna geçerken parmağa verilen feedback(geri besleme, geri tepkime).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.