Şimdi Ara

Bilgisayara formatla win 7 atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam, dizüstü bilgisayarım ilk alındığında win 8 yüklüydü ve ben bunu 7 ye çevirmek istiyorum. Ancak sürekli bir sorun çıkarıyor bilgisayar. 4 farklı win 7 format cd si denedim hiçbiri olmuyor. Sadece win 8 yüklersem sorunsuz çalışıp yükleniyor. Artık iyice sinir olmaya başladım lütfen yardım edebilir misiniz?



  • Hangi aşamada ne gibi bir sorun cıkarıyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flash ile cormati salla ama icindeki tum bilgileri al. Tum hardiski bicimlendir. Tam disk secerken olan hata diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.

    Sorunun biri win 7 cd sini hiçbir şekilde görmemesi idi hani şu boot olayları falan , dedim bare 8in üstüne kurayım sonradan .old olan dosyayı kaldırırım dedim. 7 yi kurdu yeniden başlattı ÇAT! windows düzgün yüklenemedi bu seçenekten eski sürüme (8) geçebilirsiniz diyordu.

    İkincisi ise nihayet son denememde farklı bir format cdsi ile boot ayarından ve normal başlatırken "herhangi bir yere tıklayınız" ibaresi geliyor ya o nihayet geldi ve işlemi başlattım. Çok da hızlı kuruldu daha o şaşkınlığı atamadan yeniden başlatınca direk karşıma kurtarma modu devreye girip yeniden başlatılamadı hatası veriyor. Bu ne yaptıysam olmuyor sürekli aynı uefi hata ayıklama kurtarma modunda kısır döngüde dolanıyor. Anca tekrar 8 atınca bilgisayar açılıyor. Sürücülerden "Bilgisayar markası" OEM ayrılmış, MSR ayrılmış disk ve Recovery diskleri dışında herşeyi defalarca silip biçimlendirdim. Kaç kere format attığımı ya da atmaya çalıştığımı unuttum.
    Disk paramparça olmuş bir şekilde hepsini bir araya toparlayamıyorum.
    Bu söylediğim üç sürücüyü de silip öylemi format atmayı denesem acaba olur mu?

    Ayrıca 8 de kursam 7 de kursam "bu disk GBT formunda, kuruluma uygun değil. Devam ederseniz bazı sorunlar meydana gelebilir" tarzında bir hata veriyor ondan sonra kurulum başlıyor. ancak windows u kuracağım başka disk olmadığından mecbur ona kuruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vkopuzoglu -- 5 Aralık 2015; 20:43:42 >




  • Merhaba dostum,
    Win8 yüklü gelen bilgisayara win7e yüklemek için uefiyi kapatman lazim biostan yoksa kuramazsin.
    Googleye win8den win7kurmak uefi ayarı şeklinde arat çıkar zaten. Leptopun markasına gore bu ayar degisir.. Bazı sitelerde her markaya gore ayarı anlatılmış vardı otlardan bulablrsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler, forum kurallarında marka belirtmeyin gibi bir şeyler yazıyordu tam hatırlamasamda ondan yazmadım. Bir de senin dediğini deneyim bakalım inşallah olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.