Şimdi Ara

Motosikletim için Trafik Sigortası Yaptırmak istemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar motosikletim 12 yıllık 125 cc'dir. Piyasa değeri yaklaşık 1000 tldir. Yaşım 31 geçen yıl 70 tl sigorta ücreti öderken bu yıl en düşük 300 tl çıktı. 2-3 yıllık sigorta bedeli motorun kendisi kadar ediyor. Böyle devam ederse artık sigorta yaptırmayı düşünmüyorum. isterseler elimdem alsınlar. Böyle bir zam olur mu? Biraz araştırınca bu haberi gördüm.

    "Sigorta şirketlerine 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren tarifeyi serbest olarak belirleme hakkı verildi. Bu yolla, primlerin rekabetçi ortamda belirleneceği söylendi. Ayrıca trafik geçmişi temiz olan kişilerin de daha uygun fiyatlarla poliçe düzenlenebileceği kaydedildi. Ancak vaat edilen tam anlamıyla gerçekleşmedi. Zorunlu trafik sigortası primleri, özellikle 2015'in ilk aylarından bu yana kademeli olarak ciddi artış gösterdi. Geçtiğimiz yıl 250-300 lira bandında olan trafik sigortasını bu yıl yenilemek isteyen kişiler, 800 lirayı gözden çıkarmak zorunda kalmaya başladı. Hasarı olanlarda bu rakam bin lirayı buldu. Başkent Güven Sigorta Yöneticisi Hasan Nazikoğlu'nun verdiği bilgilere göre mayıs ve hazirandan sonra zorunlu trafik sigortasına müthiş bir zam geldi. Acenteler, geçtiğimiz yıl 250-300 liraya trafik sigortasını yaptıran müşterilerin bu yıl üç kata varan oranda fazla ödeme yapmak zorunda kalmasının sebebini anlatmak için ciddi mesai harcıyor."
    (Alıntıdır)

    Güya ücretler serbest olunca düşecekti. Bu ülkede bazı şeyleri demek ki serbest bırakmamak gerekiyor. Benim 10 yıldır kazam yok sigorta şirketleri bizi de kaybetmeyi göze almaya başladılar. Yaptırmaz isem en kötü ne olabilir?


    Edit: 205 tlye yeni bir sigorta buldum fakat yinede yüksek, yaptırmamaya devam ediyorum 1 aydır sigortasızım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 14 Ocak 2016; 9:00:00 >



  • Sanırım herkes hayatından memnun. Bir tek ben dert ediyorum. Tek yorum yapılmadı :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef motosikletiniz bağlanabilir.

    Bağlandıktan sonra 300 lira gibi bir cezası var. Bunun dışında Allah göstermesin bir kaza olursa yine sıkıntılı olur hakkınızı alamazsınız.
  • Kaza yaparsanız tam anlamıyla hayatınız kayar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergisini sigortasını zamanında ödeyen bir vatandaşım, ama bu sefer olmadı, buna sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Vergisini sigortasını zamanında ödeyen bir vatandaşım, ama bu sefer olmadı, buna sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum.

    Noterden yeni satış alsanız emin olun motor fiyatı trafik sigortasi yaptirirsiniz :) bence gecikme zammı yemeden yaptırın isterseniz bizde fiyat bakarız.. Yaptırmamak çözüm değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cezasını,motorun bağlanmasını bir kenara bırak yolda çok pahalı lüks bir araca arkadan çarptın diyelim hatalı sen oldun.O zaman vahlar karalar bağlarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coder73

    Cezasını,motorun bağlanmasını bir kenara bırak yolda çok pahalı lüks bir araca arkadan çarptın diyelim hatalı sen oldun.O zaman vahlar karalar bağlarsın.

    o zaman makul bir fiyata çekilsin 70 liradan 205 liraya insaf ya
  • fiyat konusunda tepkili olabilirsiniz ama bu sigorta zorunlu ve yaptırmamak çözüm değil ekmeğe zam geldi almıyorum gibi bir durum değil hepimiz hergün trafikteyiz kaza yapma olasılığımız var.
    Sizin için söylemiyorum ama geçen sene trafik sigortasını yaptırmayan bir araç arkadaşımın aracına çarptı ve arkadaşım kusursuz olmasına rağmen karşı tarafın trafik sigortası olmadığı için karşı tarafta para ödemeyi kabul etmediği için aracını borç alarak 10 bin tl civarına yaptırdı. Kendi suçu olmamasına rağmen böyle bir duruma katlanmak sizinde başınıza gelse düşünün. Belki böyle bir durumda siz aynı davranışı sergilemeyip karşı tarafın hasarını öderim dersiniz ama inanın trafik sigortası yaptırmayıp öyle bir ödeme yapmanız ile sigorta yapmanız durumundaki amortismanı hesaplarsanız sigorta yaptırmanın daha cazip olduğunu göreceksiniz.
  • Yaptırmıyorum işte
  • Yaptırmamaya devam ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Yaptırmamaya devam ediyorum.

    cezası var mı acaba ? ben de yeni yamaha delight aldım gecen 2 hafta önce
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozzyouz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Yaptırmamaya devam ediyorum.

    cezası var mı acaba ? ben de yeni yamaha delight aldım gecen 2 hafta önce

    İkinci el alımlarda ilk on beş günden sonra %5 faiz işlemeye başlar.

    Ruhsat çıkartamadığınız için trafikten men cezası vardır. Bununla birlikte asıl sıkıntı bir kaza anında oluşan manevi tazminatlardır.

    Bir taraftan fiyatlar çok gereksiz yüksek bunu da göz önüne almak lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaptır mayacam işte, %50 sürprim olmuş, merak ediyorum bu sürprim bindirminin parası kime kalıyor, neticede bu bir idare ceza, ve cezayı devlet kesebilir.
  • Bence ceza yiyeceğine motoru trafikten çek en azından surprim ve vegiden düşür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.