Şimdi Ara

TELESERVICE ile olan Hakem Heyeti Davamı Kazandım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KONU ÖZETİ:

    - 21.06.2013'de Bimeks'den satın aldığım HTC ONE M7 cep telefonumu 2014'de kamera arızası sebebiyle servise gönderdim (Teleservice)
    Telefon bana döndüğünde tamir edilmiş ve sorunsuzdu ancak alüminyum kasanın vidasız sabitlenen bölümlerinden yapışkanlar taştığı görülüyordu.

    - 2015'de garanti dolmasından 1 ay önce 21.05.2015 günü telefonumu;
    > Arama geldiğinde ses kesilmesi
    > Saatlerce şarjda durmasına rağmen orj adaptör ile ancak %50-60 şarj edebilme
    > Kamera camı çıkması
    > Kulaklığın sağ tarafının çalışmaması
    > Video kaydında ses senkronu bozukluğu

    sebebiyle tekrar Teleservice'e "götürdüm." Bu sefer kargo ile göndermedim, yerine ikame telefon alabilmek amacıyla götürüp kendim teslim ettim (ikame telefon alamadım)
    Telefonu teslim ederken iş emrine "Zedelenme ve çizikler var" şeklinde not girildi, gerçektende kullanım kaynaklı çizikler vardı.

    Aradan 4 gün geçtikten sonra telefonuma mesaj geldi, cihazınız garanti dışı işlem görmektedir, int. sitesindeki cihaz takip sayfasına giriniz yazıyordu.
    Siteye girdim, telefonum kırılmış ve tamir için bana 521 TL fatura çıkarılmış.

     TELESERVICE ile olan Hakem Heyeti Davamı Kazandım!

    - Ertesi gün telefon ile arandım, telefonunuz hasarlı görünüyor ödemeniz var dediler, bende telefonu kendi personellerinin kırdığını söyleyip kapattım.
    - 2 gün sonra AKŞAM 20:13'de (normalde mesai saati içinde bile firmaya ulaşamayız) yine aradılar, yine telefonu kendilerinin kırdığını ve beklemelerini söyleyip kapattım.

    Bu arada ben bir tanıdık vasıtası ile servisin eski müdürüne ulaştım, konu kendisine iletildi.
    Ancak kendisi firmayı aradığında telefonu böyle teslim aldıklarının bilgisini vermişler... Bana birşey yapılamayacağının bilgisi verildi.

    - Konunun bu cepheden çözülemeyeceğini anlayınca HTC TÜRKİYE Müşteri İlişkilerine şikayet ettim.
    Oldukça ilgiliydiler, bana telefonu tekrar servise göndermemi, kendilerinin rapor sunacaklarını belirttiler.
    12.06.2015'de gönderdiğim ürüne 6 gün sonra iş emri açıldı ve yine 521 TL fatura çıkarıldı.
    Kendilerini HTC Türkiye'ye şikayet ettiğimi, ödeme yapmayacağımı, telefonu bana gönderirlerse tekrar servise göndereceğimi belirttim.
    Ancak buradan da bir gelişme çıkmadı ve telefon bana geri gönderildi.

    İş emrinde telefonun hasarlı olduğu yazmamasına rağmen benden telefonu sağlam teslim ettiğime dair kanıt istediler.
    HTC TÜRKİYE bana telefon ile ulaştığında gayet sakin konuştum, telefonun değişimi yada para iadesi istemediğimi, telefondan memnun olduğumu, sadece verdikleri hasarın ücretsiz tamir edilip bana geri gönderilmesini, telefonun ilk başta hasarsız olduğunun iş emri kayıtları ve Teleservice'deki kamera kayıtlarından görülebileceğini belirttim.
    Ben bu noktaya kadar tamamen uzlaşma peşindeydim ancak bir karşılık alamadım.
    Bu sebeple Tüketici Hakem Heyetine belgelerim, samimi ve doğru beyanım ile başvurumu yaptım.


    SONUÇ:

    - THH başvurumda Teleservice'i dava etmeme rağmen faturada Bimeks yazması sebebiyle Bimeks'e dava açılmış,
    Karar toplantımızda Bimeks doğal olarak konunun kendileriyle alakasız olduğunu belirtti.
    Bende yetkili kişiye Bimeks'in konuyla bir alakası olmadığını, telefonumu servisin kırdığını, iş emirlerindeki kayıtları ve olan biten herşeyi anlattım.
    Cihazın bilirkişi raporu tutuldu ve son değerlendirmeler yazıldı.

    Aradan geçen yaklaşık 1,5 aydan sonra THH kararı posta ile geldi, haklı bulunduğumu ve telefonun para iadesine karar verildiğini gördüm.

    Telefonu servise göndermemden 6 ay sonra, 27.11.2015 günü, telefonu aldığım Bimeks bayisine gittim ve fatura tutarındaki para iademi aldım. (2000 TL)
    Telefonu aldıktan 2,5 yıl sonra aynı parayı geri almak maddi açıdan benim için çok iyi oldu ancak bu kadar uğraşmak istemezdim.

    Teleservice hakkında ise diyecek hiçbir şeyim yok, Allah'larından bulsunlar...







  • Merhaba,oncelikle gecmis olsun, Malesef teleservice tuketiciyi bezdirmek icin her zaman elinden geleni yapiyor,ama unutmayalim ki htc nin servis uzerinde hic bir etkisi yok. Gecen sene desire 610 aldim e ilk 3-4 ay icinde ekranda dalgalanmadan dolayi 6 kere servise gitti 3 kere sifir cihaz gonderildi (ayni sorun hepsinde var)diger 3unde hata bulamamislar! sonuc ayni,video olarak htc ye gonderdim sorun var evet ama hakem heyetine gidin dediler.. sistemlerini anlamak imkansiz. Sahsen asla bir daha htc almam. Darisi benim basima gecen temmuz basvurdum hala bekliyorum. Sizinde hakkiniza kavusmaniza cok sevindim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şimdiye kadar 4 telefon para iadesi aldım teleservice den. Sıkıntı yok. Haklı isen her zaman kazanırsın paranında alırsın. 4-5 aylık bir sürede hal olur ama.
  • Öncelikle hakkınızı aradığınız için tebrik ederim. Maalesef çoğumuz ben uğraşamam Allahlarından bulsunlar dediği için firmalar bu kadar rahat.
    Şunu da belirtmek isterim ki Tüketici Hakem Heyeti'ne giden uyuşmazlıkların %94'ünde tüketici haklı bulunmaktadır. Üşenmeyin, sadece hakkınızı arayın.
  • Aslında türkiyedeki distribütörü htcnin kendi fabrikasına şikayet etmek lazım bu tarz işlem detayları ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun bu da bir başarı. Zamanında ücretsiz tamir etselerdi daha karlı olacaktı. Biz ne kadar çok hakkımızı ararsak bu tür olaylar daha az yaşanır. Tebrik ediyorum. Burdaki yazıları okuyarak telefon seçiyoruz. Distribütörler bu tarz forumlari okusunlar ve dikkate alsınlar. Artik internet dünyası hafife alınacak bir platform değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar garantisi bitmiş telefonumu teleservise custom romlu bir şekilde power tuşu bozuk diye gönderdim bana 1000 TL fiyat çıkarmışlar ve ekte telefonda f400 yazıyor sadece yardim edin şuan telefon serviste ne yapmam lazim nedir bu f400 telefonu mu bozdular
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.