Şimdi Ara

Hangisi Tercih Edilmeli? / Sony Xperia C5 Ultra vs Xperia M5 vs LG G3 vs Lenovo Vibe P1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yaklaşık 9 yıldır Sony telefon kullanmaktayım ki halen Xperia P kullanıcısıyım artık ömrünü doldurdu. Şu sıralar yeni telefon bakıyorum. Fakat üçlem arasında kaldım, LG G3 yoğun piksel oranı ile dikkatini çekiyor gerek donanımsal gerekte piksel ki fiyatıda uygun (kliksa) fakat bunun yanı sıra C5 Ultra modelide listemde ve orta sınıfın son lüksü M5 modelide. C5 Ultra ile M5 mükemmel telefonlar, gerçi 2gb ram ile 6" olan C5 pek fazla ilgimi çekmesede M5 ten kendini ayıran özellik ve dizayn estetiği cezbetti. M5 ise henüz tam incelemeleri gelmedi, ön incellemelerine baktıgımda su ve toz geçirmezliği yanların metal arka kısmın sanırsam buz cam olması yanlışsam düzeltiniz. Donanım ve estetik klasik sony hatları değinmeyeceğim. Uzun süredir Sony kullanıcısı oldugum icin icim M5 veya C5 Ultra diyor fakat M5 sanırsam daha ağır basıyor ama onun da suanki fiyatı hakkedilmeyen konumda bilemiyorum, kaç gündür kararsızlık durumundayım. LG G3 ü de ikisinin yanında yedirmekte istemem.

    Benim için bir telefonda gerek işlemcisi, Ram ve Ekran kalitesi, doygunlugu, ses çıkışı, fotograf çekimi, video kayıt, tasarım, estetik olması önemlidir. Pek ciddi anlamda oyun oynayan biri değilimdir.

    Siz kullanıcılara sorum var, G3 ten M5 e geçenler var, C5 Ultr ile M5 arasında kalıp birini tercih edenler veya G3 ü tercih edenler var. Ayrıca bugün keşfettiğim, Lenovo Vibe P1 i de fiyat ve donanım özelliğinden ötürü onu da listeme ekledim.

    Lütfen kullanan kişiler yorum yaparsa faydalı olur. Hem aklımdaki sorular çözüme kavuşur hem de benim gibi kararsızlıkta kalanlara yol göstermiş olurlar.

    Cevaplarsanız teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 4 Aralık 2015; 20:55:21 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >



  • Ön kamerayı önemsemiyorsanız Z2 öneririm onun dışında hem c5ultra hemde M5 çok iyi Cihazlar hepsini önerebilirim Büyük ekran isterseniz C5 hem selfie hem ortalama boyut M5 ön kamera hariç performans arka kamera vs konusunda Z2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M5 in yanları tamamen plastık kaplama iken C5 Ultra nın yanları alimunyim sadece köseleri plastık.M5 alacaktım ancak bu sebepten ötürü C5 Ultra tercih ettim.Cunku yanlarının plastık olusu oldukca kaliteyi dusuruyor.

    Tabikide buyuk ekran tercih sebebin değilse M5bana gore Z3 den daha yiy bir telefon .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanext -- 30 Kasım 2015; 9:19:50 >
  • 6" telefon kullanmak kolay değil, 6" istemeyen kişi m5 alır, ikisi arasında kalan kişiye de m5 öneririm
  • C5 boyut olarak kullanışlı değil en azından ben bu kanıdayım. M5 gerçekten güzel ama ekran kasa oranının düşük olması can sıkıcı bir durum.Dolayısıyla tercihimi G3'ten yapardım. Bence aralarında alınabilecek en iyi telefon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkürler.

    @slowrider

    Kamerayı önemsiyorum ön-arka farkedecek yani. Z2 modelinide aldım listeme. C5 ile M5 antutu bench. testlerine baktım c5 2 katı fark atmış. Ama şöyle bir sıkıntı da varmış mağlum cpu mediatek arayüz de ve uygulamalarda sorunlar gorunuyor (kullanıcı yorumlarında) + mevcut android sürümüde, yeni sürümde ortadan kalkacağı ifade ediliyor.

    @gokhanext , @Master_Evil

    M5 inde köşeleri metal, ama ikisinin de yanlamasına düşmesi ekstra bir koruma sağlaması güzel iken kasanın plastik ve esneyebilir olması kötü olmuş. C5 de hoşuma giden bir model ama 6" olması sanırım bana ideal değil. Z3 ün arka kamera problemi varmış, M5 bu konuda daha iyi Z3ü eledim. Ortalama bir boyut tercihiyimdir fakat bu hafta teknosa veya vatan bilgisayara giderek bu iki ürünü birde elden inceleyeceğim.

    @farukberk

    Size yorumum diğer iki Sony ürününü mağazada inceledikten sonra olacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M5 oncelıgınız olsun bence
  • M5 sorunlu cihaz yanarsiniz ben yandim siz yanmayin sorununuz olursa asla k.v.k servisine gondermeyin yolunacak kaz gibi goruyorlar musteriyi bu cihazlar sarji varken kendiliginden kapaniyor size mmc kart girisi ve ekrankirigi faturasi cikariyorlar 10 gun once aldigim tel ile 10 gundur ugrasiyorum aldigimin ertesi gunu servise gondermek zorunda kaldim hepsi musteriyi yolunacak kaz gibi goruyor ben yandim siz yanmayin acin sikayer sitelerini okuyun M 5 sorunlu cihaz soruna cozum bulan yok sadece fatura cikariyorlar o kadar....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.