Şimdi Ara

Sinema Salonu Projem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Öncelikle konuyu Projeksiyon kısmına açmıştım. Bura daha aktif olduğu için sizlere de danışmak istedim.

    Evimdeki 18 m2'lik odayı sinema odasına çevirmeyi planlıyorum. Öncelikle evin planını ve kafamdaki planın resmini ekleyeyim.

     Sinema Salonu Projem  Sinema Salonu Projem  Sinema Salonu Projem

    Bir süredir böyle bir şey yapmak istiyordum. Öncelikle alacaklarımı belirlemeye çalışıyorum. Bütçem çok yüksek değil. Alabileceğim türden eşyalar seçmeye çalıştım.

    Oda resimde görüldüğü üzere 6*3 boyutunda. Alacağım projeksiyonu duvara 5 mt mesafede tavana asmayı planlıyorum. Projeksiyona medya dosyalarını da oynatacak bir uydu alıcı takmayı düşünüyorum. Görüntünün yansıyacağı kısım max 345*250 boyutunda. Ne boyutta bir görüntü alırım kestiremiyorum.
    Ses sistemim henüz yok. Ya apartman dairesinde yeterli olacak uygun bir şey alacağım ya da 2+1 Edifier ile idare edeceğim. Tavsiyeniz hangi yönde olur?

    Yeri siyah halıfleksle kaplayacağım. Resimde görülen koltuklar mevcut. Pencere için siyah kalın perdem var. Bu oda yandaki binaya bakması sebebiyle loş oluyor zaten.

    Alacaklarım (Fiyat araçtırması yapmadım henüz. Siteleri bilgi amaçlı seçtim.)
    Projektör LG PA1000 LED Projeksiyon Cihazıhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-pa1000-led-projeksiyon-cihazi-fiyati,137869.html
    Projektör perdesi max 345*250http://www.istanbulbilisim.com.tr/ibs240-,32105.html
    Projektör askısıhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/everest-prj-275-siyah-projeksiyon-aski-aparati-fiyati,52909.html
    Ses sistemi ?

    Lambaderhttps://www.tekzen.com.tr/zen_home_efes_lambader_yf2173_ml0203_/178301
    Uydu alıcıhttp://www.hepsiburada.com/next-minix-black-ii-full-hd-mini-uydu-alicisi-usbdivx-pvr-p-EVNEXTMINIXBLACKP
    Armut minderhttp://www.hepsiburada.com/minderim-yumi-armut-koltuk-siyah-p-MBSHYCBBPF4211
    Siyah Halıflex 585*320

    Alınacaklar konusunda yardımcı olursanız memnun olurum.
    İyi akşamlar



  • Hem edifler hem sinema odası proje si şaka gibi

    Böyle kendinize ait bir oda her hobydaşın hayali iken siz o hayali başlamadan bitirmiş si niz

    Sinema deniyor ses sistemi yok


    Size tavsiyem en az en az en az bir focal sib 5.1 bir giriş yapın ki o Bile bence bu is icin dizayn edilen yerde olmayacak

     Sinema Salonu Projem


     Sinema Salonu Projem


     Sinema Salonu Projem




     Sinema Salonu Projem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Sinema Salonu Projem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günaydın hocam,

    Ben de isterim bir anda dört dörtlük bir oda olsun ama bütçem kısıtlı. Zamanla güzel bir ses sistemi de alırım elbet. Ama hepsini birden almayı beklesem bu işi epey ertelemiş olurum, hevesim kaçar. Ortaya bir şey çıktıktan sonra eklemeler yapmak daha motive edici olur.

    Seçtiğim ürünler için başka tavsiyeniz var mı?

    Bu arada fotoğraflar çok güzel. Yukarıya ben de spot lamba eklemeyi düşünebilirim.
  • Ozann kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru yoldasın sen devam forumda bazılarını dinlersen yüz yıl sistem falan kuramazsın kurunca da zaten o na direk çöp dedikleri için gerisini sen düşün yani bilmem anltabiliyormuyum

    bende o pj nin bir önceki modeli var tam bir f/p ürünüdür sizin düşündüğünüzün ansi lümen ve kontrast değerleri daha iyi ve daha iyi sonuç alacaksınız bence pj yeterli ses sistemi olarak max bütçeniz nekadar acaba?
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Bizim ki sadece fıkır vermek tabiki uygulayıcısı ve kullanıcısı ne derse o

    İsteriz ki her insan gücü ölçüsünde iyi bir seylere sahip olsun

    Bu hoby le uğraşan kac kişi var ki toplasan onlarda guzel seyler e sahip olsun istenen ve temenni edilen budur

    Çöp mevzusuna gelince çöpse çöptür zaten

    Kimsenin söylemesine gerek te yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 27 Kasım 2015; 10:31:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    Hocam doğru yoldasın sen .....

    Çok teşekkürler hocam anlayışınız ve olumlu yorumunuz için.

    Ses sistemi için şu an bir kaynak ayırmadım. Taksitle falan da alışveriş yapmayı seven biri değilim. 1000 lira ayırabilirim şimdi ama o da yeterli olmayacaktır baktığım konulara göre.

    Öncelik verdiğim ürünler konuda yazdıklarım. Perde konusunda bir tavsiyeniz var mı? Ya da sistemi kurmam konusunda. Multimedya işini nasıl çözeyim?
  • Ozann kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok detaylı ve zor ama bir o kadar da keyifli bir sürece girdiğinizi söylemem gerekiyor. Kolay gelsin diyelim.

    Öncelikle erayçelik arkadaşın dediği gibi ses sistemsiz bir sinema odası düşünülemez. Sinema da görüntü ne kadar önemliyse ses de bir o kadar önemlidir. Bu sebeple ilk etapta olmazsa da sonrasında mutlaka alınmalıdır. Ki Eray arkadaşın demek istediği de edifier vs ile uğraşmadan ve de ona ayrıca masraf yapmadan direkt almanız gerektiğidir. 2.elde gayet uyguna güzel ürünler alınabilir.

    Focal sib fiyatlarına çıkamazsanız da harman kardon hkts 5 yada 9 gibi setler de 18m2'lik bir odada yeterli gelecektir.

    Ayrıca bu setlere sahip olan birçok kişi (ben de dahil) apartman dairesinde yaşıyoruz. Zaten bu setleri alan kişinin amacı sesi eşşek gibi açıp ortalığı inletmek değil. Mühim olan makul ses seviyelerinde yeterli kaliteyi vermesidir. Ki bahsettiğim tarzdaki Avr ve hoparlör setlerin sesini yarı seviye getirdiğinizde sizin için yeterli olacak ama komşuları da rahatsız etmeyecek bir ses seviyesi yakalarsınız.

    Bunun dışında TV kanalları üzerinden seyredilecek bir film için projeksiyon ve de ses sistemi masrafına girmeyin derim. Eğer bu tarz bir sistem kuracaksanız eldeki hdmi çıkışlı bir laptop, pc vs iş görecektir. Bunlar mevcut değilse de 100-200tl'ye bir medya oynatıcı alırsınız. Ondan sonra da adam gibi 8-10gb boyutlarında min 720p yada 1080p çözünürlüklü dts yada dolby sesli mkv uzantılı filmleri seyredersiniz. Bu tarz kaynakları torrent sitelerinden rahatlıkla edinebilirsiniz. Ki zaten oda çizimlerini falan siz yaptıysanız bu işlerden çok uzak olmadığınızı düşünüyorum. En kötü forumda parayla hdd dolumu yapan birçok kişi var. Ki ben bu konuda seve seve ücretsiz yardımcı olabilirim. Yaklaşık olarak 2,5 tb'lık film arşivim var. Harici hdd gönderirseniz doldurup geri gönderebilirim.

    Bu sebeple uydu alıcıyı film kaynağı olarak kullanmayı unutun. Ama maç vs seyretmek için kaynak olarak kullanılabilir. Orası ayrı bir konu.

    Bunun dışında projeksiyon cihazı olarak bence min 1080p çözünürlükte bir cihaz almanız gerek. 4K vs'nin çıktığı şu dönemde bence o çözünürlükte bir projeksiyon alınmaz. Ki 2 bin TL gibi para ödeyeceğinizi düşününce gerekiyorsa üstüne biraz daha ekleyip 1080p bir projeksiyon almanız mantıklı olur diye düşünüyorum. Gerçi projeksiyon fiyatları hakkında pek fikrim yok ama 2-3bin aralığında 1080p ve ortalama performansta bir projeksiyon bulunabilir diye düşünüyorum.

    Perde konusunda hiçbir fikrim yok. Ona bilenler yada kullananlar yorum yapar.


    Bu arada yurtdışına gidip gelme şansınız oluyorsa yada tanıdık birileri gidip geliyorsa ses sistemini özellikle AVR'yi (audio video receiver yani ev sinema amfisi) yurtdışından yarı fiyatına alabilirsiniz. Bir de bu hafta black friday haftası projeksiyon vs gibi cihazlar bile Amazon'dan bakılabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    "İsteriz ki her insan gücü ölçüsünde iyi bir seylere sahip olsun" gibi güzel bir dileğiniz var ancak neden hep düşük bütçeli alınmış olan cihazlara kafadan hep çöp diyorsunuz? "gücü ölçüsünde" nedemek kimisinin 1000tl gücü vardır kimisinin 10000tl gücü vardır... sizin bu söyleminize göre 1000tl lik sisteminde iyi olması gerekiyor çünkü gücü dahilinde almış oluyor ama siz bunlara hep çöp diyip duruyorsunuz nasıl oluyor bu?

    "Çöp mevzusuna gelince çöpse çöptür zaten
    Kimsenin söylemesine gerek te yok"

    Yine bir çelişki içindesiniz çöp nedir "Yararsız, pis veya zararlı olduğu için atılan ufak tefek şeylerin hepsi, gübür" anlamına geliyor şimdi 1000tl veya daha aşşasında alınan ses sistemleri nasıl oluyor da çöp oluyor söylermisiniz? aklınıza no name ürünlerden tutunda bu bütçelerde alınan bildiğini bilmediğiniz tüm markaları modelleri getirin bunlar yararmız mı? işlevselsiz mi? pis veya zararlımı da? hangi tanımlara ve anlamlara sığdırıyorsuz bunlara sürekli çöp diyip duruyorsunuz?
  • Ozann kullanıcısına yanıt
    PJ için; led pj bende şu an için en iyisi neye göre en iyisi derseniz bizim gibi gatamatör ev kullanıcıları için en iyisi görüntüsü bence oldukça iyi sesi çok az çıkıyor lamba derdi yok vs vs avantajları ve verdiği hizmet bence bizler için ideal oluyor... benimde gözüm Lg pf1500 dema meret bana göre şu an için pahalı geliyor... onun için seçtiğiniz cihaz kullandığım cihazdan yola çıkarak ilk etapda oldukça yeterlidir diye düşünüyorum ben genelde maç bazende tv olarak da kullanıyorum ve çok memnunum sizin ki biraz daha iyi değerlere sahip bence tamadır pj...

    Media player için; valla filmi nereden izlersen izle bu işe giriyorsan önce iyi bir film depon olması gerekiyor ve çevresel kaliteli ses içinde macbur dd,dts li filmlere ihtiyacın olacak her film içinde gerekmiyor ama aksiyon filmler için şart önce film olayını torrent dışardan dolum vs halletmeye bak sonra ister ucuz yollu bir mp al istersen pc tak gitsin o daha işlevsel olur...

    Uydu için; maç izlemeyi seviyorsan uygun fiyattan dt al ben şahsen futbol manyağı olduğum için maçları pj de izliyorum keyfi anlatılmaz yaşanır... yada set üstü 1080p çıkışlı bir receiver al normal dev ekran da tv izle tüm kanallarda hd oldu zaten çok iyi olur bende söylemesi...

    Ses sistemi için; gönül isterki avr odaklı kur iyi olur ancak bütçe sadece giriş seviye avr ye anca yeteceğinden bende başlamışken bitir o m2 de compakt sistemlere yönel lg-samsung vs bluray lı sistemleri var güzel olur memnun kalırsın emin ol sonra bütçe olunca satarsın değiştirirsin vs compakt sistemler böyle durumlarda ağrı kesici gibidir bilmem anltatabiliyormuyum...

    Perde için; valla ben ilk etaplarda perde kullanıyordum ilerleryen zamanlarda ne kadar dikkatli olsan bile illaki dalgalanma oluyor sonra söktüm duvar beyazdı zaten direk duvarda izliyorum gayet iyi ama istersen cam tozlu perdeler var istersen boya çalışmaları var veya panel çalışmaları pj bölümünden yardım alabilirsin...

    sistem tamamdır bence
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Her zaman ki tavrınız gene devam ediyor yazığınız çok umurum da degil de benim yazdığım mesaj edifler icin geçerli edifler icin cop demenin de bir zararını görmüyorum zira 1000 liraya edifler al demek zaten aptallık

    O paraya daha iyi ürünler varken ?


    1000 lira meselesi okuma yazmaniZ varsa benim yazdığım yazıdan sonra yazılmış. Ve 1000 liralık sisteme cop de demedim zaten yazılar yukarıda turkce okuyan anlar

    Ayrıca yazıları ma da müdahil olmaz sanız sevinirim

    Her zaman yazdığım gibi gene yazayım

    Blok tuşu var basın ona rahatsız olmayın


    Edifler e gelince 1000 lira düşünüldüğünde = ÇÖP DEGİL ÇÖPÜN BABASİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Önce kendinizi kandırmayın derim her şeye ama hemen hemen herşeye kafanızda ki belli başlı ürünler dışında ki tüm cihazlara çöp demeyi adeta bir yaşam biçimi karakter haline getirmişsiniz bunu sizde herkes de çok iyi biliyor Burası forum yazılarıma karışmayın da nedemek gidin o zaman hiç eleştireye gelemiyorsanız kendi sitenizi açın yorumlara da kapalı yapın isteyen istediği gibi belli başlı kurallar çerçevesinde forumda hekes bir birinin yazılarına yorumlarına karışabilir kendinizi ayrı bir yerde görmeyin sizde dahil bura da olduğunuz sürece... teşbihte hata olmaz derler halının altına süpürülen çöpler gibi temizlik olmuyacağı gibi sizide bloklamak benim içim için temizlik olmayacak siz beni bloklayın geçin o zaman olsun bitsin

    iyi günler dilerim.
  • Yaw he he

    Ben teşbih te hata olmasin attım hali altına siz
    etraf attık temiz benim icin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 27 Kasım 2015; 14:48:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozann kullanıcısına yanıt
    1-1080p peojeksiyonu zorlayın. İlla LED olması gerekmez bence keza kimse 30.000 saat kullanmıyor zaten ...
    2-Perde neden storlu ? kapatacakmısınız ? Storlu perde akar ...düzgünlüğünü yitirir ... 4:3 formatı yerine 16:9 fixed frame perde tercih edin. hem daha güzel görünür hem de gergin kalır.
    3-5.1 Ses sistemi almalısınız ... İyi birşey almayacaksanız da Edifier gibi bir cihazla paranızı sokağa atmayın.İkinci el kovalayın ... Keza evin salonundan daha büyük bir alanı bu işe ayırıyorsunuz gibi duruyor.
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Bende aynısnı yaptım sormayın temizlik şart yaw he he dansı eşliğinde toz partükülleri ile iyi eğlenceler dilerim yaw he he dansını sevenlere benim içinde ortam temiz oldu temizlik imandan gelir demişler yazında halıları halı yıkamayıcıya verecem parkeleri cilalayıp temizliyecem ne bakteri ne çöp kalmıyacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.