Şimdi Ara

Cevap: ★ SONY XPERIAâ„¢ M5 | ANA KONU & Kullanıcı Kulübü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: real_king

    Xperia M5 İncelemesi ve Kullanım Deneyimi


    Öncelikle cihazı yaklaşık 3 aydır merakve heyecanla bekliyordum.Duyar duymaz forumda bu konuyu açtım ve Xperia M5 Ana Konusu olarak şimdiye dek bir çok arkadaşla muhattap olduk ve iyi kötü ortak paydalarımız eşiğinde bu çatı altında bekleyişimizi sürdürdük.Herkese teşekkürler...

    Cihaza gelecek olursak...

    İlk gördüğüm andan itibaren altın renkli olan hoşuma gidiyordu ve bende M5 Gold aldım.İlk elime aldığımda gerçekten premium hissi uyandırdı.Önü ve arkası cam ve çerçevesi metal şeklinde bir tasarıma sahip bildiğiniz üzere.Güzelliği bozulmasın diye kılıf filan almadım ama 25TL ye jelatin taktırdım.Dokunma hissine onun dahi etkisi var ama çizilirse daha çok üzülürüm diye düşündüm.Elde tutuşu gayet iyi.Kenarları parlıyor.5" bir ekranı var ama tek elle kullanımda bir sıkıntı yaşamadım şimdiye dek.Eh tabi önceki telefonum 4.2" ekrana sahip dede Arc S olduğu için biraz daha büyük ve bu farklılık ilk başlarda biraz yadırganıyor ama bu sadece bir kaç dakika sürdü.

    Bir telefonda belkide en değer verdiğim şey olduğu için hemen kamerayı açtım.Sonuç harikaydı.Beni fazlasıyla ikna etti.Anında netliyor ve çok hızlı bir şekilde çekiyor.Çekerken biraz daha beklerseniz çok daha net sonuçlar elde ediyorsunuz.Nano sim olduğu için sim kartım kesildi biçildi ve telefona takıldı.Wifi ile giriş yapıldı ve sıra sosyal medya uygulamaları ile internet testine gelmişti.Chrome uygulaması M5 ile nete girebileceğiniz tek uygulama, hani eskiden "tarayıcı" adında bir uygulama olurdu ondan dedim bunu.Ne biliyim o artık kalkmış cahillik zor zanaat :)

    Facebook,twitter,snapchat,instagram,swarm filan hepsini kurdum ve güncellemeleri yapıldı.Hepsine sorunsuz erişiliyor ve çok hızlı bir şekilde yapmak istediğiniz işlemler oluveriyor.E olsundu ama zaten 3GB ram var :) Ama bu uygulamalardan sadece snapchat biraz sıkıntı çıkardı.Kameraya erişemedim yeniden başlat gibi bir uyarı verdi ve sonra düzeldi.Nette sekmeler arasında geçişler gayet hızlı ve erişim gayet hızlı.Diğer sekmelere dönünce yeniden yükleme olayı asla olmadı.

    Gelelim sesi olayına... Hemen müzik uygulamasını açtım.Hani şu eskiden walkman yazan uygulama.Arayüzü aynen kalmış ama artık müzik demiş adına.Sony niye böyle yapmış anlam veremedim.Walkman daha havalı bir müzik uygulaması adıydı bence.Neyse olmuş artık.Ses çıkışı gayet yeterli.Telefonun yanında verilen kulaklıklar idare eder.Kulak içi kulaklık değil.Normal bildiğin siyah kulaklık.Evet, altın renkli olduğu için ve ön panelde siyah olduğu için yanına siyah kulaklık vermiş Sony.
    Eskiden "galeri" diye bir uygulama ile fotoğraf ve videolara ulaşırdık.Eski kullanıcılar bilir.Artık bu iş için ana ekranın assolistleri olarak "Albüm" ve "Filmler" uygulamarı göze çarpıyor.Bir de ek olarak yine ana ekranda "Google" klasörünün içinde "fotoğraflar" uygulaması var ki onu pek kullanacağımı sanmıyorum.Gerek yok bence.

    16GB dahili hafızası çok fazla olmasa bile en azından yeter seviyede bir kullanım sunuyor.Ben birde 16GB'lık hafıza kartı almayı düşünüyorum.Fotoğraf ve videoları ve taşınabilir uygulamaları taşırım ve böylece rahat rahat ederim.

    Arayüz hızlı,çok akıcı bir arayüz.Herşey beklediğim gibi cereyan etti fakat :( ... Batarya ilk aldığımda içinde %50 şarjı vardı ve ilk heyecanla çok hızlı bitiverdi sanki.Bilmiyorum elimden düşürmediğim için mi oldu.Bunun yanıtını daha sağlıklı verebilmem için ilk yeteri deneyime sahip değilim henüz.İlk tam dolum henüz bitti ve malesef tam 3 saat sürdü.%1 den başladı ama şarj.Sıfırı tüketti diyebilirim.

    Xperia M5 açısından canımı sıkan tek şey şarjın biraz daha performanslı olmasını beklerdim.Ama anladığım kadarıyla bu güncelleme ile düzeltilebilecek bir durum.
    -Cihazın yanında verilen şarj adaptörü 850mA ve bunun için yavaş şarjetmesi söz konusu :( En azından 1mA vermeliydi şarj adaptörünü.Ki 1.5mA vermesini beklerken.
    -Stamina moduna çok iş düşecek gibi geliyor zira yoğun kullanımda 1 günü kılı kılına göreceğiz gibi bir hisse kapıldım.Ama neyseki Stamina modu var ve gerçekten ciddi fark yaratıyor şarj konusunda.Cihaz kapalıyken şarjı kokluyor adeta :)

    Son olarak diyebilirim ki Xperi M5 1500TL gibi bir fiyata alınabilecek en iyi cihazlardan birisi ve ve kullanıcıya yaşattığı deneyim ve kişisel zevklerle birlikte tam bir üst düzey telefon olmaya ramak kala frenlenmiş güzel bir orta sınıf modeli.Ve inanın bana çok şık duruyor :)

    Hocam , telefonu alıp kullanmış biri olarak ilk izlenimleriniz benim gibi alacak biri için çok önemli oldu , sarj konusu 3 tane inceleme videosu özledi android 5.0 dan kaynaklanıyor olabilir incelemelerde de sorunlu bir android versiyonu olduğu çokça söyleniyor. Android 6 güncellemesi ile düzeleceğini sanıyorum. Ama uzun surede şarj olması biraz sıkıntılı benim için . bakalım su n11 ya da gittigidiyor dan birisi bonusa özel kampanya yaparsa direk almayı düşünüyorum. Şuan GM 4g olduğu için android 6 ya alistim diyebilirim sarjolayi çok iyi . inşallah m5 te de öyle olur.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.