Şimdi Ara

Steam Controller İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Steam Controller İnceleme

    Gamepadlere bambaşka bir boyut katan Steam kumandasını sabırsızlıkla bekleyenlerdenim. İlk fırsatta sipariş verdim ve bugün ürün bana ulaştı.
    Çok fazla Türkçe kaynak olmadığı için böyle bir konu açmaya karar verdim. İlk etapta kutu içeriği ve fiziksel özelliklerinden bahsedeceğim. Alışması biraz uzun sürecek o yüzden oyunlardaki performansını sonra ekleyeceğim.

     Steam Controller İnceleme

     Steam Controller İnceleme


    Amazon tarafından hava poşeti desteğiyle basit ama sorun çıkarmayacak bir paketleme yapılmış.

     Steam Controller İnceleme

     Steam Controller İnceleme


    Kutu içeriği epey zengin. Pil, kablosuz alıcı, micro usb kablosu ve uzatma yapabilmek için micro usb-usb çeviricisi çıkıyor.

     Steam Controller İnceleme


    En büyük fiziksel farklılık analog çubuklar yerine 2 adet dokunmatik yüzeyin olması(ikisi de tıklanabilir). Soldaki yüzey aynı zamanda d-pad görevi görüyor. Arka tarafta ise "grip" olarak geçen 2 ekstra tuş bulunuyor. Ayrıca tetikler hem bildiğimiz yaylı mekanizmaya sahip hem de tam basışta buton görevi görüyor. Alt kısımda kapağı çıkaran bir düğme bulunuyor ve üst tarafta micro usb kablo bağlantısı var.

     Steam Controller İnceleme


    Genelde kullanıcılar kalitesiz malzeme kullanıldığını söylemiş ama alakası yok. Kıyaslama yaparsak X1 kumandası çok daha kalitesiz. Hafif basınç uyguladığınız zaman gıcırtılar eşliğinde esniyor ve paramparça olacak hissi veriyor. Steam kumandası, çok daha sağlam ve rijit bir gövdeye sahip.

     Steam Controller İnceleme


    Tüm silahlar bir arada.


    Arka kapağı çıkardığımızda, iki adet pil için iki farklı yuva görüyoruz. Pillerimizi yerleştirip, alıcımızı PC'ye taktıktan sonra kumandadaki "Steam" tuşuna basabiliriz. Kontrolcümüz ufak bir açılış sesi eşliğinde hazır olacaktır. Steam yazılımını büyük resim modunda açınca otomatik olarak tanıdı. En iyi Steam controller deneyimi için beta güncellemeyi yüklememi tavsiye etti. Oyunları büyük resim modu üzerinden açıp, steam tuşuna bastığımızda kişiselleştirme bölümüne girebiliyoruz.

     Steam Controller İnceleme


    Burası oldukça önemli çünkü, kumanda desteğine sahip oyunlarda tuşları değiştirebileceğimiz gibi tamamen klavye-fare odaklı oyunlarda da atamaları buradan yapıyoruz. İster taslak seçin, ister teker teker atayın, isterseniz aynı menüden hızlı bir şekilde diğer oyuncuların yayınladığı ayarları kullanın. Gayet anlaşılır ve kullanışlı olmuş, bu bölümü kesinlikle beğeneceğinizi düşünüyorum. Ayrıca Valve kendi oyunları için resmi tuş ayarları da yayınlamış.
    Yazılım konusunda en büyük eksik büyük resim modu zorunluluğu. Non-Steam oyunlarda ayarlama yapılamıyor bu yüzden.


    Forum çökmelerine karşı görseller;
    https://store.donanimhaber.com/0d/ed/2f/0ded2f15ae9fdd6ecf842e86967646fb.jpg |https://store.donanimhaber.com/09/3c/c4/093cc4b58bca602d598a7203c07a016b.jpg |https://store.donanimhaber.com/00/20/8d/00208d84278bf69ae914e7eb6a006f03.jpg |https://store.donanimhaber.com/31/3c/b0/313cb0f7aa105f22f6fd1ff94f61a4b4.jpg |https://store.donanimhaber.com/14/52/b6/1452b6f425d97f32a472a08ebc5e5e56.jpg |https://store.donanimhaber.com/80/5b/01/805b01a859de6716197e71c86c149ac8.jpg |https://store.donanimhaber.com/f9/f5/6a/f9f56a771f21cb8822d6ad90fcc97b84.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 5 Aralık 2015; 12:40:08 >







  • Kontrolcünün oyun performanslarını değerlendirme zamanı geldi.
    Önce tuşların pratikteki özelliklerine biraz bakalım sonra oyunlara geçelim.

    Analog çubuk nispeten büyük ve dışbükey yapıda. Esnekliği/direnci "sert". Geribildirimlerle donatılmış bir cihaza bu sertlik gayet uyumlu olmuş. İşini gayet iyi yapıyor. Alışmakta zorlanacağınızı sanmıyorum.
    Tetikler ve bumperlar için tek bir eleştirim var. X1'de tetiğe basan parmağı hiç oynatmadan orta eklemle RB-LB yapılabiliyordu. Bence çok büyük rahatlık olsa da oyuncular nefret kusmuştu bu işe. SC'de bu şekilde kullanmak çok zor, illa ki parmağınızı kaldırmanız gerekiyor. Bu şekilde kullanma alışkanlığınız yoksa herhangi bir şikayetiniz olmayacaktır.
    Sol kısımdaki kocaman tek parça D-Pad'imiz de görüntüsünün aksine iyi çalışıyor. Yanlış tuşa bastığım olmadı. Tuş ayırımları gayet belirgin.
    Lakin gelelim ABXY tuşlarına. Rakibi olan X1'de bu tuşların çapı 11mm iken, Steam Controller'da(SC) 8mm. Neredeyse %30 daha küçük demek bu. Bir de orta kısımda konumlandırılması hatalı basmayı kaçınılmaz hâle getiriyor. Y diye A'ya kaç kere bastığımı sayamadım. Mümkün olduğunca diğer tuşlara atama yaparak buradaki iş yükü azaltmak lazım.
    Start ve back tuşlarına basmak istediğinizde arada sırada "Steam/Rehber" tuşuna basabiliyorsunuz. Keşke rehber tuşu aynı hizada değil de daha yukarıda olsaydı.
    Grip/Kavrama çok akıllıca düşünülmüş "B planı" tuşlarımız. Eliniz hangi pozisyonda olursa olsun burayı çok rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Özellikle ABXY'yi buralarda kullanmak çok büyük kolaylık sağlıyor.

    Castlevania Lords of Shadow (Üçüncü Bakış Açısı, Hack & Slash, RPG)
    Oyun sabit kamera açısına sahip bu nedenle trackpad dışındaki tuşları tanımak için birebir. Analog stick, hassas platform bölümlerinde beni yüzüstü bırakmadı sağolsun.
    Diğer kontrolcülerin yaptığı her işi rahatlıkla yapabilirsiniz. Hatta ekstra tuşları da kullanarak fazlasını yaparsınız.
    Performans %100. Keyifle oynayınız.

    Dark Souls 2 (Üçüncü Bakış Açısı, RPG)
    Kontrolcüyle oynansın düşüncesiyle yapılmış bir oyun olsa da aynı anda fare de kullanabiliyorsunuz. Bu da SC için mükemmel bir kullanım alanı demek. Standart bir kontrolcü olmanın yanı sıra kamerayı çok daha keskin kullanabiliyorsunuz. Hızlı koşmayı Grip tuşlarına alarak akrobatik hareketlere de kolaylık sağlayabilirsiniz.
    Performans %100. Keyifle oynayınız.

    Hatred (İzometrik Kamera, Shooter)
    Oyunun kontrolcü desteği olsa da çok verimli değil. Burada "WASD ve fare" konfigürasyonunu kullanarak çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Yine de zor bölümlere ulaşınca, restart atmaktan sıkıldım. Klavye+fare ile oyunu bitirmek durumda kaldım.
    Performans %70. Oynanıyor, rahat nişan alınıyor ama yeterince hızlı olamıyorsunuz.
     Steam Controller İnceleme

    Path of Exile (İzometrik Kamera, A-RPG)
    Kontrolcü desteği hiç yok. Kullanılan tuş sayısı da epey fazla, doğru ayarlamalar için biraz uğraşmanız gerekecek. Burada kişisel oyun tarzı da oldukça önemli. Dayanıklı ve ağır karakterler için fareden neredeyse hiçbir eksisi yok. Rahat bir şekilde oynuyorsunuz. Çok yer değiştiren, vur-kaç odaklı bir karakteriniz varsa tepki vermekte gecikebilirsiniz. Ani hareketler yapmak biraz zor.
    Performans %85. Genel olarak sorunsuz.
     Steam Controller İnceleme

    Warlock 2: The Exiled (Tur tabanlı strateji, TBS)
    Çok bilinen bir oyun değil ama fantastik Civilization desem kafanızda canlanır sanırım. Oyun tamamen altıgenlerden oluşmuş bir haritada geçiyor. Kontrolcü desteği hiç yok. "WASD ve fare" moduna kendinize göre ufak tefek kısayollar ekleyerek oynayabilirsiniz. Hızlı olmanız gerekmiyor. SC ile oynamak için çok uygun bir oyun.
    Performans %100. TV'ye falan aktarıp uzaktan oynamayı düşünüyorsanız, yazılar küçük kalır aklınızda bulunsun.
     Steam Controller İnceleme

    Counter Strike: Global Offensive (First Person Shooter)
    Çoğu kişi buraya olumlu birşeyler yazmamı bekliyor tahmin edebiliyorum. Ne yazık ki bu oyun için kontrolcü uygun değil. Hata toleransı olmayan bir oyun. Hızı ve keskinliği aynı anda sağlamak zorundasınız. Bu konuda farenin yanına yaklaşamıyor. Göğüs göğüse çarpışmaktan çok, silah yarışı gibi kaos havasındaki modlar nispeten oynanabilir.
    Performans %60. Geleneksel kumandalardan çok daha iyi olsa da, klavye+fare değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 6 Aralık 2015; 22:43:17 >




  • Hayırlı olsun. Yön tuşları kullanışlı gibi de yanındaki xbox kolu daha iyi duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr_rammstein_tr -- 26 Kasım 2015; 18:42:40 >
  • bu kontrollerla ilgili en büyük endişem kolun avuç içine gelen kısımların yukarı bakıyor oluşu.Şimdiye adkar hep aşağı kavisli kullandık.Az önce xboxone kontrolcüsünü tam ters çevirdim ve tuttum.Rahatsız edici geliyor bu şekilde.Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz.
  • Tek analog daha iyi
    Kolla beraber bir iki kod vereydiler:) edinecem bende

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ben de sipariş verdim, şu anda ürün yolda. Ek olarak steam link siparişi verdim, sormak istediğim birşey var, fifa 16 misal, harici oyun olarak steam' e tanıtsan dahi oyun controller' ı görmez mi?

    Deneme şansın oldu mu? bir de hangi oyunlarda deneyimledin, fps denedin mi? Performans konusunda fikrini alabilir miyim?
  • Benim de steam controller ım geldi, ilk incelemelerimi youtube üzerinden izleyebilirsiniz. Aşağıdaki Kutu Açılım ve Oyunlarda İnceleme linklerine tıklayıp ulaşabilirsiniz.

    Kutu Açılım

    Oyunlarda İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasheem -- 4 Aralık 2015; 16:15:40 >
  • @tr_rammstein_tr teşekkür ederim.

    @Donatn Xbox'taki kadar kavis kesinlikle yok, yanlış bir karşılaştırma olur. Rahatsızlık bir kenara, avuç içini gayet iyi destekler nitelikte.

    @emregök oyun hediyesi ön siparişe vardı sanırım. Yetişemedik ona.

    @maximreality Steam dışı oyunlar sıkıntılı maalesef. GTA 5 ve birkaç retro oyun denedim ama hiçbiri çalışmadı. Yine de o şekilde kullananlar da var, origin oyunlarını oynayanlar vardı Steam forumunda.

    @rasheem güle güle kullan.

    Forumda sıkıntı var şu an. İlk iki mesajı daha sonra düzenleyeceğim.




  • Teknoloji almış yürümüş, linki altta... Bi izleyin.

    STEAM CONTROLLER ÜRETİM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasheem -- 17 Aralık 2015; 22:23:45 >
  • Acaba ETS 2 testi yapabilir misiniz dual padler ne kadar hassas olabiliyor o tarz oyunlar ve yarış oyunlarında. ( şahsen joystick yerine bu padler daha kullanışlı gibi gözüküyor) şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0netw0 0 kullanıcısına yanıt
    Ben bi ara denemiştim ama videoya almadım. Akşam bi daha el atayım.

    Triggerlar gaz ve fren görevi görüyordu. Dual trackpad ler genelde belli fonksiyonları yerine getirmek ve sağa sola bakmak vesaire...

    Controller çok yeni olduğu için kullanıcıların ayar setleri aşırı çok değil ama zamanla artıyor. Ben kendim biraz üşengecim bütün butonları, padleri konfigüre etmekle uğraşmayıp hazırlardan bir tane yüklüyorum.
  • konuyu hortlatıyorum. 2. elden 100 tl ye buldum ama alıcısı yok. Alıcıyı nereden temin edebilirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ganker

    konuyu hortlatıyorum. 2. elden 100 tl ye buldum ama alıcısı yok. Alıcıyı nereden temin edebilirim.

    Bluetooth ile de çalışıyor, kendi alıcısı zorunlu değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende almak istiyorum ama fiyatları 2kya çıkmış.


    2ci el alsam bozuk çıkar korkusu...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.