Şimdi Ara

Buhar kazanlı ütüde kireç temizliği yaptım (sorumluluk kabul etmem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
78.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üç buçuk yıldır memnuniyetle kullandığımız Philips GC9240 buhar kazanlı ütüden eşim son 6 aydır kazanda biriken kireç tortuları yüzünen şikayetçi. Kazanda biriken kireç tortusu yan taraftaki kireç tahliye bölmesnden tahliye edilebiliyor ancak zamanla bu da yeterli olmuyor Ütünün kazanında ki kireç tabakaları ütünün altından çıkan buhar ile giysiler üzerinde akıyor ve leke bırakıyor.

    Philips M. Hizmetlerini aradım. Bana kazanın içindeki kireç tabakasını limon tuzu ile çıkartabileceğim söylendi. Bana dedikleri yolu aynen uyguladım ancak yine de fayda etmedi. Uygulamadan sonra ütünün altından giysiler üzerine kireç lekeleri akmaya devam etti. Telefonda kireç çözücü kullanıp kullanamayacağımı sormuştum. "Kesinlikle kullanmayın yoksa kazanı delersiniz, ütüyü tamamen kaybedersiniz" dendi.

    Bu uyarıya rağmen ütü kazanında oluşan kireç tabakasını temizlemek için kireç çözücü kullandım. Ütüyü kaybetmeyi göze aldım çünkü o haliyle kireç yüzünden ütü kullanılamaz haldeydi.

    Bu yazdıklarımı uygulamanız halinde sorumluluk kabul etmem. Kireç sorununu nasıl çözdüğümü anlatmak için bunu yazıyorum.

    Piyasada satılan güçlü kireç çözücülerden değil daha uyduruk bir markayı içindeki kimyasalın çok güçlü olmayacağını düşünerek satın aldım ( 2,5 - 3,0.-TL civarında )


    1- Kazanı lavabo kenarına oturtarak yandaki kireç tahliye kısmından musluk suyu doldurup çalkalayarak kazandaki suyu lavabonun içine boşalttım.

    2- Bu işlemi 4-5 kere yaptım diyebilirim ve her seferinde lavaboya kazanın içinde çok miktarda kireç tabakası döküldü.

    3 Yandaki tahliye deliğinden tahminen kazanın yarısı kadar miktarda musluk suyuyla doldurdum.

    4- Yine aynı delikten satın aldığım kireç çözücü sıvıyı tahminen bir çay bardağı kadar kazanın içine boca ettim ( çay bardağı kullanmadım, şişenin ucuyla tahminen 1 çay bardağı kadar doldurdum )

    5- Daha sonra taşırmadan kazanın tamamını musluk suyu ile doldurdum.

    6- Bu şekilde tahliye deliğini vidalı kapağı ile kapatıp 1-2 saat boyunca kazanın içine boca ettiğim kireç çözünün işini yapmasını bekledim.

    7- Bekleme işlemi sonunda kazanı yine lavabonun kenarına oturtarak içindeki kimyasalı elime zarar vermesin diye dikkatli bir şekilde yavaş yavaş açtım.

    8- İçeride oluşan tepkimeyle abartılı olmayan bir gaz çıkışı oldu. ( eğer bu yolu deneyecekseniz bulunduğunuz ortamda pencerenin açık olmasına ve çıkan gazı içinize çekmemeye dikkat edin )

    9- Kazanın içindeki kimyasallı sıvıyı lavaboya dikkatli bir şekilde döktüm hatta bu arada musluğu açtım ki kazandan boşalan su direk lavaboyla temas etmeden suyla birlikte lavabo deliğinden aksın istedim.

    10- Bu işlemi 4-5 kez yaptım ve her seferinde içinden inanılmaz derecede kötü kokulu, koyu renkli bir sıvı ile birlikte kireç plakaları lavaboya döküldü. Son seferde artık kireçte dökülmemeye başladı diyebilirim.


    Ütünün bir kazaya uğrayıp uğramadığını anlamak için ütüyü fişe takıp çalıştırdım. Ütü çalışıyor ve buhar veriyordu. Kullanmadığımız bir bez parçası üzerinde deneme yaptım. Sonuç iyiydi ama bu beni tatmin etmedi. Zannımca ütünün tabanında da kireç tabakaları oluşmuş veya yer etmişti ve bu yüzden yaptığım işlemden %100 başarı sağladığım söylenemez.


    Buraya kadar yazdıklarımın ütü bir zarar vereceğini sanmıyorum ama bundan sonra yaptıklarım için de sorumluluk kabul etmem.


    Buraya kadar olan kısım bence gayet mantıklıydı. Bu aşamadan sonra ütü tabanındaki buhar çıkış kanallarında ki kireci nasıl yok edebilirim diye düşündüm? Aslında düşünecek şey yoktu. Bunun tek yolu buhar kazanına yine kireç çözücü döküp ütüyü çalıştırıp, oluşan buharı bu kanallar vasıtasıyla tahliye etmekti.

    * Yukarıda numaralandırdığım işlemleri 5. maddeye kadar ( 5 dahil ) yaptım. Sonra ütüyü fişe takıp buhar kazanında yeterli basıncın oluşmasını yani ütünün ütüye hazır hale gelmesini bekledim. ( ön taraftaki su haznesine de su doldurdum )

    * Ütüyü pencere kenarına veya balkona çıkartarak ütü üzerindeki buhar tetik düğmesine basarak oluşan buharı ütünün altından boşaltmaya devam ettim.

    * Bu işlemi yapmayı düşünler lütfen çıkan buharı kesinlikle solumayın. Ütüyü elinize alıp pencereden dışarı uzatarak ütünün tabanından oluşan buharı atın.

    * Bu işlemi her seferinden kazanda yeterli buhar basıncı oluşacak kadar bekleyip en az yarım saat kadar yaptım.

    * Bu işlemi evin teras mutfağında yaptığım için ütünün tabanından yere akan suya dikkat ettim. Feci şekilde koyu renk sıvı buhar ile atılıyordu. Ütü tabanındaki buhar kanalları da kireç doluymuş.

    * Yarım saatin sonunda ütü kazanının yeteri kadar soğuması için bekledim ve kazanın soğuduğuna kanaat getirip kazandaki kimyasallı suyu lavaboya dikkatli bir şekilde boşalttım.

    Yukarıda saydığım işlemi bu sefer içine kimyasal koymayarak sadece durulama yapmak için 2 kere daha yaptım.

    Kazana su doldurup yarım saat kadar oluşan buharı ütünün tabanından buhar tetik düğmesine basarak tahliye ettim. İkinci durulama işleminden sonra ütü tabanından çıkan buharın tamamen pamuk gibi bembeyaz çıktığını gördükten sonra ve yere akan suyun tamemen duru olduğuna kanaat getirdikten sonra kazanın soğuması için bekledim. kazan soğuduktan sonra içindeki suyu yine yandaki delikten tahliye ettim. Bir kaç defa içine su doldurup boşalttım. Son seferinde kazandan lavaboya tamamen duru ve temiz su dökülüyordu.

    En son olarak ütü kazanını yarıya kadar ve öndeki plastik su haznesini su ile doldurdum. Ütünün çalışıp çalışmadığını kontrol ettim. Ütü çalışıyor, yeteri kadar buhar basıncı sağlıyor ve buhar tetiğine basınca önceki gibi aynı seviyede buhar akışı sağlıyordu. Kazanın yıpranıp yıpranmadığını denemek amacıyla ütüyü fişe takıp düğmesine bastım ve yarım saat kadar o şekilde bekledim. Bir sıkıntı olmadığına kanaat getirip ütüyü hanıma teslim ettim.

    TEKRAR YAZIYORUM, YUKARIDA SAYDIĞIM İŞLEMLERİ YAPMIŞ OLMAM SİZDE DE AYNI SONUÇLARI VERECEK DİYE BİR ŞEY YOK. BU İŞLEMLER BELKİ SİZİN ÜTÜNÜZÜ BOZABİLİR, SORUMLULUK KABUL ETMEM HABERİNİZ OLSUN.

    Sadece yaşadığım deneyimi sizinle paylaştım.


    Not: Yakında benzer temizliği normal ütülerde de yapıp sonucu buraya yazarım.



     Buhar kazanlı ütüde kireç temizliği yaptım (sorumluluk kabul etmem)

     Buhar kazanlı ütüde kireç temizliği yaptım (sorumluluk kabul etmem)

     Buhar kazanlı ütüde kireç temizliği yaptım (sorumluluk kabul etmem)

     Buhar kazanlı ütüde kireç temizliği yaptım (sorumluluk kabul etmem)

     Buhar kazanlı ütüde kireç temizliği yaptım (sorumluluk kabul etmem)







  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    K K-E-N-A-N demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Öneriniz var mış gibi konuya girip, sonra öneride bulunmayıp, ardından gelen denemeye de "siz bilirsiniz" yazarak, forumun amacı olan çözüm ve tavsiye ruhuna katkıda bulunduğunuz için size teşe... neyse boşverin.



    Beyefendi sabah sabah rüyanızda mı gördünüz?

    Bu yöntemi tehlikeli bulduğumu söyledim, Öner'imi sorduğunuzda da kendi ütümde Kazanın içini su ile çalkalamanın yeterli olduğunu söyledim beğenmediniz. Sizin aldığınız ütünün de bu yöntemle temizlenmesi gerekirken temizlenmiyorsa almasaydınız ben neyapabilirim. Saçma sapan reklamlara inanıp saçma sapan ürünler alıyorsunuz sonra "dikkat" diye uyarınca insanlara çatıyorsunuz. İyi tamam siz aşındırıcı yöntemleri uygulayın, kazan patlayıp ortalığı savaş alanına çevirdiğinde de sonu gelmez davalarla uğraşırsınız.

    Ben de size teşe.... neyse boşverin!!!!

    Alıntıları Göster
    İlk mesajda konuyu açan arkadaş ne yazmış, okuma zahmetinde bulundun mu? Kazan kendi kendini temizliyor olsaydı ve sarı/kahve lekeler olmamış olsaydı, bunları yazmaz ve okumazdık. Sanki bu kusurun oluşmasını bizler istemişiz gibi yazman insanın sabah sabah uykunu açıyor.
    Ayrıca bahsettiğim kireç çözücülerin reklamını nerede gördün? Saçma olduğunu ispatlamak üzere hangi laboratuvardan analiz yaptırdın? Yada kendin nasıl bir deneyim yaşadın?
    Ayrıca "uzun vadede kazanı inceltip patlamasına sebep olabilir" varsayımını neye dayanarak yaptın? Mineraller üzerinde etkisi olan bir kimyasalın, metal üzerinde bu denli etkisi olacağını bilecek kadar kimya deneyimin var ise, lütfen teknik bilgilerle yöne ver bize.

    Burası facebook değil. Gereksiz paylaşımlara boş yorumların yazıldığı platform olarak kullanmıyoruz burayı. Kısaca, bir önerin yoksa, uzman edasıyla girip sonra "sen bilirsin" diye yazmanın normal olmadığını kabul edip konuyu gereksiz tartışmalar ve yazılarla şişirmemeni öneriyorum.
  • Ütü ne durumda. Yazıdan sonra 3 yıl içinde sıkıntı yaşadınız mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Ütü ne durumda. Yazıdan sonra 3 yıl içinde sıkıntı yaşadınız mı?
    Vay be, neredeyse 3 sene olmuş.

    Ütüyü halen kullanıyoruz, bir sıkıntı yaşamadık hatta tam hatırlamıyorum ama 5-6 ay olmuştur. Kazanın içine yine seyreltmiş kireç çözücü koyup tekrar temizledim.

    Bu arada aklınızda olsun bu işlemden sonra arada bir örneğin ayda 2-3 kere kazana su doldurup çalkaladıktan sonra içindeki suyu boşaltın çünkü kazanın iç çeperi kireç kaplanmış. Zamanla bu kireç tabakaları yine kazanın içine düşüyor. Bahsettiğim gibi arada bir kazanın için suyla doldurup temizlerseniz ütüleyeceğiniz giysilere ütünün tabanından kireç dökülmez. (aman dikkat; sıcak kazanı açmaya yeltenmeyin sakın)




  • celebic kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Tefalin sözde anti kalk özellikle kazanlı ütüsü var bizde. Birkaç çalıştırmada antikalk ışığı yanında özel hortumu ile musluğa bağlayıp içindeki kireçlerin su ile akıtılarak temizlenmesi gerekiyor. Ama kazandan mı yoksa ütünün kendisinden (taban içi) mi olup olmadığını bilmediğim sarı-kahve akıntılar geliyor. Sirke ve limon tuzu ile geçtiğimi dönemlerde iki ayrı zamanda temizledim. Ama saatler sürüyor, malum hemen çözmüyor, yaka silktim. O yzüden seyrelterek porçöz kullanayım dedim. Yazınızı gördüm.

    Ütü tabanını temizlemek için ters çevirip deliklerden içeri akıtmayı düşünüyorum.

    Bu arada çamaşır makinesinde porçöz denediniz mi? Bugünlerde onu araştırıyorum ama hiç deneyim yaşamış birinden bilgi alamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Çok teşekkürler. Tefalin sözde anti kalk özellikle kazanlı ütüsü var bizde. Birkaç çalıştırmada antikalk ışığı yanında özel hortumu ile musluğa bağlayıp içindeki kireçlerin su ile akıtılarak temizlenmesi gerekiyor. Ama kazandan mı yoksa ütünün kendisinden (taban içi) mi olup olmadığını bilmediğim sarı-kahve akıntılar geliyor. Sirke ve limon tuzu ile geçtiğimi dönemlerde iki ayrı zamanda temizledim. Ama saatler sürüyor, malum hemen çözmüyor, yaka silktim. O yzüden seyrelterek porçöz kullanayım dedim. Yazınızı gördüm.

    Ütü tabanını temizlemek için ters çevirip deliklerden içeri akıtmayı düşünüyorum.

    Bu arada çamaşır makinesinde porçöz denediniz mi? Bugünlerde onu araştırıyorum ama hiç deneyim yaşamış birinden bilgi alamadım.
    Hayır çamaşır makinesinde denemedim ama dediğim gibi kullanacağınız Por-Çöz'ü çok seyrelterek kullanın ki kazana ve tertibata zarar vermesin.




  • Böyle aşındırıcı bir yöntemi denememenizi öneririm. Kısa vadede sorun çıkmıyor gibi gözükse de uzun vadede kazanı inceltip patlamasına sebep olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    Böyle aşındırıcı bir yöntemi denememenizi öneririm. Kısa vadede sorun çıkmıyor gibi gözükse de uzun vadede kazanı inceltip patlamasına sebep olabilir.
    Peki öneriniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Peki öneriniz?

    Ben delonghi kullanıyorum. 2-3 ayda bir yandaki kapağını açıp için suyla çalkalamak yetiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Peki öneriniz?

    Ben delonghi kullanıyorum. 2-3 ayda bir yandaki kapağını açıp için suyla çalkalamak yetiyor

    Alıntıları Göster
    Bu bir öneri olmadı.
    Yukarıda yazdığım gibi bizimki de Tefal ve aynı mantıkta temizleniyor. Ancak bazen kireç veya pas kaynaklı kahverengi sular gelince temizlemek icap ediyor.
    İnternette kireç çözücü malzemeler buldum ve siparişini verdim. Biyolojik olduğunu iddia ediyor. Kahve makinesi ve çamaşır makinesinde kullanıma uygun iki farklı marka sipariş ettim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Bu bir öneri olmadı.
    Yukarıda yazdığım gibi bizimki de Tefal ve aynı mantıkta temizleniyor. Ancak bazen kireç veya pas kaynaklı kahverengi sular gelince temizlemek icap ediyor.
    İnternette kireç çözücü malzemeler buldum ve siparişini verdim. Biyolojik olduğunu iddia ediyor. Kahve makinesi ve çamaşır makinesinde kullanıma uygun iki farklı marka sipariş ettim.

    Siz bilirsiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Bu bir öneri olmadı.
    Yukarıda yazdığım gibi bizimki de Tefal ve aynı mantıkta temizleniyor. Ancak bazen kireç veya pas kaynaklı kahverengi sular gelince temizlemek icap ediyor.
    İnternette kireç çözücü malzemeler buldum ve siparişini verdim. Biyolojik olduğunu iddia ediyor. Kahve makinesi ve çamaşır makinesinde kullanıma uygun iki farklı marka sipariş ettim.

    Siz bilirsiniz...

    Alıntıları Göster
    Öneriniz var mış gibi konuya girip, sonra öneride bulunmayıp, ardından gelen denemeye de "siz bilirsiniz" yazarak, forumun amacı olan çözüm ve tavsiye ruhuna katkıda bulunduğunuz için size teşe... neyse boşverin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Öneriniz var mış gibi konuya girip, sonra öneride bulunmayıp, ardından gelen denemeye de "siz bilirsiniz" yazarak, forumun amacı olan çözüm ve tavsiye ruhuna katkıda bulunduğunuz için size teşe... neyse boşverin.



    Beyefendi sabah sabah rüyanızda mı gördünüz?

    Bu yöntemi tehlikeli bulduğumu söyledim, Öner'imi sorduğunuzda da kendi ütümde Kazanın içini su ile çalkalamanın yeterli olduğunu söyledim beğenmediniz. Sizin aldığınız ütünün de bu yöntemle temizlenmesi gerekirken temizlenmiyorsa almasaydınız ben neyapabilirim. Saçma sapan reklamlara inanıp saçma sapan ürünler alıyorsunuz sonra "dikkat" diye uyarınca insanlara çatıyorsunuz. İyi tamam siz aşındırıcı yöntemleri uygulayın, kazan patlayıp ortalığı savaş alanına çevirdiğinde de sonu gelmez davalarla uğraşırsınız.

    Ben de size teşe.... neyse boşverin!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 5 Mayıs 2018; 9:18:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

    quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    Öneriniz var mış gibi konuya girip, sonra öneride bulunmayıp, ardından gelen denemeye de "siz bilirsiniz" yazarak, forumun amacı olan çözüm ve tavsiye ruhuna katkıda bulunduğunuz için size teşe... neyse boşverin.



    Beyefendi sabah sabah rüyanızda mı gördünüz?

    Bu yöntemi tehlikeli bulduğumu söyledim, Öner'imi sorduğunuzda da kendi ütümde Kazanın içini su ile çalkalamanın yeterli olduğunu söyledim beğenmediniz. Sizin aldığınız ütünün de bu yöntemle temizlenmesi gerekirken temizlenmiyorsa almasaydınız ben neyapabilirim. Saçma sapan reklamlara inanıp saçma sapan ürünler alıyorsunuz sonra "dikkat" diye uyarınca insanlara çatıyorsunuz. İyi tamam siz aşındırıcı yöntemleri uygulayın, kazan patlayıp ortalığı savaş alanına çevirdiğinde de sonu gelmez davalarla uğraşırsınız.

    Ben de size teşe.... neyse boşverin!!!!

    Alıntıları Göster
    İlk mesajda konuyu açan arkadaş ne yazmış, okuma zahmetinde bulundun mu? Kazan kendi kendini temizliyor olsaydı ve sarı/kahve lekeler olmamış olsaydı, bunları yazmaz ve okumazdık. Sanki bu kusurun oluşmasını bizler istemişiz gibi yazman insanın sabah sabah uykunu açıyor.
    Ayrıca bahsettiğim kireç çözücülerin reklamını nerede gördün? Saçma olduğunu ispatlamak üzere hangi laboratuvardan analiz yaptırdın? Yada kendin nasıl bir deneyim yaşadın?
    Ayrıca "uzun vadede kazanı inceltip patlamasına sebep olabilir" varsayımını neye dayanarak yaptın? Mineraller üzerinde etkisi olan bir kimyasalın, metal üzerinde bu denli etkisi olacağını bilecek kadar kimya deneyimin var ise, lütfen teknik bilgilerle yöne ver bize.

    Burası facebook değil. Gereksiz paylaşımlara boş yorumların yazıldığı platform olarak kullanmıyoruz burayı. Kısaca, bir önerin yoksa, uzman edasıyla girip sonra "sen bilirsin" diye yazmanın normal olmadığını kabul edip konuyu gereksiz tartışmalar ve yazılarla şişirmemeni öneriyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips

    İlk mesajda konuyu açan arkadaş ne yazmış, okuma zahmetinde bulundun mu? Kazan kendi kendini temizliyor olsaydı ve sarı/kahve lekeler olmamış olsaydı, bunları yazmaz ve okumazdık. Sanki bu kusurun oluşmasını bizler istemişiz gibi yazman insanın sabah sabah uykunu açıyor.
    Ayrıca bahsettiğim kireç çözücülerin reklamını nerede gördün? Saçma olduğunu ispatlamak üzere hangi laboratuvardan analiz yaptırdın? Yada kendin nasıl bir deneyim yaşadın?
    Ayrıca "uzun vadede kazanı inceltip patlamasına sebep olabilir" varsayımını neye dayanarak yaptın? Mineraller üzerinde etkisi olan bir kimyasalın, metal üzerinde bu denli etkisi olacağını bilecek kadar kimya deneyimin var ise, lütfen teknik bilgilerle yöne ver bize.

    Burası facebook değil. Gereksiz paylaşımlara boş yorumların yazıldığı platform olarak kullanmıyoruz burayı. Kısaca, bir önerin yoksa, uzman edasıyla girip sonra "sen bilirsin" diye yazmanın normal olmadığını kabul edip konuyu gereksiz tartışmalar ve yazılarla şişirmemeni öneriyorum.

    Sen'li ben'li mi konuşacağız? Tamam başlıyorum o zaman.

    Şurada yazdığım 3-5 satır mesajı nerenle okudun da kazanın kendi kendini temizlediğini söylediğimi, kireç çözücü reklamından bahsettiğimi anladın?

    Bu kadar anlama yeteneği kıt olan bir insana oturup ta teknik bilgilerle konuşmam ben.

    Burası özgür bir platform. Sen nasıl ki okuduğunu canının istediği gibi anlayıp ters ters cevap verme hakkına sahipsen ben de istediğim şeyi yazma hakkına sahibim buna sen karar vermeyeceksin

    Var mı ötesi?

    Şaşırmış ayol!




  • Elinize saglik ama kullanicilar bilmeliki paskarasiz utu ne olursa olsun hicbir ise yaramaz.
  • Korku filmi izler gibi okudum
  • Merhaba bizim tefal kazanli ütüde de buhar vermeme sorunu vardi. Bahsedilen yontemleri denedim sonuc yok. Servise verdim buhar valfi bozuk. bakim da yapariz dediler 160 tl fiyat verdiler sizce normal mi fiyat. Tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncerpasa

    Merhaba bizim tefal kazanli ütüde de buhar vermeme sorunu vardi. Bahsedilen yontemleri denedim sonuc yok. Servise verdim buhar valfi bozuk. bakim da yapariz dediler 160 tl fiyat verdiler sizce normal mi fiyat. Tesekkurler.
    Yetkili Tefal servisi ise yaptırın eğer iyi sonuç verecekse. Yetkili serviste tamiratın veya değişen parçanın 1 yıl garantisi olur.
  • buna benzer işlemi birkaç yıl önce philips ütüde yaptım ancak benimki daha riskli bir işlem oldu, çünkü kireç çözücüyü direkt içine döküp bir süre bekledikten ütüyü çalıştırdım ve buhar tuşuna aralıklı basarak kiri pası kireci dışarı atmasını sağladım ... son olarak su ekleyip yine buhar tuşuyla içindeki kimyasalı atmaya çalıştım ...
    keşke bunu önceki tefalde yapsaydım, hatta niye yapmadım diye hayıflanıyorum ... hanım çok istediği için yüksek fiyata aldığım güya üst seviye ütü o kadar özenle kullanıldığı halde 5. yılın sonunda iflas etmişti ... tefal servise götürdük adamlar öyle bir ücret istedi ki onu kenara kaldırıp aynı paraya sıfır philips almıştık ... bu ütü halen kullanılıyor ve yakın zamanda bu işlemi yeniden yapmayı düşünüyorum ... bir şey olursa yine orta hallisinden sıfır ütü alır devam ederiz ...




  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Tek sivri zekalı ben değilmişim



    Halen vu usülde temizliyorum ve arada bir kazana temiz su koyarak çalkalıyorum. Sonuç mükemmel. Servise kalsak biraz limon suyu dökerek temizleyin diyor. O kirece limon suyu ne yapsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.