Şimdi Ara

AMD Sanal İzlek Teknolojisini ARM Dünyasına Sokuyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önümüzdeki yıl Zen mimarisi ile X86 pazarında yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanan AMD’nin oldukça ilginç bir planı var. Firma K12 olarak adlandırılan ARM Cortex mimarili yongalarında radikal yenilikler sunmaya hazırlanıyor.

    ARM Cortex mimarisi mobil dünyada neredeyse tekel konumunda. Apple, Samsung, Qualcomm ve bir çok firma mobil yongalarını ARM’nin Cortex lisansıyla geliştiriyorlar fakat fazladan çekirdek/komut seti eklemek ve nanometrik küçülmeye gitmek dışında ana tasarıma pek fazla müdahale etmiyorlar. Öte yandan AMD, K12 mimarisi olarak adlandırdığı ve pro segment için geliştirdiği yongalarda tasarım anlamında devrim niteliğinde değişiklikler yapıyor. İddialara göre AMD, Cortex A57 mimarisini baz alan yongalarında SMT teknolojisini kullanıyor. Intel’in i3 ve i7 işlemcilerinde kullandığı ve “sanal izlek” olarak bilinen bu teknoloji örneğin 4 çekirdekli bir işlemcinin aynı anda 8 işlem hattı çalıştırabilmesine olanak tanıyor. AMD böylece K12 çiplerini diğerleri gibi çekirdeğe boğmaktan kurtulmuş oluyor. Ayrıca Cortex’leri “3 W decode” tasarımını da değiştiren firma “4 w decode” tasarımına geçiyor. Bu tasarımın işlemci performansını dramatik oranda arttırdığı iddia edilmekte.

    AMD 2016 yılında iki farklı mimariyle geliyor: PC pazarını hedefleyen Zen mimarisi ve sunucu pazarını hedefleyen K12 . Kısacası AMD’nin tabancasında son iki mermisi kaldı. Umarız bu kez hedefi vurmayı başarırlar.



    http://www.donanimcibaba.com/2015/11/amd-sanal-izlek-teknolojisini-arm-dunyasina-sokuyor.html

    Normalde sitemden buraya link koymuyorum ama bu haber çok çok önemli. Nedense kimse de farkında değil.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Foxbat

    Normalde sitemden buraya link koymuyorum ama bu haber çok çok önemli. Nedense kimse de farkında değil.


    Milletin pek umursamadığı doğru da bunun sebebi inanmamaları olabilir mi?
  • mamad kullanıcısına yanıt
    ARM pazarında milletin AMD'ye inanıp inanmamasının hiçbir önemi yok, cep telefonu üreticilerinin inanması yeter ki batarya kullanımını olumsuz etkilemeden performans olarak bir artı getirecekse inanmamaları için hiçbir sebep yok. Yalnız AMD NVidia'nın yaptığı hataya düşüp de cep telefonu üreticilerine satış yerine kendi ismi ve ürünleriyle mobil pazara girmeyi düşünüyorsa baştan kaybeder. NVidia'nın bile tutunamadığı bir pazarda AMD'nin hiçbir şansı olmaz.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    AMD'nin ARM işlemcileri cep telefonu için değil ARM mimarili serverler için deniyor.
    Bu server aileleri web ve storage (cloud) serverlerde düşük enerji tüketimleri nedeniyle rabet görüyor ve hızla büyüyen bir pazar...
  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    Elbette ama ARM mimarisi kullanılarak geliştirildiği için çok az bir değişiklikle mobil pazarda da kullanılabilir ki cep telefonu ve tabletlerde bu "sanal izlek" teknolojisinin bulunması isterim şahsen.
  • Yeni ürün iyidir çeşit ve rekabet artar..
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    orasını bilemem ama ama form faktörü olarak şu anki üreteceği işlemcilerin telefona sığacağını sanmam ki android de çekirdekleri doğru dürüst kullanılmıyor, sanal izlek telefonda ne işe yarayacak onu bilemedim
    Bakınız: 8 çekirdekli işlemcinin 2 çekirdek destekli oyunda i3 performansı verememesi :)
  • Telefonlarda multithreading artmasi gerekiyor ki bunun icin bir anlami olsun. Yine de AR-GE iyidir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    ARM islemci'lerde AMD'nin Kume Cekirdegine Benzer Tasarim Kullaniyor. ARM ve AMD'ler Hyper-Threading'i Kullanarak Dusuk Enerji Dusuk Saat Hizi Ve Watt Basina Performans Veren Tasarim Gelistiriyorlar. AMD'nin Cep Telefon'larina Girmesi Sart Pazar'dan iyi Kotu Pay Kazansin. Nvidia'larla Asla Kiyaslanamaz Onlarin Performansi Cok Kotu Ama AMD Bu Lisans Sayesinde Super Canavar'lar Yapar Athlon FX Efsanesine Benziyen Canavar Olabilir . Ben Tahmin Olarak Soyluyorum Ortada Daha Kesin Ve Net Bisey Yok Onu Zaman Gostericek Hepimize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 27 Kasım 2015; 19:10:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnTEC kullanıcısına yanıt
    Simdi Nasil Desek Mobil islemciler'de 8 Cekirdekli Kume Seklin'de Cekirdek'ler Barindiriyor Oyun'lar Ve Program'lar Bu Cekirdek'leri Kullanmiyor Ama Hyper-Threading Sayesinde 8 Cekirdegi Paralel Calistirirsa Mobil islemcilere Yariyabilir Tahmin Olarak .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.