Şimdi Ara

Laptop çok ağırlaştı (Formata rağmen düzelmiyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo Z580 model laptop kullanıyorum. Yaklaşık 2,5 sene oldu alalı. Genelde Autocad, Photoshop kullanıyorum. Laptopu ilk aldığım zamanlardaki performans kaybolmuş durumda. Format atıp sadece Autocad yüklüyorum. Ancak yine de belirgin bir ağırlaşma var. Format atılmış olmasına rağmen chrome'u bile açarken zorlanıyor artık. Laptop'ta ısınma sorunu yok, zaten kış ayındayız malum. Görev yöneteicisine bakıyorum ram normal kullanımda CPU %10 Ram %24 Disk %5 civarlarında dolaşıyor. Yani ağırlaşmasını gerekytirecek bir veri de yok ortada. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Acaba HDD felan mı miadını doldurdu. (Sallıyorum, bildiğimden değil ) Bilen arkadaşlar bir yorum yaparsa sevinirim.



  • gsemre kullanıcısına yanıt
    Selamın aleykum öncelikle laptopunuzu aldığınızdan beri hiç bakımını yaptırdınızmı 2. olarak 2.5 sene oldu demişssiniz bi hardisk için yeterli bi süre hele bide laptopsa yavaşlamar olması normal ssd hardiske geçerseniz bariz hız farkı yaşıyacağınızdan hiç şüpheniz olmasın
  • Dostum bende senin bilgisayarın 5te biri olabilecek donanımda bir leptop var lakin sony vegas, photoshop, Corel kullanımında herhangi bir sorun yaşamıyorum. yaşadığım bir sorunu anlatayım windows 8 kurulu bir bilgisayar aldık kız arkadaşıma. güncellemeler vs herşey tam. youtubede video izlerken bile makinada saniyelik donmalar meydana geliyordu. yada indirdiğim normal bir filmi izlerken saniyelik donmalar oluyordu. format attım windows 10 yaptım makinayı şuan gayet güzel. ki birde şöyle birşey var bu aldığımız bilgisayar sanal çift çekirdek dahili hd ekran kartı ve 2 gb ram var böyle bir leptop şuan çok güzel bir şekilde çalışmakta. istersen bir dene. olumlu sonuçlanırsa yaz lütfen.
  • @yellowblue55

    A.selam. Bakımdan kastınız nedir tam olarak bilmiyorum ancak 2 ay önce fanını yeniledim. Aşırı ses yapıyordu ve ısınma sorunu vardı. Şu an bir sorun kalmadı. Bir de kendi recovery dosyasından ara sıra recovery yapıyorum. Harddisk ten olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı? Program v.s. benzeri birşey?

    @kontrolyok

    Hocam netcad diye bir illet var win8 de bile 3 gün uğraşıp kurabildim. Win10 hiç bana göre değil. Kurup geri kaldırdım başka bir pc'de. Laptop'u ilk aldığım zamanlarda gayet güzel çalışıyordu, o yüzden muhtemelen bir sebebi vardır ve ben o sebebi bulmaya çalışıyorum. Teşekkürler öneriniz için.
  • gsemre kullanıcısına yanıt
    laptopun içini diyorum temizledinizmi işlemci fanlarını macunlarını yeniledinizmi yakın zamanlarda ısınmadan donmalar yapma ihtimali yüksek çünkü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yellowblue55

    laptopun içini diyorum temizledinizmi işlemci fanlarını macunlarını yeniledinizmi yakın zamanlarda ısınmadan donmalar yapma ihtimali yüksek çünkü

    Bir önceki mesajımda bahsettiğim üzere işlemcinin fanını değiştirirken macunları yeniledim tabi. Açmışken toz temizliği de yapıldı. Zaten ilk mesajımda dediğim gibi ısınma gibi bir problemim yok.
  • gsemre kullanıcısına yanıt
    2.5 yıllık laptop hardisk zamanla deforme olmuştur disk dönme hızıda 5400 rpm ise zamanla ağırlaşması normal ssd hdd alarak eski performansını yakalayacağını ve ssd ile daha hızlı olabilmesi mümkün
  • Sanırım dediğiniz gibi diski değiştirmenin vakti geldi. Teşekkürler.
  • kesinlikle doğru
  • Yni
  • Bilgisayara format atmak iyi değil zaten tamam cozulemiycek sorun olduğunda atılır ama her attığında köklü değişiklik okuma yazma yaptığı için disk çok yipraniyor o yüzden her format attığınızda aslında diskin ömrünü azaltiyorsunuz.
    @yellowblue55 arkadaşın da dediği gibi.

    Leptop ömrü zaten 3-4senedir genelleme olarak. Sende 2.5sene olmuş eski performansı vrrmecegini belirteyim. Değerlerin yüksek değil zaten biraz yıpranma payı olduğu için donanımlar da eski şuan eskisinden de fazla kasmasi normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.