Şimdi Ara

cross kablo - düz kablo hangisi nerede?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar modemden switche cross kabloyu bağladım. bu switchten de başka bir switche düz kabloyu bağladım. ikinci switche düz kablo ile bağlı bilgisayarlar çalışmadı. 1. switch ile 2. switch arasını da cross kablo ile bağladıktan sonra ikinci switche düz bağlı tek bilgisayar çalıştı ama bilgisayar sayısını birden fazla bağlayınca sınırlı bağlantı uyarısı veriyor. burada sorun ne olabilir? "modem-cross-switch-cross-switch-düz kalo-bilgisayarlar" başka bir bağlantı şekli olabilir mi?



  • kullandığın cihazın duplex modunu kendi algılayabilmesine göre değişir.
    Sınırlı bağlantı uyarısı aldığında sorun PC lerin otomatik IP almaya ayarlı olması ve ortamda DHCP bulunmamasından kaynaklanıyor olabilir. Elle IP adresi vermeyi dene. ve "ping -t x.x.x.x" ile karşıdaki IP adresine sürekli ping bu sırada tek tek kabloları dene bağlantı geldiği anda ping^'den cevap alırsın ve doğru kabloyu takıp takmadığını anlarsın.
  • Router özelliği olmayan bir swithc ile hem interneti hemde dosya paylaşımını aynı anda yapamazsın. Sınırlı bağlantı hatası vermesinin sebebi budur. Sorunu aşmak için ya router ya da router özelliği olan bir modemin olmalı ki switch işe yarasın. Aksi halde yapacağın fazla bir şey yok. Elle Ip atamak burda işe yaramaz.
  • Dediklerin pek doğru değil. Hem interneti hem dosya paylaşımı derken neyi kastediyorsun. Dosya paylaşımı dediğin şey eğer Windows üzerinde Netbios protokolü kullanır. TCP'nin 139ncü portunu kullanır. Eğer arada bu trafiği bloklayacak bir mekanizma yok ise default olarak her yerden her yere dosya paylaşımı yapılır. İnternet ten kastın nedir? HTTP, SMTP , POP3 , FTP .....

    Elle IP adresi vermediğin takdirde 2 PC birbiri ile haberleşemez. Normalde ADSL routerlar üzerinde entegre DHCP server vardır. Bir switch'te ya da modemde bu bulunmaz.
  • yardımseverliğiniz için teşekkür ederim. Ama bir açıklama daha yaparsam sorunum belki daha iyi anlaşılacaktır. Dün gece saat iki de denedim. birinci switch ten düz kabloyla kendi bilgisayarıma sorunsuz bağlanabiliyorum. İkinci switch ten denedim önce bağlandım. ama ikinci switche başka (ki bunlar üç adet) bilgisayarlara ait düz kabloları takınca bağlantı kopuyor. Görünen o ki kablo sorunu yok. modemim de router lı. Daha önce tek switch le sorun yokken diger ikinci switchin bu sorunu çıkarmasının nedeni nedir? Kablo uzunlukları

    Modem-1.switch arası 3m cross kablo (bu 1. switche 20 m düz bağlantılı tek bilgisayar var)
    1.switch - 2. swith arası 90 m ( bu 2. switche ise 20-30 mt arasında değişen uzunlukta düz kablolarla bağlı 3 bilgisayar var)
    ÖZET : İKİNCİ SWITCH E BAĞLI BİLGİSAYARLAR BAĞLANAMIYOR.
  • ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM BİR DE BEN MODEMDEN BAHSEDERKEN ADSL MODEMİNDEN BAHSEDİYORDUM.
  • Kardeş router özelliği switchtede modemde de olabilir. Ayrıca bir önceki arkadaşın dediği gibi elle ip atamak herşeyi çözmüyor.


    quote:

    Orjinalden alıntı: gaddarfriend

    Dediklerin pek doğru değil. Hem interneti hem dosya paylaşımı derken neyi kastediyorsun. Dosya paylaşımı dediğin şey eğer Windows üzerinde Netbios protokolü kullanır. TCP'nin 139ncü portunu kullanır. Eğer arada bu trafiği bloklayacak bir mekanizma yok ise default olarak her yerden her yere dosya paylaşımı yapılır. İnternet ten kastın nedir? HTTP, SMTP , POP3 , FTP .....

    Elle IP adresi vermediğin takdirde 2 PC birbiri ile haberleşemez. Normalde ADSL routerlar üzerinde entegre DHCP server vardır. Bir switch'te ya da modemde bu bulunmaz.
  • ben IP adreslerini kontrol etmek açısından söyledim çünkü "sınırlı bağlantı" genellikle IP adresi alınamadığında verilir.

    Router modemde olabilir demek yerine bir cihaz hem modem hem router hem de switch özelliği taşır demek daha doğru. Ama bunun internet ya da dosya paylaşımı ile alakası yok. Bunların her biri TCP /IP modelinin farklı katmanlarından görev yapan network cihazlarıdır. Kafa karıştırmak istemiyorum ama yanlış olanı düzeltmek istedim
  • Arkadaşlar bütün bu anlatılanlardan epeyce bir şeyler öğrendim sağolun ama iki switch arasındaki bağlantı düz mü cross mu olacak? bunun cevabını bulamadım.
  • O duruma göre değişir. Eğer duplex-auto sense özelliği var ise düz de taksan cross da taksan farketmez.
    Sorunun başka birşeyden kaynaklanıyor olabilir.
  • bu düz bağlantı çapraz bağlantı

    turuncu beyaz yeşil beyaz
    turuncu yeşil
    yeşil beyaz turuncu beyaz
    mavi mavi
    mavi beyaz mavi beyaz
    yeşil turuncu
    kahve beyaz kahve beyaz
    kahve kahve


    çocuğu kulak verin söz değil..................
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.