Şimdi Ara

4k veya 1080p makro video çekim için nasıl bir kurulum gerekli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Beyaz arka planlı masamın üzerinde çekeceğim elektronik cihaz incelemesi gibi videolar için görüntü çekiminde yardıma ihtiyacım var. Ses kaydı ve video montajı konularında profesyonel tecrübelerim var ancak aydınlatma ve kamera konusunda hiçbir bilgim yok, ne renk ve hangi tip ışık kullanılması gerektiğini bile bilmiyorum. Sorularım şöyle:


    -En uygun fiyatlı aydınlatma ve sabitleme sistemi nasıl kurulabilir? Eklediğim fotoğraftaki elemanın kamerasını oturttuğu açıdan video çekmeyi planlıyorum. O aparat özel yapım mı, bir adı var mı?  4k veya 1080p makro video çekim için nasıl bir kurulum gerekli?

    -Cep telefonu kamerası ile bu işi yapmam mümkün mü? Mümkünse ayarları nasıl olmalı?

    -İkinci el olarak en uygun fiyata alabileceğim, en az 1080p video çekebileceğim ve benim işime yarayabilecek kamerayı önerir misiniz?


    Bu soruların cevabını alınca şöyle sorunlarım çıkacak vaktiniz olursa bunları da cevaplar mısınız

    -Işık ve arka plan çok parlakken elimdeki cihaz çok koyu renkli olacak. Bu durumda alt seviye kameralarla yaşadığım parlama sorununu çözmek için ne yapmam gerekir?

    -Elimdeki objenin 10 cm aralığında sürekli yaklaşıp uzaklaşma ihtimali var. Elimdeki alt seviye kameralar video çekerken sürekli odak yapmıyor gibi. Odaklanma konusunu nasıl çözebilirim?

    Teşekkürler şimdiden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noble -- 14 Kasım 2015; 22:19:02 >







  • Aklinizdaki butce nedir mesela ? Makro pek de ucuz olmuyor cunku Ayrica sanirim ucayagi kastettiniz kamerayi oturtmak icin olan aparat derken dogru mudur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba. şimdi farkettim o kişi karşıdan da çekim yapmış. ben yukarıdaki kamerasının açısıyla çekim yapmak istiyorum. şuna çok benzer videolar olacak, ama orada yaşanan gölge durumlarını en aza indirgemek istiyorum.https://www.youtube.com/watch?v=R61b4x9WN3c .

    açıkçası bu işlerin ne kadara mal olduğunu bilmediğim için bütçe konusunda da fikrim yok. Normal lenslerle benim istediğim yakınlıkta performans almam zor mu olur?
  • Makro lensler 60-100mm civarında olacağı için çok uzağa koymanız lazım ki tüm konuyu kadraja alabilsin. Bir kit lens ile çekim yapabilirsiniz. Diyaframı kısınca alan derinliği 10cm kadarlık oynamaları kaldırabilecek kadar genişler. Elinizdeki cihaza odaklayıp manuel odağa geçmeniz lazım ki bir daha odaklama ile alakalı problem çıkmasın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce fotoğraf üzerinde açıklama yapayım.
    Bu tip bir düzenek aslında hatalı bir düzenektir. Masa üzerinde olduğu için olası masaya temasınız sonucunda çeşitli titremeler söz konusu olabilir. Bir tripod ve uzatma çubukları ile belki 2 tripod ile veya bunlara benzer oluşturulabilecek başka sistemler ile çözüm sağlanabilir. Yani masanız dar bir alanda ise duvardan duvara sabitleyeceğiniz bir sağlam lama, demir vb o ağırlıkları esnemeden taşıyabilecek herhangi bir şey olabilir.

    Ekipmana gelelim.
    DSLR lar 9-10 dakikadan fazla çekim yapmayacağı için tavsiye etmiyorum. Yine de beni kurtarır derseniz, minimum netleme mesafesi yeterli bir lens kullanabilirsiniz. Diyafram mümkün olduğunca F8 seviyelerinde olmalı ve AF kapalı olmalıdır. Eğer diyaframı daha kısabiliyorsanız daha iyi olur.

    Işıklandırma
    Eğer beyaz masa kullanacaksanız ışığı masaya doğru çevirip mutlaka ışığın önüne yumuşatıcı kullanın. Çarşaf olur, başka difüzör görevi görecek herhangi bir şey olur sorun değil ancak ışık kaynağından belirli bir mesafe uzağında olmalı ki yanmasın.

    2. opsiyon, yansıtıcı özelliği olan strafor kullanabilirsiniz. bunları masanın belirli yerlerine koyup kadraja girmeyecek açıdan strafora doğru dik olarak vermeniz lazım. Strafora vuran ışık yumuşar ve ortamı aydınlatır. Softbox veya şemsiye kullanımı en iyisi fakat bu çözümler pahalı olabilir.

    Ben eski çarşaf çok kullandım. Bildiğin marangozdan çıtalar alıp gergin bir şekilde eski çarşafları çakarak çok kullandım. Kullandığın materyallere göre, mesafeye göre, çektiğin diyaframa göre ışıklandırmayı azaltıp çoğaltmak gerekebilir. Bunu uzaktan söylemek abes olur.

    Bütün bunlar sıkıntılı gelirse elbet bunun kadar iyi olmaz ama hafif olacağı için bir gopro tarzı aksiyon kamerası da kullanabilirsin. Bunu nispeten açıda tutmak daha kolay olacaktır. Hem ucuz hem de daha basit bir düzenek oluyor ancak çok kaliteli olmasa da iş görüyor.




  • Arkadaşlar çok bilgilendirici cevaplar aldım hepinize çok çok çok teşekkür ediyorum.

    Kendin yap tarzı projeleri severim. O yüzden duvara monte, çarşaf ve strafor kelimeler çok ilgimi çekti. Böyle bir yolda ilerlemeyi planlıyorum.

    Kurduğum düzeneği ilk videomla birlikte buraya yükleyeceğim :) görüşmek üzere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noble kullanıcısına yanıt
    Düzeneği bekliyoruz merakla :) Kolay gelsin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.