Şimdi Ara

Morpheus Teknoloji - Çocuk güvenlik saati / çocuk takip cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumda gezerken reklamları ile karşılaştığım Morpheus Teknoloji Çocuk güvenlik saati ürünü ilgimi çekti. İhtiyaç olan bir ürün çocuklu aileler için.
    Acaba kullanan var mı ? Yorum almak isterim.

    Bilmeyenler için ;www.morpheus.com.tr adresli sitede detayları var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmrmrmr -- 23 Kasım 2015; 13:44:17 >



  • yok mu alan/deneyen ?
  • İlginç bir ürüne benziyor. Yerine ucuz bir Android telefon daha kullanışlı olabilir. Tabi çocuğa telefon vermek istemiyor olabilirsiniz, iş görebilecek bir ürün bu durumda.

    Kullanan varsa yorum yapa herhalde...
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Android telefon daha kullanışlı değil bence.
    Öncelikle, bu üründeki fonksiyonların tümünü sağlayacak bir uygulama var mı emin değilim.
    Ayrıca, çocuk telefonu bir yerde bırakabilir veya unutabilir. Ya da çaldırabilir.

    Açıkçası çocuğuma cep telefonu vermek istemiyorum bu kadar küçük yaşta. Kontrolsüz internette gezinmesini istemeyeceğim gibi, herkesin arayıp çocuğuma erişmesini de istemem.

    Hem Android telefon verecek olsam da telefon veya uygulama stabil çalışmazsa amacına ulaşmaz.

    Ben bu ürünü beğendim; alacağım sanırım. Keşke öncesinde kullanan birisinden yorum alabilseydim..
  • Telefonla dediğiniz gibi bu fonksiyonaliteyi oluşturmak zor olur. Chip incelemiş,işe yarar gibi duruyor.
    http://www.chip.com.tr/inceleme/cocuk-guvenlik-saati_4585.html
  • Fiyati cok yuksek. Yunusmobiltakip diye google de bi aratin, benzer ozelliklerde bi alet, fiyati cok faha uygun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenkozgen C kullanıcısına yanıt
    O ürünü daha önce görmüştüm. Fakat saat biçiminde değil. Kaybolma, unutulma ihtimali, telefonda olduğu gibi yunustakipcihazında da var.
    Saat biçiminde olması çocuğun da hoşuna gider diye düşünüyorum. Zaten saat istiyordu. benimle ve annesi ile konuşma yapabileceği bir saati oldukça benimseyecektir.

    Bu arada morpheus tek. cihazı için aylık veya yıllık bir servis ücreti istenmiyormuş. Bu da oldukça hoşuma gitti. gsm operatörüne vereceğim aylık ücret dışında sürekli bir ödeme olmayacak.
  • cenkozgen C kullanıcısına yanıt
    Selam,

    Saati oğlumda aktif olarak kullanıyorum. Bişey alırken epeyce araştıran titiz biriyimdir epey bir araştırdım. Çocuk takip cihazının, saat formunda olması kullanışlılık açısından benim için önemliydi. Akıllı saat olarak gördüğü için çocuk daha istekli bir şekilde hergün sorun çıkarmadan kendi takıyor zaten. Araştırırken Yunus u da görmüştüm ancak anahtarlık şeklinde olması ve birkaç forumda yazılan sorunlardan dolayı vazgeçmiştim.Şimdi tekrar baktım ve ilk çıkan arama sonunda ekşi sözlükte ciddi mağdur olan birine rastladım. (https://eksisozluk.com/yunus-mobil-takip--4867788)

    Çok büyük bir beklentiye girmeden 395 TL kampanya fiyatıyla almıştım ancak cihaz beklentilerimin üstünde çıktı. Sesli görüşme yaparken ses kalitesini bu kadar iyi beklemiyordum açıkçası. Koldan çıkınca uyarı vermesi. Tüm ayarların cep telefonumdaki uygulama ile kolayca ayarlanabilmesi ciddi artıları. En dandik akıllı telefonu alıp eline versem telefona sahip çıkabilecek mi? Kötü niyetli birileri elinden telefonu alır mı? Üzerine yüklenecek uygulama ne kadar sağlıklı çalışır vs vs

    Özetle biz oldukça memnunuz, umarım uzun vadede pişman olmayız.

    Not: Bizim oğlan biraz fazla hareketli ve camını kırdı, 4 günde 60 TL ye değiştirip geri yolladılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulsen -- 23 Kasım 2015; 13:26:52 >




  • ulsen U kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. siparişi verdim.
  • Saat bana ulaştı. Açıkçası beklentimin üzerinde bir kaliteyle karşılaştım. Kutusu, kutu içeriği, malzeme kalitesi çok iyi.
    Sarı renk almıştım, rengi de çok güzel.
    Kutudan ekran koruyucusu bile çıktı. Türkçe kullanma kılavuzu ve Türkçe uygulaması ile şimdilik memnuniyetim üst seviyelerde. Umarım kullandıkça da memnun kalırız.
  • Merhaba,güvenlik saatinden almak istiyorum,kullanıcı yorumları karar vermemde etkili oldu. Son olarak saatte kullandığınız hattın fatura bedeli nedir,daha doğrusu internet kaç gb olursa yeterli oluyor? cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.
  • cansanat C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Ben en düşük data paketli Vodafone hat taktım ancak sonradan aylık 12 TL lik PttCell hattını gördüm. Gönderilen data boyutu çok az bu sebeple PttCell deki 300 Mbyte ın da yeteceğini düşünüyorum.İyi günler.
    http://www.pttcell.com.tr/kampanya/pttcell-12lik-kampanya
  • ulsen U kullanıcısına yanıt
    verdiğiniz bilgi için teşekkürler,daha yüksek internet gerekir diye düşünmüştüm. geriye beni endişelendiren radyasyon boyutu kalıyor,bu konuya hiç değinilmemiş ürünün kendi sitesinde. çocuğun güvenliği için bu kadar radyasyona maaruz kalması ne kadar doğru acaba...belki de endişe edilecek boyutta değildir,bilemedim...
  • cansanat C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Radyasyon boyutu konusunda endişe etmeyin. Ben bu konuyu firma ile görüşmüştüm almadan önce. SAR değerini iletmişlerdi. Şu anda aklımda değil fakat kontrol ettiğimde birçok güncel telefon modelinin altında kalıyor.
    Ayrıca, GSM ürünleri istesek de istemesek de sürekli etrafımızda. Çocuğu kurşundan yapılma bir kutunun içinde gezdirmediğimiz sürece tamamen radyasyondan korumak mümkün değil.
  • cansanat C kullanıcısına yanıt
    Alırken bende sağlık endişesiyle aynı şeyi düşünerek sormuştum web sitelerinde Alman bir test kuruluşundan alınmış CE belgesi var ve telefonda dediklerine göre belgenin doğruluğunu Avrupadan teyid etmişler. CE belgesinin ne olduğuna internetten bakınca almaya karar verdim. Açıklamada :"CE işareti 'Conformite European' kelimelerinin kısaltılmasıdır ve literatürdeki anlamı 'European Conformity', Avrupa Normlarına Uygunluktur. CE işareti, bir ürün ya da ürün grubunun, Avrupa Birliği'nin sağlık, güvenlik, çevre ve tüketicinin korunması konusunda oluşturmuş olduğu, "ürün direktifleri" olarak anılan CE Belgesitemel gerekliliklere uygun olduğunu gösterir" yazıyordu. Bu benim tercihim tabi ki ancak her teknolojik cihazın bir getirisi bir götürüsü var. Tartıp karar vermek lazım. Sevgiler...
  • arkadaşlar ben de bu saati biraz uzağa gönderdiğim çocugum için almayı düşünüyorum.birkaç konuda yardım edebilirseniz sevinirim.plastik kalitesi konusunda endişelerim var ama ce belgesi olduguna göre güvenmeli miyim,siz kullananlar daha iyi bilirsiniz.
    konum belirleme özelliği harita üzerinden ne kadar doğrulukla çalışıyor.haritada yüzeysel mi yoksa detaylı bir noktada işaretleme yapıyor mu mesela yolculuk esnasında ise çocugu ayrıntılı olarak takip edebilir miyim.
    şu an 445 tl lik fiyatı eder mi sizce daha uygun alınabilir mi.
    bir de genel olarak kullanımı sizi memnun etti mi şarj süresi nasıl.şimdiden teşekkür ederim.
  • gator caref cihazlarını deneyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenoone -- 13 Ağustos 2016; 1:29:26 >
  • bağlantı için teşekkürler
  • ]Merhaba,

    Bu cihazlar kullanım mantığı açısından harika. Türkiye'de çocuklara yönelik bir ürünü ilk ithal eden firma da sanırım Morpheus. Dolayısı ile bu ürünü ilk gördüğümde hemen gidip aldım bir tane. Fiyat/işlev bakımından 400 lira mertebelerinde verilebilecek bir cihaz. Oğlum çok severek kullanıyordu diyemem. Sürekli onu takmak mecburiyetinde olmak sıktı onu :) Ama çok severek kullananlar da var. Yeğenim kolundan çıkarmıyor mesela.

    Saatin şarjı eğer kullanırsanız 1 günden fazla gitmiyor. Her akşam şarj etmeniz lazım. Plastik kalitesi fena değil. Ağır bir saat değil. Kullanımı rahat. Ekran kaliteli sayılmaz. Gün ışığında yansıma yapıyor. Saatin camı çok kolay çizilebilen düşük kalite bir malzemeden. GPS hassasiyeti telefonunuzdaki kadar iyi değil. Çalışma prensipleri aynı değil çünkü. Bulunduğu konuma göre bazen yer tespitinde 100 metreye kadar sapmalar olabiliyor. Nokta atışı beklentiniz olmasın.
    Yazılımda ciddi sorunlar var. Türkçeleştirilirken acemice bir iş çıkarılmış. Güncelleme yapılmasını bekliyoruz. Ayrıca yazılım apple tarafından güvenilir yazılım kabul edilmediğinden kurarken güvenli olmadığını biliyorum yine de kur ve güven demek zorunda kalıyorsunuz. Güvenli alan fonksiyonu ve saat çıkarıldığında alarm fonksiyonu her zaman doğru ve stabil çalışmıyor.
    Ses kalitesi oldukça iyi. Hoperlörü güçlü. Genel görünümü ve renkleri sevimli.
    Ama saatle ilgili söyleyebileceğim en belirgin eksiklik saatin sızdırmazlık özelliği. İki ayda iki saat almak zorunda kaldım. Şimdi üçüncüsünü almak zorunda kalacağım. Bu saat çocukların kullanımı için satışta ancak ürünün çok kolay su alıp oksitleniyor. Elini yıkarken su sıçradığında bile bu risk var. Bu tür arızalarda distribütör firma kesinlikle garanti dışında bırakıyor. Neticede çocukların kullanacağı bir saatin daha dayanıklı ve sızdırmaz imal edilmesi gerekirdi. Bugün saati suya sokmadığımız halde su teması var garantiye girmez diye bir cevap aldım. İtirazlarımı da yazdım. Bakalım muhtemelen yine farklı bir cevap vermeyecekler ve ben yeni bir saat almak zorunda kalacağım. Ama bu kez yeni çıkan başka alternatifleri değerlendireceğim. Zira morpheusa fazlaca şans verdiğimi düşünüyorum. Wikywatch, superkid, gator gibi alternatifler de çıkmış.

    Son olarak bu sayfada 2-3 motive edici entry gördüm. "ulsen" kullanıcı adıyla bir yazar tarafından yazılmış. Sanırım Morpheus firmasından markanın sahibi Ülkü Şenyaşar kendisi. Ülkü hanıma ürünlerinin bir kullanıcısı ve müşterisi olarak naçizane tavsiyem müşterilerinizin talep ve isteklerine duyarlılık göstermek, ürününüzün tanınması, tavsiye edilerek satılması ve iyi anılması konularında, forum sitelerine manipülatif mesajlar yazmaktan daha fazla işe yarayacağıdır.

    Ben kendi kullanım tecrübelerimle ilgili objektif değerlendirmelerimi yaptım. Siz de bakın deneyin karar kendiniz karar verin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinmu -- 3 Ağustos 2016; 14:38:04 >




  • Dün saat ile ilgili firmadan geri dönüş oldu. Saat su teması nedeni ile oksitlenmiş dediler. Resim de göndermişler. Öyle olduğu görünüyor. Ama oğluma da inanmak istiyorum. Suya sokmadım yada üstüne su dökmedim baba diyor.

    İki kere aynı sorunu yaşadığım için sağ olsunlar oksitlenen kartı ücretsiz değiştirelim demişler. Tamirden sonra sağlıklı çalışacak mı ? 3 gün sonra yine aynı şey olur mu diye düşündüm. Aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamak istemedim. Bir de bu süreç çok yorucu. Morpheusta telefonu açan yok. Mail atın mutlaka döneriz diyorlar. E bi zahmet ona dönün zaten.


    Bu arada yeni alternatifler çıkmış. Bunları incelediğimde Caref Gator'u gördüm. Su dayanımı var :) Ip 67 diye satılıyor. Ama firma ıp65 gibi değerlendirin dedi. Banyo bile yapabilir saat kolundayken diyor. Dilim yandığı için bu işlerden firmayı aradım. İlgili kişi telefondaymış. Cebimi bıraktım. 5 dakika sonra aradı. Sıkılmadan 20 dakika civarında tüm sorularıma cevap verdi. İkna oldum bir tane sipariş ettim. Atel diye ankara merkezli bir firma yapıyor ithalatını. Düzgün bir firma. Telefon edince mutlaka birileri çıkıyor. Cevaplayamazlarsa sorunuzu numaranızı alıp sizi arıyorlar.

    Ürün bugün gelecek. Morpehusa bozuk saatimi bana geri kargolamaları için çarşamba günü mail atmıştım. Gelen giden olmayınca arayayım dedim. Yine telefona çıkan yok. Neyse mesaj attım. Az önce saatinizi bugün kargoya veriyoruz dediler. Bir saati kargoya vermek ne kadar zor olabilir anlayamıyorum. Sonra ticaret yapmaya çalışıyorlar. Saat çöp zaten ama içindeki sim kart lazım.

    Neyse bu tecrübeden özetle iki şey öğrendim
    1- Çocuğa elektronik bir cihaz alacaksanız, su geçirmez darbeye ve kırılmaya dayanıklı bir şey almak lazım.
    2- Ticareti doğru düzgün yapmak lazım. Yandan yandan ticaret yapınca iş bir şeye benzemiyor.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.