Şimdi Ara

MASONLUK VE MASONLAR ÜZERİNE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
4.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,

    Masonluk ve Masonlar üzerine merak ettiğiniz , öğrenmek istediğiniz konuları buradan elimden geldiğince dilim döndüğünce ve vaktim oldukça ''genel'' hatları ile detaya inmeden anlaşılır bir dille cevaplandırmaya çalışacağım , iyi forumlar dilerim.




  • Ateistler katılabiliyor mu? Ulu bir varlığa inanç zorunluydu galiba...?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anomalist

    Ateistler katılabiliyor mu? Ulu bir varlığa inanç zorunluydu galiba...?

    Türkiye'deki ''Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'' için konuşuyorsak eğer cevap ''evet'' dir, masonluğa kabul edilirken yüce bir yaradana inanmak şartı aranır , ancak bu yüce yaradan adına siz ister Allah, ister Buda, ister Tanrı, ister God şeklinde hitap edebilirsiniz, işte bu sebepten dolayı genel olarak HKEMBL'da bu yüce yaradana ''Evrenin Ulu Mimarı'' denir/denilir.
  • Neden kendinden baska insanlari yokmus gibi gorup, onlari otekilestirmeye calisiyorlar ? Kendilerini bu kadar ustun gormenin nedeni nedir ?

    Ayrica sen de mason musun ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • (Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesinler! Onları dost edinenler, Allah’ın dostluğunu bırakmış olurlar.) [Al-i İmran 28]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RealW

    Neden kendinden baska insanlari yokmus gibi gorup, onlari otekilestirmeye calisiyorlar ? Kendilerini bu kadar ustun gormenin nedeni nedir ?

    Ayrica sen de mason musun ?

    Merhaba ,

    Sorunuz o kadar mühim bir konu ki burada sayfalar dolusu açıklama yapmak icab eder lakin kısa olarak cevap vermeye çalışacağım.

    Masonlar kendinden başka insanları yokmuş gibi görmeye çalışmazlar aksine böyle bir düşünceye sahip bir mason kendi kendi ile çelişir çünkü masonların amacı tüm insanlık için kardeşlik çatısı altında Dünya'yı daha yaşanır bir hale getirmektir, ötekileştirmek çok ağır bir itham olmakla beraber şahsım ve bildiğim bir çok kardeşim Soma maden kazasında koştura koştura olay mahali ilçeye gidip birebir yardım etmiştir insanlara gerek maddi gerek manevi olarak, dolayısı ile masonlar din, dil, ırk gözetmeksizin her insan evladına yardım elini uzatırlar , doğruyu öğretmeye çalışırlar , bunları yapmaya çalışan birinin diğer insanları yokmuş gibi görmesi mümkün olabilir mi ?

    Üstün görme konusunu kesinlikle kabul etmiyorum çünkü gerçekten orta direk diye tabir edilen kesimden o kadar çok mason vardır ki ülkemizde şaşırırsınız , normal insanlardır masonlar, sokakta bile onlarcası ile denk gelmişinizdir haberiniz yokken, bindiğiniz vapurda gazete okuyan kişi, veyahut komşunuz bankacı bey , yani masonların hepsi malikanelerde oturup şömine başında şarap yudumlayan kişiler değillerdir, en azından ben öylesini görmedim görsem mutlaka ziyaretine giderdim , durum böyle iken yani aslında halkın içinde yaşayıp halktan biri iken kendini o halktan üstün görmek gibi bir gaflete düşülebilir mi ?

    Hiç bir kimse kimseden üstün değildir, kimse de kimseden değerli değildir, herkesin hür bir şekilde yaşamaya, çalışmaya ve ölmeye hakkı vardır.





  • Ataturk Mason Localarinin kapatmasi Doktorunun Mason Ustadi olmasi Masonlar tarafindan seviliyor olmasi kafami karistiriyor ? Bilginizi isterim ( Ataturk'e karsi art niyet icermemektedir.)

    Mason ust toplantisini vs niye gizli olur ?

    Masonlar niye gizlenir cogunlukla...

    4.Murad'in Turkiye Masonluk kayidi var mi bunun hakkind bilgi.

    Ataturk'un zaten Turkiye Masonlugunda kayidi yok biliyorum Selanik veya Sofyada var mi ?

    Soruma cevap gelirse sorularimin devami olacaktir.

    Tanri inanci isteyip din fark etmeksizin niye ateistlere kapali...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Mareşal

    Ataturk Mason Localarinin kapatmasi Doktorunun Mason Ustadi olmasi Masonlar tarafindan seviliyor olmasi kafami karistiriyor ? Bilginizi isterim ( Ataturk'e karsi art niyet icermemektedir.)

    Mason ust toplantisini vs niye gizli olur ?

    Masonlar niye gizlenir cogunlukla...

    4.Murad'in Turkiye Masonluk kayidi var mi bunun hakkind bilgi.

    Ataturk'un zaten Turkiye Masonlugunda kayidi yok biliyorum Selanik veya Sofyada var mi ?

    Soruma cevap gelirse sorularimin devami olacaktir.

    Tanri inanci isteyip din fark etmeksizin niye ateistlere kapali...



    Merhaba ,

    Güzel sorular gelmiş, tek tek irdeleyelim ,

    Gazi Mustafa Kemal Paşa nın mason localarını kapattı iddiası masonların sürekli karşısına çıkan ve ''paşa yaptıysa doğrudur'' noktasında referans gösterilen yanlış bir bilgidir,

    Cumhuriyetin ilanından sonra Osmanlı dönemindeki mevcut mason oluşumu ismini değiştirmiş Maşrık-ı Azam-ı Osmani değişerek ''Türkiye Büyük Maşrıkı'na'', Şurayı Aliyi Osmani de değişerek ''Türkiye Yüksek Şurası'' olmuştur.

    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Gazi paşamızın Türkiye sınırları içinde yer alan bir loca da veyahut bir büyük loca da kaydı bulunmamaktadır , bu hem Türkiye Büyük Maşrıkı hem de Maşrık-ı Azam-ı Osmani kayıtlarında yapılan inceleme ile sabit görülmüştür , işin Selanik tarafını da incelediğimiz de ki geliş tarihindeki yaşına ve yaptığı görevlere bakarsak (subay olduğundan dolayı sabit noktalarda uzun süre kalamaması) düzenli bir locada çalışması pek mümkün gözükmüyor ve yine Selanik ile ilgili elimize geçen bir üye kaydı bulunmamakta, olsa mutlaka bir şekilde bulunurdu.

    Şimdi gelelim Atatürk ün mason localarını kapatma konusuna ,

    Bu tezi savunan kişi ya Atatürk ü tanımıyordur ya da masonluğu bilmiyordur demek istiyorum. Burada aslında üzüldüğüm nokta bu tezi savunan kişinin masonluğu bilmemesi değil ki normaldir bilmemesi, esas konu Atataürk ü anlayamamasıdır çünkü aslında biraz araştırma yaptığında Atatürk'ün fikirlerini,icraatlarını ve ülke için hedeflerini ve konuda ortaya koyduğu idealleri, Türk masonluğu kendi mottosu olarak benimsemiş bu uğurda her zaman Gazi paşaya destek olmuştur.

    Tarihi kronolojilere baktığınızda kapatılma kararından 3 gün önce zaten localar faliyetlerini durdurmuş ve ''uyku'' ya geçmişlerdir, 10 ekim 1935 de ''uyku''ya giren mason locaları 13 Ekimde kapatılmıştır , bunun sebebi de o anki ülkenin sıkıntılı durumu , kültürel ve siyasal olarak böyle bir oluşumu yanlış anlayabilecek kişiler ve locaların zarar görme ihtimalleridir ki Atatürk bu sebepten dolayı mason localarının kapatılmasının o günkü durumda uygun olacağı görüşünü belirtmiş ve dönemin iç işleri bakanı Şükrü Kaya ya (ki kendisi masondur) gerekli işlemlerin başlatılması konusunda talimat vermiştir.

    Bilindiği gibi Atatürk ün en yakın arkadaşlarından birisi olan ve yine kendi doktoru olan Prof. Dr. Mim Kemal Öke masondur, size sormak isterim madem Gazi Paşa masonlardan bu kadar rahatsız veya masonlara bu kadar güvenmiyor niçin en yakınına kadar bir masonu sokmuştur ? Niçin tedavisinin sonuna kadar Mim Kemal Öke yi yanından ayırmamıştır ona nasıl güvenmiştir ? Şüphesiz bu en çelişkili durumdur, yorumu sizlere bırakıyorum.

    Biz her sene 10 kasımda Atamıza gideriz Ankara'ya, her çalışmada onun anarız, onu özleriz, ben kimseyi görmedim ki bir masondan daha fazla bağlı olsun Atası'na , onun fikirlerine , ideallerine...

    Atatürk defterini bu şekilde kapatıyorum , kısaca özetledim kimseyi uzun yazıp sıkmak istemiyorum ,

    Şimdi gelelim diğer sorulara ;

    Masonlar niye gizlenir çoğunlukla demişsiniz,

    Masonlar aslında gizlenmezler, bakınız Hür Ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası günümüzde bir dernek statüsündedir, yani örnek veriyorum Kadıköy avcılar ve balıkçılar derneğinden devlet nezdinde evraksal olarak bir farkı yoktur , tüm üyeleri kayıtlıdır derneğe ve dernekler yasalarına tabidirler, devlet kayıtlarında tüm üye bilgileri de mevcuttur , aidat verirler çalışmalara katılırlar , dolayısı ile yer altında toplanan üyeleri gizli bir oluşum yoktur, işin dernek kısmı böyle.

    Toplantılar kendi binalarımızda yapılır doğrudur çünkü her ne kadar 2015 yılında olsak bile düşünce özgürlüğü olarak hala sınıfta kalmış bir ülke olduğumuz kanısından yola çıkarak masonlar da kendilerini korumak durumundadırlar, Yakacık'taki binamıza yapılan saldırı buna en yakın örnektir. Toplantılar da gizli olur çünkü bu çalışmalar da masonlara özgü ritüeller , simgeler kullanılır , çalışmaya katılmasına izin verilse bile bir harici zaten hiç bir şey anlayamaz, ayrıca şöyle düşünmek gerekir, İstanbul satranç severler derneği kendi içinde bir çalışma yapıyor, bu çalışmaya dışarıdan katılım mümkün müdür ? elbette değildir, kendi iç meselelerini kendileri ile çözeceklerdir ve bunu dışarıdaki kişilere deklare etme gereği duymayabilirler kanunlar çerçevesinde.

    Dinle ile alakalı sorunuza binaen ;
    Hiç bir mason sistemi ateizmi savunmaz, bazıları ateizme karşı çıkar bazıları ise tarafsız bir tutum sergiler, masonluk evrenseldir, her dine mensup kardeş vardır, Türkiye geneline bakarsak büyük çoğunluk Müslümandır benim gibi, mesela benim annem hacı dır!!! Ama masonluğun tanrı kavramı bir dine bağlı değildir, sadece yüce bir yaradana inanmak yeterlidir.

    İyi forumlar,




  • Öncelikle merhaba.

    Mason locarında ulusalcı-evrenselci ayrımı olduğu söyleniyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfestein

    Öncelikle merhaba.

    Mason locarında ulusalcı-evrenselci ayrımı olduğu söyleniyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

    Merhaba ,

    Siyasi anlamda mı yoksa masonik doktirinler anlamında mı sordunuz bunu ?
  • _AMADEUS_ kullanıcısına yanıt
    4.Murad sorusunu gormediniz herhalde hatirlatayim.

    Icinizde farkli yonlere kapilmis. Yani bu olusumu kotuye yoneltenler var mi ? Fanatizm'e yonelmis zararli dereceye getirmis kisiler mevcut mu dunyada ?

    Bir kisi Masonluktan istedigi vakit ayrilabilir mi ?

    Siz kacinci derecedesiniz

    Mason Forumunda yonetici misiniz ? Sanki nick tanidik geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyasi-milli çıkarlar doğrultusunda.

    Ayrıca bir sorum daha var Türkiye'de masonluk Fransa büyük locasına mı bağlı? Yoksa başka bir ülkeye mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 10 Kasım 2015; 10:41:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Mareşal

    4.Murad sorusunu gormediniz herhalde hatirlatayim.

    Icinizde farkli yonlere kapilmis. Yani bu olusumu kotuye yoneltenler var mi ? Fanatizm'e yonelmis zararli dereceye getirmis kisiler mevcut mu dunyada ?

    Bir kisi Masonluktan istedigi vakit ayrilabilir mi ?

    Siz kacinci derecedesiniz

    Mason Forumunda yonetici misiniz ? Sanki nick tanidik geldi.


    4. Murat ile alakalı bir belge görmedim veya duymadım , öyle bir şey olduğunu tahmin etmiyorum.

    Diğer sorunuz için ;

    Masonluk sisteminde iç denetim mekanizması çok iyi gelişmiştir, bu iç denetim hem kişinin kendi kendini denetlemesi anlamında bir öz eleştiri getirebilmesi hem de diğer kardeşlerin birbirlerine olan bağlılıktan dolayı loca içi bir denetimdir, masonluk her türlü fanatizmin karşısında bir tutum sergilemiştir çağlar boyu , uç noktalar her zaman sakıncalıdır , düşünme yetinizi kaybedersiniz çünkü, boş inanç ve taassup içinde olmamıştır masonlar , dolayısı ile masonik anlamda bulunduğu konumu yada görevini kötüye kullanmış bir mason kabul edilemez , olmamalı.

    Diğer sorunuz için ;

    Kişi nasıl ki özgür iradesi ile mason olup çalışmalara katılabiliyorsa yine aynı şekilde özgür iradesi ile hiç bir baskı olmaksızın masonluktan istifa edebilir, masonlukta zorlama yoktur , hangi güç bir insanı istemediği bir yerde istemediği bir şeyi yaptırabilir ? Bu husus temel esaslarımıza aykırıdır.

    Diğer sorunuz için ;

    Kaçıncı derece olduğumu burada belirtmesem daha iyi ,

    Ayrıca mason forumu ile bir ilgim bulunmamakta , arada takip ediyorum yazılanları ama üyeliğim yok.

    İyi Forumlar.




  • neden özgur masonlar buyuk locasına katılmadın ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Revv.0

    neden özgur masonlar buyuk locasına katılmadın ?

    Gelenekselci bir yapım vardır , temel öğretileri benzer olsa da HKEMBL na kendimi daha yakın hissettim , diğer ülkelerce de daha fazla karşılıklı tanınan dernek HKEMBL dır.
  • Masonlarin 33seviye olanlarda satanist ayinleri ve dusmus meleklerin ogretileri ile ilgilendikleri soyleniyor.
    Bunlar dogrumudur yoksa ust akil gunumuzde islamiyeti nasil tetorizm seklinde algilatmaya calisiyorsa masonluguda bu sekilde algilatmayami calisiyor.
    Masonlarin cok derin ilimleri oldugu ve cok derin calismalar yaptiklari dusuncesindeyim.bu derinlik insani meraklandiriyor.
    Masonlat insanliga hizmet ettiklerini soyluyorlar ama calismalari ve derin yapisi insanliga hizmetin amac degil arac oldugunu sonucunu veriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kisaca masonlarin amaci ne?
    Sadece duvar ormek mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AMADEUS_ kullanıcısına yanıt
    Murat Bardakçı'nın programlarından birinde IV. Murat konuşulmuş ve Bardakçı, IV Murat'ın Mason olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam...

    Bu arada, daha önce sormuştum net cevap alamadım; Ateistler Mason olabiliyor mu?

    Ayrıca bir Mason'un görevleri nedir? Mason olunca ne yapıyor kişi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anomalist -- 10 Kasım 2015; 15:58:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anomalist

    Murat Bardakçı'nın programlarından birinde IV. Murat konuşulmuş ve Bardakçı, IV Murat'ın Mason olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam...

    Neye dayanarak bu ifadeyi kullandığına bakmak gerekir, eski osmanlı arşivleri çok karışık , zaten ifade ettiğim gibi kesinlikle olamaz diye bir cümle kullanmadım , mümkün olabilir ama buna ilişkin bir kayıt göremedim ki tam olarak derinine araştırdığım bir husus değildir 4. Murat konusu , her şeye muktedir olamıyoruz maalesef ,çok konu var masonlukla ilgili., tam olarak emin olmadığım konuda kişisel görüşümü bildirebilirim ama sonuç budur diyemem kesinlikle,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anomalist

    Murat Bardakçı'nın programlarından birinde IV. Murat konuşulmuş ve Bardakçı, IV Murat'ın Mason olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam...

    Bu arada, daha önce sormuştum net cevap alamadım; Ateistler Mason olabiliyor mu?

    Ayrıca bir Mason'un görevleri nedir? Mason olunca ne yapıyor kişi?

    Teknik olarak ateist biri HKEMBL da tekris olamaz , çünkü neden,

    Tekris töreninde ''ulu bir yaradana inanıyor musunuz'' sorusuna ''hayır'' cevabı verecektir ateist biri,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AMADEUS_ -- 10 Kasım 2015; 16:47:43 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.