Şimdi Ara

Fizim sorularım vol:1 (palme içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dershaneye gitmiyorum mezunum soruları burası ve gruplar dışında bir yerde çözdüremiyorum. üç beş demeyelim boş geçmeyelim arkadaşlar.

    [simage]
     Fizim sorularım vol:1 (palme içerir)
    [/simage]



  • 1-)A ile B sıvısının yükseklikleri aynıdır. Ve A tam sıvıların kesişme noktasında olduğundan basınçları eşittir. Soldaki sıvı diğerine göre özkütlesi daha büyük bir sıvı ki sağa doğru ittirmiş. C nin üzerinde D nin üzerindekinden hem daha yükske hemde daha büyük özkütleli sıvı olduğundan C>D oluyor. Zaten A ve B C den daha alçak seviyede olduklarından C den daha yüksek basınca sahipler.
    2-)P2 nin üzerinde Civa+P0 basıncı olduğundan P2>P0 . Gazla heryere eşit basınç uyguladığındanhttp://sketchtoy.com/66134333 .
  • 4-) Bunun cevabı C mi? C olmaması lazım bence. Çünkü batan hacmin batmayan hacme oranı cismin özkütlesinin sıvının özkütlesine oranını veriyor. Özkütle yerçekim ivmesine bağlı olmadığından V batan / V cisim değişmez. 3. madde olmaz o yüzden. Sıvı basınca değişir çünkü cismin ağırlığı azalır. F kaldırma kuvveti cismin ağırlığı kadar olduğundan F kaldırmada azalacaktır.Sıvı yüksekliği F kaldırmaya bağlı olduğundan sıvı yüksekliği düşecektir bu durumda basınçta düşer.F kaldırmanın azalacağını bir önceki cümlede söylediğimden cevap D dir bence.
  • 7-) Sıvı basınç kuvveti=h.d.g.S olduğundan yükseklik ve taban alanları eşit olduğundan ve sıvılardan özdeş yani d ler eşit, basınçta eşit olur.Yan yüzeyleri h yüksekliğinde olduğundan yan yüzeylerde herhangi bir yükseklikte alacağın basınçlar için P=hdg eşit olacaktır o yüzden 3 de doğrudur bence. 2. durum içinhttp://sketchtoy.com/66134378 yani cevap 1 ve 3 bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigEng -- 8 Kasım 2015; 12:06:58 >
  • 8-) K ve L nin tabanla yaptıkları açı eşittir yani her ikisinin ağırlıklarını cos a ile çarptığımızda yüzeye dik bileşeni elde ederiz. Fakat K nın ağırlığı L ninkinin 2 katıdır çünkü hacmi 2 katı kadar. P=G/A dır fakat tabana değen yüzey alanlarıda 2-1 oranında oldduğundan K nın basıncı P=2G/2A=G/A L nin basınca P=G/A yani eşittir.M nin tabanla yaptığı açı daha büyük ve ağırlığı K ile eşit olduğundan basıncı K dan küçük olur.
  • 5-)7. soruda 2. durum için açıkladığım durumdan dolayı taban alanlı üst alanından küçük olan kaplarda basınç kuvveti ağırlıktan küçük çıkacaktır o yüzden sadece 2 olacaktır.
  • çok saol hocam @BigEng


    3 ve 6 kaldı sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TaLeBee

    çok saol hocam @BigEng


    3 ve 6 kaldı sadece

    6. sorunun cevabı D değil B olacak, muhtemelen sonucu sen de öyle buldun.

    Kolay gelsin...
     Fizim sorularım vol:1 (palme içerir) Fizim sorularım vol:1 (palme içerir)




  • bu palmelerin çözümleri de olsa keşke. fizikte palme s.b açasım bile gelmiyor,m. nasıl olsa yapamayacam çoğunu, soracak kimse de yok diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matematico

    quote:

    Orijinalden alıntı: TaLeBee

    çok saol hocam @BigEng


    3 ve 6 kaldı sadece

    6. sorunun cevabı D değil B olacak, muhtemelen sonucu sen de öyle buldun.

    Kolay gelsin...
     Fizim sorularım vol:1 (palme içerir) Fizim sorularım vol:1 (palme içerir)

    teşekkürler hocam saolun :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.