Şimdi Ara

Ekran Kartı Isıl işlem Sonrası Aşırı Gürültü ve Kapanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Zotac GTX580 ekran kartım 2 gün önce arıza yaptı, ekranda yatay çizgiler çıkmaya başladı, biraz araştırdım GPU çekirdeğin aşırı ısınmasından kaynaklı bir problem olduğunu öğrendim. elektronikçiye götürdüm bunun çekirdeğini fırınlattırdım.

    Adam macun kurumuş fanında da çok toz vardı temizledim dedi. Sanırım çipi söküp yeniden basmış boarda. Beyaz renkte krem gibi bir macun sürdü, iyide kaplamış.

    Ama gelin görün ki bir oyuna girer girmez 30 saniye sonra kıyamet kopuyor makinenin içinde yarım saat sonrada makine kendini kapatıyor. Macun mu tutmadı yoksa çok mu kalın geldi bilmiyorum vidaları sağlam sıkmış, soğutucu da tam oturmuş yerine ama olağanüstü bir gürültü yapıyor. sıkıntıyı nasıl çözerim? Farklı bir macun mu gerekiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 7 Kasım 2015; 0:33:45 >



  • 30 dk sonra gitmesi isindiktan sonra gittigi fikrini doguruyor bende.

    Ama saglam dediniz sogutucu filan. Zaten kartin isinmasi fanlar calismazsa 1 dk icinde olacaktir. Tamamen sicaklik olayi gibi geliyor bana.

    Msi afterburner acin iradan bakin sicakliklara yukseklik varsa 90 derecelerde gezmeye calisiorsa dediginiz problemdir. Kucaklayin kasayi goturun aldiginiz yere gosterin olayi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Olay zaten sıcaklık, fan hiç olmadığı kadar hızlı devirde çalışıyor. Gürültüden korkuyorum makine herhalde patlayacak dersiniz. Bu ısıl işlemden sonra oldu ne olduysa...

    Kullanılan macunun kalitesinden mi yoksa miktarından mı bilmiyorum. Ekrandaki çizgiler yok oldu, ama sıcaklığı ve gürültüyü kontrol edemiyorum
  • Firinlama gercekten yapildiysa pcbye veya bilesenlere zarar verilmis ve gpuya fazla voltaj gidiyor olabilir macunun bolbolmadi iyi birseydegil aksine kotu birsey fazla olunca gpu ve sogutucu arasinda katman olusturup temasi onler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *666* kullanıcısına yanıt
    Fırınlamadan kastım, ısıl işlem cihazla elektronikçilerin yaptığı çip sökülüp yeniden yuvasına basılmış. Önceden kül renkli bir macun vardı, şimdi farklı bir macun var beyaz renkli.

    Oyun açmaya korkuyorum bunu nasıl düzeltirim anlamadım gitti...
  • Siz duzeltemezsiniz yapan yere tekrar gorurun calisirken gorsunler karti sorunu anlarlar zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PCB nin üzerine dökülen çözelti temiz olmayabilir dedi onu temizleyip gri renkli macun sıkacakmış üzerine. temassızlık olma ihtimaline karşı çipi söküp yeniden montajlayacaklar sanırım. Fan daha düşük devirde verimli soğutabilirken şimdi vargücüyle çalıştığı halde soğutamıyor aleti. İşin yoksa git sıfır kart al onun da ne zaman elinde patlayacağı belli değil 2-3 yıl gidiyor gerisi Allah kerim.
  • Bu tip sorunlar en çok nvidia kartlarda yaşanıyor sanırım. (nvidia kullanıyorum) neden acaba
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

    Çipi söküp çıkardı derken ? Bu tarz bir işlemden sonra bu durumlar normaldir.

    Paneldeki sistemi kullanıyorsanız GTX 750Ti gibi bir karta yönelebilirsiniz. Bütçeniz varsa hiç zaman kaybı yaşadığınıza değmez.
  • GPU'yu söktü çekirdeği yani... Sonra ısıl işlemle yeniden yuvasına bastı. yaty çizgi sorun olan ekran kartlarının boarda bağlı ayaklarında sıcaklığa bağlı bozunma oluyormuş ve sök tak işlemiyle düzeliyor. Sorun giderildi ama bu seferde alet soğumuyor. Bunun nedenini bilmiyorum. temassızlık mı, macun mu, kullanılan çözelti mi yoksa ısıl işlem sırasında o çekirdeğin zarar görmesi mi vs...

    Oyun açmadığım sürece sorun yok, ama oyun açar açmaz 10 saniye sonra alet çıldırma moduna giriyor. Isıl işlemden önce böyle bir şey yoktu. Yatay çizgilerde bir anda çıktı, oyun filanda oynamıyordum belge okuyordum. bana söylenen toz birikmiş ve macunu kurutmuş lehimlere zarar vermiş. tabi ısıl işlemden önce çekirdek sıkıntıya girdiyse bilmiyorum artık.
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    daha önce benimde başıma gelmişti bu ekranda yatay çizgiler çıkması

    ekran kartını garantiye göndermiştik bana vram arıza var diye yenisi verilmişti

    bakalım götürdüğünüz yer sorunu çözmesini umarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarapathiaN

    GPU'yu söktü çekirdeği yani... Sonra ısıl işlemle yeniden yuvasına bastı. yaty çizgi sorun olan ekran kartlarının boarda bağlı ayaklarında sıcaklığa bağlı bozunma oluyormuş ve sök tak işlemiyle düzeliyor. Sorun giderildi ama bu seferde alet soğumuyor. Bunun nedenini bilmiyorum. temassızlık mı, macun mu, kullanılan çözelti mi yoksa ısıl işlem sırasında o çekirdeğin zarar görmesi mi vs...

    Oyun açmadığım sürece sorun yok, ama oyun açar açmaz 10 saniye sonra alet çıldırma moduna giriyor. Isıl işlemden önce böyle bir şey yoktu. Yatay çizgilerde bir anda çıktı, oyun filanda oynamıyordum belge okuyordum. bana söylenen toz birikmiş ve macunu kurutmuş lehimlere zarar vermiş. tabi ısıl işlemden önce çekirdek sıkıntıya girdiyse bilmiyorum artık.

    Yatay çizgiler vb. çizgiler genelde V-RAM'den kaynaklanır.

    Götürdüğünüz yerin bilgi birikimi nasıl bilmediğim için çok sağlıklı yorum yapamam ama yaptıkları işlem doğru değil pek. GPU zarar görmüş muhtemelen. Macun sorunu olup olmadığını, kendiniz macun alıp sürerek anlayabilirsiniz. Ama muhtemelen GPU gitmiştir. Soğutma tarafında da bir sıkıntı olamaz. Öyle bir sıkıntı olsa hemen değil bir süre sonra absürt belirtiler gösterirdi kart (tabii fanın tam oturduğunu falan varsayıyorum).

    GPU'nun sökülüp, tekrar PCB'ye basılma işlemi bir elektronikçi tarafından fabrika gibi yapılacak bir işlem değil tabii ki. Sorun yüksek ihtimal buradaki hatadan kaynaklanıyor. Kartın garantisi olmasa bile kendi servislerine ücretli olarak yaptırma talep etseydiniz keşke (yeni kart alacak bütçeniz veya isteğiniz yoksa).
  • Isınma hariç her şey normal açıkçası. Yani makine hala canavar gibi oyun oynatıyor ama soğumuyor. Çok daha düşük devirde soğuyan alet artık soğumuyor. Ötme sorunu dedikleri bir şey var. Tam olarak bu mu oluyor? Isı verildikten sonra hiç çalışmaz diyorlardı gerçi öyle olunca, hiçbir bilgim yok işin doğrusu sadece duymuştum.
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    bence yeni ekran kartı alma zamanı gelmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.