Şimdi Ara

TSMC ve Samsung A9 tomshardware üzerinde karşılaştırıldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Tomshardware sitesinde TSMC ve Samsung işlemcilerini hem performans hem de pil ömrü olarak test etmiş değerler umulanın aksine Samsung lehine çıkmış.

    http://www.tomshardware.com/news/iphone-6s-a9-samsung-vs-tsmc,30306.html

    http://w ww.tomshardware.com/news/iphone-6s-a9-samsung-vs-tsmc,30306.html

    İngilizcesi az olanlar için kabaca söylemek gerekirse. Basemark testinde samsung 167 dakika dayanırken TSMC 151 dakika dayanmış ve Yüzde 10.76'lık bir performans kazancı göstermiş.

    Benzer şekilde Gfxbench testinde 149 dakikaya 144 dakika ile yüzde 3,47 yine önde.

    Isınma konusunda da yaklaşık 1.1 derece gibi biraz daha az ısınmış.

    Açık konuşmak gerekirse ben de Samsung a9 var ve eski bir note 4 kullanıcısı olarak cihazın pil performansından son derece memnunum. Eski note 4 neredeyse hiç bir zaman günü bitiremiyor ve kullanıma bağlı olarak 18 ila 22 arası bir zaman diliminde şarjını tamamen bitiriyordu. İphone'da ise aynı şartlarda ve hemen hemen aynı programlar ile her gece yarısı bitmeyen % 30 civarı pili bitirmek için cihaz ile oynuyorum.

    :)







  • apple'ın dediklerini doğrular nitelikte bir test sonucu ortaya çıkmış. teşekkürler.
  • en başından böyle bir ayrım olmasaydı milletin kafası karışmazdı
  • Ben açıkçası uçurum bir fark olacağını düşünmüyorum. O söylentiler olmasaydı hepiniz 14nm diye samsung almaya çalışacaktınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tarafta TSMC iyi çıkarken diğer tarafta Samsung'un iyi çıkması da ilginç. Aslında daha küçük boyutları ile Samsung'un biraz daha iyi olması bekleniyordu zaten ama belli ki bir ton bilgi kirliliği var piyasa da.

    Bence 6s gerek CPU ve GPU performansı ile gerekse de pil performansı ile oldukça iyi bir telefon. Pek çok sitede Iphone'dan daha iyi pil performansı veren Android telefonlar var görünüyor. Ama Android telefonları üzerlerine program yüklendikçe daha çok pil tüketmeye ve bir süre sonra başta geçtiği Iphone'lardan bile daha kötü pil performansları vermeye başlıyorlar.

    parmak izi sensörü de tam not aldı benden. Note 4 varken kıracaktım telefonu sinirden. Ama note 4'ün de ekranı kesinlikle açık ara daha iyi.
  • Benim asıl merak ettiğim Apple aynı cihazda neden iki farklı işlemci kullanıyor ? Hadi 6s ve 6s Plus'ta farklı kullansa anlarım da TSMC ve Samsung'un kullanılmasının nedeni ne ?
  • dörtçeker kullanıcısına yanıt
    İşgücünü ikiye bölerek ürünün daha hızlı sürede çıkmasını sağlamak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dörtçeker kullanıcısına yanıt
    Selam 4x4,

    O kısmını normal görüyorum. Bir şekilde üretim sorunu yaşanması durumunda en azından bir başka üreticiden de alım yapabiliyor olması gerekir. Aksi takdirde tüm üretim durabilir.
  • ayhan_guler kullanıcısına yanıt
    Tomshardware şahsen benim çok güvendiğim bir sitedir. Testletri hep doğru çıkmıştır. Özellikle telefon, ekran kartı ve işlemciler konusunda çok iyi testler yapıyorlar.
  • AOS'dan aldığım cihaz Samsung işlemcili çıktı diğerini bilemiyorum ama pil / performans gayet iyi ısınma yok.
  • Hay bu söylentiyi çıkaranın. Bu farkı bir kullanıcının hissetmesi mümkün değil. Bu iddialar ortaya çıkmasaydı kimse telefonun hangi işlemcisi olduğunu bilmeden fark mark hissetmeden kullanacaktı.
  • Arkadşalar bence bu haberdeki can alıcı nokta şu ..

    Before we explore the performance and battery life of the different A9 versions, it's important to remember that even processors using the same process technology, or even cut from the same wafer, require different voltages to meet the same clock frequency target due to natural manufacturing variability. A few extra atoms here or a thinner deposition layer there can be the difference between an efficient, lower-voltage processor and a more power-hungry, higher-voltage one.


    Kendi yorumumu katarak açıklamak gerekirse..

    Temel olarak, işlemciler silikon levha (wafer) üzerine uygun üretim yöntemleri kullanılarak üretilir. Ve bir tane wafer üzerinde çok sayıda işlemci olur. Daha sonra bu işlemciler tek tek kesilerek çıkartılır ve çeşitli testlere tabi tutulurlar. Kullanılan üretim yöntemlerinin doğası gereği, üretilen işlemcilerin kalitesi, işlemcinin waferın hangi bölgesinde olduğuna göre değişir. Wafer ın merkezine yakın olan işlemciler en yüksek kaliteye sahip olur, merkezden uzaklaştıkça bu kalite düşer. Bu noktada toleranslar devreye girer. Eğer işlemci yapılan testler sonrasında belirlenen toleransları sağlıyorsa o işlemci satılmak üzere ayrılır. Bu arada sağlamayan işlemcilerde direk çöpe atılmaz.Bunun için örnek olarak farklı frekans hızlarındaki i5 ya da i7 işlemcileri verebilirim sanırım . Neyse konumuza dönecek olursak işlemci aynı mimariye sahip olsa bile o iki işlemci arasında fark olabilir. Yani iki tane TSMC işlemci de bu testlerdeki gibi farklı sonuçlar verebilir. Ayrıca farklı sitelerce yapılan TSMC vs Samsung karşılaştırmalarının farklı olmasının da temelinde yatan sebep bu bence.

    Bu yüzden işlemci markasını dert etmeye gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElfenLaid -- 2 Kasım 2015; 17:12:28 >




  • ElfenLaid E kullanıcısına yanıt
    Güzel bir açıklama olmuş arkadaşım.

    Bence de alın telefonunuzu ve güzelce kullanın. İkisi de gayet iyi işlemci.
  • Samsung iyidir takmayın kafaya...
  • Türkiye'ye Çıktığı ilk günden beri kullanıyorum Samsung işlemcili benimde yarım gün ekran süresi alıyorum hiç ısınmada olmıyır hiç sorun görmedim daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsmc işlemcili ısınma donma kasma vs birşey yok
  • ne kadar takıntılı bir milletiz.

    Al kullan abi sanane içindeki işlemciyi kimin ürettiğinden. Yabancılar bu kadar takılmıyor bu olaya
  • Evet Arkadaşlar tekrar merhaba.

    Şu işlemci konusuna yaşadığım 1 haftalık uzun kullanım testi diyebileceğim bir bilgi paylaşacağım.

    Öncelikle dayanamadım ve iphone 6s plus 16gb olanını çoooook uygun fiyata satın aldım sıfır kendim açtım cihazı ve fiyat 2850TL... Tabi ilk yaptığım iş hemen işlemci modeline bakmak oldu ve TSMC olduğunu görünce içime sur serpildi. Bütün ayarlamaları yaptıktan sonra 9.2 ios sürümü ile yine 3d touch da frame sorunu ve ana menüde sağa sola sürüklerken anlık kasılmalar gözüme çarptı ve gıcık oldum. Bu arada bütün zorlamalarıma rağmen herhangi bir ısınma söz konusu değil. Sadece menü animasyonlarında takılmalar oluyordu. neyse hemen güncelleme yaptım ve 9.3 e geçtim 3d touch daki frame sorunu çözülmüş artık basılı tutunca çıkan menü 60 kare sn hızında veriyor. bunu görünce çok mutlu oldum ve apple sorunu gömüş hemen müdahale etmiş dedim kendi kendime. Ancak bir kötü haberim var ki oda menüler arasında geçişlerde takılmalar hala devam ediyor ana menü listesinde sağa sola yaparken anlık takılmalar ve ayarlara falan girince menü geçişlerinde takılmalar söz konusu.

    Sorun güncellemeden kaynaklı olabiilr diye zaten baştan güncellemeyi itunes üzerinden bilgisayara bağlayarak yapmıştım ama güncelleme ile alakalı değil. bir kere daha geri yükleme yaptım format attım ama sorun geçmedi. neyse böyle kullanacağız artık derken elime bir fırsat geçti ve açılmamış zımba kutu iphone 6s plus 64 gb ile kendi telefonumu takas yaptım. üzerine 400 tl verdim ve 64gb a geçiş yaptım. İnanın bana 16gb hafıza gerçekten bu telefonu aktif kullanacaklar için yeterli değilmiş. ben sürekli kaç gb hafızam kaldı diye hergün ayarlardan kontrol ediyordum. ve gereksiz diye düşünüp uygulama kaldırıyordum.

    neyse 64gb alınca rahatladım ve hemen işlemci modeline baktım ki ne göreyim SAMSUNG Electronics tabi bir anda üzüntü sardı dört bir yanımı ama olan oldu artık diyip kullanmaya devam edeceğiz yapacak bişey yok. yine bilgisayar üzerinden yaptığım ios 9.3 güncellemesinden sonra hayvan resmen roket oldu diyebilirim. 3d touch da frame arttı ve En ilginç olan da menüler arasında geçişlerde herhangi bir takılma yok. özellikle sürekli denediğim ve dikkat ederek incelediğim bir konu bu. ne ayarlar menüsünde ne ana menüde hiç bir takılma atlama vs sorunla karşılaşmadım. zorlamalarıma rağmen ısınma sorunu da görmedim.

    Şimdi iki işlemci arasındaki farkı daha teknik olarak çözdüm. TSMC li iphonu kullanırken lirum device info programında işlemcinin anlık olarak ne işlem yaptığını grafikli ve sayısal olarak gösteren yaptığım testlerde gördüğüm olay şu;

    Siz ekrana dokunduğunuz anda işlemci kullanımı artıyor ve işlemci işlem yapılacağını seziyor ve çekirdekleri kullanıma açıyor. Burada herhangi bir yanlış yok. Ancak grafiklerde dokunmanız ile sayısal verinin artışı eş zamanlı olmuyor. 1 saniyeden daha kısa sürede geç geliyor grafik verisi. Yani anladığım kadarıyla işlemci bu yüzden menüler arası geçişte anlık takılmalar ve atlamalar yapıyor. Bu yazılımsal bir sıkıntı olduğu için çözülemeyecek bir sorun değil bu yüzden TSMC veya Samsung da takılmalar yaşayanlar üzülmesin sorun sonraki güncellemede muhakkak düzeltilmiş olur. Ancak şimdi kullandığım 64 gb samsung işlemcili 6s plus da ise işlemci kullanımında gecikme söz konusu değil belki de bana öyle geliyordur ama eminim çok dikkat ettim işlemci işlemlere çok hızlı tepki veriyor ve çekirdek kullanımını hemen yüksek seviyeye çıkartıyor. Belki de Samsung işlemcili olanın biraz performanslı ve bataryasının da ona göre daha az gitmesinin sebebi budur.

    14nm ile üretilen samsung cpu ---16nm ile üretilen TSMC den daha performanslı olduğu buna göre de daha çok enerji kullanıldığı zaten biliniyordu.

    Sonuç olarak iki farklı işlemcili telefonu uzun kullanmış biri olarak TSMC işlemcisi olan arkadaşlar güle güle kullansınlar SAMSUNG sahibi olan arkadaşlar da üzülmesinler zira bizim işlemcimiz daha hızlı işlem yapıyor ve iki model arasında öyle abartılacak bir fark yok. Samsungu karalamaya çalışan arkadaşlar boşuna uğraşmasınlar bugüne kadar bende samsungun son bir kazık attığını düşünüyordum ama yorumları okuyarak bu tezi ortaya koymuştum lakin işin içine girince ve iki modeli de kullanma şansına kavuşunca diyorum ki kesinlikle üzülecek bir durum yok Apple INC salak değil eğer işlemciler arasında öyle bariz bir fark olsaydı Samsungu öttürür davasını açar tazminatını alır ve ürünleri toplatırdı.
    Kafanızı yormayın Apple candır Son yapılan Galaxy S7 ile iphone 6s plus kapışmasında yarı donanıma sahip olmasına rağmen hala samsungu geride bırakan hızlı ve stabil bir telefonunuz var. android 10gb ram de koysan 9gb ını kullanacak önemli olan az donanım ile çok iş başarabilmek buda yazılımla olur..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.