Şimdi Ara

Şike Davası'nda gerekçeli karar açıklandı!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanık 9 Ekim Cuma günü "örgüt kurma" ve "üye olma", "şike" ve "teşvik primi' suçlarından ayrı ayrı beraat etmişti. Çağlayan'da bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 36 sanığın beraat ettiği davada gerekçeli kararını açıkladı. Mahkeme başkanı Ahmet Civelek ile üye hakimler Hacı İbrahim Gözükara ve Murat Özadenç tarafından hazırlanan 287 sayfalık gerekçeli karar hazırlanarak UYAP'a yüklendi.

    "FENERBAHÇE BÜYÜK BİR TARAFTARA SAHİPTİR"

    Gerekçeli kararda, Aziz Yıldırım'ın 1998 yılından beri Fenerbahçe kulübü başkanlığını yürüttüğü, Fenerbahçe'nin Türk futbolunda '4 büyükler' diye tabir edilen kulüpler arasında bulunduğu ve diğer büyük kulüpler gibi büyük bir taraftara sahip olduğu belirtildi.

    "AZİZ YILDIRIM'IN CEZALANDIRILMASININ GEREKTİRİR MAHİYETTE YETERLİ VE KESİN DELİL BULUNMADIĞINDAN BERAATİNE KARAR VERİLMİŞTİR"

    Gerekçeli kararda, "Kulübün tüm Türkiye'de taraftara sahiptir, bu ölçüde de Aziz Yıldırım Fenerbahçe Spor Kulübü ile tanınmış ve özdeşleşmiş bir kişidir. Diğer örgüt üyeleri ise Fenerbahçe Spor Kulübünde yönetici durumundadırlar. Yukarıda da bahsedildiği gibi Fenerbahçe bir spor kulübüdür, başkanı ve yöneticisi vardır, bu başkan ve yöneticiler arasında bütün spor kulüplerinde başkanın diğer üyeler üzerinde bir ağırlığının olması onlara söz geçirmesi normaldir. Örgüt başkan ve üyelerine bakıldığında örgüt başkanı Aziz Yıldırım ve üyelerinin kulüp yöneticileri oldukları, bu haliyle zaten mevcut düzenli işleyen yasa gereği kurulan bir kulüp ve yönetimi vardır, yönetimle idaresine bakıldığında kendi işinde bir bütünlük, bir birlik ve hatta bir hiyeraşi bulunması gerekir. Bu nedenle örgütün varlığı somut olayımızda düşünülemez ve kabul edilmeyeceğinden örgüt suçundan sanık Aziz Yıldırım'ın cezalandırılmasının gerektirir mahiyette yeterli ve kesin delil bulunmadığından beraatine karar verilmiştir" denildi.

    "HER TÜRLÜ ŞÜPHEDEN UZAK DELİL BULUNMADIĞINDAN BERAATLERİNE KARAR VERİLMİŞTİR"

    Gerekçeli kararda, "Mahkememizce usulsüz yapılan dosyada mevcut dinleme ve izleme kararlarının hükümde kullanılamayacağı ve esas alınmayacağı, bu nedenle şike nedeniyle yargılanmakta olan Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının şike ve teşvik primi verme suçundan cezalandırılmasını gerektirir dosyada yeterli kesin, her türlü şüpheden uzak delil bulunmadığından beraatlerine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.



  • Tazminat alacaklardı daha
  • sayfanın yarısı bloklu

    her türlü şüpheden uzak delil bulunmadığından beraatlerine karar verilmiştir,

    Yıldırım'ın cezalandırılmasının gerektirir mahiyette yeterli ve kesin delil bulunmadığından beraatine karar verilmiştir


    kimse mesajı alıntılamasın boşuna tartışmaya girmek istemiyorum uzatmayın karar verildi susun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andres Escobar

    sayfanın yarısı bloklu

    her türlü şüpheden uzak delil bulunmadığından beraatlerine karar verilmiştir,

    Yıldırım'ın cezalandırılmasının gerektirir mahiyette yeterli ve kesin delil bulunmadığından beraatine karar verilmiştir


    kimse mesajı alıntılamasın boşuna tartışmaya girmek istemiyorum uzatmayın karar verildi susun

    Ulan neyi anlamıyorsun?gerçi yaşın küçük, anlamaman normal.
    Tapeleri, fiziki takibi delil olmaktan çıkardıkları için yeterli delil yok diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dava dosyasıyla uzaktan yakından alakası olmayan,hayatında tek tape bile okumamış,bu davanın şike davası olmadığını,aziz yıldırımı içeri tıkma amacı taşıdığını anlamayanlara sesleniyorum.bilmediğiniz yere konuşmayın.bilenler de objektif olsun.ben fenerbahçe şike yapmadı demiyorum bakın.
    3 temmuzun amacı azizi indirmekti,cemaat tasarladı akp buna arka oldu ve kumpas başladı.öymlerde yapılan davalar cemaatin örgütüyle yapılıyordu.gülenin hizmetçileri emri alıyor istediğini dinliyor,istediğini fotoğraflıyor,istemediğine yapmıyordu bunları.tapeleri detaylıca inceleyenler trabzonsporun hasıraltı edilen delillerine de rastlayacaktır.aziz yıldırım ekinlerden,bilyonerden,korcanın bilerek gol yemesinden! yargılanırken trabzonspor demir çelik profil işleri,bizim pantolonlu oyuncu,makine kimya,balıklar gibi kelimelerden yargılanmamıştır.ayrıca seyircisiz oynama cezasını para cezasına çevirten de ts yönetimidir.fb-a.gücü maçına bu cüneyt bizi perişan etti bunu fb maçına verin deyip hakem atatan da ts yönetimidir.davanın azizin üstüne yıkıldığını gösteren örneklerden sadece 1 tanesidir bu
    3 temmuz günü şike yapan varsa cezasını çeksin,kim olursa olsun acımasınlar ama dava geniş kapsamlı olsun,kimse kayırılmasın dedim.çünkü biliyordum şike davasının fbye patlayacağını.ülkeye şikeyi gs sokmasına rağmen algı operasyonuyla şike ve fb kelimelerini hep yan yana getirdiler

    özellikle şike konusunda gslilerin konuşmaya hiç hakkı yok.3 temmuzdan sonra nasıl şampiyon olduğunuzu çok iyi biliyoruz sizin.2011/12de her ne kadar formaliteden de olsa süper final maçları oynanmış olsa da gsye şampiyonluk sözü verilmişti bile.hesapta olmayan fbnin şampiyonluğu son maça taşımasıydı.fatih terim süper final son maçında cezası nedeniyle tribünde olacakken cezası ertelendi! gsde savunma oyuncu kalmadığı dönemde gökhan zan forma girmişti ama kırmızı yemişti son maçta o da cezalıydı.yaptığımdan pişmanım deyince onun da cezası ertelendi.süper finalde gs beraberliğe razıydı ama fbnin yenmesi lazımdı.fbde sahada en iyi oynayan diayı yapmadığı faul sebebiyle cüneytin kışkırtması sonucu fb 10 kişi kaldı gs de şampiyon oldu.eğer ki fb şampiyon olsa 3 temmuza insanların saygısı ve inancı kalmazdı.maç sonu fb taraftarının gs oyuncularına tek bir taşkınlığı olmadı.tribünde gerilim olmadı ama fetonun polisleri sezon boyu polise sataşan fb taraftarından intikam almak için aldığı talimatı yerine getirerek durduk yere biber gazı sıkmaya başladı.bu olaylarda tayyip fblilere terörist demiştir.
    geçen sezon gsnin nasıl şampiyon olduğuna gelirsek gs resmen kan ağlıyordu.mali kriz çok büyümüştü ve muslera sneijder gibi para eden oyuncuların gitmesi gündemdeydi.ama ne olduysa gs saraya çıktıktan sonra oldu.her şey bir anda düzelmeye başladı.hakem hataları hep lehine oldu,oyuncularını satmak zorunda kalmadı!,sezon boyu saha kapatma cezası almadı,sezon boyu meloya rağmen kırmızı yiyen oyuncusu olmadı.fbnin penaltıları konuşuldu hep ama kazandığı kadar verilmeyen penaltıları da vardı.herkes gs-fb maçında hasan alinin taca çıkan topu getirip fbnin attığı golü konuşur ama asıl ilk yarı emenikenin gole giderken chedjunun kendisini düşürmesini konuşmaz.o pozisyon verilse gs 10 kişi ve penaltıdan fb 1-0 öne geçerdi gs de nah kazanırdı maçı.ki alves kırmızı yiyene kadar gs sahada yoktu.ilk yarı gs daha sahasında maç kazanamazken 3deplasmanı nasıl arka arkaya kazandığına bakın.takımlardan birinin t.d okan buruk diğerinin bülent korkmaz.ayrıca veysel sarılı maçı,g.birliği maçında kalecinin elini çekmesi..
    bana anlatmayın arkadaş.birilere yukarıdan şampiyonu seçiyor biz de tiyatroyu izliyoruz
  • Adamlar şikeyi yapmış ama ben bu dosyaları geçerli sayamam diyor YERSEN.Türkiyede niye hiç birşey doğru işlemiyor ? Doğru dürüst yargılama bile yapamıyoruz. Kesin bişeyler değişiyor . Şimdi bu dava bitince dinleme işlemleri yine eski halini alır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumların %95'i GS'li

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 45m $ alacaklardi ama :(((((
  • Konuya girdim yorumlara bakayım dedim 14 yorumun 11 tanesini Galatasaraylılar atmış adamlar bizim davamızla bizden çok ilgileniyorlar ahaha
  • Kimse kimseyi kandırmasın. 17 ocak 2014 tarihinde Yargıtay şikeden verilen 6 yıl 3 aylık cezayı onadı. Yargıtay hakimleri usül bilmiyorlar mı ki o cezayı onadılar? Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, telefon dinlemelerinin delil sayılmaması çalışmaları (nedenini yazdırmayın bana şimdi) yüzünden davanın sanıkları bazı haklar elde etti. Kişinin lehine olan düzenlemelr geriye yürür prensibi nedeniyle dava 2011 den bambaşka koşullarda görüldü ve bu karar çıktı.

    Zaten şike soruşturması patladığından beri bu olayı örtmek için tonla düzenleme yapıldı. Örneğin tff disiplin talimatının 58. maddesinin değiştirilmesi, 6222 nin hafifletilmesi gibi. Özel yetkili mahkemeler de kaldırılınca şikeyi takip etmek, ceza vermek neredeyse imkansız hale geldi. İki kişiyi şike pazarlığı yaparken tesadüfen kameraya alsanız gene ceza veremezsiniz çünkü yaptığınız kayıt yasal değil :)

    Hayırlı olsun, dikkatli bir şekilde yapmak kaydıyla bundan sonra kimse şikeden ceza almaz :)
  • baris01 kullanıcısına yanıt
    Mesajını alıntılamadım, cevap yazsam olur mu? Özelden yazmaya da gerek yok. Hukuk bilgim kendimi korumaya yetecek kadar bile değil. Ocak 2014 de yargıtayın onayladığı 6 küsür yıllık hapis cezasının şubat 2014 de değişen yasa nedeniyle ekim 2015 de usülden bozulmuş olması mümkün mü? Engin hukuk bilginle aydınlat bizi ki başımıza bir iş gelirse aklımızda bulunsun.
  • baris01 kullanıcısına yanıt
    ahahahaha,hukuki bilgisi olan benimle özelden tartışsın demiş bir de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazık la hemen hucum etmişler beraat kararına bukadar ağlayacaklarını tahmin etmemiştim
  • Adminlerden ricam fenerbahçe ile alakasız gs li trollerin mesajlarını temizlerlerse sevinirim...
  • O adminler mesaj silmeye başlamış konuda. Fenerli admin her şey ap açık ortada aklandığınız bir şey yok boşa silip kendinizi rezil etmeyin.
  • Yargitay dediginiz kurumun icine sizmadilar mi sadece sike davasini mi onayladi yargitay ergenekon balyoz bu davalarida onaylamadi mi sonra bu kararlar bozulmadi.
    Yazik fanatiklikten isinize geldigi gibi yorum yapiyorsunuz . Bilmediginiz konularda gidin arastirma yapin adalet her zaman spordan once gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ulkenin genel kurmay baskanina teror orgutu lideri diyen yargitay nsl onayladi diye savunma yapiyor adam bide ciddi ciddi hukuk bilgim yok diyip bu savini surduyor. Siz son 10 senedir baska ulkedeydiniz sanirim yasananlara bu kadar uzak oldugunuza gore allah akil fikir versin hepinize ha mutlu olacaksaniz he fener sike yapti mutlu olun tabi sizleride anlamak lzm su hayatda futboldan baska avuntusu olmayan adamlarin olaylara genis acili bakma imkani olmaz ancak fanatik duygularla bakabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuma özürlü herifler.Yeterli delil bulunamadigi yazıyor nerenizle okuyorsunuz? beraat kararindan sonraki günde yeterli.delil olmadığı haberleri çıkmıştı.Zorunuza gitmesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yattarali

    dava dosyasıyla uzaktan yakından alakası olmayan,hayatında tek tape bile okumamış,bu davanın şike davası olmadığını,aziz yıldırımı içeri tıkma amacı taşıdığını anlamayanlara sesleniyorum.bilmediğiniz yere konuşmayın.bilenler de objektif olsun.ben fenerbahçe şike yapmadı demiyorum bakın.
    3 temmuzun amacı azizi indirmekti,cemaat tasarladı akp buna arka oldu ve kumpas başladı.öymlerde yapılan davalar cemaatin örgütüyle yapılıyordu.gülenin hizmetçileri emri alıyor istediğini dinliyor,istediğini fotoğraflıyor,istemediğine yapmıyordu bunları.tapeleri detaylıca inceleyenler trabzonsporun hasıraltı edilen delillerine de rastlayacaktır.aziz yıldırım ekinlerden,bilyonerden,korcanın bilerek gol yemesinden! yargılanırken trabzonspor demir çelik profil işleri,bizim pantolonlu oyuncu,makine kimya,balıklar gibi kelimelerden yargılanmamıştır.ayrıca seyircisiz oynama cezasını para cezasına çevirten de ts yönetimidir.fb-a.gücü maçına bu cüneyt bizi perişan etti bunu fb maçına verin deyip hakem atatan da ts yönetimidir.davanın azizin üstüne yıkıldığını gösteren örneklerden sadece 1 tanesidir bu
    3 temmuz günü şike yapan varsa cezasını çeksin,kim olursa olsun acımasınlar ama dava geniş kapsamlı olsun,kimse kayırılmasın dedim.çünkü biliyordum şike davasının fbye patlayacağını.ülkeye şikeyi gs sokmasına rağmen algı operasyonuyla şike ve fb kelimelerini hep yan yana getirdiler

    özellikle şike konusunda gslilerin konuşmaya hiç hakkı yok.3 temmuzdan sonra nasıl şampiyon olduğunuzu çok iyi biliyoruz sizin.2011/12de her ne kadar formaliteden de olsa süper final maçları oynanmış olsa da gsye şampiyonluk sözü verilmişti bile.hesapta olmayan fbnin şampiyonluğu son maça taşımasıydı.fatih terim süper final son maçında cezası nedeniyle tribünde olacakken cezası ertelendi! gsde savunma oyuncu kalmadığı dönemde gökhan zan forma girmişti ama kırmızı yemişti son maçta o da cezalıydı.yaptığımdan pişmanım deyince onun da cezası ertelendi.süper finalde gs beraberliğe razıydı ama fbnin yenmesi lazımdı.fbde sahada en iyi oynayan diayı yapmadığı faul sebebiyle cüneytin kışkırtması sonucu fb 10 kişi kaldı gs de şampiyon oldu.eğer ki fb şampiyon olsa 3 temmuza insanların saygısı ve inancı kalmazdı.maç sonu fb taraftarının gs oyuncularına tek bir taşkınlığı olmadı.tribünde gerilim olmadı ama fetonun polisleri sezon boyu polise sataşan fb taraftarından intikam almak için aldığı talimatı yerine getirerek durduk yere biber gazı sıkmaya başladı.bu olaylarda tayyip fblilere terörist demiştir.
    geçen sezon gsnin nasıl şampiyon olduğuna gelirsek gs resmen kan ağlıyordu.mali kriz çok büyümüştü ve muslera sneijder gibi para eden oyuncuların gitmesi gündemdeydi.ama ne olduysa gs saraya çıktıktan sonra oldu.her şey bir anda düzelmeye başladı.hakem hataları hep lehine oldu,oyuncularını satmak zorunda kalmadı!,sezon boyu saha kapatma cezası almadı,sezon boyu meloya rağmen kırmızı yiyen oyuncusu olmadı.fbnin penaltıları konuşuldu hep ama kazandığı kadar verilmeyen penaltıları da vardı.herkes gs-fb maçında hasan alinin taca çıkan topu getirip fbnin attığı golü konuşur ama asıl ilk yarı emenikenin gole giderken chedjunun kendisini düşürmesini konuşmaz.o pozisyon verilse gs 10 kişi ve penaltıdan fb 1-0 öne geçerdi gs de nah kazanırdı maçı.ki alves kırmızı yiyene kadar gs sahada yoktu.ilk yarı gs daha sahasında maç kazanamazken 3deplasmanı nasıl arka arkaya kazandığına bakın.takımlardan birinin t.d okan buruk diğerinin bülent korkmaz.ayrıca veysel sarılı maçı,g.birliği maçında kalecinin elini çekmesi..
    bana anlatmayın arkadaş.birilere yukarıdan şampiyonu seçiyor biz de tiyatroyu izliyoruz

    onca şey yazdım tek yapabildikleri eksilemek.objektif ve davadan gerçekten haberdar olan kişi yok hepsi troll bunların
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.