Şimdi Ara

Kalorifer petekleri değiştirilmeli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Evimizde büyük çaplı bir tadilata girişeceğiz. Gelen ustalardan bir kısmı kalorifer peteklerini de değiştirelim daha verimli olur derken bir başka usta grubu içini temizleriz değiştirmeye gerek yok diyor.

    Benim de aklım karıştığı için sormak istedim. Evdeki peteklerin cinsi aşağıda resmini koyduğum tiplerden. Ama çalışma mantığı kapalı sistem olduğu için ben değişimi gereksiz görüyorum. Tüm petekler sökülüp içleri sıcak su ile temizlenirse sorun kalmaz diye düşünüyorum.

    Bu konuda fikriniz ya da öneriniz var mı?

    Teşekkürler
     Kalorifer petekleri değiştirilmeli mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniavolkan -- 25 Ekim 2015; 20:27:42 >







  • Kesinlikle ama kesinlikle değiştirmenize gerek yok. Sadece temizlenmesi yeterli olur. Eğer temizlemek isterseniz de önce petek borularını gevşetin. Sonra sonra kombiden soğuk su basın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peteklerin garanti kapsamındaki ömürleri normal şartlarda maksimum 10 yıldır. Sonrasında petek iç yüzeylerinden paslanma ve uzun vadede çürüme başlayabilir. Peteğin içinin paslanması ısıl enerji vs konularında bir verim düşüşü yaratmaz. Tek riski, paslı suyun kombi parçalarına da zarar vermesi olabilir.

    Bu bağlamda, peteklerinizin temizliği sırasında içerisinden çıkan suyun paslı veya tortulu olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Eğer su aşırı paslı veya tortulu değil ise, tesisata yeni su basılacağı zaman firmanın özel makina ile tesisat içerisine antifriz katkılı paslanmayı önleyici su basmalarını isteyin.

    Petek değiştirmek pahalıya mal olacaktır. Ancak uzun süre daha oturacaksanız evde, değiştirmeniz en net sonucu verecektir.
  • eğer eskiyse değiştirin bencede. hem büyük tadilata giriyormuşsunuz imkan varsa halledin sonradan sıkıntı olmasın.
  • Komple değiştirmeye karar verdik. Boyutuna göre değişmekle beraber ortalama tanesi 150 TL imiş. Büyük tadilata girişmişken onları da aradan çıkaralım dedik.

    Teşekkürler
  • Benim evim de 17 yıllık. tahmin edeceğiniz gibi merkezi kömürlü kaloriferle ısınıyor; ancak önümüzdeki yıl bireysel doğalgaza geçiyoruz. Ben sitedekilleri kaloriferleri değiştirmeleri konusunda ikna edemedim. Hatta, benim atacağım kaloriferlere bile talip oldular; ama ben kesinlikle değişmesi taraftarıyım ve dd Plus radyatörlerle değiştireceğim hepsini de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.