Şimdi Ara

munih viyana prag dresden berlin kiralık araçla seyahat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar

    haftaya munih havaalanindan arac kiralayarak 2 arkadasla birlikte baslikta yazan yolculugu yapacagiz.aracı berlin havalimaninda bırakacagiz.

    bu yolculuk icin asagidaki konularda tecrubesi olan yada tavsiyeleri olanlar cevap yazabilirmi

    kiralik aracla farklı ulkelerden gecmek ? arac alirken bunu soracagiz,sanırım ek sigorta yapılıyor

    ucretli otoyollar , bunların odemesi nasil oluyor , otomatik mi nakit vb mi , kiralik arac sirketi sonradan mi odeme aliyor ? arac alirken bunu soracagiz

    yol ustunde gorulmesi gereken yerler

    yolculuk boyunca yemek onerileri

    yolda yakıt alma konusunda oneriler

    sehir iclerinde park , trafik onerileri

    diger dikkat edilmesi gerekenler

    tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 25 Ekim 2015; 12:26:07 >



  • Hocam simdiden ii yolculuklar. Araba ile Avrupa gezisi planliyoruz. Arastirdiklarimdan ogrendiklerimi paylasirim. Gerci siz yakin zamanda gidiyorsunuz. Tecrubelerinizi donuste paylasirsaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek tek cevap vereyim
    1- Kiralık araçlar farklı ülkelerden geçmenin hiç bir sıkıntısı yok. İstanbul'dan Ankara'ya gider gibi ülke değiştiriyorsunuz. Çoğu zaman ya ne zaman girdik Almanya'ya oluyor Sadece ve sadece Çek Cumhuriyeti arabalar için green card denen yeşil sigorta istiyor. Onu kiraladığınız yere sorun kesinlikle ihmal etmeyin. Zira ben ceza yedim prag'da

    2-Ücretli otoyollar, sadece gelişmemiş şengen ülkelerinde ve Avusturya'da var. Almanya'da otobanlar ücretsiz. Şaşırtıcı ama Polonya'da da ücretsiz.
    Çek cumhuriyeti ücretli. Ödemeyi Euro ile yapmayın öperler. Çek kronu ile yapın. Herhangi benzinlikte durup. "Vignet" dediğinizde verirler. Artık ne kadar süre ile alacağınız size kalmış. 1 haftalık, 1 aylık vs. vs. Sakın ve kesinlikle vignet'siz çek otobanına uzun süre gitmeyin.
    Avusturya'da da ücretli. Herhangi benzinlikten alabilirsiniz. Diğer ücretli ülkeler: Macaristan, Slovakya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Slovenya

    3- Arabalara ilgi duyuyorsanız: Stuttgart mercedes müzesine gitmenizi öneririm. BMW müzesi de münih'te.

    4- Yol boyunca fazla para harcamayım derseniz: Marketlerden alın, yolda sandviç yapın. Otobanlarda mc donladslara girebilirsiniz.

    5- Yakıt konusunda: Arabanıza yakıtı kendiniz koyuyorsunuz. Ödemeyide pompa numarasına söyleyip benzinlik marketine yapıyorsunuz.

    6- Şehir içlerinde olabildiğince araba kullanmayın. Avrupa devletleri özellikle avusturya ve almanya otopark değnekçisi gibi. Şehir içlerinde fahiş fiyatlara park yerleri. Eğer park bileti almazsanız ve döndüğünüzde sileceğin arasında sarı renk bi kağıt görürseniz eyvah dersiniz benim gibi . Şehir dışına park edin. Yürüyün, bisiklet kullanın, günlük toplu taşıma bileti alın, metro, otobüs vs binin.

    7- Türkiye'deki gibi araba kullanmayın. ÇekCumhuriyetinde ise 8 gözünüz olsun Prag trafiği istanbuldan beter zira.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin261 -- 25 Ekim 2015; 12:42:38 >




  • bilgiler icin tesekkurler
  • Teamspeak varsa ets2 ip verelim :)) orada arkadaslar daha cok yardimci olur :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Münih'te daha önce bulunmadım. Diğerlerinin hepsi de güzel şehirler. Prag Avrupa "inteligensia"sının başkenti, Kafka müzesi orada. Viyana'da görsel sanatalarla ilgili çok müzeler vardır, kaliteli müzik dinlenebilir. En kötü konser bile iyi. Dresden, Doğu Almanya zamanından beri pahalı ve turistik bir yer, sanat fakültesi sayesinde fotografçılıkla ilgili çeşitli ürün bulunabilir ve saire...

    Fakat bu otomobil forumunda tavsiye edebileceğim en önemisi Berlin'deki Alman Teknoloji Müzesidir. Pek turistik bir yer değil, aynı zamanda eğitim maksatlı ve anlatımı/gösterimi çok iyidir. Eğer giderseniz motor tekniğine, uçak, tren, otomobile merak varsa fotoğraf bellekleriniz sağlam olsun. Müzeyi bir günde bitiremeyebilirsiniz. Detaylı bir merak varsa sadece tren bölümü yarım günden fazlasını alır. Renault'un ilk uçak motorlarının kesitleri falan var. En iyi tarafı, yüz yıllık bir teknik arka arkaya görülüp mukayese edilebiliyor.

    http://www.sdtb.de/Home.623.0.html

     munih viyana prag dresden berlin kiralık araçla seyahat

     munih viyana prag dresden berlin kiralık araçla seyahat

     munih viyana prag dresden berlin kiralık araçla seyahat




  • goofyitu G kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım şimdiden hayırlı yolculuklar. Europcar'dan şaşmayın araç kiralama konusunda. Aşağıdaki konumda bazı ayrıntıları açıklamıştım.
    Ek şoför,navigasyon ve full kasko kesin alın.
    İyi forumlar.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=74036073&p=1#74036073

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selam.
    Ben berlin havalimanindan aldim.alirken kadin sordu.baska bir sehre gecicekmisin dedi.bende hayir neden dedim.eger gecicekseniz bu araci veremem baska arac vericem dedi.bu arada ben bmw x1 kiralamistim.detayini cok sormadim.ama x1 ile berlinin 80 km disina ciktim.sorun olmadi.
    Bunun disinda sehir ici ozellikle berlinde park konusuna dikkat et.parkmetreleri kullan.yaninda bozukluk bulundur surekli ve 15 dakika durucaksan bile sen fazla fazla al.patk ettigin yone bile dikkat et.mesela araclarin hepsi sokakta burnu ayni tarafa donukse sende oyle parket.komik ama ben bu sebepten ceza yedim.
    Iyi yolculuklar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donusler icin tesekkurler

    europcardan kiraladik,
  • Munich şimdiye kadar gördüğüm şehirler içinde beni en çok etkileyen şehirlerden birisiydi.

    Ortasından geçen nehir ve doğasının güzelliği, mükemmel planlanmış altyapı ve mimariyle birleşince ortaya mükemmel bir şehir çıkmış.

    Deutsche Museum' a iki gün ayırmıştım ancak teknolojiye ve bilime biraz ilginiz varsa 4-5 günde ancak doyarsınız. Teknoloji ve bilimin hemen her dalı ve tarihsel gelişimiyle ilgili bir bölümü var. Alman mühendisliği denilen şeyin seneler içinde her alanda nasıl geliştiğini detaylı inceleyebilirsiniz. Gerçekten ilk durağınız olması gereken yer diye düşünüyorum Munih' te Deutsche Museum.

    (Haftasonları çok sıra oluyordu girişinde, eğer haftasonu ziyaret edecekseniz erken giderseniz sıra beklemezsiniz.)

    BMW müzesi de Münih' te bulunuyor, otomobillere ilgi duyan birisi için bir başka kesin görülmesi gereken yer. Ayrıca halen sürüyorsa Bmw fabrika turu mevcuttu belirli günlerde. Müze ile yanyana yer alan BMW kompleksinden başlıyor bu tur ancak haftanın belirli günleri var. Benim günüm uymadığı için fabrika turuna katılamamıştım.

    Münih ayrıca parklarıyla ünlü bir şehir. English Garden, Nymphenburg Palace, Hofgarten vs. hem tarihiyle hem de güzelliğiyle mutlaka görülmesi gerek. Munih birasıyla meşhur ayrıca, değişik marka ve lokal biraları mutlaka deneyin eğer alkol kullanıyorsanız. Ekimde' de festivalleri vardı ama çok kalabalık oluyor.

    Size bir önemli tavsiyem Münich' i otomobille değil metro ile gezin. Çünkü metro çok gelişmiş, her yere ulaşım sağlayabiliyorsunuz ve sokaklar arasında yürürken şehri tam anlamıyla keşfetmiş olursunuz; doğası ve mimarisi inanılmaz güzel. Arabayla yazık edersiniz, aracı belirli lokasyonlara park edip metro kullanarak yaya gezin derim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.