Şimdi Ara

95 İNCİ ZH.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB.4'.OB.BT.(FIRTINA)/ TEKİRDAĞ-HAYRABOLU GİDENLER

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
14.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ardadaşlar 361.KD olarak Usta Birliğim ( 2.GRUP )

    95 İNCİ ZH.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB. 4 ÜNCÜ 155/52 MM.LİK K/M OB.BT. (FIRTINA) / TEKİRDAĞ HAYRABOLU / TEKİRDAĞ

    Olarak çıkmıştır burası hakkında bilgisi olan veya burada görev yapmış olan kişiler yer hakkında aydınlatırlarsa sevinirim.

    *Ayrıca aynı yere çıkan arkaşlar benimle iletişime geçebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyFlush -- 1 Ağustos 2016; 17:57:23 >



  • Merhaba. Askerligimi Topçu Tb. 3. Bt de yaptim. Nisan da terhis oldum. Oncelikle kislanin adi Sait Akbay Tugan kislasidir. Topçu, Piyade, Tank ve Bağlı Birlikler olmak üzere 4 tane tabur vardir. Siz en iyisine dusmussunuz. Topçu Tb. Genel anlamda iyidir ve en az egitim yapan taburdur. Ayrica benim zamanimdaki komutanlariniz cok iyiydi. Ben terhis olmadan once bir cogunun tayini cikmisti. Cogu değişmiştir buyuk ihtimalle. Hayrabolu ufak bir ilçe. Ne yazik ki sizi pek tatmin edecegini sanmiyorum. Imkanlar kisitli yani. Hayrabolu kislari oldukça soguk olur. Cok fazla kar yağmaz kuru ayazi olur. Cok yağmur yağdığı için bol bol camur gorursun. Gunde 2-3 kere bot yikarsiniz. Bir de denetlemesi cok olur. Yok Tugay komutani yok kolordu konutani derken bol bol denetleme goreceksin. Taburun silahligi 4. Bt deydi. Hala oyle mi bilmiyorum. Ayniysa silahliga kisa dönemler bakiyordu. Seni de buyuk ihtimalle silahliga verirler. Cok rahat bitirirsin askerligi. Genel anlamda tabur iyidir rahat edersin o ko uda şüphen olmasin. Baska merak ettigin seyler varsa sorabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ginga Bishounen

    Merhaba. Askerligimi Topçu Tb. 3. Bt de yaptim. Nisan da terhis oldum. Oncelikle kislanin adi Sait Akbay Tugan kislasidir. Topçu, Piyade, Tank ve Bağlı Birlikler olmak üzere 4 tane tabur vardir. Siz en iyisine dusmussunuz. Topçu Tb. Genel anlamda iyidir ve en az egitim yapan taburdur. Ayrica benim zamanimdaki komutanlariniz cok iyiydi. Ben terhis olmadan once bir cogunun tayini cikmisti. Cogu değişmiştir buyuk ihtimalle. Hayrabolu ufak bir ilçe. Ne yazik ki sizi pek tatmin edecegini sanmiyorum. Imkanlar kisitli yani. Hayrabolu kislari oldukça soguk olur. Cok fazla kar yağmaz kuru ayazi olur. Cok yağmur yağdığı için bol bol camur gorursun. Gunde 2-3 kere bot yikarsiniz. Bir de denetlemesi cok olur. Yok Tugay komutani yok kolordu konutani derken bol bol denetleme goreceksin. Taburun silahligi 4. Bt deydi. Hala oyle mi bilmiyorum. Ayniysa silahliga kisa dönemler bakiyordu. Seni de buyuk ihtimalle silahliga verirler. Cok rahat bitirirsin askerligi. Genel anlamda tabur iyidir rahat edersin o ko uda şüphen olmasin. Baska merak ettigin seyler varsa sorabilirsin.
    EyvAllah kardeşim ya valla bi nebze olsun rahatlattın pisikolojik olarak. Sabahtan beri bakınıyorum benden baska hayrabolu yok hep çorlu falan var . Eşya olarak neler götürmemi tavsiye edersin ?
  • Iclik goturmeni tavsiye ederim. Dedigim gibi kislari soguk olur. Zaten acemi birliginde verecekler sana. Oyle ozel bir sey goturmene gerek yok cunku kantininde ihtiyacin olan her sey mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ginga Bishounen

    Iclik goturmeni tavsiye ederim. Dedigim gibi kislari soguk olur. Zaten acemi birliginde verecekler sana. Oyle ozel bir sey goturmene gerek yok cunku kantininde ihtiyacin olan her sey mevcut.
    Tamam kardeşim aklıma geldikçe sana danışırım ben.
  • Yardimci olurum her türlü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ginga Bishounen

    Yardimci olurum her türlü.
    Esas Birliği95 İNCİ ZH.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB. 5 İNCİ 203/37 MM.LİK K/M OB.BT. / TEKİRDAĞ HAYRABOLU / TEKİRDAĞ

    Kardeş yalnız değilsin :) 361 Kd 2. grup
  • Esas Birliğim 95 İNCİ ZH.TUG.K.YRD.LIĞI 2 NCİ TNK.TB. 1 İNCİ TNK.BL. / TEKİRDAĞ HAYRABOLU / TEKİRDAĞ

    Kısa dönem 2.grup tank
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surveyordvn

    Esas Birliğim 95 İNCİ ZH.TUG.K.YRD.LIĞI 2 NCİ TNK.TB. 1 İNCİ TNK.BL. / TEKİRDAĞ HAYRABOLU / TEKİRDAĞ

    Kısa dönem 2.grup tank
    Black
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyFlush

    Black

    Alıntıları Göster
    Geldim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -bLacK.EagLe-

    Geldim

    Alıntıları Göster
    Eğitimler ağır değildir arkadaşlar. Bol bol yanaşık düzen eğitimi yaparsınız, onda da bir şey yok zaten. Gider gitmez elinize bir kağıt tutuştururlar, şunları ezberleyin diye o kadar. Onlarda basit şeyler. Yani öyle halata tırmanma, tellerin altından sürünmek gibi şeyler yok. Sadece denetleme zamanı biraz sıkıyorlar o kadar. Ama abartılacak düzeyde değil.

    Biraz kışlanın hatta Hayrabolu'nun çamurundan bunalırsınız, günde 2-3 kere bot yıkarsınız. O konuda da yapacak bir şey yok maalesef. Toprağı bi değişik Hayrabolu'nun. Hatta Trakya'nın en verimli torakları Hayrabolu'daymış. Ayçiçek tarlası boldur fakat kışın gideceğiniz için Ayçiçekleri olmayacak tabii. Yaz'a kalırsanız görebilirsiniz ama. Cidden ucu bucağı gözükmüyor. Sineği boldur. Özellikle sivrinekleri... Hayatımda hiç görmediğim irilikte sinek gördüm. Yazın çok oluyor özellikle. Çareyi Off sivrinek losyonunda bulduk en son. Cebimizden eksik etmiyorduk. Özellikle gece nöbetlerinde çok oluyor. Arada bir geceleri değişik hayvanlar görebilirsiniz. Tavşan, tilki, baykuş vb. Tabii bunlar yazın çıkar ortaya. Kışlanın içi orman olduğu için olmalarıda doğal. Bu yazdıklarım sizi korkutmasın zira hepsi zararsız şeyler. Özellikle tilki gelip bizimle nöbet tutardı. Dibimize gelmesede 2-3 adım ötede dururdu.Kışlanın içinde sahipsiz köpek bol arkadaşlar. Ne yazık ki çoğu hastalıklı. Sakın sevmeye kalkmayın, önce size sonra da tüm bataryaya hastalık bulaşır.

    Çarşı izin saatleri 09:00-16:00 arasıdır. Yaz aylarında ise dönüş saati 18:00'a kadar çıkıyor. Hayrabolu güzel değil arkadaşlar, siz de sevmeyeceksiniz emin olun. Halkı askeri pek sevmez fakat esnafın büyük çoğunluğu askerden geçimini sağlar. Çarşıda bir tane askeri malzeme satan yer var, telefonlarınızı oraya emanet bırakabilirsiniz, biz öyle yapıyorduk. Tabii daha sonra içeri soktuk. Akıllı telefon kesinlikle yasak. Yakalatmadığınız sürece komutanlarınız bile müsade eder. Yeter ki başka bataryanın komutanlarına yakalatmayın. Normalde telefon yakalatan asker mahkemeye verilik fakat bu batarya komutanlarının insifiyatine kalmış bir şey. Mahkemeye verilmek yerine disiplinsizlikten çarşınızı kilitleyebiliyorlar.

    Hayrabolu Tekirdağ merkeze yakın sayılır. Terminal'den saat başı dolmuşlar kalkıyor. 1 saatte gidebilirsiniz. Normalde garnizon terk yasak fakat inzibatlara yakalanmadan Tekirdağ kaçamağı yapabilirsiniz.

    Aklıma geldikçe yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 26 Ekim 2015; 13:51:04 >
  • Ne yaptın sen ya güzel şeylerinden de bahseder misin?)
    Usta birlik hayrabolu. Kaç asker var peki?
  • Guzel seyler: koguslar kucuk, 30 kisilik, rahat edersiniz o konuda. Yemekleri idare ederdi. Ben gittikten sonra şirket devralmis. Belki guzellesmistir. Yaz aylari guzel oluyor, egitim pek yapilmaz, voleybol oynarsiniz surekli. :) Zaten gidince goreceksiniz neyin iyi neyin kötü olduğunu. Ben ne desem bos. Tabi bu iyi kötü olayi kisiden kisiye degisebilir.

    Kıslada 1000 e yakin asker vardi. Oyle kalabalik bi kisla degil. Hatta benim donemimde piyade taburu kucultmeye gidecekti sonra ne oldu bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 26 Ekim 2015; 21:13:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ginga Bishounen

    Guzel seyler: koguslar kucuk, 30 kisilik, rahat edersiniz o konuda. Yemekleri idare ederdi. Ben gittikten sonra şirket devralmis. Belki guzellesmistir. Yaz aylari guzel oluyor, egitim pek yapilmaz, voleybol oynarsiniz surekli. :) Zaten gidince goreceksiniz neyin iyi neyin kötü olduğunu. Ben ne desem bos. Tabi bu iyi kötü olayi kisiden kisiye degisebilir.

    Kıslada 1000 e yakin asker vardi. Oyle kalabalik bi kisla degil. Hatta benim donemimde piyade taburu kucultmeye gidecekti sonra ne oldu bilmiyorum.
    Kardeş telefon yasak demişssin ama askercell muhabbeti dönüyor kamerasız telefonlara izin var deniyor ? Birde tekirdağa sadece gece uçağı var birliğe gece teslim olabilme ihtimalimiz varmıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ginga Bishounen

    Guzel seyler: koguslar kucuk, 30 kisilik, rahat edersiniz o konuda. Yemekleri idare ederdi. Ben gittikten sonra şirket devralmis. Belki guzellesmistir. Yaz aylari guzel oluyor, egitim pek yapilmaz, voleybol oynarsiniz surekli. :) Zaten gidince goreceksiniz neyin iyi neyin kötü olduğunu. Ben ne desem bos. Tabi bu iyi kötü olayi kisiden kisiye degisebilir.

    Kıslada 1000 e yakin asker vardi. Oyle kalabalik bi kisla degil. Hatta benim donemimde piyade taburu kucultmeye gidecekti sonra ne oldu bilmiyorum.

    İyi asker varmış.peki nöbet olayı 2 saatten fazla ve hergün sıra mı geliyor. Tankci sınıfı ne yapar peki. Kısa dönem olduğundan yaza bitmiş oluyor. Kışın ne yaparız:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surveyordvn -- 26 Ekim 2015; 23:51:45 >
  • surveyordvn S kullanıcısına yanıt
    Tnk taburu hakkında bilgim yok ne yazık ki, ben Topçuydum. Biz de 2 saat gündüz 2 saat gece nöbeti oluyordu, Tnk'ta nasıldır bilmiyorum. Zaten burada yazdıklarımda Topçu Taburu için geçerli, Tnk nasıldır bilmiyorum yani.
  • -bLacK.EagLe- - kullanıcısına yanıt
    Merhaba, askercell olayı ben terhis olduktan sonra çıktı. Ben oradayken sadece söylentisi vardı. Akıllı telefonlar hala yasak, fakat şu eski tuşlu telefonlar askercell den dolayı serbest olabilir bilmiyorum. Valla gece olayını hiç bilmiyorum. Ben akşam 5 gibi teslim olmuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ginga Bishounen

    Merhaba, askercell olayı ben terhis olduktan sonra çıktı. Ben oradayken sadece söylentisi vardı. Akıllı telefonlar hala yasak, fakat şu eski tuşlu telefonlar askercell den dolayı serbest olabilir bilmiyorum. Valla gece olayını hiç bilmiyorum. Ben akşam 5 gibi teslim olmuştum.
    MRB ARKADAŞLAR
    Esas Birliği95 İNCİ ZH.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB. 5 İNCİ 203/37 MM.LİK K/M OB.BT. / TEKİRDAĞ HAYRABOLU / TEKİRDAĞ BENDE ORDAYIM İNŞALLAH. 2. GRUP
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RCPZCN

    MRB ARKADAŞLAR
    Esas Birliği95 İNCİ ZH.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB. 5 İNCİ 203/37 MM.LİK K/M OB.BT. / TEKİRDAĞ HAYRABOLU / TEKİRDAĞ BENDE ORDAYIM İNŞALLAH. 2. GRUP

    Alıntıları Göster
    Topçular çoğalıyor hadi bakalım. =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ginga Bishounen

    Topçular çoğalıyor hadi bakalım. =)

    Alıntıları Göster
    Aynen konuyu acmadan önce benden başka kimseyi görememiştim hayrabolu ya çıkanlardan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.