Şimdi Ara

Sürekli Arabaya Çarpıyorlar, Bıktık Satacağız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
4.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,

    başlıktaki gibi bir sorunumuz var. 2.el, bütçemize göre bir araç almıştık geçen sene ekim ayında. yaklaşık 6 ay araştırdık almadan önce. bir sürü araba kaçırdık, bir modelden başka modele geçtik sürekli ve sonunda karar kıldık, ustamıza gösterdik aldık. arabayı almamızın en büyük sebebi benim, çok istiyordum. ancak arabayı aldıktan 1 ay sonra ameliyat oldum ve neredeyse 1 sene olmasına rağmen henüz düzelmedim. daha kullanmak nasip olmadı yani benim açımdan.

    neyse, asıl mesele aldığımızdan beri, hemen hemen her ay sorunlar çıkmaya başladı. öyle motor sorunları falan değil. park halindeyken sürekli birileri arabaya sürtüyordu. allah'tan hafif şeylerdi, pasta cila ile geçiyordu usta sağolsun.

    şahsen ilk arabamız olduğu için (öncesinde babamın arabaları olmuştu ancak ben daha küçükken satmıştı, kullanma fırsatım olmamıştı, şuan yaşım 23 olmak üzere), epey üstüne düşüyordum, sürttüklerinde epey üzülüyordum. ancak 1-2 kez sürttüklerinden sonra bende olağan karşılamıştım, bir şey olmaz deyip geçiyordum kafam rahattı. hatta bu da nazarlık olsun diye artık yaptırmamaya başladık olanları. 1-2 yerinde izler vardı yani hep.

    1-2 kere de çamurluğa sağlam sürtmüşlerdi, onu da usta sağolsun nasıl yaptı bilmiyorum ama pasta cila ile geçti onlar da. onun dışında dediğim gibi 6-7 kez park halinde çeşitli yerlerine sürttüler. araba 1 ay bile simsiyah hiç kalmadı. bu arada park ettiğimiz yerler hep düzgün yerler. köşede, ortada değil yani.

    son olarak bugün akşam 6 gibi evde oturuyordum. çarpma sesi geldi balkona çıktım ne oluyor diye bakmaya. bizim araç siyah olduğu için yukarıdan belli olmuyor bir şey. balkondan bizim arabaya bakıyorum bir şey yok, etrafa bakıyorum bir şey yok ama 3-4 araba var etrafta. mahalledeki esnaf arkadaşlar bağırdı balkonda beni gördüklerinde "senin arabaya vurdular" diye. baktım şahin'in biri ileri geri bir yere gitmeye çalışıyor. ıslık çaldım iniyorum bekle dedim. o da çekti kenara. indim aşağı, sol ön çamurluktan arka kapıya kadar yer yer sürtmüş arabaya, ön kapı da biraz içeri göçmüş. duran arabaya nasıl çarptığını sordum, cevap veremedi. kolu kırıktı, biraz mahçup duruyordu çok yüklenmedim, muhattap da olmadım pek. daha önce başıma böyle bir şey gelmediği için babamı bekleyeyim dedim. babam gelince anladık ki elemanın ehliyeti yok ve sarhoş, ne olduğu belli olmayan 27-28 yaşlarında biri. arabasında da ne sigorta ne kasko vardı (araç başkasının üzerineydi zaten).

    bu klasik "abi ben sizin arabanızı yaptıracağım merak etmeyin" gibi şeyler demeye başladı. önce sigortacıyı aradık, "ehliyetsizse polis çağırın" dedi. bu arada en az 35-40 kez "ben sizin arabanızı yaptıracağım" diyor bu. dinlemedik tabi onu. aklı selim, ehliyetli, alkolsüz biri olsa arardık ustayı ortalama ne kadar masraf gidecekse o an alırdık yoluna devam ederdi. ama "yarın sabah yaptıralım", "ben zaten şurada oturuyorum", "bende şu caddede esnafım", "niye böyle yapıyorsunuz" gibi klasik laflar söyleyince polisi aradım. 15-20 dakika bekledik ortalıkta polis yok. bu sarhoş da baktım yavaştan arabasına binip kaçıp gitme peşinde, "yakmayın abi beni" falan diyor. bir yarım saat daha bekledik yine polis yok. 4-5 kez daha aradım bu arada polisi. adam sorunlu olsa, 10 arkadaşını çağırıp bizi dayak manyağı yapsa kimsenin haberi olmayacak. her aradığımda da aynı memur çıkıyor "yönlendirdim hala gelmediler mi" diyor.

    neyse polis gelmeyince baktım bu daha çok bekleyemiyor atlayıp arabasına gitme peşinde (babamı bekleme, polisi bekleme derken 2 saat olacak neredeyse). ruhsatını ve arabasının anahtarını aldım onun elinden koydum cebime. biraz arbede oldu ama sonuçta aldım. ancak 1-2 kez tutmaya çalışsak da yarı yürüye koşa kaçıp gitti malesef. peşinden koşup da uğraşmadım. araba, anahtar, ruhsat hatta cüzdanı, kredi kartları burada sonuçta. 1 saatten sonra polis geldi, çekici çağırdı, tutanak falan klasik şeyler oldu. polis bana "sizin kasko sizin arabayı yaptırır, adama dava açıp ondan alır parasını" dedi. üstüne bir de pişkin pişkin "keşke dövseydiniz" deyince dedim "biz bunu dövsek yarın 20 adamla gelse bizi öldürse sen yine 1 saatte geleceksin". "çok yoğunuz, çok kaza var, bir şey olmaz yav" vs dedikten sonra daha çok sarmadan çıktım eve, çekici de geldi adamın arabayı götürdü.

    biraz uzun oldu arkadaşlar ancak sonuç olarak bıktık vallahi. her ay bir sorun çıkıyor. haram parayla da alınmadı bildiğim kadarıyla (faiz, loto vs). kısmetimiz mi değilmiş bilmiyorum ancak sonuç olarak satmaya karar verdik gibi. konuyu da biraz içimi dökeyim, dertleşelim diye açtım. bakalım yarın, öbür gün neler olacak...







  • Öncelikle geçmiş olsun, inanın ne kısmetsizlik ne haram para v.s. sadece etrafta insan gibi görünen çok fazla hayvan dolaşıyor tek sorun bu.

    Benim binanın otoparkında duran arabanın bile 3-4 yerinde gamzeler, ufak göçükler var. İnsan görünümlü hayvan komşularım, arabalarının kapılarını hayvan oğlu hayvan gibi açtıkları için güm güm vuruyorlar. Bu yaz en son evi satıp başka semte taşınmayı düşünüyorum.

    Ek: konu 8 yıllıkmış ama olsun bu konu her daim güncel. Zaman, mekan ve kişiler değişir ama mevzu nerdeyse her zaman aynıdır.
  • Takma kafaya. Bizim olaylari anlatiyim da rahatla 2 sene önce aldik arabayi aileden iki kisi arabayi duvara surttu bildiğin arka teker üstü çöktü. Ondan önce ben marspiyeli uzun yolda hava yamurlu iken bi dubaya vurdum yolda ne işi varsa sonra suan arabada göçük yoktu yer yer çukurlar mevcut. Alabildiğine cizik 4 tampon köşeleri ve tamponlar. Tavanda film vardi sunroofun arka tarafinda. Biraz eskidi söküp yenisini yaptiriyim dedim söktürdum ha yaptirdim ha yaptircam derken düğünde tavana mermi kovana düştü göçük oldu eh napalim kismet ki arabayi kazasiz boyasiz almıştık

    satcaz bizde fluence 1.5 dci privilege bakıyorum bol çizikli olcak ama yoksa almam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu polislerin alayı gevşek ''Yeahhh'' modundalar.Bunlar yüzünden Hayallerimden biri olan polis olmaktan soğudum.
  • Geçmiş olsun.

    Oturduğunuz muhit nasıl bilmiyorum ama çok önemli bir faktör. Şimdi burada başımdan geçen bişeyleri anlatamayacağım ama evin konumu önemli.

    Bir diğer mevzu ise polisin böyle geç gelmesi... Son zamanlarda iyice gözüme çarpan bir konu. Ne gözünün önünde olan ihlale ses çıkarır ne de çağırınca zamanında gelir. Tabi mazeret çok, bişey demiyorum ona ama düzelmesi gereken çok şey var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence problem arabada değil mahallede. benim mahallede problemli kimseye karışmayan etmeyen kendi halinde yaşayan yalnız bi insanım ama sırf araba yüzünden defalarca mahalle cahilleriyle kavga ettim. hayatımda birsürü farklı il, ilçe, mahallede yaşadım hiç böyle birşey yaşamamıştım. adamı katil yaparlar çok iyi biliyorum o hissi.
    bu görgüsüzler yüzünden arabamı başka mahallede bırakıp eve otobüsle geliyorum. evimde satılık şuan inşallah bi an önce satılırda kurtulurum bu lanet yaratıklardan. bence sizde bi an önce kurtulun ordan.
  • açıkçası haram para polemiği olsun istemiyorum, değil de zaten. ancak öyle bir parayla alınsaydı bende haram parayla alındığı için böyle oluyor diye düşünürdüm kesinlikle. bu tip şeyler özellikle arabada çok hissediliyor. sizin de vardır çevrenizde illaki. mesela bir arkadaşımla 2-3 sene önce ufak bir kaza yaptık. kim suçlu belli değildi çok. ama sanki biz hatalı gibiydik. karşıdaki adam da benden çıksın deyip arkadaşın 200 liralık hasarını karşıladı. 1-2 hafta geçti arkadaşın trigerlerde sorun çıktı, onları değiştirdi masraf çıktı ona. bunun gibi bir kaç olay daha sayabilirim çevremde şahit olduğum. duyduğum ise bir sürü var.



    @TALENJEKTAZİ, hocam aslında sıkıntı mala zarar gelmesinde değil biraz. tabiki herkes ister arabası temiz olsun, ustayla akraba olmasın. asıl mevzu böyle insanlarla çok kez muhattap olmaktan kaynaklanıyor. evinde rahat rahat otururken, 2 dakika sonra ne olduğu belirsiz alkollü bir adamla muhattap olmak zorunda kalıyorsun. şimdi oturup film izlemek veyahut uyumak varken düşünüyorsun ne yapayım diye.


    @FursıonnMann, sorma hocam kötü bir şey demeyeyim diye zor tuttum kendimi. ülkedeki belki de en önemli göreve sahipler ama bir kısmı çok vasıfsız ve umursamaz.

    @mr.big, @muradisdan sağolasın hocam. muhit allah'a şükür fena sayılmaz. ancak ana caddeye çıkan yollardan biri bizim sokaktan geçtiği için epey işlek bir yol. polis ben kendimi bildim bileli hep geç geliyor. sadece bir sefer bir ihbarda bulunmuştum, hırsız birinin motoru götürecekti. aradım, 2-3 dakika içinde 3-4 ekip arabası geldi suç üstü yaptılar. benim de hayalimdeki mesleklerden biri olduğu için ilgileniyorum polis sorunlarıyla, çok fazla sorunları dertleri var ancak bunları bilerek polis oluyor çoğu. ülkedeki en önemli görevlerden birini bu şekilde aksatmaya hakları olmamalı.


    @okitai, hakkımızda hayırlısı hocam, bakalım ne olacak ilerideki günlerde.




  • Bizim burda da aynı şekilde. Arabayı ortaya köşeye falan çekmem ama her seferinde tamponda bi çizik bi vuruk görmekten bıktım, mahalle terörü diyorum ben buna. Çocuklar bi bisiklete biniyor Allah'a emanet kıl payı sıyırıyor arabayı. Geçende gözümün önünde benim arabanın üstüne bisikleti devrildi, napıyosun sen dedim pardon abi dedi. Uyarıyosun hala yapıyo, anasına babasına söylüyosun anası babası zaten ayrı cins. Bak böyle böyle çarpıyolar arabaya zarar veriyolar çocuktur tabiki bincek oynayacak ama düzgün binsinler vs diyosun "Bana ne söylüyosun git karakola" diyolar. Ya senin çocuğun oynayacak diye benim malım zarar görmek zorunda mı be! Çocuğun bisikleti çarpar top oynarlar arabadan öyle bi ses gelir ki kapı kaput göçtü sanarsın. Biri yanaşırken sürter ,biri yoldan geçerken sürter,biri yere cam atar vida atar lastiğe girer, bi sabah kalkarsın lastiğin şişlenmiş araba jantın üstüne oturmuş. Biri geri geri gekirken vurur inip bakmaz bile. Başkasının arabasına vurduklarında bile acıyorum bugün ona yarın bana diye artık. Uygun fiyatlı garaj olsa garaja bırakıcam yetti artık . Sırf bu yüzden başka yerlere bırakıyorum mahalleye çekmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahat adam -- 30 Eylül 2015; 1:12:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dün gece bi olay oldu bizim mahallede konu acacaktim ama dh biraz yavaş açınca pc den vazgeçtim. Izmir uc yolda oturuyorum. Buraninn sokak araları eski yerleşim olduğu icin hayli dar. Sokaga giren bir mobilyaci kamyonu 5-6 araca zarar vererek kaçtı. Kiminin tamponu düştü, kimi çizikler içinde kaldi. Benimde o görüntülerden sonra arabayı değiştirme planlarım rafa kalktı. Sonra polis geldi. Plakayı alanlar polise bildirdi, polisin cevabı kabul etmezse dava lik olursunuz kaskonuzdan yaptırın oldu. Ortalıkta pek kamera kaydı da olmadığından birşey ispat edilemeyecek gibi görünüyor. Demem o ki memlekette özel garajin yoksa bu tip sorunları peşinen kabul etmiş sayiliyoruz. Maalesef acı ama gercek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonrada etek altı boya pert deniliyor boyatmayıpta ne yapsın adam
  • polise bak dövseydiniz dedi ha hahahaha çok güldüm buna geçmiş olsun hocam..
  • rahat adam kullanıcısına yanıt
    Hocam gecmis olsun.Aracin etrafina dikenli tel koymak geliyor, bunlari okuyunca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla kardeş aynen bi sefer araba almıştık,başımıza gelmeyen kalmadı,gece şerefsizin teki bütün parçalarını çizmiş,hadi onu sineye çektik o.çocuğunun teki yaklaşık 10 metre genişliğindeki yolda dönerken arabanın burnunu sıyırıp çizmişti,daha niceleri,yıldızımızmı düşük yoksa mahalleden birisimi yapıyor bilmiyorum ama bizi fena kıskandıklarına eminim
  • Hocam konuyu görünce guldum çünkü aynı sorun bizdede var :D evin önünde doğru düzgün park yeri var ama adamlar çıkarken ya kapılara sürtuyorlar yada karşı binanın çocukları gelip çiziyor. Taşınmak çözüm olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba ne hocam, geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizinki bir şey değil.
    Bana aynı kpmşum tam 3 kez çarptı.
    Sigortacılar şüpheleniyorlar ama yapacak bir şey yok.
    4. yü bekliyorum.
  • Bendeki şanssızlık sendede var çocuğun biri gss borcum var hastahaneye gidemiyorum dedi bende sağlık sigortam yatıyor o konuda çok rahatım demiştim ertesi gün pil patladı gözüme kaçtı bu işler böyle aynı şey bendede var bu gün zengin olsam yarın herşey bedava olur
  • İzmir buca da oturuyorum oturduğum apartmanın önüne park ediyorum aracımı zaman zaman balkondan bakıyorum siyah alfa romeo var bir tane dikkat ediyorum 2-3 araçlık boş yer olmasına rağmen adam benim aracın tamponuna sıfır yanaşıyor bilerek yaptığı belli sineye çekiyorum sabrımın taşmasına az kaldı gidip ya kavga edicem adamla yada lastiklerini indiricem geçenlerde iş yerine götürdüm aracımı açık otoparkı var akşam aracıma binerken 15-20cm'lik bir çizik gördüm kapımda gri renkli bir aracın boyası kalmış artık hanzo kapısını nasıl açtıysa kapımı mahvetmiş aracım bordo renkli otopark görevlisine soruyorum ben görmedim diyor o gün çok sinirlendim çarpan adamı bulsam neler olurdu bilemiyorum ben milletin aracına zarar gelmesin diye kapıyı açarken arasına elimi koyarken bu vurdum duymaz hanzolar yüzünden sinir hastası olacağım arabası olan kendini kral sanıyor




  • hocam baştan sona okudum çok üzüldüm.

    Şimdi olan olmuş belli bir badire atlatmışsınız ben sizi çok iyi anlıyorum hiç kolay değil ama sakin olun ve kendinizi sakın üzmeyin. Sizin sağlığınız parayla alınamayacak tek şey.
    Benim tavsiyem o araç size hayırlı gelmemiş, sebebi ne olursa olsun olmamış maya tutmamış.
    Siz o aracı satın sağ salim bankaya parasını koyun biraz kafanızı dinleyin madem tam iyileşmediniz acil araçta lazım değildir diye düşünerek bunları yazıyorum.
    Araçsız kaygısız üzüntüsüz kafanızı belli süre dinledikten sonra zaten piskolojik olarakta kendinizi toparlarsınız yine o parayla acele etmeden beğendiğiniz bir aracı alırsınız.
    Arkadaşların dediği gibi Yaradan tarafından sınanıyorda olabilirsiniz.

    Ben evlenme arifesinde çalıştığım şirket kapandı ve işsiz kaldım. Akabinde yaptığım bir iş başvurusunda ''bu işe gireyim başka birşey istemiyorum dedim''
    Bu güne kadar 4 iş değiştirdim hepsinde en iyi çalışanlardan biri oldum herkes tarafından sevildim sayıldım. Ama bu işimde çok mutsuz ve huzursuzum. Şimdi değiştirmek için fırsat kolluyorum.
    Demekki birşeyi elde etmek değil hayırlısını elde etmek önemli. O aracın size hayrı olmayacak belliki.




  • 6 ay aradığınız özenle baktığınız aracınız sürekli hasar görüyorsa, belki de içinizin soğuması için piyasasından %20 daha düşük fiyata pert kayıtlı bir araç alın ve kaskosunu yaptırın. Böylece hiç bir hasarda içiniz acımaz. Orjinal araba almak ve bu orjinalliğin bozulması da insanın canını sıkıyor.
  • Park ettiğiniz yer hakkaten sıkıntılı olabilir. Bizim sokakta evin önüne park etsen çöp, sigara atarlar, karşıya oark etsen ağaçtan reçine damlar. Yukarı parketsen oraya kamyon park eder yol dar gelen geçen sürter. Aşağı bıraksan çocuklar top oynar arabaya vurur illa o top... vs. vs. Muhiti geçtim bir araba ileri bir araba geri park etmek bile riski değiştiriyor.

    Her gün stratejik park yeri aramaktan sinir stres sahibi olduk. Arkadaşın ev öyle mi, mis gibi site içinde otoparka istediğin yere çek kafan rahat keşke heryerde böyle imkan olsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.